En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under april 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 april 2011 21:30

Körde johan till jobb på morgonen. Hem och hämtade Moa som hade sovmorgon. Vi skulle på utvecklingssamtal på hennes skola vid halv nio.


Var liten stund på verkstaden efter lunch. Det är så trist på kontoret just nu, det händer så mycket saker som jag tror gör att jag får mindre energi. Bättre att sitta där det är lite lättare.

Det är väldigt jobbigt för en arbetskamrat just nu, som ska träffa chef och facket för att förhindra att hon ska flytta till ett annan ort. Vi kan inte se till vilket anledning.


Körde Moa till Viarp för teori, sen vidare till stallet och byggde en extra hage till Seline. Anton hjälpte mig medans Patricia red Seline på banan. Hon tränade på övningen som jag fick av Lisette.


Tillbaka till viarp när Moa skulle rida. Hon red nixe och det gick bra fram till sista kvarten. Då fick hon en lite panikattack, men kunde sitta kvar på hästen tills den gick över.

Hon hade haft en attack innan på förmiddagen som var lite jobbigare, men hon börjar lära sig hur hon ska hantera dem även om det är fruktansvärt jobbigt!

Jag och Moa gick och la oss vid 21, eftersom vi är så trötta!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 april 2011 21:30

Skjutsade Moa till skolan.

Både jag och Moa är så fruktansvärt trötta för tillfället, vi sover väl inte bäst heller direkt, men ändå!


Moa hade Cozze idag, men red inte pga vädret. Jag orkade inte rida Seline heller, utan vi åkte och kollade Fridas hoppträning istället. Det är ju inomhus =)


Idag så började jag och Moa att ta berocca för att vi ska få mer energi, hoppas att det hjälper oss!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 april 2011 21:15

Ingen träning...!!! inte alls bra, men jag orkar verkligen inte och till vilken nytta undrar jag...?? Har ju inte gått ner ett gram på 6 månader... kan ju inte bara bli muskler, något måste ju hända! Så som det känns nu så blir det bara träning utomhus, till och från stallet, och ridningen.


Hem och hämtade Moa, vi körde till stallet och hämtade Seline, för idag skulle vi äntligen träna för Lisette igen. Det var alldeles för länge sen. Vi fixade allt i stallet innan vi körde. Vi visste att vi skulle vara tillbaka sent och då vill man inte mocka och fixa.


Träningen för Lisette var väldigt bra för Seline. Hon har ont i länden och måste skrittas i 3 veckor för att stärka muskler i rygg och länd. Antagligen därför det inte har gått bra de sista tävlingar.

Fick även rådet att genast flytta Seline från hagen hon går i nu eftersom hon blir väldigt stressad i den.

Under tiden jag väntade på min tur och även när jag tränade så red Moa på Mem. De red ner till dungen och tillbaka och en liten stund på banan.


Patricia sov hos Anton, hon har traktorträning den här veckan och kunde få skjuts till Råå av honom imorgonbitti.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 april 2011 21:30

Johan åkte med upp till stallet. Han skulle stanna kvar och jobba med pannan medans vi var iväg på tävlingen.

Idag var det Herrevadskloster som gällde, Patricias första regionala tävling.

Anton följde med, men Moa ville vara kvar hos Emma hela dagen istället.


Vi kom fram alldeles för tidigt. Vi hade räknat med 6 lag till allsvenskan som skulle vara innan Patricias klass, det stod så, men när vi kom dit så var det 11 lag!!!! Alltså tog det någon extra timme. Seline står ju snällt i släpet vilket vi är väldigt tacksamma för.

Och så var det ju verkligen kanonfint väder, lite blåsigt, men solen värmde riktigt skönt!

Veterinärbesiktningen gick Seline igenom, vilket är skönt. Sen var det kläder på och Patricia började rida igång Seline innan hon skulle gå banan. Hoppade några språng innan och det gick bra.

Sen när hon skulle hoppa något språng innan hon skulle gå in så var Seline lite segare och starkare.


Väl inne i ridhuset så såg hon väl rät så okej ut. Men när de kom till hinder nummer 4 så bara stannade hon utan vad jag kan se anledningen överhuvudtaget, Patricia blev arg på henne och fick henne att hoppa efter en liten volt framför hindret. När de red mot hinder nummer 6 så stannade Patricia henne för hon kände att hon inte hade kontroll över Seline. Alltså blev hon utesluten, för så är det i regional, där får man bara ha 2 st olydnader. Men Patricia avslutade med att ta en språng över 6;an och det gick bra.

    På vägen hem så hämtade vi Moa på Landskronavägen.

När vi kom tillbaka till stallet så var Johan klar med pannan, eller så mycket som han kunde göra idag. Han körde hem och började laga mat och vi åkte med Anton, först till Gantofta och sen hem hit och käkade.


Johan körde iväg och fotade en stund på kvällen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 april 2011 16:45

Hade morgonen i stallet, blåste kallt, men soligt! Släppte ut hästarna och mockade, sen körde jag hem och åt frukost. Jag och Moa åkte till stallet igen på förmiddagen. Moa red och jag fixade med bommar på marken till henne och Björn. Fotade dem lite grann.

Johan jobbade vidare med att dra el till pannan, medans vi var i stallet.

La om gödselhögen, fixade lite på ridbanan, grävde ur lite på högen på kortsidan, som är lite jobbig att rida uppför. Körde även den lilla "harven" bakom våran bil.


Körde faktiskt till Burger King och köpte med oss mat hem. Det är verkligen inte ofta vi äter där längre. Men Moa var lite sugen på det idag så det passade bra eftersom vi var lite stressade med tiden.


Johan körde tillbaka till stallet och jag och Moa duschade. Jag färgade håret och hann precis bli klar innan vi skulle köra till ridhuset och kolla 2;ornas show.

Hämtade Anton i Gantofta innan vi körde till ridhuset.

När showen var slut så skjutsade vi Moa till Emma på miatorp. Skjutsade hem Anton som hämtade en bil och körde in och hämtade Patricia på ridhuset.

                     

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 april 2011 23:15

Johan tog ledigt idag och var hos Johan och Frida i stort sett hela dagen tillsammans med Anders och fixade med pannan. Får ju passa på nu när de är bortresta.


Patricia fick skjuts av Anton till råå, tog bussen till djursjukhuset för att lära sig att sätta på tappsko.

Moa åkte med oss på morgonen och hoppade av på skolan.


Moa kom upp till mig efter hon slutat skolan. Johan hämtade oss och vi åkte hem och käkade, sen körde jag och Moa till stallet för att hjälpa Patricia som egentligen skulle hoppträna. Patricia red runt på banan när vi kom dit, men höll på att blåsa av hästen. Vi satt upp 2 st hinder med sockerbitar och jag fick stå och hålla i grinden så hon kunde hoppa lite i alla fall.

När Moa skulle gå över ridbanan så höll hon på att blåsa iväg =). Det är nog det värsta storm jag varit med om på länge!

Anton hämtade henne och jag och Moa fixade stallet, eller det som var kvar. Vi körde hem och Johan körde till stallet och fixade några timmar till när alla åkt hem. Han stänger ju strömmen och då är det jobbigt att vara i stallet, blir ju lite för mörkt!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 april 2011 23:30

Lämnade tjejerna på morgonen.


Var en del nere på verkstaden, lämnade kläder och hämta papper.

Igår var sista dagen för fakturering, men vi fick tydligen en dag till pga struligt program, så det var bara att köra på, för det kom in en drös fakturor till!


Fram mot eftermiddagen så började det storma rätt så mycket... patricia skulle hoppträna för mig, men vi la ner det pga vädret.


Var och skodde Seline på ridhuset... läskigt att köra släpet efter som det blåste så mycket. Försökte köra där det kunde vara lite vindstilla... eller i alla fall där inte vinden tog tag i hela släpet.

Moa följde med mig när vi skulle sko. 


Innan vi körde hem så var vi nere och kollade hur det gick för Anders med pannan.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 april 2011 23:30

Patricia sov i gantofta, fick skjuts till skolan av Anton.

Vi skjutsade Moa till Gon på morgonen, de har ju sovmorgon, men vill träffas en stund innan.


Sista dagen med fakturor så jag var mycket på verkstaden, både före och efter middagen. Bra att sitta där för jag får mycket hjälp att jaga arbetsorder som tillhör fakturorna av killarna.


Moa red på kvällen, hon fick ha Nixe. Hon fick en panikattack precis när de skulle börja så hon vilade 15 minuter innan hon klarade av att rida.

Sen gick det jättebra! Jag stod med henne och höll "lektion" med henne medans de andra hopptränade för Susanne.


Var uppe i stallet och hämtade Moas hjälm och väst medans hon hade teori.

Patricia och Anton fixade Seline, Patricia hade jobbat lite småhinder och bommar.


Johan och Anders började jobba med pannan i källaren.

Johan skulle upp till stallet igen efter vi varit i viarp, jag åkte med och gick ca 1 timme och han hämtade upp mig på vägen hem.

Patricia och Anton stannade hemma med Moa.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards