En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under februari 2012

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 februari 2012 19:35

Klockan 3 i natt fick jag ett sms från ridskolechefen... de som hade mockningen i Viarp idag hade blivit kräksjuka. Så hon undrade om vi mitt i natten kunde?! =)


Så det var bara att ställa om klockan till 4.45 Upp och in för att väcka Moa som blev helt förvirrad över att vi skulle jobba =), sen försöka jaga Patricia för att se om hon kunde hänga med. Efter x antal sms och 2 samtal så svarade hon och ville förstås hänga på.

Så jag och Moa hoppade in i bilen och körde och hämtade henne i gantofta. 


Idag var det väldigt skitigt i boxarna så det tog tre timmar istället för två!! Hann inte bli färdiga innan de små tävlingsryttarna kom.


Moa stannade kvar i viarp och fixade Martin. Jag och Patricia for hem och hon bytte om, jag packade ner Moas saker som Johan sen körde och lämnade till henne. Han lånade Patricias bil.

Jag och Patricia körde och hämtade Seline och körde ner till Viarp.


Patricia kollade banan och jag pratade med Moa. Lastade ur Seline och sen satt jag och kollade när Moa red fram. Idag var Martin helt galen... lite läskigt pigg! Moa fixar honom väldigt bra ändå, men det var så jag hade fjärilar i magen när hon skulle in i stora ridhuset och hoppa honom där.

Det gick fruktansvärt fort mot alla hinder så när hon hoppat tre och skulle styra på den fjärde så gick det inte, gick för fort och han hoppade ett hinder på fel håll. Det slutade med att Moa avbröt där för hon orkade inte få stopp på honom. 

Moa blev besviken på honom så hon blev ledsen, vilket jag förstår. Tävling är tävling!

Men bättre tur nästa gång!

   

Hon fick jättemycket beröm från de som sett hennes fartfyllda ritt, de tycker hon är väldigt duktig när hon rider honom även om han är så pigg och stark.

Fick pratat med hennes tränare efter, som nu ska sätta in lite nya träningsknep på honon redan på tisdag.


Sen var det Patricias tur och i mina ögon så var Seline jätteseg... men det var så klart om man jämförde med Martin. Patricia var jättenöjd med Seline och hur hon skötte sig idag.

De kom in och hoppade banan i lugn och ro och det såg väldigt säkert ut. 


 

Slutade med en delad första plats tillsammans med Therese och Batman. Kul att säsongen börjar bra med Seline!

     


Ja idag vaknade vi till ett vitt snötäcke, dock inte så tjock att det täckte allt, men vitare än innan i vinter. Sen snöade mer eller mindre hela dagen. 

Fast på seneftermiddagen, kväll så kändes det nästan som att det var på väg att smälta igen.


Jag och Moa somnade i soffan och fåtöljen på eftermiddagen, helt slut!

Johan körde iväg till jobb för att fixa våra fjärrkontroller till bilen, de vill inte riktigt som vi vill.

Patricia och Anton körde till väla och sen till Mjöhult och hälsade på och åt kvällsmat där.


Det blev våfflor här på kvällen, vilket var ett tag sen.


Kommer förhoppningsvis film på tjejernas ritter, men inte ikväll!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 februari 2012 21:15

Sovmorgon...härligt!


Skjutsade Moa till viarp för hon skulle vara där kl 11.30 för teori med teorigruppen. Johan körde mig till stallet och jag kom dit och fick se att W hade mockat till mig så då hann jag skritta ut en runda med henne. Vi skrittade ner till trekanten och tillbaka.

Även denna dag bjöd på massa sol!


Johan kom och hämtade mig och skjutsade mig till Viarp där jag skulle sopa läktaren inför klubbtävlingen imorgon. Sopade även av vägarna för de är så skitiga. Inte konstigt med tanke på att det rids i ridhuset flera timmar varje dag.


Sen var det årsmöte och då hade Moa och US redan haft ett möte inför det. Jag satt med på mötet för att höra lite vad som hänt och vilka som kom med i styrelsen.

När mötet var klart så ringde jag efter Johan igen så han kunde köra mig till stallet och fixa till Bellino och hjälpa Patricia att fixa Seline inför morgondagens klubbtävling.

Jag gick nästan hela grusvägen för att möta Johan på vägen,. Behövde få upp värmen igen =)


Moa skulle sitta med i styrelsemötet efter årsmötet, så det blev många möten för henne den här dagen.


Patricia red Seline lite mer ordentligt än vad jag gjorde tidigare på dagen. Vi tvättade hennes svans så gott det går i minusgrader.


Anton skulle köra och hämta Moa, men hans bil strejkade så Johan fick hämta henne och sen komma till stallet och hjälpa till att få igång Antons bil med lite batterihjälp.

Vi försökte putta igång den innan, men det dog så fort han gasade.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 februari 2012 19:30

Johan ledig och körde först Moa till skolan och sen mig till jobb. Sen körde han upp till stallet och hjälpte Frida och Johan med deras värmepanna. Han höll på hela förmiddagen innan den ville igång.


Han körde och lämnade Moa och Ebba i stallet när de slutat skolan och kommit hem. De käkade och bytte om först, sen åkte de till stallet och red ut på Bellino.


Jag skrittade ut Seline ca 1 timme. Ner i vallåkra, in på grusvägen mot Åsa och sen ner för suragubbenbacken. Lite svalt ute, ca -6 grader.


Johan skjutsade hem Ebba och sen körde de till Maxi och köpte landgång till kvällen, gott!


Patricia och Anton var i Billesholm på kvälle och sov över där.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 februari 2012 21:00

Massor med fakturor hade det trillat in under natten, otroligt! Jag som var helt färdig igår...


Ja timmarna rinner verkligen ifrån en på dagen...

Nu är det väldigt härligt väder för det är SOOOL och blå himmel och det är väldigt ovanligt, men faktiskt så har vi haft ett par fina dagar med sol nu. 

Och ännu häftigare är att det är ljust ända fram till kl 17.30


Johan var på mässa i malmö hela dagen och fick skjuts hem direkt efter.


Jag körde hem och sen körde jag och Moa till stallet och fixade hästarna där. Moa skrittade lite med Bellino på banan. Satt upp barbacka och skrittade runt. Det går inte göra annat för det är väldigt halt på banan.


Jag hade hand om Tensan idag också för Monica är verkligen sjuk på riktigt, vilket är väldigt ovanligt för henne.


Sen till viarp där Moa skulle rida i teorigruppen. Hon fick Morris och det var första gången. Johan var också med och tittade och fotade henne.

   


Under tiden hon gjorde iordning honom så gav jag hö till hästarna och när alla hästar gått in på lektion så slängde vi in kraftfoder till hästarna och sen la vi även hö utanför varje box. 

När jag var klar så gick jag in och hann och se Moa en liten stund innan lektionen var slut. Det gick jättebra för henne med Morris också. 

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 februari 2012 20:45

Skulle egentligen på möte i Malmö, men chefen ringde och sa att två ringt och sjukanmält sig och då blir vi ju inte så många.

Jag blev inte besviken, utan tog bilen till jobb istället. 

Skulle ha haft ett arbetsmöte med en kollega, men han kom inte loss från sitt jobb så vi hann inte med det. 

Jag rensade en del i min mail, la upp i mappar och kastade en hel del... men långt ifrån klar, en bra början i alla fall.


Moa följde med Ebba hem och de stack och fixade Pontus, red en liten stund grusvägen. Det går inte att rida någonstans nu eftersom det är så halt överallt. Och inte kul att gå upp på asfaltsvägarna när det är mörkt ute.

Moa fick skjuts hem av Ebbas mamma =)


Jag fixade Bellino så Moa skulle slippa åka upp och fixa honom senare på kvällen. Jag tog även hand om Tensan då Monica blivit dålig...=(, förkylning och feber.


Johan skjutsade Patricia till stallet, jag körde hem och bytte om. Till stallet och kopplade släpet och då var Patricia klar så vi kunde lasta Seline. Patricia red en stund mellan två lektioner. Hoppade lite grann och det gick jättebra. Hon hann att rida ca 25 minuter och det räckte för att hinna hoppa några språn i alla fall.


Efter så körde jag in till jobb och tränade. Körde 1 timme på crosstrainern, vilket blev 1 mil. Sen lite styrka och avslutade med att stå på vibrationsplattan i ca 10 minuter. Det är väldigt skönt för ryggen när man står där.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 februari 2012 20:30

Trodde att vi skulle vara klara med fakturorna idag så kände mig lite stressad på förmiddagen, men fick sen reda på att det var inte så, det var rätt så skön känsla.... vi har ingen deadline alls i januari.


Johan körde Moa till Viarp eftersom hon skulle ha teorigruppen kl 16.50 Jag hämtade henne vid 17.30 och vi körde till stallet och fixade hästarna där. Seline och Bellino fick vila eftersom vi inte hinner rida.


Tillbaka till Viarp och Moa fixade till Martin och sen var det träning för Jennifer. Martin var väldigt pigg idag också. Moa fick galoppera runt i ridhuset till han lugnade ner sig lite, men det hjälper inte mycket. Han är bara jättepigg! 

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 februari 2012 20:30

Sovmorgon för Moa, skönt för henne =). Hon mår inte toppen, men mycket bättre enligt henne själv i alla fall.


Hade möte på eftermiddagen och gjorde färdigt mina fakturor som låg i inkorgen under dagen.


Körde till viarp på kvällen så Patricia kunde rida igenom Seline lite. Moa följde med och stod och frös rätt bra. 

Seline var arbetsvillig och det är kul att se =). 

Det är kallt ute nu, ca -10 - -13 grader... alltså rätt kallt att hantera häst när man ska lasta och köra iväg.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 februari 2012 20:16

Jag stack till stallet vid 9.30 tiden, mockade till hästarna och fixade sen till Seline lite snabbt för jag skulle skritta ut med Ingrid och Orchan vid 10.20 tiden. 

Vi skrittade till borgen och tillbaka, rätt svalt i vinden, ansiktet frös rätt mycket.

   

Johan skjutsade upp Moa så hon skulle få komma ut en stund, men hon var blek och svag, så hon gick runt lite i stallet och satt lite mat till Bellino och gick ut och pussade på honom, var ungefär vad hon orkade.


Hem och tog det väldigt lugnt.


Johan hade dammsugit och det tackar vi för, då var det bara tvätten kvar =)


Vi käkade lite och stack Johan ut och fotade och hämtade och lämnade saker i Billesholm.


Patricia hade varit hemma en snabb runda för att hämta kläder, eftersom hon och några klasskompisar (tror jag) skulle iväg och spela badminton. 


Det var en lung och behaglig eftermiddag eftersom jag känner mig också lite skumt förkyld, inte så med värk, men sticker i näsan och jag nyser, sen har jag lite ont i halsen och så försvinner det... skumt! 

Så nu gör jag och Moa apelsinjuicer med ingefära, citron och allt möjligt för vi vill må bra nu!!!


Patricia och Anton var hos Hanna och Rickard på eftermiddag och kväll.


Johan körde till jobb på kvällen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards