En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under februari 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 februari 2010 22:45

Upp i god tid, for upp till stallet och snodde runt där som en iller för att hinna fixa all marktjänst.

Hem, käkade frukost och sen iväg till jysk för att köpa handdukar, inom Toys´r´us. Köpte presenter till Pontus.


Ner till föräldrarna och lämnade handdukarna för uppmärkning av dem.


Upp på väla och hittade en klänning och Moa hittade en blus. Full fart hem för nu började tiden verkligen sticka iväg.


Hem för att hinna äta nåt litet snabbt, in i duschen och fixa oss.


Full fart ner till Södervidinge för att hinna dit innan kl 14, och minsann och då, vi hann i gooood tid, hi hi, vi var framme 13.50 Vi klarade det!


Namngivning av Ponuts Åke Vilhelm. Han verkade nöjd med tillvaron.

  

Heidi och hennes tjejgrupp sjöng 3 st sånger och jag tror aldrig att vi har sett barnen sitta så still och tysta samtidigt.

    

     


Fick fika som var semlor och småkakor.

  

Sen var det lite bingo om Pontus och efter det var det paketöppning. Han fick en hel del grejer, hoppas att det var något bra att ha för honom.

  


På kvällen skulle vi till Frida och Johan på stallfest, men Johan hade blivit sjuk så det blev inställt. Är ju inte så kul om han inte mår bra och vi är där.


Så det blev till att köra till Maxi och köpa lite kycklingfileér och sallad. Hem och lagade mat. Blev en väldigt lugn kväll.


Patricia tog bussen in till Louise i stan och kollade Melodifestivalen tillsammans med tjejgänget.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 februari 2010 21:15

Moa var hur pigg som helst på morgonen och åkte med Johan. Hon hade bestämt att hon skulle vara hos Gon kl 7.15

Anton hade fortfarande lite ont i huvudet och mådde lite illa. Min huvudvärk var borta som tur var.

Fick ta värktabletter i natt pga tandvärk. Tog tablett på kvällen vid 19 tiden och den varade bara till 1.15


Men än så länge har jag inte behövt ta någon tablett. Det värker inte direkt utan känns mer som träningsvärk i käken. Hoppas att jag inte behöver ta tablett förens till natten. Vill INTE äta tabletter.


Körde hem och bytte om, till stallet och red en kort stund på banan. Blåste rätt så kallt så jag ville mest hem igen.

Seline tyckte nog inte heller att det var så där kul.


Johan skjutsade Patricia till mjöhult där de skulle fira Katrin som fyllde 19 år. De skulle äta pizza på pizzerian i mjöhult.


Jag hämta hem Moa från Miche, Johan körde och köpte pizza och kebab till kvällsmat. Sen tog vi det lugnt hemma på kvällen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 februari 2010 10:11

  Hon hade läst ett antal böcker i ämnet och efter att ha inköpt all
nödvändig, och även onödig utrustning, gav hon sig iväg för att hitta
närmsta is.


Efter att ha fällt ut sin bekväma stol, tog hon fram borren och
började borra ett hål.


Plötslig hördes högt ovanifrån: DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN.
Förbluffad fällde blondinen ihop stolen och flyttade sig något tiotal
meter.


På nytt hördes rösten högt ovanifrån: DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN.
Nu blev blondinen smått bekymrad, så hon bytte riktning och traskade
till isens andra kant, fällde upp sin stol och började borra.


Återigen samma dånande stämma DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN.
Hon slutade borra, tittade uppåt och frågade med darrande röst:
- Är....är dd.. det du gud?


Rösten svarade:
- Nej det här är ishallens vaktmästare !

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 februari 2010 19:28

När jag duschat klart och skulle kolla hur långt Moa kommit, så var hon kvar i sängen. Hon sa att hon hade jätteont i huvudet och mådde illa och var lite yr. Så det var bara att sjunka ner i sängen igen.

Moa ville att jag skulle vara hemma med henne idag eftersom hon mådde illa. Kontaktade cheferna så att jag kunde få vara hemma idag och det gick bra, så det blir antingen en flexdag eller semesterdag.

Jag skjutsade Johan till jobb eftersom han skulle gå på jouren idag och då kan inte vår bil stå inne på jobb.

När jag kom hem ringde jag och boka av Moas tandläkarbesök. Hon skulle dit kl halv två egentligen, men vi vågade inte chansa.

Hade lovat att jag skulle skjutsa Patricia till skolan och på vägen dit så körde vi hem Anton som nu har flyttat till Bårslöv.

Lämnade Patricia och körde sen motorvägen hem. Inom affären för att köpa blåbärssoppa och nyponsoppa till Moa. En runda inom kondiset blev det också, Moa hade beställt birkabullar.


Hem och fixa frukost till Moa som börjat bli hungrig. Hon hade passat på att sova en stund medans jag var taxi.

Hon åt 2 st bullar och sen blev hon piggare och började må bättre.


Hon låg i sängen och kollade film på datan, sen kom hon upp och satt en stund i soffan. Vi åt lite varm nyponsoppa och glass. Det var väldigt länge sen jag åt det. Gott var det!

Moa gick in och vilade i sängen en stund igen, sov en liten stund.


Blev lunch när hon började bli hungrig igen. Nu började hon bli rätt så rastlös, alltså mår hon bättre. Så skönt!!!


Patricia och Anton kom hem. Moa och Patricia satt och spelade på keyboardet och på blockflöjten.


Jag körde till stallet och idag red jag en kort stund på banan. Börjar bli lite trött på kylan när man är i stallet. Man blir så kall och stel...

Och så åkte jag på dunderhuvudvärk på kvällen.


Patricia tog bussen in till stan för att träna kl halv sju på kvällen, tillsammans med klasskompisarna. Det blev spinning och det var lite småjobbig vad jag förstod.


Anton gick till deras gamla hus för att hjälpa till att packa det sista.

När han kom tillbaka på kvällen så hade han ont i huvudet och mådde lite illa. Men antagligen för han inte hade ätit ordentligt.


Känns som att vi fått lite av Moas sjuka.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 februari 2010 14:08

Sover gott nu när jag proppar i mig massor av värktabletter. Känns inte bra att behöva göra det, men jag vill gärna lyckas sova en hel natt. Och i natt har jag gjort det.


Dagen gick undan, men så fick jag faktiskt gjort en hel del bra grejer, känns det som . Nöjd när jag gick hem i alla fall.


Är förvisso rätt så trött/se, antagligen för att jag har infektionen i tanden.


Körde hem och började bre mackor till Johan och Moa. Under tiden hämtade Johan Moa som var på Viktoriahuset (fritidsgård). Hon var på ett kulturmöte och för att hon var med så fick hon presentkort på bio för 200 kr.


De kom hem och Moa bytte om i full fart, och sen i väg. Hon åt mackorna i bilen. Vi blev lämnade i Viarp. Moa hade teori och jag kollade lektionen innan Moas lektion.

Johan körde upp till Frida och Johan och hjälpte dem med deras diskmaskin som slutat fungera. Den blev utdömd, så det blir till att köpa en ny.


Sen körde Johan till Bårslöv för att hämta Patricia och Anton. De tyckte att det blev för kallt att köra moppe till oss. De kom och hämtade oss i viarp, hem och tog det lugnt.

Moa klagade på att hon var väldigt trött. Hon åt en panpizza och gick sen och la sig.

Patricia och Anton gick och la sig tidigt även denna kväll.

Anton hade hjälpt flyttkillarna på morgonen och sen hjälpt till när allt var på plats i Bårslöv. Han var rätt så trött ikväll också.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 februari 2010 14:00

Lämnade Moa hos Gon på vägen till jobb.

Idag skulle jag på administrationsmöte i lund och det visade sig att även Johan skulle på möte i lund. Och konstigt nog samma tid som jag, så vi kunde faktiskt samköra. Det är väldigt ovanligt. Oftast så slår det på någon timme på ena eller andra hållet. Så vi brukar alltid få boka 2 bilar när vi ska till lund.


När jag kom tillbaka så var det rensa mailen och posten som gällde, sen var det tid att gå hem. Var ju inte tillbaka förens kl halv 2 och då hinner man inte med mycket.


Moa följde med till viarp och hade fått gå runt med Love halva lektionen, för ryttaren hade blivit sjuk och fick åka hem.


Anton skulle hämta Patricia på skolan, men när han nästan var framme kom han på vad det var han hade glömt hemma. Hjälmen till Patricia, så det var bara att köra hem igen och Patricia fick ta bussen.

När hon kom hem stack hon upp till Anton och hjälpte dem att packa för imorgon kommer flyttbilen.

De var väldigt trötta på kvällen så kl 21 var de i säng.


Jag är rätt så trött så jag orkade inte rida idag heller. Frida hade 3 st hästar som hon skulle mocka till och samtidigt ha Malte i stallet. Så jag hjälpte henne att mocka en box.

Johan tvättade bilen in och utvändigt under tiden jag var i stallet. När han kom upp och hämtade mig så ville Frida att han skulle kolla deras diskmaskin.

På väg hem så körde vi till maxi för att köpa bröd.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 februari 2010 14:00

TANDVÄRK så jag håller på att bli tokig!!!

Sovit rätt så dåligt i natt igen.


Moa och Gon gick upp och tog bussen eftersom de började lite senare idag.


Jag hann vara med på måndagsmötet en liten stund, sen var det tandläkarbesök igen. Idag skulle det vara vanlig undersökning, men jag berättade för tandläkaren att jag hade så fruktansvärt ont nu, så jag ville ha hjälp. Hon tog några bilder, men lyckades inte få med rötterna på den sidan som jag har ont, naturligtvis.

Hon knackade på den onda tanden och det känns om jag säger så, inte så att det isar, men dunkar. Hon tyckte inte att jag ska behöva gå runt och ha så ont, det är inte mänskligt som hon sa.

Hon skrev ut antibiotika som jag skulle äta i 10 dagar och hoppas på att det blir bättre. Sen ska jag äta 2 ipren och 1 alvedon när det gör som ondast, framförallt när jag ska sova. På dagen kan jag stå ut bättre, men natten är jobbig om man inte kan sova.


Anton är ledig från skolan några dagar nu för de ska flytta på onsdag och de håller på att packa och kör och slänger massa saker på tippen.


Pratade med Mia som är så smått igång igen. Vi har kommit överens om att vi ska hjälpa varandra, så jag tar Magina 2 dagar i veckan och Olof tar Seline 2 dagar i veckan. Känns väldigt lyxigt att bara kunna åka upp och rida om jag vill eller så åker jag inte upp alls. Bra deal!!


Körde till stallet fixade Seline, Magina och Odessa. Vet ju att Malin inte brukar hinna på måndagar så jag tog Odessa i farten. Blev ingen ridning idag, för jag kände mig helt slut i kroppen och orkade inte gå i konflikt med Seline om det skulle uppstå.


Patricia var och tränade efter skolan och skulle åkt med oss hem, men de var inte klara när vi skulle köra. Så det blev bussen hem.


Moa skulle ha redovisning på engelskan om planeterna som hon och Gon jobbat hårt med nu i flera dagar. De hann inte med idag, men kanske imorgon..


När Patricia och Anton kom hem på kvällen så var Anton helt slut. Han hade packat, burit och kastat massa saker hela dagen. Mycket som ska fixas vid flytt.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 februari 2010 19:37

Sov hela natten tack vare tabletten jag fick av Linn.


Upp innan kl 8 för jag och Patricia skulle till HFRK på öppen bana. Vilket innebär att man får hoppa en bana som en hopptränare har byggt med hjälp av oss. Vi morgon fodrade och släppte ut hästarna, körde till ridhuset.


Det gick jättebra för Patricia och Seline när de hoppade. När de hoppat färdigt så ställde vi ut Seline sen gick vi in och kollade några andra som hoppade.


Tillbaka till stallet och gjorde färdigt till Seline och Magina.


Hem i full fart för att hinna duscha och äta innan vi skulle ner till Malmö och hjälpa Ida att flytta. Jag visste att Ida skulle skicka meddelande via FB och som tur var gick jag in och läste meddelandet innan jag skynda vidare. Det blev ingen flytt för Ida hade missat sitt flyg.


Så vi käkade lite, sen körde jag och Johan till maxi för att köpa ny hårfärg till mig. De grå börjar gå igenom min mörka färg så jag tänkte dölja dem lite.


När jag kom hem så satt jag och Patricia och letade efter tävlingar som hon vill vara med på under våren.

Johan stack iväg och fotade på söderåsen.


Moa hade tagit bussen till Gon tidigt på förmiddagen. De gjorde lite skoljobb, sen följde Moa med Gon när hon skulle spela handbollsmatch på Filborna.


Johan körde och hämtade dem på vägen hem. De fortsatte med skolarbetet hemma hos oss på kvällen. De ska ha sovis i natt så att de hinner göra färdigt sitt skolarbete till imorgon.


Har inte haft någon direkt tandvärk idag, men nu på kvällen gör den sig till känna igen, så det får bli en tablett innan jag går och lägger mig.

Imorgon är det tandläkaren igen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards