En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under september 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 september 2011 21:45

Hade riktigt ont i halsen i nat.. inte kul att vakna och inte kunna svälja... Ungefär som halsflussont... kände mig förkyld under dagen. Stickig mellan hals och näsa.


Klockan 15.30 så flexade jag ut för att köra till stallet och hämta Seline för att sen köra till HFRK och få nya skor på henne. Kände mig rätt seg och hade börjat hosta mycket igen...!!

Moa tog tåget till Landskrona efter skolan och Björn hämtade henne där. Hon åkte med till Billeberga och hämtade småtjejerna och sen vidare till viarp.

Hon är stallvärd på tisdagar och fick även uppgiften att vara teoriledare för en av barngrupperna =). När hon var klar med det så satt hon och kollade på Julia och Ebba när de hade hoppträning.


När jag kom tillbaka till stallet så mockade jag Bellinos box och fixade maten sen full fart för att hämta Moa i viarp, dock 20 minuter senare än tänkt. Men hon hade klarat sig =)!!


Väl hemma så kände jag att jag fick ondare i skinnet så jag tempade mig och ja jag hade feber.


Johan var hemma hela dagen pga sin förkylning... samma symtom som jag har.


Patricia övningskörde på körskolan och det hade gått bra.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 september 2011 22:31

Då var äntligen ungdomarna hemma från Turkiet =)

Johan var snäll och körde och hämtade dem under natten. De kom hem strax innan kl 2, men då sov jag stenhårt för jag har inte hört ett dugg.

Vaknade kl 5 och konstaterade att Johan sov sidan om ...Han är förkyld och hostar, snörvlar, snarkar och ja allt vad man kan tänka sig... så det blev inte mer sömn den morgonen.

Körde till jobb efter att ha hunnit prata lite snabbt med Patricia. Hon kom upp när vi skulle köra, för idag var det dags för skola igen. Hon körde moppe i ett riktigt regnväder. Det regnade inte när jag gick upp, men när jag duschat klart så ösregnade det och det gjorde det mer eller mindre hela dagen.


Jag hämtade röda bilen på jobb och körde sen till Arlöv för att gå på Excel grundkurs hela dagen.

Var faktiskt riktigt bra kurs, lärde mig massa nyttiga saker.

På vägen hem skjutsade jag hem en arbetskamrat så hon slapp ta tåg eller buss hem.

Fick sen reda på att tågen var inställda, pga olycka, under några timmar.


Johan hade kört hem under dagen för han mådde inte bra, men han kom ändå in och hämtade mig när jag parkerat bilen. Patricia hade varit på körskolan och kört så hon kom också upp till jobb och åkte med oss till Maxi. Vi handlade lite och Anton kom och hämtade henne där.


Vi åkte hem och åt, satt och slappa en stund i soffa.... TRÖTT!!! sen hämtade jag Moa som var hos Gunilla. De hade varit på Elgiganten med Gunillas föräldrar.

Körde direkt till stallet och Moa red på Cozze en stund och det hade gått jättebra.

Bellino är inte så halt längre, så nu kan Moa gå med honom, och kanske skritta lite i veckan.

Seline verkar fortfarande stapplig, men muggen på höger bak är nästan helt borta, värst är höger fram och där har hon ont, framförallt på framsidan av benet där muggen också finns.


Patricia och Anton var här på kvällen, men jag fick inte pratat med dem för de var så trötta. Anton skulle sen hem och sova hos sig på natten.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 september 2011 22:41

Kl 6.45 fick jag sms även denna morgon... sovmorgon, nä inte här inte!

Gick ändå inte upp förens kl 8, för jag var så trött och behövde få ligga kvar ett tag till även om jag inte kunde somna om.


Jag och Moa åt frukost, väckte Johan så han skulle hinna äta lite innan vi var tvungna att köra till stallet för att hinna med vad som skulle göras där innan vi skulle köra till Ida på eftermiddagen.


Jag och Moa fixade med Seline och Bellino. Jag tvättade och smörjde upp muggen, ser bättre ut, men är svullet. Blir värre när hon stått inne på natten, men förhoppningsvis så ger det sig snart.

Moa gick och sprang lite med Bellino för att se om han fortfarande var halt, och tyvärr!

Jag släppte ut hästarna innan vi mockade och fixade med maten.


Hem och duscha, föräldrarna kom 11.45 och vi lämnade huset vid 12 tiden. Körde ner till Lödde och mötte upp Linn och Björn med barn på MC donalds. Åt lite där och sen körde vi vidare till Köpenhamn.

Var framme exakt kl 14... ovanligt ju, men kändes helt okej faktiskt! =)


Vi blev bjudna på smörgåstårta som Ida fixat, mycket gott!! Och så fika efteråt... mätt! JA!!

Ida fick av oss systrar en kandelaber som hon önskade sig...


                                         

Kunde sitta ute några timmar innan himlen öppnade sig och vi fick gå in i deras lägenhet en stund innan vi körde hem.

Trevlig stund, tillsammans med systrar, föräldrar och PT´s mamma och syster med familj.


My och Blaze var inte riktigt på samma våglängd så det var lite jagande och skällande. Blir förhoppningsvis bättre nästa gång de träffas.


När vi kom hem så provkörde och tankade Johan, Patricias moppe så hon kan ta den till skolan imorgon.


I natt kör johan och hämtar ungdomarna på flygplatsen i Sturup.

Jag ska på utbildning imorgon och är väldigt tacksam för att jag får sova =).

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 september 2011 21:20

Klockan 6.45 fick jag sms från Linn att hon skulle köra till stallet och skulle köra själv för Björn var sjuk.

Jag gick och väckte Moa strax efter klockan 7, för att vi skulle hinna äta lite innan vi skulle köra till stallet och hjälpa Linn att lasta och köra till tävlingen i Bråvestad.


Kom till stallet klockan 8, lastade Maffe och så körde vi iväg. Kom till platsen och det visar sig att det första Linn måste göra är att backa släpet för att kunna parkera... det var nåt nytt. Har jag faktiskt aldrig varit med om. Hon fixade det bra efter några försök. Men eftersom hon aldrig kör släp så har hon ju heller ingen vana. Det får bli ändring på det om hon ska kunna köra och träna själv i framtiden.


Hon startade i 3 klasser och det gick som vanligt väldigt bra för henne.  Kom 4;a av 7 st i första klassen i trail. Sen kom hon 2;a av 13 st i western nånting =), 3:e klassen blev hon diskad för att hon ställde sig på fel sida av konen... surt.. men bra jobbat ändå.


               

När vi kom till stallet så mockade jag till Seline och Cozze medans Moa red på Cozze.

     

Sen var tanken att vi skulle rida ut på Seline och Bellino. Men när jag tog in Seline märkte jag att hon hade jätteont i sina framben, förhoppningsvis pga muggen annars vet jag inte vad det beror på =(

Men när jag kratsat ur hovarna så verkade hon bättre, så jag klädde på henne och började skritta en stund på banan, men det kändes inte alls bra så det var bara att ta in henne igen.

Istället gick jag ut och skulle se när Moa red på Bellino, så säger Moa att han inte känns som vanligt och då ser jag att även han haltar på höger bak. Sa till Frida som fick kolla också, hon upplevde samma sak. Ville att Moa red en liten stund till för att se om det blev bättre, men det blev inte det.

 

Så två halta hästar....inte okej!

La ett asolspritförband på Selines högra fram för att se om det kan hjälpa lite till.


En liten bilmekaniker på stallplanen =)

 

Hem och duscha, körde till Citygross för att handla lite, sen till väla för att kolla nya väla och äta på nya restaurangtorget. Blev indiskt för mig och Johan, Moa köpte en baguette på Graffiti!


Körde inom stallet på vägen hem och tog av Selines bandage och smörjde in med salvac salvan. Moa gick lite med Bellino, men han var halt!! =(

Seline verkar inte på hugget så hon har nog besvär med detta. Tror att jag ger det över helgen och är det inte bättre imorgon kväll så blir det nog ett samtal till min veterinär på måndag eller tisdag blir det nog, för jag ska på utbildning hela måndagen.


När vi kom hem så rasade jag och Moa ihop i en hög i soffan och Johan körde ut och fotade en stund.

Moa var så trött så hon somnade vid 20 tiden i soffan, och vid 21 tiden gick hon i och la sig.


Hade chattkontakt med Patricia som berättade att de håller på att packa för ikväll är sista kvällen och imorgon vill de nog toksola så länge de kan =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 september 2011 20:30

Skjutsade Moa till skolan innan jobb, som vanligt =)


Har kommit in i en lugn vecka, vilket innebär att jag hinner med det där som annars blir liggandes... och när jag har dessa veckor så känns det som att jag inte får nåt gjort bara för att jag inte gör det som jag brukar göra 3 veckor i rad... märkligt! Men jag vet att jag egentligen fick gjort massor med bra saker.

Var på verkstaden en stund efter middagen, har inte varit där så mycket den här veckan så jag fick lite att göra där också =)


Johan körde hem och bytte om och hämtade Moa. De skulle följa med på fisketur tillsammans med några arbetskamrater på eftermiddag/kväll.

När de kom in till stan så körde jag ner dem till hamnen, Johan har ju ont i sina fötter, vet inte om det är hälsporre som bråkar med honom. Alltså tycker han att det är jobbigt att gå för långt


Sen körde jag direkt till stallet och fixade till Seline och Cozze. Var bara snabbt inne i hagen och kollade hennes ben. Ser likadant ut som tidigare...fattar inte att det inte blir bra snart.


Hem och slängde mig i duschen, på med kläder och sen till Gantofta och hämtade Lisa. Vi körde vidare och hämtade Hanna på Ättekulla.

Parkerade bilen utanför Tivoli, och gick bort till Hampan.

Det var så fint väder så vi kunde sitta ute och ta oss varsitt glas vin och cider. Härligt att kunna sitta ute (har man ju inte gjort så mycket den här sommaren) och snacka lite skit, tjejer emellan.


När de kom i land igen så kom de till oss på Hampan. Moa var jättetrött så vi körde hem direkt.

De vägde säcken de harde med sig hem och hade fått ihop 10,4 kg fisk, vilket mest var sill. 3 st makrillar, varav Moa fångade en riktigt stor som vägde ca 0,5 kg. Tack vare den fisken så vann Moa fisktävlingen!!! =), Johan kom tvåa för han tog flest arter, 4 st!

       

Johan ställde sig och rensade fisk på kvällen... var ju "bara" 64 st sillar och 3 st makrillar... tog nån liten timme. Alla sillarna hade inte de fått upp utan det var 2 st till som inte ville ha fisken så de kastade sina fiskar i samma hink som Johan och Moa hade =).

Moa har ju nästan aldrig fiskat så detta var första riktiga gången, och det första som händer när hon sänker sitt bete är att hon fångar 2 st !!! sillar =)


Moa var rätt trött när hon kom hem så hon la sig skapligt tidigt.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 september 2011 21:46


 

Skjutsade Moa till Gon på morgonen, trots sovmorgon så skulle hon upp tidigt! =)


Fixade lite med kaffe och så på förmiddagen, inför utbildning på kontoret för några killar från verkstaden.

Mycket fix med personalpapper och en del kopieringsarbete.

Det har varit en sån där typisk dag då det känns som att man inte har gjort något!!! Varit och rört i allt och inget på nåt vis. Satt förvisso några timmar på verkstaden och visade lite hur man gör arbetsorder och lite annat för en av de nyare hos oss.


Hem och bytte om snabbt, skjutsade Moa till Viarp för hon skulle vara med på stallvärdsteorin. Hon ska börja vara stallvärd på tisdagar i Viarp. Och som tack för det så får de rida varannan torsdag och varannan har de teori.

Jag körde hem och åt sen körde jag och Johan och hämtade Moa, till stallet och Moa hopptränade för Frida. Gick jättebra! De blir duktigare och duktigare för varje gång. Detta var fjärde gången som de tränade för Frida och det har hänt massor på dessa gånger.


     

Jag linande Seline en kort stund, men hon ser inte fräsch ut så hon fick vila. Moa smörjde in hennes mugg.

Johan var i Lund och hämtade Patricias tv som varit på rep där.

Han hämtade oss när vi var klara.


Haft kontakt med Patricia via fb...bra med fb faktiskt=)... Hon har fått soleksem eller en reaktion på medicinen hon har fått =(... Men annars verkar det vara bra med dem =). Nu är det inte många dagar kvar innan de kommer hem =)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards