En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under december 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 december 2009 22:45

Som vanligt mycket att göra och tiden räcker inte till som jag vill.


Vi hade möte och julklappsutdelning på jobbet.Och sen var det full fart bland papprena igen.


Olof ringde och bad mig sätta mat till Magina för han hade jouren och visste inte när han skulle hinna upp till stallet. Jag fixade allt så att han skulle slippa för det är så jobbigt när man inte vet när man hinner.

Monica ringde mig när vi var på Citygross och sa att det massor med snö i stallet så jag fick parkera ute vid vägen. Men när jag kom upp så gick det att köra in på gården, men jag vågade mig inte riktigt hela vägen in för jag kände inte för att fastna.


Tog med mig varmt vatten för risken är ju att vattnet frusit, men det hade det inte gjort som tur var.


Hem och tog det väldigt lugnt.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 december 2009 21:54

Johan mådde mycket bättre idag så han följde med till jobb. Det snöade lite grann hos oss på morgonen, men det smälte direkt. De bilarna vi mötte som kom norr i från hade flera centimeter snö på taken. Avis blev jag!! Det var vitare på marken inne i helsingborg än vad vi hade hemma.

Sen har det snöat mer eller mindre hela dagen, men först på seneftermiddagen så började de bli vitt på riktigt.  


Moa var och kollade på teater inne i stan och de såg Snövit och de sju miffons. Hon tyckte den var kul. Hon berättade livligt om den så den måste ha varit bra.  


Hem, åt lite och bytte om, sen körde vi till stallet och mockade och satt maten. Moa hjälpte mig. När vi var klara tog vi in hästarna som var helt insnöade.

Johan hade under tiden varit nere i vallåkra och handlat lite vatten till Moa. När vi var klara i stallet körde vi till viarp för sista ridningen den här terminen. Idag hade de gympkhana och det är full fart på tjejerna. De hade väldigt kul!


När vi kom ut från ridhuset så hade det snöat säkert 3 cm snö. Det hade kommit en del redan när vi kom, men nu syntes det tydligt att det var snöööö!!


Hem för att kolla på Bonde söker...

Patricia och Anton kom hem och var hur lyckliga som helst. De hade varit ute och buskört med 4-hjulingen i snön.

De stack ut igen vid 21.30 för att åka tefat bakom 4-hjulingen.  



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 december 2009 21:38

Johan hade frossat hela natten, troligtvis feber. Han hade nyst hela kvällen igår och kändes sig genomförkyld när han vaknade så han blev hemma för att sova bort förkylningen  


Moa tog bussen idag också, är trött på morgonen och det är vi alla mer eller mindre så jag förstår henne.

Patricia och Liza körde moppe för de slutade tidigt idag och ville hem.


Egentligen skulle Patricia fixa Seline idag, men eftersom det började snöa vid middagstid så struntade vi i det. Det är inte kul att köra moppe när det snöar och blir halt.


När hon kom hem så stack hon till Anton och senare på eftermiddagen så tog hon och Liza bussen till väla för att leta efter leopardmönstrade tights och vit t-shirt. De ska ha femkamp med klassen och skulle klä ut sig. De hittade inga tights så jag vet inte hur de löser det.


Moa följde med till viarp och hjälpte till när de hade gympkhana. Hon fick springa och hålla hästarna.


Johan mådde mycket bättre på eftermiddagen när jag kom hem så han körde mig till stallet och sen körde han också en runda till väla. Patricia och Liza följde med och kom upp och hämtade mig i stallet.


På kvällen satt vi och kollade "Plötsligt i vinslöv" eftersom fortsättningen är imorgon så ville vi ha sett första delen. Och vilka original...  

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 december 2009 20:39

Moa passade minsann på att ha liiite sovmorgon istället för att åka till Gon. Patricia tog bussen, för det var minusgrader ute.

Anton skulle tillbaka till skolan, nu sista veckan innan jullovet.


Har fortfarande väldigt ont i mitt vänstra knä. Undra vad som hände efter galoppturen i lördags.

Johan är lite småförkyld, det är Moa också. Patricia klagar på lite ont i halsen. Undra om Patricia ska kunna hålla sig frisk den här julen? I så fall är det hennes andra jul på 16 år.


Fått undan en hel del på jobb. Har väldigt mycket nu innan jul. Tänkte att jag skulle försöka vara ledig ett par dagar som alla andra. Och då ligger jag gärna i lite extra den här veckan så jag känner att jag är ifatt och kan njuta av ledigheten.


Johan följde med en arbetskamrat hem och fixade med hans tv. Sen körde han till väla och lämnade in Moas telefon som bara plötsligt la av igår.


När han var klar hämtade han mig vid 17.40 och sen hämtade vi Moa hos Gon.

Jag och Moa körde till HFRK och kollade när Nellie tränade. Vidare till stallet för att mocka och fixa. Vila för Seline, eftersom banan är genomfrusen och det går inte att rida ut när vi är två med bara en häst. Sen var det förstås rätt så kallt, -2 grader...


Hem och kolla på Ullared...


Patricia och tjejgänget firade Felicia i stan, med middag på kvällen och lite paket.


Igår hade jag kontakt med Tove som ska fixa mitt hår på lördag och nu blev det som så att även Patricia och Moa också ska vara med. Det är verkligen jättekul! Spännande hur detta kommer att bli!!!


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 december 2009 22:22

Patricia behövde en ny vinterjacka, då hon inte tycker att jackan hon köpte förra året är tillräckligt varm nu när hon kör moppe till skolan.  


Så vi - inte Moa - körde till Lödde och kollade i outlet butikerna, men där fanns inga långa och varma jackor, så vi bestämde oss för att köra till Malmös outlet istället. Där fanns så klart inga heller, så vi gick in på Entré i malmö och där hittade vi en jacka som hon gillade.

Vi hängde undan den, för vi ville kolla lite mer först.

Körde till Burlövs center och hittade minsann en jacka på stadium som Patricia kände var rätt.

Inom mc i lödde på vägen hem för att fylla på matförrådet lite.

Medans vi var iväg så var Moa hos Miche. Moa var inte sugen på att åka runt i massa affärer och jag förstår henne.


Hem och bytte om, sen körde Johan upp Patricia och mig till stallet, medans han körde till väla och handlade några julklappar som han visste vi skulle köpa. Så nu är 4 st klara, härligt!!!  


Han hämtade oss och vi körde hem och fixade mat och när vi ätit så började jag och Moa baka ostbullar och så blev det även lussebullar. När vi var klara så var vi heeelt slut!  


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 december 2009 23:40

Kryss i himlen, Patricia och Anton vaknade för oss andra. Moa sov ända till 9.30

Patricia och Anton körde moppe till cykelbollen för att köpa saker till Antons moppe.

Moa skulle vara med Miche så jag och Johan körde själva till stallet och kopplade släp och lastade på Seline. Det bar iväg mot Sibirien där vi skulle träffa Malin och Marie.

Vi red lite drygt 1 timme, lite i skog och massa i vattnet. Det var så jättefint väder, dock lite svalt. Var väl ca 1-2 grader varmt.


 


Tillbaka till stallet och fixade det som vi inte hann med innan vi körde.

Hem och in i en varm dusch. Var rätt genomfrusen eftersom jag blev vått som vanligt.


Under tiden jag duschade åkte Johan in och handlade kinamat som blev beställt från Patricia. Han hämtade Moa på vägen hem och Patricia och Anton kom hem när maten närmade sig.

Moa och Miche gick hem till Miche och Patricia och Anton körde till Maxi och handlade lite till sig och lite till oss.

Sen stack de ut en runda i Rydebäck, men kom hem vid 22-tiden och var frusna och trötta.

Jag tog det väldigt lugnt och uppdaterade Seline-bloggen som jag inte hunnit med på 2 veckor, men nu så..


Nu är det natta och en ny dag närmar sig, så det blir till att sova lite innan det är dags att köra och handla ny jacka till Patricia. Ska vara en TJOCK jacka som man inte kan frysa i... Japps så är det!    

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 december 2009 22:16

Började dagen med att köra Moa till skolan, kl 7.15 skulle de träffas för att byta om inför luciafirandet för nära och kära.

Kl 7.30 började luciatåget och det är sååå mäktigt. Det är 250 elever som sjunger och det är några soloartister som är jätteduktiga.

Och som vanligt så gömmer sig vårt lilla söta barn bakom något stort!!!

Hon står till höger i bild bakom vad jag tror är en kille. Ser i stort sett bara kinden. Vi har verkligen fotorädda barn.       Okej ett kort lyckades Johan fixa på Moa.



  

Johan var jourledig idag så han körde mig till jobb innan han körde hem och för att städa, tvätta och stryka. Verkligen skönt att jag slipper göra det denna helgen  


Patricia och Liza moppade till skolan, men de kom inom Högastenskolan för att se lite lucia först.


Det var mycket att göra som vanligt på jobb och det kändes skönt när det var dags att gå hem, för nu behöver jag vila.


Johan körde mig till stallet och under tiden körde han sin välarunda.

Vi hade lämnat Moa hos Miche innan och Patricia gick hem till Anton.


Red ut en runda och det var väldigt kallt om fötterna idag.


Hem och käka pizza och kebabtallrik.

Moa, Miche och Wilma var hemma när vi kom. Moa käkade med oss sen stack det ut en runda. Johan hämtade Moa hos Miche strax innan 23.


Fredagströtta!!    

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 december 2009 21:46

När jag kom till jobb så berättade de att det var en huvudledning som gått läck vid Råå. Man skulle inte duscha - hoppsansa vi var 3 st som hade duschat - allt för att spara på vattnet. Risk att vattnet skulle ta helt slut.

De fick starta lasarettets egna borra på morgonen så att lasarettet inte skulle stå utan vatten.

Vid 15.30 så kopplades kommunens vatten på igen.


Vi blev bjudna på jultallrik med sill och det kalla, sen var det den varma maten och efter det en otroligt god gröt.

Det är ett konsultföretag som har bjudit oss på detta i många år och de bryter inte traditionen som tur är.  


Moa och hennes klass var först och spelade bowling och hon vann minsann i sin grupp. Sen åkte de till Tropikariet på eftermiddagen. Så idag har de haft en kanondag.


Patricia moppade till djursjukhuset trots regn och kyla. De hade prov i hästsjukdomar och lite annat. När de var klara så hade gått runt på djursjukhuset och kollat bl a avlivningsbox för hästar och även varit inne på obduktion. Läskigt och det luktade illa tyckte hon. Jag vet för jag har också gått där och det är läskigt!  


Hon och Louise, tror jag det var, åkte hit och pluggade kemi. Prov imorgon!!! Sen skjutsade Patricia hem henne. Efter det var hon genomfrusen och blöt. När hon kom hem så gick hon till Anton en stund innan de kom tillbaka hit.


Jag körde till stallet för att egentligen bara mocka och fixa. Men när jag väl kom upp så slutade det regna och jag tog tag i mig själv, sadlade henn och gick ut och red. Det gick jättebra. Seline var positiv och pigg som bara den.


Är helt öm i kroppen efter massagen igår.. Framförallt min armbåge, den gör ont. Vill inte ha ont överallt hela tiden. Vill må bra!!!!  




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards