En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under april 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 april 2009 22:50

Lämnade Patricia på skolan, Moa började senare så hon tog bussen.

Flexade ut vid middagstid och kom tillbaka till fika, lagom lång middag; ), nävars jag var iväg och vaccinerade Seline och skulle vara på djursjukhuset kl 13.20 och det tar ju lite tid att köra och hämta och lämna henne i stallet.

När vi kom hem så var Moa och Rebecka bänkade i soffan och tittade på vad jag antar Hanna Montana...

Patricia och Anton var på Patricias rum och gjorde Patricias läxa. Efter en stund tröttnade Anton och stack ut och övningskörde med sin pappa.

Patricia har hemkunskapsläxa där de ska räkna ut vad det kostar att flytta hemifrån och vad saker/möbler kostar.

Jag och Johan körde in till stan där vi skulle tillsammans med mormor och morfar gå och se Sjukhusrevyn på teatern. Vi kom in lite tidigare så vi gick en liten runda bakom Dunkers och längs med hamnen. Träffade föräldrarna utanför Teatern.

Det var en bra revy, fast de flesta bra poängen kom i början, slutet var lite tamt tyvärr. Men de är duktiga och de har nog otroligt kul när de spelar.

Mamma och pappa: Tack för sällskapet ikväll. Synd att vi inte gör sånt här oftare.

Patricia och Anton höll Moa sällskap på kvällen en stund, sen var de tvungna ut och köra moppe en stund.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 april 2009 22:32

Vi kom iväg tidigt på morgonen, så vi stämplade in innan arbetstid. Det var länge sen känns det som.

På middagen hade Moas profilklass en liten konsert för föräldrar. Helt otroligt vi var 2 par som var och tittade på dem. De är jätteduktiga. De har bara spelat i 2 år snart och blivit så bra. Spännande att följa dem enda till 9;an och se hur duktiga de blir.

På eftermiddag tog Moa bussen till stan och gick uppför backen till lasarettet där vi träffades. Sen körde jag och Moa till tandläkaren på väla för en sista justering innan det är klart i munnen på henne.

Nu fick hon en tråd fastlimmad på tänderna där nere samt en nattskena som är genomskinlig och som ska användas i 1 år på nätterna och mer om hon vill. Trådarna både uppe och nere ska sitta i minst 3-4 år. Mest för att när visdomständerna kommer så kan de trycka på, på framtänderna så att de flyttar sig igen.

Sen var det tid för Moas ridning så jag lämnade henne i Viarp och själv hämtade jag Seline som skulle gå med på lektionen.

På kvällen var Patricia och Anton ute och körde med Antons nya bil, fast det var förstås Kristian som körde eftersom de andra 2 inte har körkort än ; )

Johan hade klippt gräset och satt och vattnade det när jag och Moa kom hem på kvällen. Och efter den runda var Johan sugen på att ut och gå, och gick till Maxi på råå och hem igen. Galen, ja lite, eftersom han gick iväg kl 21 när det är mörkt ute...

Bild från Moas spelning

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 april 2009 22:33

Patricia åkte med oss till skolan på morgonen. Moa skulle åka med Vickys pappa, så hon åkte lite senare hemifrån.

Jag hämtade Moa kl halv tio på skolan och var framme i god tid hos tandläkaren på Väla. Väntan var dryg.... Moa var nog lite spänd inför vad som väntade...

Så äntligen kom Anna och ropade in Moa. Ca 50 minuter tog hela proceduren. Moa såg så lycklig ut när tandställningen var ute och tänderna nyslipade och polerade. Hon blev såååå fin i munnen, så man kan inte fatta att de kan ha sett ut som det har gjort för 1½ år sedan.

Körde och lämna henne, och hämtade Patricia och Liza på skolan. De skulle hem och hämta en bok som Liza hade glömt och som skulle vara med på lektionen efter lunchen.

Moa följde med Rebecka till Viarp och kollade när hon red på kvällen.

Johan skjutsade mig till stallet och stack sen fotade på kvällen, tror det blev Borgen. När jag var klar i stallet så cyklade jag hem, tog bara 30 minuter. Kändes skönt efteråt så det ska jag försöka göra oftare.

Patricia var och tränade dans på Planteringen. Hon ska ha uppvisning på söndag 26/4 kl 16 och 18. Kostar nog 60:- för vuxen tror jag det var. Ni är välkomna att titta.


Bilder på Moas tänder före tandställning, under tiden och idag. Skillnad...hummm... JA!!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 april 2009 22:27

Ställde väckarklockan och 2 telefoner för att säkert komma upp på morgonen. Väckarklockan strejkade ju för oss i lördags och det är inte så kul när man ska till jobb och man sover över sig.

Men se, allt ringde.... så vi kom upp!!

Moa följde med mig när jag skulle träna för Lisette på Gustavslund. Hon ville se träningen. Under tiden var Johan och fyndade på PC city som stänger inom kort och säljer ut sina varor.

När vi kom hem så stack Johan ut och gick 1 timme runt Rydebäck.

Anton har köpt bil så Patricia och han var ute på kvällen och blev skjutsade runt i den av Antons pappa.

Imorgon händer det..... Moa längtar!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 april 2009 21:56

Vi körde till väla för att leta vidare efter jacka till Moa och äntligen hittade vi jacka på intersport... Det blev minsann en rosa jacka som hon absolut inte skulle ha ; ), men den är jättefin.

Sen gick vi in på Kappahl och hittade en klänning och tajts som hon ska ha på lördag när kusin Josse ska konfirmeras.

När vi skulle hem så sms:ade Patricia om att de skulle till crossbanan och köra lite, så vi körde inom och kollade en stund när Anton körde på träningsbanan.

Hem och hämta lite mer kläder, sen körde vi till Annelöv där Malin och Mem skulle tävla i Fälttävlan på eftermiddagen. Hon gick felfritt i terrängen, men tydligen så hade det inte gått så bra i dressyren på förmiddagen. Men hon ska vara nöjd, det såg jättebra ut.

Under tiden jag var i stallet så körde Johan och tvättade bilen, och handlade hamburgare som vi skulle grilla på kvällen.

Jag hann gå förbi kvistofa kyrka innan Johan kom. Skönt att få röra på sig lite.

Malin och Mem på vattenhindret

Moa med kusinerna och moster

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 april 2009 22:50

Som tur var så vaknade jag utan att klockan ringt för av någon anledning så strejkade klockan. Jag var vaken när klockan skulle ring, men se de gjorde den inte. Var det nåt som jag kände på mig eller??

När vi väl kom upp så körde Moa, Johan och jag till stallet och fixade till Seline. Malin och Nellie och vi skulle till Sibirien och rida eftersom vädret var så härligt.

Vi tog med lite fika som vi kunde fylla på med, för man blir gärna rätt länge på stranden och myser.

När vi kom til stallet så ville Moa och Nellie fortsätta dagen tillsammans, så Moa följde med Nellie hem under eftermiddagen.

Jag satt ute och läste och hade det gott i solen medans Johan körde till Järavallen och fotade lite.

När solen försvann från uteplatsen så gjorde jag storstädning i kylskåpet och lite annat i köket.

Patricia och Anton har varit ute och kört hela dagen. Det är svårt att hålla sig inne när det är så fint väder. Är mellan 13-16 grader varmt på dagen.

På vägen hem köpte Johan lite kött som vi skulle grilla och innan han kom hem så hämtade han Moa i Gantofta.

Moa hjälpte mig lite, sen ringde hon Rebecka så att de kunde vara under kvällen.

Patricia och Anton har myror i brallorna så de var bara hemma och åt sen försvann de ut igen för att meka moppe och sen träffa kompisar.

1;a bilden är stjärnmagnolian vi har i trädgården

2-4:e bilden är från Sibirien, Moa - Seline och Nellie - Odessa


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 april 2009 22:31

Det var totalstopp på landskronavägen mellan Rydebäck och Råå imorse. Vi fick stå still väldigt länge pga av att de asfalterade och inte kunde släppa fram några bilar på något håll. Men till slut släppte det och det är ju tur att de har signalvakter för det finns några idioter i trafiken (för att vara väldigt snäll i sitt uttalande).

Lämnade av Patricia på skolan i god tid ändå, men sena till jobb.

På middagen var jag och Johan och lunchade tillsammans med Linn på en indisk restaurang på Bruksgatan. Det var gott och vi blev såå mätta.

Det är inte kul att klättra uppför backen tillbaka till jobb när man är sprickfärdig, men det gick. Sen var eftermiddagen hur låååång som helst!

Hämtade Moa på vägen hos Gon. När vi kom hem satt Patricia och pluggade, för nu är det mycket för henne.

Hon fick förresten reda på i onsdags att hon preliminärt kom in på linjen hon har sökt in på. Det var ju skönt, nu är det bara fila lite på betyget så att hon kan stå fast vid sitt intag även efter slutbetyget!

När vi varit hemma och fixat lite så körde vi till väla, förutom Patricia som fortsatte plugga. Moa är i stort behov av skor och ny vårjacka.

Gick in på Din sko och hon hittade skor direkt, men som vanligt fanns de inte i hennes storlek. Men som tur var fanns det 2 par inne på Söderpunkten så det fick bli en tur dit för att hämta dem där.

Innan det så sprang vi runt i nästan alla klädesaffärer för att hitta en jacka.... och hur svårt kan det vara egentligen!!!! Det finns inga jackor till Moa, jo förvisso många svarta och mörka färger, men vem vill ha det nu???!! Så det blev ett par jeans istället och bara det gör ju att man blir glad för hon hittar aldrig jeans som passar, hon är ju lite tunn som ni vet. ; )

De ska ha Cabaré på skolan den 27/4 för er som har tid att komma dit vid 18.30 så är ni välkomna. Och då ska Moa dansa och behövde ett par lite, märk väl, lite pösigare byxor än de tajta som hon annars har =).

Så det gick väldigt bra att hitta kläder och skor förutom jacka då förstås till henne. Tänk om det var lika smidigt när jag skulle handla.

Och nu ska vi ju på konfirmation nästa helg och det innebär att man måste ut ytterliggare en gång och jaga kläder och present inför det också. Så nästa vecka är klar....

På vägen hem körde vi till Gantofta och gick en runda på 45 minuter i Råådalen. Var jättemysigt och fint väder, lite svalt i vinden, men härligt!

Patricia håller tjejkväll och ska sova hos Naemi i natt. Det var väldigt länge sen de gjorde något ihop, så det är kul! Viktigt att förvalta sina kompisar också.

Imorgon är det Sibirien som gäller och där kommer vi att vara vid ca10.30-11.00, och någon timme fram. Moa och Nellie ska rida i vattnet så vi hoppas på superväder.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards