En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under juni 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 juni 2010 22:15

Lika fint väder som vi har haft i helgen, lika dåligt väder har det varit hela dagen idag. Det har verkligen tokregnat hela dagen.


Sista dagen för fakturorna och det hann jag med utan problem. Börjar få koll på mina grejer igen och den känslan är underbar.


Var verkligen en riktig gråmåndag eftersom vädret knappats var upplyftande.


På kvällen så var det Patricias tur att träna för Lisette. Och den här gången så tränade vi på Långeberga, för första gången. Vi kom dit lite tidigt för Patricia var och fixade sitt hår i stan och jag körde dit och hämtade henne efter att jag hämtat Seline i stallet.


När vi kom fram så skrittade Patricia ut en lite rundan ner till dungen för Seline var helt upp i varv.

Sen var det koncentration som gällde i nästan 1½ timme. Lisette pumpade även upp sadeln lite för den hade börjat sjunka ihop lite.

Här jobbar hela ekipaget snyggt och prydligt...

Här är ryttaren och tränare fullt upptagna och.... ja det är visst Seline också. Men dock inte på samma sak. =) 

  

Underbara växt!!!   


Vi hade tur med vädret på kvällen, uppehåll, med några få droppar regn. Kallt så klart, men man slapp stå och vara genomblött i alla fall.  


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 juni 2010 23:00

Och den firar vi ju inte direkt, eller gör vi???

Vi gör det inte, vet inte vad man skulle hitta på då.


Jag och Moa körde upp till stallet där vi träffade Linn med familj. Vi skulle ha gemensam morgonfodring och utsläpp för att de ska lära sig.

När vi var klara med detta så följde Moa med dem hem. Hon ville vara med sin kusiner och skoja med dem.

De hade varit ute och hoppat studsmatta, varit i affären och handlat, varit ute och cyklat och ja så ätit massor hela tiden =)


Jag högtryckstvättade plattorna, staketet och förrådet under dagen. Det blev riktigt rent och fint. Fick rensat bort gräset som av någon löjlig anledning måste växa mellan plattorna. Innan jag körde igång högtrycken så klippte jag gräset och trimmade lite först.


Johan stack till affären och handlade lite gott att grilla, vilket blev revbensspjäll och hur gott är inte det då?! Han hittade även skydd till vår studsmatta så nu är den som ny igen =D

Han grillade och fixade det. Jag cyklade upp till affären för jag hade glömt säga att jag ville ha sallad till. Under tiden jag var iväg så hade Patricia och Anton x 2 kommit och börjat duka.

De hade varit ute med gummibåten i råå hamn en stund och skulle senare sticka ner till sydhamnen och köra lite där.


När vi käkat färdigt så stack jag upp till stallet igen för att hämta Moa. Först så jobbade Moa med Seline på ridbanan. Tränade på att longera och lite join up. Gick kanonbra. Seline var lite trött förvisso, men hon följde Moa som en liten hund.


Hem och Moa åt innan hon stack ner till stranden och träffade Miche och hennes familj. Jag hämtade henne sen hemma hos Miche på kvällen.


Jag fixade sista tvätten för helgen och Johan var ute och grejade fortfarande. Han är och kastar massor i soprummet, under när "soppolisen" kommer att säga till honom att han inte får kasta vissa saker där utan att det måste till tippen. Ibland får man kasta saker där och ibland inte. Mycket spännande sopförening vi tillhör.... eller???

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 juni 2010 22:30

Vaknade som vanligt alldeles för tidigt, tvingade mig att ligga kvar till halv nio. Gick upp och alla andra sov hur gott som helst.

Vädret var verkligen kanon idag, blå himmel och 15 grader på morgonen.

Ut och hoppade på stålponnyn och cyklade längs med stranden, detta är verkligen en upplevelse att få ha stranden så nära sig. Havet låg helt stilla och folk var ute och gick med sina hundar. Golfarna var hur många som helst den här morgonen.

Cyklade min lilla mil, tyvärr så har jag rätt ont i ryggen, nere till vänster vid ländryggen. Vilket gör att det är svårt att ta i när man cyklar.


Under tiden var Johan uppe i affären och köpte 2 frallebröd som vi käkade på uteplatsen. Det är guld att kunna sitta ute så. Det känns verkligen som att den riktiga sommaren är på väg nu.


När vi käkat så klippte jag gräset på baksidan, trimmade kanterna, klippte den ena häcken som jag når upp till. Rensade rabatterna och lite annat småplock.

Johan fortsatte i sitt förråd, detta lär ta många dagar, för jisse vad grejer han har.

Moa hjälpte till lite här och lite där. Hon målade även kaninhuset som ska in i kaninburen så att Cookie ska kunna vara ute dygnet runt snart.


Antons bil, ville inte så länge, tyvärr. Den började koka igår när de var ute och körde så idag var det koll av bil.

Sen körde de till väla och köpte presenter till Patricias lillebror A som fyller år imorgon, men ska firas idag.

Köpte även present till Hanna, en klasskompis, som hon skulle till på kvällen. Anton körde henne dit.

På natten hämtade han henne i stan efter att hon tagit tåget från Bjuv tillsammans med de andra tjejerna.


På sen eftermiddagen körde vi till stallet och fixade Seline för en tur till Sibirien tillsammans med Malin S och Izabella. Moa och Johan följde med och Moa passade på att bada... brrr så himla kallt det såg ut.


  


Vi andra höll oss till häst, ett tag i alla fall. Ja jag gjorde det hela tiden, men Malin och Izabella blev sugna på att bada så de red ut och doppade sig också.  Jag mesade.

Efter galopp i vattnet så älskar verkligen Seline att rulla sig på stranden. Och hon gör det inte bara en gång ut 5-6 ggr=)

  


  


Innan vi körde till stallet så stannade vi på ett gatukök där de även sålde kinamat som vi åt i bilen på parkeringen vid Hembygdsparken.

Tillbaka till stallet blöta och kalla.

Lena hade börjat plocka in hästarna, jag hjälpte henne lite, hann inte med henne. Jag ville bära in alla blöta saker och få in hästen och lite så först.

Hjälptes åt att kvällsfodra, sen full fart hem.

Har haft huvudvärk till och från hela dagen, men på kvällen slog den till rejält. Så det blev säng vid 22-tiden.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 juni 2010 22:00

Men förstår ni, det verkar som att vi trots allt ändå håller på att få sommar även i skåne. Övriga sverige verkar ju ha haft sommar en längre stund, men inte vi inte...


Och jag blev klar med mitt gigant jobb idag och det är så skön känsla när man vet hur mycket det är och plötsligt så är man helt klar. Och det verkade även som att chefen blev nöjd.


Jag och Moa tog stallet på kvällen. Patricia har ju fixat hela veckan mer eller mindre så idag var det vår tur.

Moa red och tränade på galoppombyte och det gick både bra och dåligt. Jag satt upp en stund, har för jösse namn inte ridit på 2½ vecka eftersom mina barn plötsligt har tagit över =), vilket i sig är okej!

När jag ridit en stund så var Michaela på tur och då ville även Björn rida en stund. Och en stund senare satt Linn upp och skulle visa Björn hur man faktiskt rider lätt.=)

Johan var och köpte ny tråd till grästrimmern och när han var klar så hämtade han Moa.


Den här helgen ska vi ta hand om stallet fast det vet inte Frida om än!!! ;) Stod och pratade en stund med henne och hon anade att nåt var på gång =D.

Innan jag cyklade hem så kom några av tjejerna och överraskade Frida. Möhippa på gång =))

Detta ska vara hela helgen så hoppas nu att vädret blir bra för dem.


Hem och satt ute och åt en bit pizza, känns väldigt nyttigt efter att man har cyklat, eller nä de gör de ju inte.


Anton, GT och Patricia käkade också pizza, sen kom Malin, GT´s tjej och de stack iväg en runda med Antons nya bil. Anton köpte en peugeot 306 på kvällen och nu skulle den testas =)


Jag fick något konstigt ryck och började plocka och feja inomhus, sen fick fönstrena sig en rejäl uppfräschning, tvätten sen förra veckan blev ihopvikt, inhängd och nya maskiner gick igång. Fatta en fredag kväll.... undra vad som hände??

Johan grejar ute i sitt förråd, har äntligen börjat att städa och han röjer rejält. Jag gillar detta skarpt, för nu kanske jag också kan komma ut och hitta t ex en hammare när jag behöver det. Utan att behöva fråga honom varenda gång.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 juni 2010 22:00

Soool fortfarande, underbart!

Men det är fortfarande lite svårt att klä sig, vet inte om man ska ha jacka eller inte på sig.


Bra flyt på jobbet, känns alltid bra när allt för faktureringen är klart! Nu till nästa stora jobb. Ska vara klart senast imorgon så det är bara bita ihop och samla sig.

L hjälpte mig med en bra mall som jag kan ha bra användning av i detta jobb. Ska speca upp ett projekt in i minsta detalj. Kommer att ta många timmar, men det kommer att gå.


Slutade lite innan kl 16 för Patricia skulle till Kullabygden och vara med i en pay and ride på kvällen.

Anton körde upp Patricia och Moa till stallet som fixade allt till jag kom dit. Sen körde vi till Äsperöd och där gick det inte speciellt fort om man säger så. Vi fick nog vänta i 1½ timme innan vi kunde ta ut Seline från släpet. Hade jag vetat detta hade vi inte haft så bråttom hemifrån. Men det är så svårt att veta hur snabba de är.


Väl på framridningen så gick det kanonbra, såg trevlig ut när de red och hoppade som bara den.

In på banan och hästen stannar på första hindret????? Då blir man bara så irriterad. Stannar även på hinder nummer 4. Patricia blir väldigt sur på henne för det kändes som rena dumheter.

Vi bad om att få starta ytterliggare en gång på samma höjd och det gick bra. Så in på banan igen med 5 minuters vila först. Och vad gör hästen nu då???? Jo hoppar hela banan utan ett enda stopp precis som att detta var väl ingenting!!!! Suck, så trött jag blir. Så kan man ju inte hålla på när man är på en riktig tävling.


Hem och fixade i stallet, Anton och Patricia körde vidare. De vill ju bara ut och köra hela tiden nu =9


Det är ju helt underbart att vakna och se blå himmel och SOOOOOL  


Johan har tagit ledigt idag för att fixa lamporna på bilen samt fixa fläkten så att vi får lite kyla - om nu det behövs - i bilen till sommaren. Eller vänta nu.... det är ju sommar, fast var är den riktiga sommarvärmen??


Körde Moa till Gon innan Johan skjutsade mig till jobb. Sen körde han hem och hämtade saker för att sen åka till Billesholm och byta ut allt trasigt på bilen.


Patricia körde upp till stallet och red, för jag hade lovat att ta hand om stalltjänsten.


Ridning för Moa i viarp på kvällen, jag skjutsade dit henne för hon skulle först ha teori och under tiden var jag i stallet och mockade. Tillbaka till viarp och fotade 2 grupper som hade hoppning på utebanan.


Hem och fixade pannkakor som Moa ska ha med sig till skolan imorgon. De ska ha beachvolleyboll imorgon och då ska de ha med sig matsäck.

Medans jag fixade detta så körde Johan och Moa tillbaka till Billesholm eftersom johan glömt sin jacka där och farmor skulle hjälpa Moa att laga hennes kofta som gått upp lite i stickningen.


Idag så har Anton äntligen fått sitt körkort   så ni kan ju själva gissa vad de har gjort hela kvällen. De hämtade upp GT, sen körde de rundor, kom hem om en runda för att hämta badkläder och körde sen till Råå för att bada, Om de gjorde det eller inte vet jag inte, för jag var för trött för att sitta och vänta in dem.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 juni 2010 16:38

Sjuåringens mamma satt i köket och läste. Då hörde hon sonen som lekte i sitt rum med sina nya tåg.

- Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.

- Välkommen till SL s pendeltågtrafik, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.

- Och för allas trevnad, ber vi Er att inte sitta med Era skitiga jävla fötter på sätena.

Mamman slutade le och rusade in i rummet.- Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra, skrek hon. Som straff får Du inte leka med Dina tåg. Du får sitta där och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde dörren.

 

Efter två timmar tyckte hon att han hade lidit nog, det var egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen, gav honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till köket.

 

- Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.

- Välkommen till SLs pendeltågtrafik, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer.

- Och för allas trevnad, ber vi Er att inte sitta med Era fötter på sätena. Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig, glad att hon hade agerat rätt.

 

- Och vi på SL vill be om ursäkt för den två timmars långa försening som inte beror på oss, utan på den där jävla surkärringen i köket. 

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 juni 2010 22:13

Vilket väder, grått och regn, fast ca 13 grader, så det är ju inte iskallt i alla fall. Men va fasen, vi vill ha VÄRME!!!!!!!!! Efter den här vintern så är vi värda massor med sol och värme.

Någon spår att från och med imorgon så ska det bli bättre och det hoppas vi på.


Fick kolla min telefon flera gånger idag, för jag tror att jag bara haft max 10 samtal och det är väldigt lite mot vad jag kan ha på en dag.

Mitt jobb flöt på som bara den, nu är jag klar med allt inför faktureringen, har bara nån lev.faktura kvar som jag måste forska lite i innan jag sakar dem. Alla personalpapper är ivägskickade och inlagda i systemen. Kände mig faktiskt väldigt lugn när jag gick hem idag. Ovanlig känsla, men väldigt välkommen känsla!


Patricia körde till stallet och fixade allt till Seline förutom ridandet, för Seline var genomvått och det regnade hela tiden.


Moa och Gon åkte hem till oss för Gon hade glömt sina nycklar. Hon åkte hem strax innan vi kom hem.


Patricia och Anton var ute och åkte bil med någon kompis, flera gånger under kvällen.


Moa fixade en supergod rabarberpaj som vi åt på kvällen, medans vi tittade på film.


Annars en lugn kväll där det var fotoredigering som gällde. Jag kan ju inte lightroom, så jag har fått lära mig lite sånt idag och suttit och mekat en del med det. Så nu snart så kanske jag också kan få ordning på bilderna.


Nä nu är det sängdags, så att jag orkar åka till jobb imorgon också. Patricia börjar sent, Johan är ledig. Eller ledig och ledig, han ska byta båda framlamporna vilket innebär en totaldemontering av framdel på bil KUL ju!!! skönt att man är tjej och inte ett dugg intresserad av bilar känner jag.


Natti natti!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards