En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under mars 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 mars 2011 21:44

Vilken morgon, visst -7 grader, men helt vindstilla och solen som ville komma fram   .... det börjar likna vår!!!!


Moa hade somnat snabbt hos Gon igårkväll och sovit bra hela natten.

Vi skjutsade Patricia till bussen och var på jobb strax innan 8.


Jaha vad fick jag gjort idag då... antagligen en massa, men det känns inte så eftersom jag inte haft någon deadline just idag... då känns det lite märkligt, framförallt när man har haft 2 st deadlines väldigt nära varandra precis.


Gick ner och tränade i ca 50 minuter efter jobb. Johan körde hem och hämtade kameran sen gick han hem från jobb.


Jag hämtade Moa som varit med Emmie och Matilda på stan. Vi körde hem och käkade lite snabbt. Sen körde vi upp till stallet tillsammans med Patricia.

Lastade Seline och körde till Viarp. Patricia hopptränade lite själv och Moa hoppade några småhinder som avslutning.

Moa fick svårt att andas när hon ansträngde sig så hon hoppade inte så mycket.

              


Konstigt för igår hade hon sprungit tillsammans med Gon och då hade hon inte kännt något förens lite gran på slutet.


En märklig känsla som vi alla tre upplevde när vi kom ut från ridhuset, var att det inte var kallt!! Häftigt, även om det var -1 grad så var det konstigt nog "varmt" i luften.


Till stallet och fixade till det sista, körde sen Patricia till Gantofta och jag och Moa körde hem och softade en stund innan Moa gick och la sig. Somnade nog på 10 minuter och då låg hon och läste i några minuter först =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 mars 2011 22:27

Moa har sovit gott i sin säng i natt och vaknade vid 9.


Jag vaknade 7.40 ville ju sova!! Så jag försökte somna om, men det gick inte så jag gick upp och kollade vasaloppet istället. Och det är ju livsfarligt att börja se sånt för man kan ju inte sluta.


Men vid middagstid när de första gått i mål så körde vi till stallet och jag red ut med Monica och Frida i ca 2 timmar. Red rundan vid Fjärestad kyrka. Toppen fint väder, lite blåsigt, men sol och blå himmel och solen värmde lite där det var lä.


När jag var klar i stallet så började jag gå hem. Behövde röra mig lite till kände jag. Hade tänkt ringa Johan, men det gick så bra så jag fortsatte hela vägen hem. Det tog 1.39 tim att gå hem och telefonen som jag satt på GPS visade att jag gått 11.04 km. Det kändes i kroppen de sista hundra metrarna då började jag sega rätt bra =) men hem kom jag.


Sen var det fotbad och slappande resten av eftermiddagen.


Johan skjutsade Moa till Gon för hon skulle sova över där eftersom de har sovmorgon i morgon.


Johan var hemma hos Johan B och fortsatte med datorn.


Moa hade lite skakningar på kvällen hos Gon, antagligen för att hon slappnar av eller stressar för skolan imorgon. Men hon somnade nog gott sen =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 mars 2011 07:15

Jag och Moa låg kvar rätt länge i sängen och kollade på Ponnyakuten i datan bla.

Väl upp så städade vi i köket och grovköket, kastade massa kläder och packade ner i säckar sånt som vi kan skicka vidare. Johan städade toaletterna och när Patricia kom hem så åkte hon på dammsugningen.


På eftermiddagen körde jag till stallet, och hade tänkt rida en stund på banan, men lusten tog slut när jag kom dit. Har haft sån huvudvärk hela dagen så jag hoppade faktiskt över ridningen.


Moa och Rebecka var ute och gick en stund vid middagstid, sen gick de hem till Rebecka ett tag.


Johan gick upp till Johan B för att fixa deras nätverk, blev inte klara så de får fortsätta imorgon.


På kvällen gjorde vi minipizzor igen... vi har fått sug på dem nu ett tag =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 mars 2011 07:00

Trots att Moa inte sovit mer än 5 timmar i natt så vill hon till skolan. Vi bestämde att hon fick höra av sig om hon inte orkade mer, så jag kunde hämta henne.


Vid halv 11 så körde jag till skolan för att hämta Moa som skulle till tandläkaren vid 11. Moa var fortfarande pigg och ville prova på att gå i skolan på eftermiddagen också.


Efter lunchen på jobb så blev jag så trött, så eftermiddagen gick skapligt långsamt även om det var en del att utföra. Men hjärnan var inte riktigt med =)


Jag och Moa tog stallet på kvällen. Linn var där och skulle ut och rida på banan så Moa skyndade sig och hängde med ut. De travade och galopperade lite bommar. Det gick bra till slut när Moa varvat ner lite, hon var rätt så trött och stressade upp sig, men efter lite övningar så slappnade hon av och allt blev jättebra.

                    


När vi kom hem så kom ungdomarna hem och Johan körde till stan och köpte kinamat. Ingen av oss orkade göra någon mat på kvällen.


Moa gick in och la sig i sin säng, men började skaka rätt så med en gång. Så det slutade med att hon sov inne hos mig och det gick bättre.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 mars 2011 22:00

Jobbig stämning på jobbet just nu... mycket påhopp från arbetskamrater som inte är berättigat och det är inte så roligt. Bara väldigt onödigt!!

Gick ner på verkstaden på eftermiddagen och gick igenom fakturor med arbetsledare och några av killarna.


Jag och Moa stack upp till stallet och Moa skrittade ut Rosagården rundan och jag gick med. Det var rätt så skönt, även om det kom små små flingor.


Hem och Moa duschade och gick sen och la sig. Efter ca 10 minuter kallade hon på mig för hon mådde inte bra. Kallsvettades och mådde illa, så jag var helsäker på att det var maginfluensa på gång. Sprang och hämtade en hink i fall att. Sen ville hon prova att äta för att se om det var som hon var hungrig. Medans jag gjorde i ordning mackor så började hon skaka i hela kroppen. så när jag kom in så skakade hela Moa i sängen och hon kunde inte sluta hur mycket hon än slappnade av =*( Väldigt läskigt!


Jag kallade in Johan som fick sitta med henne och jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att vi skulle åka in med henne till akuten. Så det gjorde vi så klart. Vi blev uppskickade till barnakuten där vi fick sitta ca 1 timme innan läkaren kom och hämtade oss.

En otroligt bra läkare som verkligen satt sig in i Moas situation. Nu skakade hon när hon satt ner, men inte när hon stod upp!! Han kom fram till samma som vi, att hon har fått en stressreaktion!!! =(

Han berättade hur kroppen reagerar och det är ju precis så som hennes kropp har gjort....

Han bad henne göra lite tester för att se att hela nervssystemet var med och när hon blundade och lyfte armarna så slutade hon skaka.. hennes hjärna var tvungen att jobba med något annat och då slutade den att skaka...


Vi kom hem igen vid kvart över 1 och då somnade Moa snabbt inne hos mig. Johan fick sova i hennes säng =)


Patricia och Anton var hemma och blev lite stressade av att Moa mådde dåligt, de trodde också att hon skulle få maginfluensa och det är det ingen av oss som vill ha.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 mars 2011 21:57

Moa mådde inte bra på morgonen när hon vaknade, men ville ändå till skolan. Jag fick ett sms när hon var på väg till skolan om att hon hade svårt att andas. Hon gick till skolsköterskan, men hon hade inte tid eftersom hon vaccinerade massor med barn.


Efter en stund så släppte det för Moa och hon ville bli kvar på skolan.


Jag var på verkstaden nästa hela dagen. Vi gick igenom många av våra arbetsorder som är ute för att se om vi kunde göra något bra åt det.


Moa red på kvällen i Viarp. Det var hoppning och hon fick Devil. När de ridit ett tag och sen skulle hoppa så orkade inte Moa med det så mycket som de skulle. hon mådde inte bra, fick svårt att andas igen. Men hon har en bra ridlärare som sa till Moa att vila och sen rida när hon orkade och då blir det betydligt bättre för alla.


Patricia fixade Seline, hon red en stund på banan.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 mars 2011 21:45

Det är så häftigt att vakna på morgonen och det är ljust ute. Även om vi var väldigt tidiga idag. Johan började jobba halv 7 så jag följde med in och gick in och tränade fram till halv 8 ungefär. Gick sen upp och duschade på jobb.


Det var mycket fram till lunch sen lugnade det ner sig så jag hann med lite annat som också måste vara klart i det närmsta.


Moa ville inte med till stallet idag så jag körde till stallet och red ut i 1,½ timme. Skrittade rosa gården rundan och sen vidare bort till frisören och förbi Åsa och hem. När jag var på väg uppför backen så mötte jag Linn och Mafiozo så jag red med dem en bit och sen gick vi hemåt allihopa.


Patricia sov hos Anton för Anton är ledig imorgon och kan köra Patricia till skolan.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards