En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under december 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 december 2011 21:30

Patricia körde själv till skolan. och Moa hade sovmorgon!


Johan fick köra hem efter han lämnat mig på jobb, för Moa kom på att hon glömt sina saker hemma hos Nellie igår när hon åkte med henne till Viarp igår.

Så han hämtade henner, körde till Gantofta och hämtade sakerna sen till skolan och lämnade Moa. Hon kom nog precis i tid eller någon liten minut för sent.


Var på verkstaden en stund på förmiddagen och hämtade in lite papper och lämnade några =)

Började förstås morgonen med att slutföra de fakturorna som jag inte kunde göra igår. Vi hade ju världens problem med vårt ekonomisystem igen och som jag alltid säger vid den här tiden i månaden.... alltid samma problem när alla ska in och göra sina fakturor samtidigt!

Annars var jag inne och fixade med massa saker, men inte det som jag borde, för det var så mycket annat som kom emellan.


Hem och bytte om. Patricia och Moa hade redan kört till stallet för att fixa Seline för idag skulle Patricia vara med och rida i Moas ridgrupp i Viarp. Kopplade på släpet, lastade och körde till viarp. Moa fixade sin häst och Patricia fick rida runt med Seline utomhus i regnet innan ridhuset blev ledigt.

Idag var det hoppning och de skötte sig väldigt bra.



 


Till stallet och lämnade hästen och sen hem och kollade Bonde söker...


Senare på kvällen när ungdomarna gått och lagt sig och min tanke var att jag skulle, men skulle bara först... då ringde minsann Jane som jag inte pratat med på flera månader... så kul att prata med henne.

Känns inte som att det gått så lång tid mellan våra samtal, vi pratar som det var igår och det gjorde vi i ca en och en halv timme =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 december 2011 21:00

Moa åkte med oss på morgonen, sen på eftermiddagen tog hon bussen till Gantofta och åkte sen med Nellie till Viarp på eftermiddagen.

Patricia och Hanna var på Maxi och handlade lite julklappar, hämtade Sofia i stan och sen till Ängelholm.

Patricia körde till skolan för hon skulle köra själv till Ängelholm och jobba på kvällen. Skjutsade hem Hannas syster till Billesholm, sen vidare till Gantofta och så sov hon där.


Jag slutade vid 15 tiden, körde och hämtade Seline i stallet, sen vidare till HFRK och fick nya skor på hennes fötter och även sulor så klart. För om det blir vinter ska vi kunna rida ute i snön.


Till stallet och lämnade henne, sen körde jag ner till Viarp och kollade på hoppträningen. Skjutsade hem Nellie innan vi körde hem.


Johan fick ta bussen hem eftersom jag körde tidigare.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 december 2011 20:15

Moa hade sovmorgon så vi körde själva. Patricia fick skjuts av Anton till skolan.

Moa hade engelskaprov och hon tyckte det kändes bra.

Strax innan middag så kom det lite snö och sen kom det lite till och sen plötsligt så kom det väldigt stora och jättefina flingor, men så klart smälter det innan det landat nästan. 

Såg bilar som kom körandes och de hade faktiskt rätt mycket snö på sig. Det är ca 3-4 grader så det är fortfarande för varmt.

Patricia och Anton körde till IKEA och åt mat där sen gick de in på väla och handlade.

På kvällen så gjorde de tårta till Antons bror som fyllde år. Sen hade de ätit pizza. 


Jag tränade för Lisette i Viarp.

Tränade mycket på att lösgöra henne. Bra övningar faktiskt. Började träna vid 20.30 och var klara ca 22.00 Så det blev sent i stallet. Var hemma och i säng vid 23.15 tiden och då var jag trött kan jag lova. För det var en tanketräning för min del.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 december 2011 22:17

Körde hemifrån vid 9.30 tiden, hämtade upp Patricia och Anton i Gantofta och körde vidare till stallet. Fixade allt där och putsade på Seline och henne saker innan vi körde till HFRK.


Patricia och Seline skulle vara med på klubbmästerskapet i 1 m idag. Tyvärr så var det väldigt drygt innan klassen startade.

När de hade prisutdelning till klassen innan gick jag och Moa ut och sa till Patricia att gå in och gå banan, men när hon kom in så var bangången redan över... märkligt med tanke på att de inte ens sagt något om det. Så hon fick kolla på den första som hoppade så hon lärde sig banan.


Sen gick hon in på framhoppningen och där var verkligen total KAOS!!!! där var ca 8-10 hästar varav 2 st var ponnisar... vad de hade där inne och göra bland storhästar kan man verkligen undra...!!! De får inte vara där inne samtidigt. Man brukar bara få vara max 5 st på framhoppningen, men tydligen inte här. Detta var nog den värsta av de värsta gångerna när det gäller framhoppning.

Patricia hann hoppa 4 hinder innan hon plötsligt skulle in, ingen som kallade in så det blev väldigt bråttom in plötsligt!


Väl inne på banan så red Patricia bra, men Seline var nochalant och rev ett hinder, sen stannade hon igen på kombinationen, tyvärr! Patricia blev arg och Seline hoppade andra gången och rev samtidigt.


I väntan på att få komma ut och hoppa...


Blött underlag....

   



 

När hon var klar på banan så körde vi hem direkt, lätt irriterade allihopa på den superdåliga organisationen gällande tävlingen. Aldrig varit på en sån dålig tävling! 

Nu funderar vi starkt på att Patricia byter klubb och går med i Viarp där faktiskt alla, oberoende vilken nivå man är på, är lika viktiga! Vilket de inte är här på denna klubben!

Det är de på hög nivå och ponnisar som är mest intressanta. Det har vi tydligt sett nu när Patricia och hennes lagkamrater varit med i allsvenskan. Ingen respons överhuvudtaget från lagledare. Hemskt tråkigt!!


Till stallet och slängde av Seline, hem och åt sen körde vi vidare till Fredriksdals julmarknad, vilket har blivit en tradition.

                           


Mina fina....


   


Klockan 16.30 körde vi till Rydebäcks kyrka och lämnade av Moa som skulle på mässa och sen höra på en fängelsepräst föreläsa. Kul!

Johan hämtade och de körde och skulle betala för new body- kläderna, men de var inte hemma, så de kom hem och vi höll söndag kväll.

Patricia och Anton kom hem en liten runda innan de körde till Gantofta för att kolla Beck och sen sova där.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 december 2011 21:45

Tog det väldigt lugnt på förmiddagen. Johan stack iväg och bytte till vinterdäck på bilen och sen vidare upp till stallet och fixade även släpet.


Patricia kom hem och vi körde till stallet och fixade till Seline för att köra till Viarp där hon skulle hoppträna lite. Moa följde med, men det var jobbigt för henne. Orkade inte göra så speciellt mycket, slängde in lite halm till Seline, men det var nog allt... Hon har ju trots allt varit hemma och sjuk flera dagar och igår var första dagen hon var ute och fick friskluft.


Vi körde till Viarp. Jag reagerade på att det verkade lite mörkt i stallet och runt om, men tänkte att lamporna tänds väl när det blir mörkare ute. Gick till ridhuset, men det gick inte att tända, gick till stallet och testade, gick inte, och inte i lilla ridhuset heller... 


Så på med Pannlampa och Patricia kunde rida Seline ändå, dock inga hinder =) Lite väl utmannande så det fick bli vanlig ridning.

Hem och Patricia duschade snabbt, Johan skjutsade henne till Gantofta där hon skulle på middag. Johan körde till Maxi och handlade lite, kom sen hem och lagade mat.

Medans vi var i stallet så kom Michaela och Cornelia hit för vi skulle passa dem medans Linn och Björn var på westernfest... Linn skulle hämta sin buckla som hon vann i samband med klubbmästerskapen de hade tidigare i höst.

Tjejerna ville sova över, men när det närmade sig så ångrade sig Michaela. Hon saknade sina föräldrar för mycket. Alltså fick Linn och Björn komma och hämta hem dem när de var klara på festen. Cornelia somnade väl ca 5 minuter innan de kom och Michaela var väldigt nära, men icke att hon skulle. =)


Så det blir nog en härlig sovmorgon för dem imorgon med tanke på att de åkte från oss strax innan kl 24.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 december 2011 21:15

Fick skjuts av Johan till jobb på morgonen.

Han körde hem och slappade tillsammans med Moa på förmiddagen. Senare på dagen städade och tvättade de, skönt att komma hem till =)

Moa mår bättre, men är fortfarande trött och det märks tydligt.


Jag och en arbetskamrat körde till IKEA på förmiddagen och köpte lite nya muggar och dukar och lite annat smått till jobb.

På eftermiddagen så gick jag ner till verkstaden och fixade lite.


Blev hämtad av Johan och Moa, körde hem och jag stack upp till stallet för att fixa där medans Johan och Moa körde och handlade på Maxi.

Det var strömavbrott i stallet och grannhuset runt stallet. Linn var redan i stallet och hittat upp sin pannlampa och detsamma fick jag göra. Så en kväll i stallet i mörker blev det kan man ju säga. Inte helt lätt att mocka och fixa, men det gick. Skulle ha longerat Seline, men som sagt inget ljus då kan man inte göra mycket.


Johan och Moa kom rätt så snabbt och hämtade mig eftersom jag inte kunde göra mycket ändå. Körde till Miatorp och köpte lite från pizzerian, hem och höll fredag kväll.

Patricia och Anton höll sig i Gantofta på kvällen. De var en runda på väla på kvällen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 december 2011 20:54

December, men inte vinter än... idag var det ca 5.5 grader på morgonen, blev regnigt och blåsig på eftermiddagen. Det kändes mörkt och trist hela dagen.


Var nere på verkstaden en stund på eftermiddagen och fixade med lite arbetsorder och fakturor.


Moa vaknade vid 8 tiden och blev väldigt nöjd med sin adventskalender som hon och Patricia fick i år =). Vi prioriterade tiden och köpte varsin adventskalender från Body shop i år.


Moa kände sig bättre idag, men ont i halsen och lite i magen....men det blev bättre på eftermiddagen med magen. Hon känner fortfarande att hon inte orkar gå i skolan så hon får bli hemma imorgon också. 

Hon orkade göra lite mer läxa idag, inte sovit så mycket under dagen.


Jag, Patricia och Anton körde till stallet. Anton red och vi hjälpte honom med lite tips. Jag och Patricia delade på stallsysslorna.


Patricia var hos Håkan på ryggakuten på eftermiddagen och fick behandling igen. Han säger att hon börjar bli mycket mjukare och inte så stel och hård i musklerna.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards