En vanlig dag hos oss...

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2009

Vallåkra-träffen, stackars Anton!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 augusti 2009 21:10

Vi bestämde oss på förmiddagen att vi skulle åka till Vallåkra-träffen.

Patricia och Anton har stått i kö, med epan, hela natten för att komma in på träffen för att ställa ut Antons epa.

Vi kom dit vid 11-tiden efter att kört in på världen guppigaste parkering. De körde en traktor med skopa för att jämna till, men jag undrar vad det gjorde för nytta, syntes inget i alla fall.

Väl inne så träffade vi Patricia och Anton för att lämna medicinen till Anton. De stack iväg och vi gick våran runda. Kollade bilarna med ljud och lite på några stylade bilar. Sen gick vi och kollade om vi kunde hitta dem bland epa-traktorerna, men vi hittade dem inte. Messade Patricia och undrade var de var. Fick beskrivningen och vi vände för vi hade förstås missat dem!!! Stod och snacka en stund med dem. De satt i bilen och var genomtrötta.

Vi fortsatte bort mot militärbilarna. Johan och Moa klättrade upp på en stridsvagn. Medans de klättrade där så ringde Patricia och sa att jag skulle skynda mig tillbaka till dem för att hon fick ingen kontakt med Anton.

Jag sprang bort och när jag kom bort så satt Anton kvar i bilen och vi fick verkligen ingen kontakt med honom. Han andades, men helt okontaktbar. Killarna bland bilarna hjälpte oss att lyfta ut honom, nån fixade parasoll så att han skulle slippa solen. Nån såg till att bilarna som stod ivägen flyttades så att ambulans skulle kunna komma fram. Nån hade sprungit och hämtat sjukvårdare.

Tack alla killar för den underbara logistik som ni lyckade få till, jag är imponerad!!!

Johan hade ringt ambulansen så att de skulle komma och kolla varför Anton kollapsade.

Sjukvårdaren och 2 st brandmän, som fanns på området, satt syrgas på honom och undersökte honom. Sen kom ambulans och då kvicknade han äntligen till. Han fick gå in i ambulansen och bli undersökt, tog EKG bland annat. Efter ca 20-30 minuter så åkte de iväg till lunds lasarett för vidare undersökningar.

Patricia fick åka med för Anton ville inte åka in själv, vilket man förstår mycket väl. Patricia berättade att de hade kört med blåljus och i 150 km nästa hela vägen ner, förutom där idioterna på motorvägen varken såg eller hörde att ambulansen kom.

Patricia och Antons kompisar ställde upp och ringde upp kompisar som skulle kunna komma och hämta Antons epa.

Vi lämnade över nycklarna till Anton S så att han skulle fixa hem epan.

Vi kunde ha kört ut den, men vi ville också åka ner till lasarettet för att se hur det var med honom.

Vi gick kvar en stund på träffen och kollade de ombyggda bilarna som körde upp på rakan för att visa upp sig. Sen hade vi ingen ro utan gick till bilen för att köra hem om och sen köra ner till lund.

Det tog "bara" 55 minuter att ta sig ut från parkeringen. Varmt och segt kan man ju säga =( Väldigt dåligt organiserat för att komma därifrån kan man tycka.

Hem för att gå på toaletten och dricka lite fil innan vi körde vidare.

När vi kom till lödde så stod trafiken helt stilla pga vägbygget vid lund. Väl framme så hämtade vi upp Patricia för att köra iväg henne så att hon skulle få lite mat i sig. Hade ätit lite mackor på morgonen och nu var klockan 5. Och vi vet ju hur hon mår utan mat.... inte bra!!!

Körde tillbaka till lasarettet och gick upp och hälsade på Anton. Han hade fått syrgas och massa nålar, sladdar och slangar överallt. Han såg så trött ut och andades rätt så häftigt tyckte jag. Han hade fått röntgat huvudet och bröstkorgen, men inte fått några provsvar när vi var där.

Patricia fick sova över på lasarettet med Anton (dock i en fåtölj, visade det sig). Alltså har hon fått sova sittande i 2 nätter i rad.

Körde hem och Antons mamma åkte med oss tillbaka och hans farmor och pappa stannade kvar en stund till på kvällen.


På kvällen körde vi till Maxi för att köpa lite maträtter till Moa som hon ska ha under veckan.

Orkade inte åka upp till hästen på kvällen, var helt slut allihopa.


Krya på dig Anton!!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 november 2012 21:49

Idag träffade vi de nya ägarna till vårt gamla hus i Rydebäck o fick lämnat över nycklarna. Känns otroligt skönt! Nu kan vi äntligen lägga fokus på vårt nya:)...

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 augusti 2012 06:27

Moa hoppade Belino på en pay and ride i Viarp. idag hoppade de en hel bana på 70 cm o gjorde det riktigt bra =)...

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 augusti 2012 17:01

Årliga Lisebergsturen... härligt väder o då måste man åka en runda m kållerado =D...

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 augusti 2012 16:29

Då var kontraktet skrivet på gården!!!! Så himla gött!! Efter träffen hos mäklaren så körde vi till gården o kollade lite på vilka saker som säljaren skulle lämna kvar eller slänga. Ja det känns så bra att vi ÄNTLIGEN ska flytta till gård....

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 augusti 2012 14:57

Då gav vi oss av hemåt, vi gick först in på tändsticksmuseet, sen radiomuseet o när vi var klara i jönköping så körde vi till Grimeton vid varberg. Gick en guidad tur där. Som sista stopp körde vi inom ullared!! Hann inte gå så länge där eftersom Mo...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards