En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under juli 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 juli 2011 21:34

Sov ända till kl 9... sen gick det inte mer, eller jag hade kunnat sova mer, men min rygg och höft säger NEJ!!


Johan stack iväg och köpte frukostbullar... Moa kom upp i tid också =). Vi tog det lugnt, satt och kollade lite på tv och jag i min data =), har ju varit saknad!

Rätt vad det är så   Moa i soffan och sov nog nästan 1 timme.


Jag och Moa körde till stallet och Moa fixade och trixade med Bellino en stund. Han börjar bli såå duktig. Hon tränade att prassla och dra en ikea-påse över kroppen på honom och över huvudet... sen la hon en handduk över huvudet och gick iväg med honom och han följer snällt med =)


Sen körde vi och hälsade på hästarna i hagen. Moa har varit snäll och lagat Selines "snygga" flugluva, så vi satt på den igen. Får se om den får sitta kvar den här gången. Hon älskar den inte direkt =/


Hem och åt lite grann, innan jag och Johan körde till Maxi på Råå och Berga, Citygross och Coop för att försöka hitta balkonglådor... men vi hittade bara själva lådorna, men inte hållarna. Vill inte bara ha konsoller. Vi körde vidare till Plantagen och där hittade vi en annan typ av "balkonglådor" så det fick bli dem istället. När vi då äntligen hittat vad vi ville ha så körde vi tillbaka till Maxi och köpte färdig grillade kycklingar och potatisgratäng mm till kvällen.


Jag började med maten medans Johan satt upp lådorna. Blev inga foton idag då det bara regnar!!!

När han var klar så tog han över matlagningen och jag planterade blommorna som jag fick igår.


Gunilla hade kommit till Moa medans vi var iväg, hon hade cyklat och lyckats när det regnade som mest... alltså blött!

Moa och Gunilla gick ut och fotade en stund på kvällen. Sen gick de in på Patricias rum och kollade film, och satt och snattrade som bara den =).


Patricia och Anton kom inte hem på hela dagen, för de hade varit ute med Antons morfar i hans båt ett tag, sen skulle de hem till en kompis och äta på kvällen.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 juli 2011 23:15

Blev väckt av mina fina döttrar och Johan med lite sång och frukost på sängen. Fick även presentkort på väla och ett presentkort på en ny kamera =)


Johan skjutsade in Patricia till körskolan och jag började städa lite. Moa satt i soffan och var lite seg =).

Johan körde inom och hämtade min dator som äntligen är lagad!!! Jippi! Skönt att få tillbaka sin egna data igen =)


När Johan kom hem så packade han bilen full med skräp och körde till tippen och Moa följde med honom.

Sen hämtade de Patricia på körskolan och var iväg och handlade lite mer paket till mig förstod jag senare =O


När vi ätit så fick vi tjejer skjuts till stallet och hagen. Johan körde iväg och handlade det sista till kalaset.

Patricia red suragubben, frisören och stallet-rundan. Kom inom stallet och spolade av Seline,

Moa red på Bellino och det gick riktigt bra. Kunde till och med rida genom den stora vattenpölen på ridbanan =). Duktiga har de blivit!

Spolade av Bellino också. Det var så fruktansvärt klibbigt ute idag, så det behövdes.

När Seline ätit upp sin mat så gick jag bort med henne till hagen och när vi kom upp till hagen så var det såna mängder flugor som jag aldrig varit med om innan. Riktigt äckligt!!!!


Hem och genom dusch och börja plocka fram saker inför kalaset.


Kl 18 kom de första, med massor av paket  . Jag fick tröja och massagedyna av syrran med familj, uppläggningsfat och bestick till det av mina föräldrar. Perfekt.

Sen närmare 19 så kom Billesholmarna, det finns ju en viss pensionär där som jobbar !!! =D

Jag fick blommor av Jeanette med familj, så nu har jag nåt att plantera i mina önskade balkonglådor =), av familjen Nymberg fick jag också blommor och pengar. Och när jag står och öppnar detta så kommer Moa med ytterliggare ett paket som jag fick av dem....ett par varma sköna stövlar att ha i stallet i vinter =). Hade vid ett tillfälle sagt att de såg så varma och sköna ut och det kom de ihåg! Söta tjejer!


Det hade regnat och varit lite sol med klibbig luft under hela dagen, men på eftermiddag/kväll så kom solen, luften lättade lite och vi kunde sitta ute och käka.... sååå skönt eftersom det blir så trångt inomhus.


Vi bjöd på frallebullar och pålägg, kände inte att vi orkade stå och laga mat i denna värmen. Men de blev nog mätta ändå hoppas jag?!?


När alla åkt hem till sitt och vi satt oss ner och bara tog det lugnt så kunde jag  sätta mig vid min data och se om den fungerade.... och ..... JAAAA det gjorde den! 


Patricia och Anton körde på streetrace på kvällen sen sov de i Gantofta.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 juli 2011 23:00

Då är det lillasyster Linn som fyller år idag =)  Grattis!!


Patricia tog bussen in till körskolan och var med på teori och sen pluggade hon teori på körskolan. 


Vi städade nästan hela förmiddagen och när vi var klara så körde Johan till Billesholm och fixade med ett vägguttag till Jeanette och Micke.

Jag skjutsade Moa till stallet för hon skulle rida Bellino och eftersom Linn var i stallet så kunde de rida tillsammans.

Under tiden körde jag till stan och hämtade Patricia på körskolan. Jag stannade precis utanför så hon fick köra där ifrån och till stallet. 

När vi kom upp och skulle hämta Moa så satt hon och red på Maffe.


                   

Vi var på väg till ödåkra när mormor ringde och sa att vi kunde komma och hämta dem innan vi skulle till Linn istället, så vi behövde inte lämna bilen innan.


Hem och åt, och sen körde jag och Patricia till ödåkra och hämtade upp mormor, morfar och lilla My där. Patricia fick köra motorvägen till ödåkra och sen även ner till Billeberga. Det regnade och mycket lastbilar på vägen, men hon klarade det riktigt bra. Hon höll 110 km nästan hela vägen, ibland lite under och ibland något litet över... Passagerarna i baksätet var inte bleka om näsan i alla fall så det överlevde hennes körning =)


Firade Linn och vi blev bjuda på bullar och Björns goda tårta.


När vi kom hem på kvällen så köpte vi en familjepizza och delade med Patricia och Anton som kom hit och sov.  

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 juli 2011 22:15

Ja vi är många som fyller år den här veckan helt enkelt. Vi var 4 st från samma klass - åk 5-7, som fyllde år inom samma vecka. Sen har jag ena syrran och en annan kompis och föräldrarnas kompis som passar på att fylla år samma vecka =).


Föräldrarna kom vid 9 tiden på morgonen för idag skulle vi passa Lilla My och Loppan =). De skulle ta bussen från Knutan till Köpenhamn och hälsa på Ida, Per-Thore och deras nya underverk Blaze... en 8 veckors fransk bulldog.

Jag skjutsade in dem till stan och sen hem och gick en liten runda med My.

Käkade lite frukost igen... tillsammans med Johan. Sen körde jag och hämtade Patricia i Gantofta så att hon skulle kunna övningsköra lite.

Vi körde till hagen via Fjärestad.

Idag så träffade jag äntligen Jessica... det var nog nästan 5 år sedan kom vi fram till, helt galet ju!! Vi träffades och stod och snackade i nästan 2 timmar i hagen, sen tog vi med Seline till stallet och Jessica fixade till henne, sen gick hon ut och red en stund på banan.

Det var så varmt och klibbigt så seline visade inte sin direkta snabbaste och effektivaste sida. Men det gick bra för Jessica trots det... usch vad jag tror hon kommer känna av detta i kroppen imorgon eller i övermorgon om inte annat. =)

       

Vi gick tillbaka till stallet och Patricia körde hem. Vi åt och sen körde Patricia och Johan till Dennis maskinuthyrning för Patricia skulle med Anton och kolla en bil.

Johan körde vidare till Skäralid och fotade.


Jag och Moorna körde in till knutan för att lämna av Moa som skulle åka hem till Alingsås.


När hon åkt så körde vi hem och hämtade My och körde vidare till stallet där Moa skulle rida Bellino. Hon hade fått lite tips av Maja hur hon skulle få Bellino att gå framåt och inte tvärstanna hela tiden. Så idag gick det riktigt bra. Hon travade och galopperade över ett litet kryss och det gick bra.

                   

Seline fick vila idag, jag var otroligt trött, så jag orkade inte. Vi körde hem och tog det lugnt.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 juli 2011 22:00

Skapligt fint väder, men inte strandväder på förmiddagen. Så vi började diskutera om vi skulle köra Kiviks marknad.

Moorna kom upp vid 11 tiden och ville följa med, så jag tog kontakt med Patricia som också ville med. Anton jobbar ju och hon har ingen körskola idag ändå.


Så vid 12.45 rullade vi iväg och på vägen blev vi ju så klart hungriga =9, så vi stannade till på ett gatukök mellan Ystad och Simrishamn, tror jag.

Vi beställde, korv och mos, köttbullar och mos och spätta med pommes.... Mosen var pulvermos som bara smakade vatten!!! URK!!! Så mätt.... nä det blev vi inte tyvärr....

Körde vidare till Kivik och ju närmare vi kom ju mer bilar!! Men vi kom in skapligt fort på parkeringen ändå. Nu var det väldigt varmt!!! Det var samma förra gången vi var på marknaden, det var väldigt varmt då också.   


         

Vi gick väl där i ca en och en halv timme, nästa två timmar. Sen var det alldeles för varmt för att man skulle orka. Så vi gick till bilen för att köra hem, fast denna gången en annan väg som vi hoppades skulle vara lite snabbare.

Tog väldigt lång tid att ta oss från Kivik, men när det väl släppte för oss så möttes vi av en kö av bilar som säkert var minst 1 km lång!! Stackare!


Väl hemma så byte vi snabbt om till stallkläder och körde och släppte av Patricia i hagen, Anton mötte upp henne där, vi körde och hämtade sakerna och släpet. Sen körde vi och hämtade dem och körde till Lizette och Bianca för de skulle följa med. Moorna åkte med dem istället så att Anton kunde åka med.

Vi körde till Sibirien och var väl framme ca 21.15 Lite sen, men va spelar det för roll när man har semester =)


Kolla vilken himmel och sol!!
                             49.2 km/h.....tjo vad det går!!

 

Åkte därifrån vid 22.30 och lämnade av hästen ca timmen efter. Och som hon skrek efter de andra hästarna när vi kom tillbaka =)


Hem och rasade i säng, alltså jag då, de andra var ju så klart uppe ett tag till =)


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 juli 2011 10:00

Har så svårt att sova för jag har fortfarande ont i min höft och har väl haft det snart i 2 månader, det kommer och går... =( Vet inte om det är nån nerv som kommit i kläm....

Vid 10 körde jag och lastade Seline direkt från hagen. Monica skulle rida ut så hon tog med sig Maffe till stallet, jag körde bakom så inga bilar skulle komma och dundra förbi dem. Vet ju hur de kan köra där.

Jag körde till Kullaberg för jag och Viveca - min hovslagare - hade bestämt att hon skulle sko Seline hemma hos Vivecas svärmor. Och vilket mysigt stall de hade precis innan skogen.

När Seline hade fått nya fina skor så red vi ut en timme i skogen, så mysigt =)


Körde tillbaka till hagen och lämnade av Seline som blev väldigt glad över att få gräs igen=). Jag var nog lika hungrig som hon, hade ju inte ätit sen frukost och när jag lämnade Seline var klockan 17...

Hem och åt mat som Johan lagat. Tjejerna hade ätit innan på dagen.


Tjejerna hade inte gjort nåt på hela dagen, bara suttit och slöat i soffan. Lisette var här också en stund på dagen.


Anton var iväg och tränade och hämtade Patricia när han var klar.


På kvällen gick Moorna till stranden och Rosa kiosken och när de kom hem skjutsade jag dem till stallet och under tiden var jag i hagen och plockade lite stånds och fyllde på vatten. Och så klart kollade över hästarna. Seline går mycket för sig själv, så även idag, hon stod högt upp i backen medans de andra stod i  början av backen.

Det var jättemysig kväll, lugnt och stilla i hagen, rätt kul att bara sitta och studera dem. Seline var väldigt avvaktande på mig eftersom hon absolut INTE ville ut från hagen mer den här dagen i alla fall =).


           


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 juli 2011 10:15

Jag körde upp Moorna till Lisette på morgonen för de skulle följa med henne på dressyrtävling inne på HFRK.

Jag körde hem igen och åt lite frukost innan jag körde till stallet och kopplade släpet. Patricia och Anton var redan där och hade lastat in alla saker i släpet och sen kört till hagen och börjat brodda Seline.

Vi körde sen till Annelöv där Tågarp hade en pay and ride. Vi ville testa och se om det gick bättre att hoppa på gräs idag.

                 


              Det var lite jobbigt på framhoppningen för Seline var inte riktit på G, men efter lite tjat så släppte det. De hoppad 1 m, bara för att få en bra känsla, första rundan var lite av och på, hon började med att stanna på första hindret, men det var okej för Patricia för de kom inte rätt på det. Sen hoppade de en runda till och då gick det kanonbra =). Hoppas att det har släppt och går bättre nästa gång på gräs.


Tillbaka till stallet och lämnade hästen, under tiden körde Patricia och Anton och lämnade kameran till Moa som var hemma hos Lisette igen, de skulle fota när Lisette skulle tävla i den andra klassen.

   


När vi kom hem så badade Patricia My, eftersom hon nu varit med i stallet och varit på stranden så har hon ju blivit rätt så smutsig.

Patricia övningskörde till väla, där jag tog över. Hon skulle in på Väla med Anton som körde sin bil dit.

Jag körde ner och lämnade bilen och My, satt och fika och väntade på att Patricia och Anton skulle hämta mig.

Anton körde eftersom vi skulle lämna av Patricia och Liza, som vi hämtade på Väla, nere på bion i stan. Tjejgänget skulle se sista Harry Potter.

Anton körde mig hem och sen körde han hem en runda innan han skulle hämta Patricia i stan igen.


Vi skjutsade Moorna till stallet där de fixade med Bellino. Under tiden körde vi och tankade och handlade mat till kvällen.

Körde hem så Johan kunde börja på maten medans jag hämtade tjejerna i stallet.




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 juli 2011 10:30

Upp tidigt för att köra till stallet och fixa Seline, för idag är det första tävlingen på flera månader.

Patricia och Seline ska hoppa 1 m på gräs nere i Hörby.(Frosta)

Förra året när vi var där så gick det inte så bra, men taggade för att det ska gå bättre i år.

Tyvärr så var det årets rörigaste på framridningen, ingen visade hänsyn, alla red runt överallt och framförallt ivägen.

Det är så att när man ska hoppa ett hinder på framhoppningen så ropar man vilket hinder man ska hoppa och då ska de som är runt hindret flytta på sig så att man inte är ivägen.... men tro inte att man gjorde det här, nä här red man bakom hindrena eller hindrade så att man kom fel på hindret från början. De skrittade på spåret, vilket man inte heller ska göra, man ska skritta innanför så de som galopperar ska kunna ta sig fram snabbare.

Nä fy för vilken röra. Alltså var Patricia rätt så irriterad redan när hon red in på tävlingsbanan.

Seline så inte alls ut att tycka det var spännande, det såg ut som att det hade gått snabbare att galoppera baklänges än framåt...=(. Första hindret såg hemskt ut, sen blev det lite bättre, men absolut inte godkänt. Ja okej något hinder blev ju bra, men inte något flyt alls.

Sen stannade hon på ett hinder och då gick luften lite ur Patricia, men de slutförde i alla fall banan.

Seline var väldigt billig när de kom ut från banan =´/


             


Moorna orkade inte följa med så de hade tagit det lugnt hemma. De var ute och gick några rundor med My så klart.


När vi ätit middag så körde Patricia upp oss till stallet där de skulle fixa lite med Bellino.

Malte - sonen på gården, 3 år - har fått årets roligaste födelsedagspresent, och den kör han runt på och det går fooort! Idag hade han sin tjej på besök så hon fick åka med och då körde han riktigt lugnt =)


                     

Moa bär mig,,,,,

  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards