En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 27 juli 2011 00:00

Monica ringde på förmiddagen och berättade att Seline tappat en sko och hade svårt att gå på grusvägen från sommarhagen. Monica skulle ta in Tensan för hovslagaren skulle komma på förmiddagen och eftersom Seline blir själv i hagen så måste hon ju ta med henne också.

Hon kände att hon klarade av båda hästarna, de är ju snälla så det borde ju inte vara några problem, Alltså så blev jag kvar hemma och käkade frukost i lugn och ro med Moa.


Efter ca 1 timme så ringde Linn och frågade om jag hört om kaoset i stallet på morgonen... och nä det enda jag hört var ju att Seline tappat en sko, men kaos nä det tycker jag nog inte att det är =)

Linn berättade att björn ringt hem från stallet och berättade att när Monica gick förbi hagen med unghingstarna så hade de hästarna börjat springa rundor och rätt vad det var så hoppade de ur hagen...oj oj oj....inte kul direkt!

Som tur var så kom det en bil med hästvana människor, tjejen sprang ut och tog Seline så Monica kunde koncentrera sig på Tensan.

Men efter en stund med hingstarna runt sig så klarade de inte av att hålla hästarna utan släppte iväg våra ston.

De började att springa mot Fridas gård, men vände och stack upp till granngården, men de ångrade sig och sprang tillbaka till stallet igen.


Hon i bilen hade kört till stallet med hingstarna så de kom och hjälpte till att fånga in hingstarna som var tillsammans med stona på ridbanan.

Seline hade tydligen blivit riktigt arg och sparkade en av hingstarna eftersom hon ville skydda Tensan när en han betäckte henne!!! OJ oj oj undra om det blir föl till våren ?!?!


När jag fick reda på detta så åkte jag och Moa upp till stallet för att se hur det hade gått med alla hästar. Någon skadad och vad hade Seline ställt till med, skadat nån??


Det var mest skrap/rivsår så det såg lugnt ut. Hon som har hingstarna var mer bekymrad över våra hästar än sina egna, så att de hade blivit sparkade bekymrade inte henne i det läget. Hoppas de inte blev skadade...

Tänk att Seline kan bli så arg... har sett filmen som Björn spelat in... och det var inga nådiga sparkar hon gav hingsten... Där ser man hur mycket hon vill skydda flocken.... härligt! =)


Moa red Bellino en stund på förmiddagen, red över presenning i skritt och trav utan problem. Nu stannar han inte så många gånger när hon rider. Han kan till och med nästa skritta helt och hållet utan travsteg, Duktiga är de =)


Körde hem och käkade och jag satt och solade och snackade med Mia i telefonen i 1 timme, medans Johan och Moa var iväg och handlade och fixade lite.

När de kom hem så hade de varit iväg och köpt kameran till mig =D

Sen körde vi tillbaka till stallet och kopplade släpet och lastade Tensan. För minsann vi fick med oss Monica på Pay and ride i Viarp idag =9

Patricia fixade till Seline under tiden.


Jag körde och lämnade Monica och Tensan, anmälde henne och Patricia, till stallet och lastade Seline och till viarp.

Monica hoppade 70 cm och det gick jättebra så nu har hon blodad tand och tänker vara med flera gånger =)

Patricia hoppade 1 m och det gick skapligt bra, men Seline var lite emot.

Skulle hoppat ytterliggare en gång på 1 m, men tyvärr så var det en tjej som ramlade av och man fick vänta in ambulans, vilket tog lång tid och tävlingarna avslutades.

Nu blir det hem och träna för Frida istället och hoppas att knuten går  att lösa där istället.

Vi skjutsade Moa till viarp innan vi körde till stallet för hon skulle fota sina kompisar på ponnysar.

Patricia övningskörde dit och till stallet. Johan kom och bytte bil med oss och körde sen ner till Viarp. Anton kom direkt till Viarp efter att ha hämtat en bil i Malmö på eftermiddagen.


Moa i full action =9 med min nya kamera =)

Monica och Tensan 


   Patricia och Seline


       


Hästarna stod kvar i stallet under natten eftersom vi kom tillbaka så sent...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards