En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 12 april 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 april 2010 22:18

Moa hade inte sovit mycket på natten för hon hade så ont i armen. Visste inte hur hon skulle lägga den för att det inte skulle göra  ont.


När jag kom till jobb så ringde jag till vårdcentralen och fick en tid kl 11 för att kolla Moas arm.

Frågade även om Patricias jobbiga blåsor på läppen. Fick tipset att använda zinkpasta för att torka ut blåsorna.


Körde och hämtade Moa på skolan vid 10.45 och sen till vårdcentralen. Läkaren tyckte att vi skulle köra in till röntgen för att kolla så att det inte var någon fraktur i handleden. Om det var en stukning så skulle vi komma tillbaka för att få armen inlindad eller en tub så att hon får ett stöd för handleden. Om det var något annat så blev det ortopedakuten.


Körde in till akutröntgen för att väldigt snabbt komma in och få röntgat hennes högra underarm. Väldigt trevlig röntgensköterska som tog hand om Moa. Och även hon som tog emot oss i receptionen var trevlig. Vilket de definitivt inte var när vi var där sist med Patricia. Då var det så suuuura!


När hon hade fotat sin arm färdigt så fick vi sitta ner och vänta i nästan 40 minuter innan de kallade fram oss till receptionen för att få reda på vad som skulle hända... och gissa om spänningen är stor i ett sånt här läge.


Jaha Moa det blir ortopedakuten.... suck! Men så sa hon att det är ingen stor skada så det kommer att bli bra. Det var ju skönt förvisso, men nä så trist...

Okej, det var bara att traska ner till ortopedakuten och anmäla oss. Även den här gången fick vi gå ut till stora akutens reception för att anmäla Moa.

Nu var Moa så hungrig så hon tyckte att det var jobbigt. När vi kom tillbaka till ortopedakutens lucka så kom de ut och tog hennes lapp och sa till oss att gå och äta så länge.

När vi ätit så gick jag upp och stängde ner mina saker på jobb och under tiden gick Johan och Moa till kiosken och handlade lite och sen gick de ner och satt sig i väntrummet.

Johan gick och jobbade när jag kom tillbaka för att sitta och vänta med Moa.

Rätt vad det var så kallade de in oss och det var läkaren själv som hämtade oss och tog in oss på ett rum där det redan fanns en kille och 2 "tanter".


Läkaren sa att Moas "fraktur" var en snäll fraktur, men ändå att hon hade brutit armen. Hon har en spricka i handleden, på samma sida som tummen sitter.

Han ville att hon skulle få en gipsskena som skulle sitta på i 2½ vecka i alla fall.  Sen får vi själva ta bort den, men hon får inte lov att anstränga armen för mycket de närmsta 2 veckorna efter. Så ingen ridning på i alla fall 4 veckor blir det för Moa. Och Moa som ville tävla den 25;e i hoppning, men det fick hon absolut inte för läkaren. Han ville förvisso att hon skulle sluta rida helt och hållet. De som jobbar på ortopeden vill inte att man rider =))


Det kom in en sköterska som la på ett plastgips som är lättare än ett vanligt gips. Hon var jättetrevlig och pratade mycket med Moa för att hon inte skulle tycka att det var otäckt.

Grannen som låg sidan om låg verkligen och ylade när de skulle ta bort gipset från honom och det tyckte Moa var lite jobbigt. Men sköterskan pratade och pratade för att Moa skulle tänka på annat. Verkligen en sköterska som visste hur man skulle ta hand om barn i en jobbig situation.


Allt som allt tog detta idag 3½ timmar. Så skönt att det gick så fort.

  


Jag flexade ut kl 10.30 och därför körde vi hem efter att vi var klara på akuten.

Hem och åt lite, sen körde vi upp till stallet tillsammans med Patricia.

Moa satt utanför och myste i solen, medans jag och Patricia fixade stallet.

Idag slapp hästarna gå med täcken på under eftermiddagen och gissa om att de tyckte det var skönt.

Patricia hoppade Seline lite...

    


När vi var klara med ridningen så lät vi Seline gå runt lite på ridbanan. Moa fick en lite mysstund med Seline


  

och Patricia lyckades fånga en kanonbild på henne eller vad säger ni???

  


Hem och lämna Patricia innan jag och Moa körde och hämtade Johan på jobb.

När vi kom hem bytte vi om och sen var det föräldramöte i Moas klass som gällde. Moa följde med och var med Gon under tiden.


Sen var det kväller! Moa fick en ipren för att försöka få sovro i natt.

Nu börjar Anton hosta och känna sig förkyld, hoppas att det inte blir värre. Har hört många som har hosta som håller i sig i många veckor. Vill vi inte!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards