En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 18 februari 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 februari 2010 22:30

Då gick Johan av jouren och den här gången hade han 15 timmars jour.

Vilket betyder att han är ledig imorgon, veckovila.

Tjejerna är också lediga imorgon för de får en kompensationsdag för öppet hus som de har haft på sina skolor.


Vid 14 tiden så började det snöa lite smått vilket ökade rätt mycket så när vi gick hem vid 16.30 tiden så hade det nog kommit 3-4 cm.

Fick ett samtal från Monica i stallet som sa att hon inte kunde komma in på gården pga all snö som var på vägen utanför och inne på gården.

Vi bestämde att Johan skulle köra mig så nära stallet som det gick. Hem och bytte om snabbt som ögat och upp till stallet.

Frida och Johan hade redan kört till Stockholm så hästarna var ute och de hade inte fått någon lunch heller eftersom ingen kunnat komma dit.


Johan fick släppa av mig i svängen innan Fridas väg. Det var kaos utanför infarten till gården. En bil i diket, en bil inne i gatet till gården, en taxi som fick backa därifrån och så kom det en bil med trådsläp som var fullastat med ved. Bästa tänkbara vädret att köra sånt släp i??!!

När de väl kommit förbi varandra så fick en bil dra upp bilen som låg i diktet. När detta var klart så kunde Johan köra in på gården.

Det var ca 50 cm snö på vissa delar av vägen utanför gården. Fattar inte vad släppet skulle där och göra.

Johan skottade gården medans jag mockade, halmade, fyllde på vatten till 4 hästar, Johan kastade ner massor med halm innan jag tog in djuren som hade ca 3-4 cm snö på täckena, fick sopa av det innan jag kunde ta in dem. Och gissa om jag var våt om armen efter att jag fixat dem.


Gav dem kvällsmat, och sen ville vi bara hem innan vi blev insnöade på gården. Ingen plogbil så långt ögat kunde nå på hela vägen hem. Det blåste - som vanligt - så det var många ställen på vägen där de var så mycket snö på ena sidan att det inte gick att köra där.


Sen var det kväll! Moa var med Michelle.

Patricia och Anton fick skjuts till Bårslöv av en kompis och även tillbaka till oss. Men det blev väldigt sent för killen som skulle skjutsa dem tillbaka hade fått hjälpa en som kört fast först.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards