En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under januari 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 januari 2009 22:42

Då har Johan gått på jouren igen. Känns inte som länge sen sist och det var det ju inte heller. Han hade några dagar i mellandagarna som inte var hans ordinarie jour.

Han hann inte vara hemma länge förens första jobbet kom.


Idag ingen ridning... var SÅÅ kallt när jag kom upp så vi vara bara sociala i stallet. Ska ju också skötas =))

Muggen är mycket bättre nu. Linn sa att hon inte hade varit något varm igår eller svullen, så nu går det på rätt håll igen. Skönt!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 januari 2009 23:14

Idag har tjejerna haft Öppet hus på skolan. Och det var Moa´s första ridlektion den här terminen och vi fick börja med att avboka den.

Mormor och morfar kom och hälsde på i skolan för att se hur tjejerna har det på dagarna. De missade precis när Moa hade spelat upp med sin musikprofil. De är sååå duktiga. Tizan hade inga direkta uppdrag så hon gled mest runt och kollade vad de andra gjorde.

När det var slut så körde Mormor och morfar hem Moa och Anton kom och hämtade Tizan med moppen. Vi fick stanna kvar och gå in och sätta oss i skolsalen och lyssna på lärarna. SYV kom och pratade om gymnasievalen som ska vara klara senast den 1 feb. SÅÅÅÅ mycket det finns att välja på. Är inte avundsjuk på Tizan just nu. Det finns alldeles för mycket att välja på.

Tizan vet att hon vill läsa Naturvetenskaplig, men inte var.

Tack Linn för hjälpen med Seline idag. Hoppas att hon var snäll... =)

/Gisela

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 januari 2009 22:39

Idag åkte jag och Moa och kollade när Nellie från stallet red lektion inne på Helsingborgs ridhus. Så varmt och skönt att sitta i deras ridhus. Och efter lektionen så gick vi in i kafeterian och snackade en stund.

Sen var det en snabb runda i stallet. Går inte att rida Seline just nu, är varm och svullen om bakbenen pga muggen. Hon får vila några dagar nu till det blir bättre.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 januari 2009 22:32

Städade ut julen på förmiddagen. Våran gran tappade så mycket barr de sista dagarna så vi gav upp dammsugning, alla barr sopades in under granen. De som inte hade lossnat, lossnade på vägen ut. ;) SUCK...  


Var ute en kort runda på dagen med Seline. Hon har ju fortfarande så mycket mugg att det gör ont på henne när hon rör sig för mycket.


På eftermiddagen åkte vi till IKEA för att kolla på säng till Patricia. Hon blev intresserad av en bäddsoffa "Beddinge" som blir 140 cm i utfällt läge. Sen är det ju vilken madrass man ska ha när soffan ska användas varje natt.

 Vi kommer att kolla runt lite mer innan vi bestämmer oss.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 januari 2009 22:27

Idag har jag varit ute och "övningskört" med Linn. Vi hade bestämt att köra till Frillestad ridhus och Linn vill köra med hästsläpet. Så vi fick först ta en liten runda utan häst för att hon skulle få in känslan. Sen lastade vi Seline och körde iväg.

Väl i ridhuset hade jag lite lektion med Linn, så att hon skulle få lära sig lite om hur vi rider Seline. Hon blev nog lite trött i sin kropp, det är mycket att tänka på.

När vi kom tillbaka till gården så var det fullt med bilar och Linn skulle få träna på att backa och det fick verkligen träna på. Men hon klarade det bra.

Så nu kan hon ut och köra husvagn...

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 januari 2009 23:06

När vi skulle rida ut idag så kom vi inte fram på några grusvägar, det var rena isgatorna. Så det blev stora vägarna i kanterna eller mitt på vägen som gällde. Men vi lyckades ändå vara ute i ca 1 timme. Tur man har vinterkläder så att man kan klä sig efter alla väder. Visst man ser ut som en michelinfigur och kan inte röra sig, men fryser.... nä!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 januari 2009 23:15

Jag och Kicki skrittade ut en runda i det regninga och kalla vädret. Det regnade verkligen småspik. Vi red vid sura gubben och vid frisören och hem. Och när vi red på stora vägen kunde vi bara konstatera att man ska ha en vit volvo kombi. Det kom flera sådana bilar inom 30 minuter.. Det tyckte vi var lite lustigt. Varför är det bara sådana bilar vid Ormastorp??

Har varit genomförkyld över jul och nyår och det känns fortfarande i kroppen så det blev en lugn eftermiddag.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 januari 2009 22:47

Då var det tid att jobba igen... det tog emot vill jag lova.

De andra 3 i familjen hade vila, men jag var tvungen att åka in och arbeta. Kändes meningslöst då vi var 6 st som arbetade och jag inte fick in de uppgifter som jag väntade på. Ja ja jag fick ju undan lite annat.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards