En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under februari 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 februari 2010 22:18

Haft en skitnatt igen... tandvärk fast nu är den koncentrerad till den trasiga tanden i alla fall. Vaknade av tandvärk kl 1.30 och var totalt genomsvett, tog en ipren, kl 5.30 så började det göra ont igen. Men som tur var så gick det över av sig själv efter 1 timme.

Under dagen har värken kommit och gått, tog ytterliggaren en tablett vi middagstid, men 1 timme senare så började det göra ont igen, men det går över efter ett tag. Konstigt att det blir så.


Vi började städa lite på förmiddagen, sorterade till och med bland cd-skivorna, fanns ju en hel del tomma fodral. Gick och småplockade mest i hela huset, tvättade undan en hel del.

Patricia och Anton stack iväg en runda på förmiddagen. Gick nog hem till Anton.


Johan körde iväg och fotade på söderåsen på förmiddagen. Moa och Gon gick ner till stranden och fotade varandra. När Gon åkt hem så var Moa med Miche. De var här och satt med varsin data.


När vi ätit middag så körde jag, Patricia och Moa till stallet för att fixa Seline och Magina. Malin och Nellie kom och vi körde till Frillestad. Moa började rida, sen tog Patricia över. Hoppade några låga språng för att träna på galoppombyten. Några språng över 1 m blev det också.

Moa red en stund igen. Hon travhoppade lite först sen tyckte Patricia att Moa skulle hoppa högre, så hon höjde till nästan 90 cm. Nu tyckte jag att det kändes väldigt jobbig. Men det gick hur bra som helst. Det var första gången Moa hoppade så högt!!!


Till stallet och fixa Seline snabbt, hem och lämna över bilen till Johan. Han körde och köpte taco-grejer. Sen käkade vi taco och efter det chokladpudding.





Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 februari 2010 22:00

Skönt att ha haft en ledig dag så idag kändes det som måndag... nästan!

Allmänt grått och trist och det ligger på 0:an, alltså töar väl snön bort.


Vi var verkligen inte många som jobbade på kontoret och inte på verkstäderna heller tror jag. Telefonen var så tyst hela dagen.

Fick undan mycket av leverantörsfakturorna och även arbetsordrar, känns bra inför måndagen.


På middagen körde vi till Hööks och köpte en tolksele för förhoppningsvis så håller sig snön så att vi kan tolka några gånger till. Köpte även fleecevantar till Patricia och Moa. De fryser alltid om fingrarna när de är i stallet så kanske dessa värmer lite bättre.


Patricia var nere och tränade och åkte med oss hem på eftermiddagen. Moa och Gon var hemma hos oss redan.


Jag och Johan körde nästan direkt vi kommit hem. Jag fick skjuts till stallet, hade hand om Magina också. Hade egentligen tänkt rida, men det blåste svinkallt, så jag ångrade mig snabbt.

Johan körde och skulle fota lite, men det var så mycket snö överallt så det var svårt att parkera någonstans. När han var klart körde han och handlade lite och kom sen och hämtade mig. Då var jag genomfrusen eftersom jag inte tog några termobyxor, tog bara överdragsbyxor. Kändes inte så kallt tyckte jag.


På kvällen käkade vi pizza. Patricia och Anton körde till väla på moppe sen körde de till kinarestaurangen i stan och käkade.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 februari 2010 08:45

Moa var morgonpigg och tog bussen redan 6.45 Hon och Gon skulle plugga lite på morgonen innan skolan.

Johan blev hämtad av arbetskamrater, för de skulle på ekonomiutbildning i lund hela dagen.

Jag och Patricia körde först upp till kondiset och köpte semlor och vaniljbulle som jag skulle ha med till ljusstöpning.

Körde och lämnade Patricia på skolan och sen vidare till påarp för att stöpa ljus med mamma, Linn, Åsa och Barbro bl a.

Och det är en supermysig dag i lugn och ro, absolut ingen stress.

Vi börjar alltid med fika då vi bestämmer hur mycket vi ska stöpa,

När vi väl bestämt oss så går Irene in och hänger upp ljusen till oss så att vi kan börja stöpa ljus,

  

  

När vi stöpt 1 timme eller så, så måste vi ju fika och ha en frågetävling ett tag, stöper lite till, sen käkar vi maten vi har med oss, idag var det Linn som bjöd på köttfärspaj, Barbro hade med sig sallad. Och vi blev väldigt mätta av den goda maten. Sen när vi snackat en lång stund så stöpte vi lite till, sen var det fika och då åkte semlorna och vaniljbullen fram. Supermätt blev jag.

Favoritfaster och Pontus

  


Så här ser det ut när ljusen hänger på tork


  

När vi fikat färdigt så var vi tyvärr färdiga med våra ljus, då skulle de doppas en sista gång efter att Irene skurit av muttrarna.


En del av resultatet


     

Var hemma strax vid 16 tiden och då bytte jag om och det gjorde även Moa och hennes kompis Saffran. Medans de väntade på mig och Patricia så gick de ut och slängde sig i snön

    

Patricia kom hem och slängde på sig ett par termobyxor och så körde vi upp till stallet för att tolka efter Seline.

Under tiden jag fixade lite i stallet så for Moa och Saffran ut på stycket och slängde sig i snön. Patricia följde efter med kameran.


När vi var klara med Seline så började jag rida för att se om Seline tyckte att det var okej och det var det.

Patricia åkte först för att testa, sen Moa och Saffran. Efter ett tag ville Patricia rida så jag fotade lite, men det är svårt när det är så mörkt, men nåt litet bevis på att vi hade kul i snön

Moa i full fart efter Seline

   

Gick visst lite för fort


Innan vi körde hem så blev det lite varm oboy i stallet och sen var det 3 st snögubbar som hoppade in i bilen när vi körde hem.        

Kul hade vi!


Soffläge med lite chatt med gamla bekant från Gisselö, det är kul att höra lite hur det är med dem så här efter väldigt många år.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 februari 2010 22:08

Massor med snö.. eller ja för att vara här och nu så är det de.

-1 grad, vilket innebär att snön snart försvinner. Hoppas verkligen att det fryser på så snön kan ligga lite fint ett tag och inte bara bli blött och skitigt.


Till jobb i god tid, för idag skulle Johan på utbildning halva dagen inne på området.

Det var såå lugnt på jobb idag, Alla var iväg på möte eller utbildning så vi var 3 st på hela kontoret hela förmiddagen. På eftermiddagen så var vi 4 st =)


Tycker minsann att jag har lite ont i min tand fortfarande, undrar om det är för att det håller på att läka eller för att infektionen ökar?!!? Förhoppningsvis för att det ska läka.


Hämtade Moa i skolan för de hade suttit och jobbat med ett projektarbete hela eftermiddagen.


Hem och bytte om för att köra till stallet och ta hand om Magina och Seline innan vi körde till Viarp eftersom Moa äntligen skulle rida igen. Det var ju 2 veckor sedan nu.


Kom hem och Johan, Moa, Patricia och Anton körde till listorp och buskörde lite, sen till stan och hämtade Johans kläder som han glömt på jobb. Inom Maxi och köpte massa choklad, det var gott, men inte bra!


Tänker på M och O som är i stockholm just nu. Lycka till!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 februari 2010 22:37

Lugnt och fint väder på förmiddagen, till och med lite sol. Någon minusgrader och ingen direkt vind.


Körde Moa till Gon för de skulle plugga lite engelska innan skolan började.


Vid 14-tiden började de blåsa och komma lite snö som bara blev mer och mer.

Några på jobb som bodde lite längre iväg körde vid 15-tiden för att komma hem utan att fastna i någon kö.


Idag skulle vi hjälpa lillsyrran att flytta, men vi vågade inte köra så långt i vädret som var. Det blåste massor och snöade lika mycket. Det som är problem är ju att all snö blåser upp i drivor på vägarna, plogbilarna hinner inte med och risken är ju att man kör fast i en fin driva så vi blev hemma.

Tänkte att jag skulle försöka mig på att köra till stallet, men Frida skickade ett sms om att vi absolut inte skulle köra dit. Hon hade precis lyckats ta sig hem vid 16-tiden och det snöade som värst just då.

Jag hade väl kanske kommit dit, men troligtvis inte hem. Och fastna i snön utan hjälp vet jag inte om det är så kul direkt.


Så vi kändes oss mest insnöade - i huset alltså!! =)


När vi kom hem skottade jag framför huset, ca 20 minuter senare gick Johan ut och skottade. 1 timme senare syntes det inte att vi överhuvudtaget försökt skotta.


Moa hade vi lämnat hos Miche på vägen hem. De kom hit senare på kvällen gåendes i klänning och tights... hmmm lite kallt och blött.


Patricia och Anton var ute och körde moppe i snön och det hade gått sådär. Lite kasigt och de hade kört fast lite så Patricia hade sprungit efter och puttat på. Så det var lite extra träning.


Nu ska jag lägga mig för imorgon blir det upp tidigt för att se om vi ska ta skidorna och vilken valla vi ska köra på.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 februari 2010 21:45

Att det kan gå så fort... var ju inte länge sen det var jul och nyår eller?? Beror det på att vi fortfarande har kyla och SNÖÖ!


Lyckades ju faktiskt sova hela natten och det var nog tack vare tabletten jag fick av Linn.

Som ni läste i det andra inlägget så uppsökte jag tandläkaren och fy för säger jag bara.


Moa hade sovmorgon så idag tog hon faktiskt bussen.


Hade en gäng fakturor som vi konterat fel och som jag fick skicka tillbaka till en av arbetsledaren för ändring, fick tillbaka dem för att saka igen. Så det kändes som att jag hanterade dessa flera gånger i onödan, pga att vi fått fel information. Men nu har vi lärt oss hur vi ska göra i alla fall.


Eftersom jag var borta hela förmiddagen mer eller mindre så försvann eftermiddagen väldigt fort. Det var mycket som skulle slutföras innan vi skulle gå hem.


Hem snabbt som ögat för att byta om och koka ägg till Patricia.

Moa var hos Alice och skulle ta bussen hem på kvällen.

Patricia var med några av tjejerna från klassen och tränade och de tog bussen hem.

När hon kom hem bytte hon om och vi körde till stallet.

Fixade Seline på 15 minuter, lasta och iväg till Frillestad. Äntligen träning för Lisette igen. Det var hur länge som helst sen vi kunde träna pga väder och annat skrot.


Var hemma igen vid 20.30 tiden och då var det vilotid i soffan.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 februari 2010 12:01

Då var tandläkarbesöket avklarat! Det var något av det j-ligaste jag någonsin varit med om. Att föda barn!!!... är som en smekning jämfört vad jag gick igenom idag.


Jag har en infektion på en nerv i tandroten.... urk!!

Fick 3 bedövningssprutor och det enda som blev bedövat var tungan. Inget i läpp eller kind, märkligt!! Tandläkaren blev lite fundersam såg jag allt.


När hon började gräva och borra så kändes det okej först, med lite isningar, men sen skulle hon gräva djupt med en sån där vass otäck sak. Då trodde jag att jag skulle DÖÖÖ! Det var en sån smärta som jag aldrig någonsin varit med om.  


Tandläkaren menade på att bedövningen inte gick in i nerven som den skulle, men hon kunde sätta bedövning rätt i nerven, men att det skulle göra fruktansvärt ont... vad tror ni jag gjorde???

Försökte stå ut, men det gick bara inte. Hon försökte gräva "försiktigt" bara för att kunna fylla igen hålet och hoppas på att min smärta försvinner.


Nu känns det betydligt bättre, men med en grymt bedövad tunga, men det är också allt som är bedövat.


Så nu är det x antal besök som ska göras. Börja med en undersökning, och sen rotfyllning eller utdrag av tand. Vill inte dra ut så jag får stå ut med rotfyllning.

Och förhoppningsvis så har roten dött tills dess så att denna smärta aldrig mer behöver upplevas.


Nu ska jag snart få äta, men det blir nog soppa för jag vågar inte tugga än. Men kroppen är väldigt hungrig.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 februari 2010 08:27

 

 

 

Till alla kvinnor som överväger att önska sig ett gymkort,
eller alla som överväger att ha den dåliga smaken att ge ett till någon!


En kvinnas VECKA PÅ GYM  


Om du läser detta utan att skratta högt, är det något fel med dig.
Detta är tillägnat alla som någonsin försökt att få till en
regelbunden träningsrutin...



"Kära dagbok.
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det
lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad
till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde
jag att det vore en bra idé göra ett försök.


Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som
heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör
och modell för idrotts- och badkläder.


Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben
uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.
________________________________
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det
var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på
mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon
och ett bländande vitt leende. Woohoo!


Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att
titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass
efter min träning idag. Mycket inspirerande!


Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage
värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i
närheten.


Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
________________________________
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren.
Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i
luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på
löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende
gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt
liv för mig.
_______________________________
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga
tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den.
Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK
så länge jag inte försöker styra eller stoppa.


Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde
andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen
och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket
irriterande.
Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte
mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin
som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det
skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat
skit också.
_______________________________
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som
exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag
kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid
att knyta mina skor.
Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det,
sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig
kärring för att leda reda på mig.
Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.
_________________________________
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har
hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga,
anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min
kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom
med den.
Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps!
Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en
skivstång eller något som väger mer än en smörgås!
Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och
hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom
dramaläraren eller körledaren?
________________________________
Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin
retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans
röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag
saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva
timmar i sträck och se Väderkanalen...
________________________________
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag
kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min
man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en
rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud
hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över
hela golvet!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards