En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under november 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 november 2010 22:30

Moa jobbade fram till kl 10, då vi hämtade henne hos Miche. Körde till ridhuset och kollade när Frida hoppade. Tyvärr så gick det inte så bra, även en funktionär var lite ivägen och höll på att slå ner och häst med en bom, så Frida fick bara hoppat 2 hinder, sen gick hon ut. Tråkigt!

  

Till Billesholm och skulle fira Leif, men de var inte hemma.

Körde till Ikea och åt middag, sen ner till föräldrarna och fikade där.


Sen tillbaka till ridhuset för att kolla Peter och Tura, gick tyvärr inte så bra.

  

Ca 2 ½ timme senare så var det Jörgen och Alice och det gick inte heller så bra.

  

 Ingen bra helg för Frida och Majas hästar, trist!


Evelina lånade kameran och fotade Moa lite annorlunda =)

  


En ovanlig avsittning vid ett hinder.

  


Hem och bytte om, jag körde till stallet och fixade.

Moa har ont i halsen så hon blev hemma.

Patricia, Anton och Johan fixade med tvätten. Strök och vek ihop så att allt var klart när jag kom hem. Skönt!

Vi käkade våfflor på kvällen och efter det stack Patricia iväg med Anton till GT och var där på kvällen.

Johan grejade i förrådet.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 november 2010 22:30

Moa stack iväg till Miche och jag hörde det.. skulle bara vända mig om en liiiten stund.... gick så där. Vaknade och insåg att klockan var alldeles för mycket. Skulle vi hinna åka in och se Malin tävla Lilleman?? Hoppade i kläderna och iväg. Fick fixa hår och smink i bilen medans Johan körde... men icke! Vi hann inte, kom ca 3 minuter efter att hon hoppat. skit också!

Käkade varsin baguette till frukost och sen ringde Moa och ville komma in till ridhuset. Vi körde hem och hämtade henne och sen tillbaka till ridhuset.

     


På eftermiddagen så körde vi hem och käkade, jag for upp till stallet och red ut en stund på fälten. Tränade på galoppombyten och förvänd galopp. Red även bort vid granarna längs med bäcken.

På vägen till stallet lämnade jag av Johan i Vallåkra för han skulle gå en runda och fota. När jag körde från stallet så hämtade jag honom vid Fjärestad kyrka.


Handlade i affären på vägen hem, sen duschade jag när vi kom hem. Moa som hade scrapbookat medans vi var borta, höll på att städa undan. Körde in till ridhuset igen och kollade när Peter och Tura och sen Jörgen och Alice tävlade. Gick super för Jörgen som vann 1.30 med Alice - Grattis!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 november 2010 22:30

Även om Johan har veckovila så kör han oss till skola och jobb. Tackar man för!


Patricias sista dag på traktorpraktiken, ingen körning idag.


Anton hemma för han hade ont i sitt öga. Var svullen och öm i det ögat som han har problem med. Blev bättre under dagen. Behövde inte uppsöka läkare.


Var mycket på verkstaden och jobbade undan massor.... härligt att få undan så mycket. Är klart lättare att sitta så och få hjälpen direkt utan att behöva ringa för varje fråga man har.


Käkade i matsalen med Lennart och Linda.


Gick upp på kontoret igen vid 15.30 tiden och på vägen dit pratade jag med en it-kille som säger att jag inte kommer att få tillbaka mina arkivmappar som man har i outlooken.... har sparat sen 2008, äldre har jag kastat. Men det som försvann för ca 3 veckor sedan kan man inte återhämta. Och jag är inte ens skyldig till att det försvann utan det fixade min dator själv!!!! Man ska INTE ha arkivmappar i outlooken om man har en bärbar dator???? För att?? Jo för att den kan tappa kontakten med databasen eller vad fasen det var... skitarg!!! för jag har så mycket i mina arkivmappar som jag använder väldigt ofta!!


Mycket konstigt att man inte kan hämta tillbaka sånt som försvunnit, polisen kan ju hämta gamla hot sms om man har det, för flera år tillbaka, men en maillåda....nää det går inte!


Jag och Linda tränade på kvällen, gick väldigt bra! Johan hämtade mig och vi körde direkt till stallet och jag fixade med Seline, vilodag! IGEN! jag vet!

Körde sen till Citygross och handlade lite innan vi körde till pizzerian i Rydebäck och köpte varsin kebabtallrik.


Moa var hos Miche och käkade där och Patricia och Anton skulle sova hos GT och käkade där.


Johan hämtade hem Moa vid 21-tiden då hon var trött.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 november 2010 21:38

Tåget till Malmö.... och faktiskt bara 5 minuter sent idag, tjoho! Biljett i första klass gör ju faktiskt att man kan sitta hela vägen.... Näst sista gången på vårt utvecklingsprogram. Fick prata om +  och -  när det gäller vår yrkesroll.

Tillbaka i Helsingborg efter klockan 2 och det känns knappt lönt att börja jobba.


Johan körde in och lämnade ena bilen och hämtade en annan, körde och hämtade chefen och sen körde de till Malmö för att gå på en elkurs.


Patricia hopptränade för Frida på eftermiddag/kväll. Det hade gått jättebra, lite för pigg kanske?! Dags att byta bett igen kanske?


Moa hade filminspelning på skolan hela dagen ang mobbning. Det hade varit jättekul att filma.


På kvällen var Patricia och Anton på kvällsöppet på Väla.

Johan och Moa körde till Maxi och köpte lim som Moa skulle ha till sitt scrapbookning.


Jag och Linda tränade efter jobb, känns att man inte tränat på en vecka nu. Är nog lite seg efter förkylningen också. Provade att gå på trampmaskinen, gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Så kanske man kan köra den lite mer.


Johan körde till Örkelljunga på kvällen för att köpa däck.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 november 2010 21:43

Gick även idag ner på verkstaden och fick undan massor.

Känns bra när man varit där nere - i verkligheten. Känns även som att killarna tycker det är bra faktiskt. Jobbade lite längre på eftermiddagen för nu börjar det hopa sig igen!


Jag hade stallet idag och onsdagar då hinner jag ju inte rida så det var bara full fart att fixa det andra och sen till viarp igen för att kolla när Moa red på Kairon. Det var väldigt länge sedan hon red honom, men det gick jättebra. Tränade på skänkelvikningar bl a.


Johan körde in till jobb och skrev sina jourlappar för imorgon så ska han på kurs och kan inte lämna av sin jour. Så han behöver fixa det redan idag.


Patricia var på traktorpraktik och hon fick ett gokännande av läraren. Trodde att hon kört mycket fyrhjuligt eftersom hon hade god känsla. Känns bra nu när vi snart ska börja övningsköra med henne.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 november 2010 21:45

Körde Moa till skolan på morgonen och svängde ner om Mekonomen och lämnade Antons mat som han glömde i all hast på morgonen.


Gick ner och var på verkstäderna i stort sett hela dagen. Men så jobbigt det är att vara på den ena verkstaden. Det gnälls i massor och jobbas i det mikroskopiska... Irriterande när en ska sluta och den människan kan göra så att alla tappar gnistan.... Gick till slut in på den andra verkstaden och det är som att komma till himmelriket i jämförelse..


Moa följde med mig till stallet och red Seline tillsammans med Linn medans jag mockade till båda hästarna och satt maten. Fyllde på vatten i hagen och sen var Moa klar och vi körde och hämtade Patricia i Bårslöv. Sen körde vi vidare till ridhuset och kollade Jörgens hoppträning.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 november 2010 21:45

Vi hade arbetsplatsträff på förmiddagen och när jag var tillbaka efter middag så fick jag undan alla personalärenden och godkände alla arbetsorder som jag kunde.

Slutade klockan 14, för att köra och hämta Moa i skolan.

Jag har ringt och beställt tid på Vårdcentralen för att få kollat upp varför hon inte går upp i vikt. Vi är inte bekymrade, men även den här skolsköterskan är. Hon tror att hon har gluten eller laktos. Även om Moa aldrig klagar på ont i magen så tror hon att det är det. Hon växer, men går inte upp som hon ska.... Jag tror inte vi behöver vara bekymrade, för hon kommer nog i fatt... se på oss andra... hur blev inte det!!!


När vi var klara där så körde vi hem och bytte om för att sen köra i full fart till stallet och fixa en lerig häst. Träning för Lisette i Frillestad. Äntligen, det var länge sen.


Jag tränade mellan klockan 17.30-19.15, istället för mellan kl 17-18!!!

(Skulle träna på att min ryggrad var rak och rakt över Selines ryggrad, tyglarna ska jag ta lätt tag bakåt och runt hörnet och fram. Yttertygeln en bit från halsen, lättare tag och innertygel närmare halsen och ett bättre stöd. Innerskänkel ligga till med ett lätt tryck ut mot ytter.)

Väldigt komplicerat, men så nyttigt och det blev väldigt bra till slut! Red min häst på ytterskänkel helt och hållet... häftigt!


När jag kom hem så hade alla gått och lagt sig, de var så trötta.


Patricia är på traktor praktik hela veckan och idag hade de haft teori och ska börja köra imorgon.

Anton är på praktik på Mekonomen igen fram till jul.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 november 2010 21:56

Vi körde till båstad för Patricia skulle tävla i hoppning.


Moa kunde tyvärr inte följa med eftersom de skulle ut och sälja Kvp. Johan hade jouren och kunde inte heller följa med, så det var bara jag och Patricia som körde iväg.


När vi körde och närmade oss Hallandsåsen så fick vi syn på en märklig regnbåge eller vad det nu var... Det började snöa lite uppe på åsen, men sen blev det sol och super fint väder.

  



När Patricia kom in på framhoppningen och skulle hoppa fram så var det tyvärr en tjej som gick omkull med sin häst så vi fick vänta i nästa trekvart innan ambulans hade hämtat henne.


Väl inne på framhoppningen så gick det bra och sen även inne på tävlingsbanan. Det gick så bra så att de kom 8 och hamnade på rätt sida strecket för att bli placerade, för en gång skull. Patricia har en viss förmåga att hamna på fel sida strecket. Men inte den här gången =)


Sen var det halvlång väntan på att få starta i nästa klass. Gick även bra här, fast tyvärr så var den trevliga solen inte så rolig, för den var flitig att lysa på hindrena och på marken så Seline tyckte det var lite läskigt att hoppa där. Så hon stannade först i kombinationen och sen på ett grön/vitt hinder som bländade riktigt. Men den här gången vet vi att hon stannade för att det var läskigt, och inte för att hon var dum. Så  den här klassen blev de uteslutna, men vi var väldigt nöjda ändå.


                         


Jag började få ont i huvudet vid middagstid, och det är den sega förkylning som bråkar med mig.

Johan var i Billesholm och hjälpte Micka att bära brädor, senare körde han, Jeanette och Linnéa till Forsmöllan och fotade.


Moa var hos Miche på dagen sen var hon hemma själv en stund innan vi kom hem.

På kvällen var vi väldigt sega. Tar hårt på kroppen att vara iväg så här några timmar på dagen.


Alla gick och la sig tidigt på kvällen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards