En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under december 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 december 2011 13:45

Oj så trötta vi var allihopa!! Skulle ju komma iväg i tid, men klockan blev 10 innan vi körde. Patricia kom hem från Naemi och följde med oss till Väla.


Vi släppte av Patricia och Moa för att de skulle handla lite julklappar... bl a till julklappsspelet.

Jag och Johan körde till El-giganten och handlade till Patricia där och sen till Hööks och hittade lite till Moa där.


När vi hittat vad vi skulle till dem så körde vi till väla och åt tillsammans med tjejerna på Graffiti. Naemi gjorde våra potatisar och sååå mätta vi blev. Undra hur mycket smör hon hade i? Men gott var det =D


Efter vi ätit så gick vi till Telia butiken och kollade ut varsin ny telefon till oss alla fyra =D.

Moa fick äntligen sin Iphone 4, Patricia valde den nya sony experia arc s och jag och Johan tog den nya Motorola Razr. Lyckliga ungar kändes det som =), okej då även vi vuxna =D

Sen delade vi upp oss igen, Johan och Moa handlade till Patricia och jag och Patricia handlade till Moa och Johan.


Hem och slog i paket, under tiden körde Johan och lämnade paketen som vi skulle byta med Billesholm och fixade även presentkort på väla som vi inte orkade stå i kö för på dagen. De köerna var gigantiskt långa.


Käkade lite tomtegröt på kvällen mellan julklappspaketeringen.


Sen var det fyra som hökade över sina nya telefoner... så var det kväller!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 december 2011 20:23

SOVMORGON!!! Tjoho så skönt!

Vi slappade hela förmiddagen.... precis som det ska vara. Var rätt hängig faktiskt så jag orkade inte mycket. Vid middag så skjutsade jag Moa till Gunilla, de skulle till stan och handla julklappar, men det blev visst väla =)

Patricia körde under eftermiddagen hem till Naemi och de sen vidare till väla och handlade julklappar.

Jag och Patricia städade lite snabbt på eftermiddagen, gick inte fort kan jag lova... men dammsög och plockade undan orkade vi i alla fall.

Sen körde upp till stallet och fixade, dock red jag inte för jag orkade knappt mocka. Sen hämtade jag hem Johan från jobb vid 16.30 tiden. Hämtade hem Moa från Gunilla på vägen.

Hem och jag tog det väldigt lugnt, endast tvätthantering... Johan körde och köpte kinamat till kvällen! Moa slog inte lite julklappar.

Patricia och Naemi kom hit och åt tillsammans med oss.

När de var mätta och goa körde de hem till Naemi för att sova där.

På kvällen ringde mormor och vi pratade en bra stund... kul att höra att de har varmt och skönt! Nu ca 22 grader, ungefär 20 grader mer än vad vi har... men vi är inte alls avis =)

Lite julpynt från stallet


Patricia och Moas egenfixade julgran

 


   

Moas julpynt i ett av stallfönstrena

   

 Michaelas pyntning =)






 

 

Så här ser det ut 2 dagar innan jul... humm... var är SNÖN????????

      

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 december 2011 20:15

Sista dagen innan semester...ska bli så skönt att vara ledig!

Mår bättre idag, även om jag är väldigt trött i kroppen, Men inte yr och tung i huvudet i alla fall.

Patricia har också lite ont i halsen och Moa är förkyld.

Det var väldigt lugnt och tyst på kontoret denna dag. Flera som är lediga eller som var på möte. 

Fick rensat lite arbetsorder och fick även undan annat smått och gott.

Var nere på verkstaden en stund på eftermiddagen som vanligt.

Hem och byte om, jag och Patricia körde till stallet. Patricia red en stund på banan och jag red en kort stund efter. 

Moa och Rebecka var på väla, tog bussen dit på dagen. Sen körde Johan ut och hämtade dem, men innan de körde hem så handlade de lite fler julklappar.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 december 2011 11:30

Natten var skapligt jobbig...hade sån grym frossa när jag skulle somna... tror faktiskt aldrig jag kännt sån frossa. Varm i skinnet och skelettet kändes som att det skulle frysa sönder. Jag tog tempen, men antingen är vår temp sönder eller så hade jag nästan ingen feber. Hade bara 37,5 och som jag kände mig så borde jag haft närmare 40 grader.

Somnade till slut och vaknade några timmar senare och var genomvarm/svettig.


Jag mådde bättre på morgonen, lite snurrig, men troligtvis bara för att jag är förkyld, efter duschen kändes det bättre. Så jag gick till jobbet. 


Efter diskussion med chef och ekonomicontrollern så behövde jag inte lägga jätte mycket energi på denna faktureringen. Ska ju fakturera en gång till för december.

Sen var det möte på förmiddagen och jag skrev minnesanteckningar som vanligt. Lite seg i huvudet, men förhoppningsvis så fick jag med vad som var viktigt.

Gick upp på kontoret och gjorde det som var mest bråttom sen stack jag hem.


Tjejerna åkte till väla på eftermiddagen när jag kommit hem, så de kunde låna bilen.

Jag kröp djupt ner i soffan och somnade.


Johan kom hem och gjorde sig i ordning för att köra til väla och handla med hjälpa av tjejerna. De körde vidare till stallet direkt efter väla så jag slapp köra dit idag. Var skönt att få vila istället.

Har ju inte tid att vara sjuk!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 december 2011 10:45

Moa hade sovmorgon och Patricia körde själv.


Förberede en del inför faktureringen som ska utföras imorgon.


Moa, Patricia och jag körde till stallet och hämtade Moas saker och satt betfor till Seline.

Sen körde vi till Viarp för Moas grupp skulle rida igen för den gången som jag "hade" lektion för dem. Och hon fick Martin som vanligt =)


Patricia fotade Devil som snackade med en av stallkatterna. Devil försökte knuffa ner katten, men katten bara tryckte sig ner och vägrade flytta på sig.

               

Film kommer senare... på deras hoppträning.

När vi var klara i Viarp så körde vi till stallet och fixade Seline snabbt, för de hade redan fått kvällsmat så vi kände inte att vi skulle rida henne. Inget som var emot oss, vi känner oss lite hängiga allihopa. Min hals känns rivig och lite ont.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 december 2011 10:00

Upp vid 5 tiden för att väcka tjejerna och sen köra till viarp. Fodrade och släppte ut alla hästar.

Patricia började mocka medans hästarna åt, jag och mocka gick och plockade med lite annat under tiden.


Ut med hästarna och sen mockade vi i lugn och ro. Det är nog första helgen som vi inte har haft någon tid att passa. Vi kändes oss lite hängiga allihopa, jag och Patricia känner av halsen och Moa är förkyld.

Men vid 9,30 tiden var vi klara och då körde vi direkt till stallet för att ha det klart. Vi kände att vi kanske inte skulle orka åka dit på eftermiddagen. När vi kom upp så hade Linn varit snäll och mockat till Seline så vi satt bara maten och körde sen hem och åt frukost.

Jag gick och la mig och vilade en stund, kände mig lite hängig! Moa hade somnat en stund i soffan, men Patricia höll sig vaken.


Vid ett var vi i Ekeby och träffade Patrik och Linn med familjer. Vi åt julbrunchen som de serverade på Ekeby möbelaffär. Jag hade hört från en gammal klasskamrat som varit där förra veckan, att det var gott och prisvärt. Så jag föreslog det för syskonen. 

Mina barn ville gärna äta julmat nu inför julen så vi hade tänkt köra dit i vilket fall, men ännu roligare att syskonen också ville med. Tyvärr så kunde inte Ida eftersom hon har en liten hund som behöver passning =).

     

Vi tyckte det var gott och värt pengarna, kostade 125 kr per person och då fick man 2 sorters sill, kokt och gravad lax, ägg, brunkål, potatis, köttbullar, prinskorv och janssons. Sen var det gröt, mandelmussla, godis och frukt. Sä'kert glömt något, men gott var det i alla fall. Tjejerna var mätta och goa när vi körde hem.


Johan och Moa skulle sticka iväg och köpa gran när vi kom hem. När vi är på väg in så ser Patricia att det står en bil med släp i allén full med granar så Johan och Moa gick och letade upp mannen som körde bilen och frågade om man fick köpa en gran och ja det fick man.

200:- kostade granen och nästan helt framkörd till dörren =)


Vi orkade inte köra till stallet på eftermiddagen/kvällen. Vi kändes oss lite hängiga så det blev soffläge.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 december 2011 07:15

Uppe före tuppen! Väckte tjejerna och vi körde till Viarp. Var där redan kl 5.40 Fodrade och Patricia och Moa började mocka till de hästarna som står i spiltorna och jag tog storhästarna som står vi ponnisarna

Sen när alla ätit klart så for de in och ur sina boxar för att vi skulle kunna mocka. Det var tyvärr rätt så skitigt igen! Tar rätt så mycket tid att återställa så det blir trevligt i boxarna igen.


Vi var klara vid 8.30 då vi körde hem. Patricia och Moa gick och la sig direkt, jag käkade frukostbullar tillsammans med Johan innan jag gick och la mig ett tag. Vi sov nästan i 3 timmar.


Johan hämtade hem Patricia kl 2 i natt så det blev inte många timmars sömn för henne innan vi skulle iväg på morgonen.


På eftermiddagen var vi i stallet. Patricia och Moa red, Moa hade hand om Cozze och det hade gått jättebra att rida honom. Seline var lite pigg så Patricia fick kämpa lite.

Sen julpyntade vi lite i stallet med granris... tyvärr glömde jag kameran, men vi är inte klara än. Det var så kallt så vi gav upp =)


Hem och tog det väldigt lugnt efter att intagit en god middag som Johan fixat medans vi var iväg =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 december 2011 21:17

Jag körde Moa till skolan på morgonen, Johan körde själv för han har ju jouren.


Fortsatte med projektlistan som jag påbörjade igår eftermiddag. Blev färdig på eftermiddagen, för man får ju en hel del annat mellan. För tillfället så får jag såna mängder med mail att jag är rädd att jag missar något viktigt....


Ner om verkstaden en kort stund efter middagen. Gick inom styrkträningslokalen och kollade den. Nu är den nästan klart... de pratade om att flytta in träningsredskapen till helgen =) Snart äntligen!


Fick börja att gå igenom allt som ligger i inkorgen... är en hel del... så nu är det prioritering som gäller eftersom jag kör en debitering redan på tisdag... resten kommer i början av januari, men det som kommer nu slipper jag sen=)


Jobbade över till kl 18 ca, hem och bytte om, sen till stallet. Fixade det snabbt och fodrade hästarna. Körde till Viarp och hämtade Moa som hade kollat när Nellie hade gymkhana med sin ridgrupp.


Patricia hade tidigare på kvällen sagt hej då till Anton som nu är på väg till Thailand i 2 veckor med sin familj och mormor.

Sen tog hon bussen in till stan för att träffa tjejkompisarna. De skulle först träffas hos en av klasskompisarna och sen gå ut. 


Sen hem till dukat bord, Johan hade fixat fläskfilé och potatisgratäng... satt gott, sen var det fredagkväll!!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards