En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under maj 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 maj 2010 23:04

Den baddräktstid nu kommer, när magen är för stor. Då valkar bara sväller,och celluliter gror. Generande behåring,......lyfts fram i solens ljus. Nej stranden verkar boring, vi stannar inomhus. De krav som sommar´n ställer,förstör vår
ledighet. Vi sitter där å ...gnäller, fy fan vad jag e fet.
Fast vem vill.........motionera,när man kan sitta still. Nej låt oss revoltera,vi tar en
kaka till.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 maj 2010 22:36

Vaknade tidigt av ont i ryggen = tillbringat mer än 7 timmar i sängen... suck!

Vill kunna sova länge på helgen när vi inte har nåt uppbokat.

Upp och satt mig i soffan en stund och kollade lite på FB.


Johan fick jourjobb så han stack iväg på det och Moa gick ut med reklamen tillsammans med Rebecca.


Jag cyklade ungefär samma runda som igår, och lite mer i Rydebäck på vägen hem. Så jag var ute i ca 40 minuter och det blåste en hel del idag så det tog emot lite på vissa ställen om man säger så.

In och fixade med tvätt och lite annat smått och gott.

Johan kom hem och började på maten, och då kom Patricia och Anton hem. Anton stack iväg direkt för han skulle klippa gräset hos farmor.


Moa kom hem och åt efter att de nästan var klara med reklamen. Jag och Patricia körde till stallet och började fixa till Seline. Johan skjutsade upp Moa till stallet när hon var klar och sen körde vi till Torn som ligger lite utanför Lund.

Patricia skulle hoppa en klass på 1.05 m för att se om de är mogna att gå upp en klass. Tyvärr så var banan väldigt tung och jobbig att rida i så Seline ville inte som Patricia utan vägrade ut sig. Så är det ibland, men det är bara att komma igen.


Vi körde hem Moa på vägen tillbaka för hon skulle fortsätta dela ut reklam. När jag och Patricia var klara i stallet och kom hem så var mormor och morfar här och lämnade mat eftersom deras kyl är sönder IGEN!!

Vi grillade och käkade tillsammans med dem och Anton x 2.


Patricia och Anton x 2 körde till gantofta och johan och Moa stack iväg till Willys och köpte ballonger, sen gick de ner på stranden och fotade lite.

Jag började med tvätten och satt sen och surfade en stund.

När de kom hem så strök och vek vi tvätt så att det skulle bli klart, så att vi skulel slippa det senare i veckan.


Idag åkte tratten av Pysen för såret ser så pass bra ut nu så han kan gå utan. Får se när han får komma ut igen, han står och ylar vid dörren och vill bara ut. Men såret måste nog läka någon dag till, tyvärr!


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 maj 2010 23:00

När jag vaknade kände jag att jag behövde röra på mig så jag hoppade på cykeln och cyklade i ca 30 minuter, tog rundan längs med stranden, upp vid sundsgården, över mot grusvägarna, ut vid Hugosson och bort till Plantaget, ner till kroka och långövägen hem. Ca 1 mil. Genom duschen innan vi skulle vidare.


Johan och Moa körde med Pysen till veterinären för att ta bort dränaget. Jag och Patricia körde lite senare och hämtade upp Moa och körde sen till Stall larödhus för att hälsa på Jane och Mafiozo.


Linn och Björn kom lite senare och provred Mafiozo och efter 4 timmar i stallet så bestämde de sig för ett köp. Grattis till ett riktigt kap!

      


Johan körde hem och lagade mat och när vi var klara i Laröd så körde vi hem hit och käkade. Linn med familj var också hungriga och snackesugna så de följde med oss hem och käkade. Sen stack jag, Patricia och Moa till stallet. Jag mockade, Moa putsade saker och Patricia red.

      

 Var så mysigt väder så det var svårt att ta sig hem, ville bara vara kvar och putsa på sakerna och sitta och sola utanför stallet. Patricia och Moa blev lite solbrända i ansikte och armar.


Moa stack hem till Miche och Vilma en stund på kvällen. 

Jag satt mig och slöade i soffan, var totalt slut.

Johan satt ute i sitt förråd och grejade.


Patricia och Anton körde till Bårslöv och sov där.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 maj 2010 23:00

Möte ang arbetsmiljöledningssystem,  hela förmiddagen. Gick skapligt bra, brukar annars vara lite segt att sitta och lyssna på sånt i 3 timmar.

När vi var klara där så hade vi korvgrillning upp vid kontoret för alla hos oss. Kanonbra väder och tur var ju det eftersom man är tvungen att vara ute och grilla =)


På eftermiddagen gick vi ner till killarna och fikade, var massor med tårta kvar sen igår. Känns som att vi bara ätit idag.


Mia fixade hästen, och jag cyklade upp på kvällen och Johan skjutsade upp Moa som ville rida. Hon fixade istort sett allt med Seline, borstade, sadlade och tränsade nästan helt själv, hoppade upp och fixade själv. Hon har blivit stor och duktig=)

Hon red medans jag gick och mockade på ridbanan eftersom Seline går där nu så får jag hålla rent.

Cyklade hem och Johan hämtade Moa. De körde hem och startade grillen, sen var det gott kött och potatissallad.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 maj 2010 23:00

Johan gick på jouren, igen! Känns det som i alla fall och jag säger det varenda gång för det känns som att han har den hela tiden. Fast det är bara var 5;e vecka.


Känns inte som jag fick så mycket gjort utan det var mycket plock inför avtackning på eftermiddagen. Efter avtackning så jobbade jag en liten stund sen körde jag hem och duschade och fixa till mig. För jag var medbjuden på avtackningen på kvällen också.

Vi var på Edelweiss och åt, helt okej, men lite halvsegt, sen gick vi vidare till Hamnkrogen och stod ute för vädret var ju helt underbart. Ville inte sitta inne utan man vill ju bara passa på att vara ute.

Vid 22.20 så kom Johan och hämtade mig och 2 st till. Vi körde hem dem sen var det hem i säng, Jobb imorgon.


Patricia fixade Seline, så jag slapp stressa med det. Det är så lyxigt, för tidigare var jag alltid tvungen att hinna fixa det innan jag skulle nåt annat.

Patricia hopptränade för Frida och det hade gått bra, de hade hoppat högt.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 maj 2010 22:45

Ett av våra dataprogram (landlord) fungerar inte. Gick och hängde sig igår och det är fruktansvärt frustrerande.

Fixade det sista inför avtackningen. Kollade så att blommor var klara, tårtor okej, bokning av lokal okej mm mm.


Patricia följde med en klasskompis (Hanna) till Össjö på pay and ride på kvällen. Och hjälpte henne där. Johan och Moa körde och hämtade henne i s vram på kvällen.


Moa red ut till ottarp med vuxengruppen som rider innan henne på onsdagar.

Fick Devil som verkligen levde upp till sitt namn den här dagen.

Moa var på väg av vid ett flertal gånger, men lyckades hålla sig kvar som tur var. Ponny och gräs = hopplöst!!!


Jag cyklade med dem till hagen och tur var det eftersom jag fick hjälpa Moa lite att få upp huvudet på honom och ta emot dem när de kom i full galopp efter hindrena som de hoppade. Moa blev ledsen några gånger, men hon torkade tårarna och kom igen. Hon var jätteduktig!

Johan körde bilen dit och var beredd med kameran, här kommer lite kort på rundan

            


Cyklade upp till stallet och red en stund på banan, var en helt underbar kväll, varmt och väldigt lite vind. En sån kväll när man bara vill vara ute.

Cyklade hem i mörker mer eller mindre.


Seline hade blivit biten i hagen och hoppat över staketet och gått ett varv i Fridas trädgård och sen gått in i stallet och ställt sig i gången  och väntade på att någon skulle komma och släppa ut henne igen =)

Trist när sånt här händer, så nu får hon gå i egen hage ett tag. Ska ju tävlas till helgen och då måste hon vara hel.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 maj 2010 22:45

Johan åkte in på morgonen med Pysen för att kolla hans tass och det hade börjat bli en böld inne i tassen så det fick bli en liten operation under dagen.

Veterinären tror att han kan ha blivit biten och då har det kommit in massor med bakterier som måste ut.

Så in med dränage och penicillin i 10 dagar och massor av tvättade av såret. Och så fick han en tratt så nu kan våran katt inte gå framåt längre utan bara baklänges. Ser kul ut samtidigt som det är läskigt.

Han var rätt tagen hela kvällen eftersom han varit sövd tidigare på dagen.


Pratade med Jane på kvällen om hennes söta häst som måste säljas.


Johan hämtade Pysen hos veterinären och körde hem och lämnade honom först, sen kom han och hämtade mig. Ut till väla en snabb runda och sen fort hem och bytte om och jag körde sen vidare till stallet och fixade marktjänsten.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 maj 2010 21:53

Var liiite trött i morse!!


Lindade av lindan från Pysens tass, såg bättre ut, men hade vätskat sig. Men tänkte att det nog är bättre att han får vara utan under dagen så det torkar.


Johan körde hem på dagen och kollade och då var det varigt och kladdigt. Han fick tvättat av det lite.


Började på jobb med att få ett helknäppt mail som förstörde mer eller mindre hela dagen. Ibland undrar jag hur lite folk har att göra när man kan ha lägga sin tid på mail till högre chefer istället för att lyfta ändan och gå 20 m till någon som kan hjälpa dem direkt. Man kan egentligen bara skratta åt det, men idag kändes det som att måttet var nära att rinna över... suck så trött jag blev.


I alla fall så fortsatte det hela med att min dator krånglade, fick slänga ut mig 3 ggr innan jag kom in i mina program och väl inne i ett av dem så skickade det ut mig i 190 och sen var det helt kört. Det programmet som jag jobbar i ca 80% av min dagliga tid... känns så där!!!!

Ringt it-support som yrar en massa och sen gör en felanmälan... oj hoppsan det är visst fler som har samma bekymmer... ja men då ska vi nog fixa till det. Vilket inte hände på hela dagen. Visst de kanske jobbar i det, men de löste inte problemet.

Och mina högsta prioritetsjobb var bara i det programmet idag. 2 st chefer behöver ha ut 3 jobb som jag då inte kunde leverera.... skit!!!


Jobbade länge för jag trodde att jag skulle få undan, men icke... vet inte om det är klister i mina papper och även så i min DATA!!!!

Så den här dagen var ju verkligen kanon-rolig..... NOOOOOTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!


Fick reda på att Anton i alla fall klarade sin uppkörning - GRATTIS! Det var ju skönt, nu är det bara teorin kvar.


Och så min kära lilla lillasyster klarade sin utbildning och tog examen... eller heter det så? Så nu är hon utbildad sommelier. GRAAAATTISSSS SIS!!!


Patricia och Anton fixade i stallet. Det var redan mockat och klart så det var bara ridning för Patricia. Red en stund på banan mest för att hålla igång musklerna efter gårdagens tävling.


Moa hade spelning med musikprofilen på Magnus stenbockskolan och Synkopen och sen på sin egen skola - Högastenskolan. Det hade gått bra, framförallt i på första skolan. De var lite nervösa, men det hade gått bra ändå.


Moa följde med Miche till viarp och kollade när hon red igen en lektion. Sen gick hon hem vid 21-tiden.


Jag och Johan gick ut en runda för det blev så väldigt fint väder på kvällen, soligt och kanske 10-11 grader. Gick ner till stranden, bort mot Sundsgården och cykelvägen hem igen. Så mötte vi Moa på vägen hem.


Johan stack iväg på kvällen och tvättade bilen för nu var den skitig igen.

En rolig kommentar som Cornelia sa i torsdags när vi var och lämnade Moa hos dem och vi dagen innan hade kört till viarp när det ösregnat och det är grusväg, alltså bilen var så skitig så jag tror aldrig jag sett den så skitig innan, då säger Cornelia - Har ni slutat tvätta eran bil????

Så Johan körde ju och tvättade bilen på kvällen, men den var fortfarande lite skitig och kanske lite småmissar =)


Patricia och Anton stack till Gantofta och träffade GT på pizzerian på kvällen.



Fick lindat om Pysens tass igen, hade svullnat och han vill inte gå på den. Får avvakta till imorgon och se om vi måste åka till veterinär med honom.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards