En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under april 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 april 2010 23:15

Full fart på jobb för att hinna med vad som var högsta prioritet. Hade planerat eftermiddagen i lund hos tjejerna där. Men det var som kört efter lunch, telefonen ringde och så hände det lite saker som gjorde att jag inte kunde köra iväg när det var tänkt. Så 1 timme för sen kom jag iväg ner till lund.

Vi kollade på det som de undrade över vilket inte tog så lång tid. Sen körde vi till Huvudkontoret och väntade in resten av gänget.

Vi körde till Flädie mat och vingård www.fladiematvingard.com för att tillsammans laga mat och sen få servera och äta det vi åstakommit.

Jag är som de flesta vet, inte speciellt intresserad av att laga mat, men detta var faktiskt kul. Vi hade 2 kockar som hjälpte oss hela tiden, kom med tips och var väldigt pedagogiska om hur vi skulle planera och tillaga maten.

Vi fick varsit förkläde och handduk som vi sen fick ta med oss hem. Det serverades massor med dricka som bestod av vin, öl och cider. Vi fick dricka huuur mycket vi ville... var det bara för att vi inte skulle ha smaklökarna intakta när vi skulle äta eller ;))

  

Jag och Alexandra fick jobba tillsammans och vi skulle göra förrätten som blev riktigt lyckad, tyckte vi i alla fall, Ädelostpaj, med stekt pilgrimsmussla och laxrom

   , sen fick vi en varm förrätt som var torsk, gulbeta, vitnamesisk bulgur och blåsmusslor   

och eftersom vi missade att vi lagat vit sparris till så kom kockarna in med vår vita sparris med rökt paprikamajonäs som var grymt god   


huvudrätt som var ungtupp med stampad nypotatis med citron i, grön sparris med seranoskinka och ärtsås till det  

och efterrätt och gissa hur mätta vi var efter detta. Hallonsoppa med vit chocklad mousse med nötkaka

  

Avslutade kvällen i en mysig soffgrupp på andra våningen, där det var fritt med dricka igen, öl, vin, cider och kaffe och the.

Vid 23.30 -tiden gick vi och la oss i våra otroligt fina rum. Allt var så fräscht och kändes alldeles nytt. Detta stället kan jag bara rekommendera till alla som vill ha en trevlig vistelse tillsammans.

Personalen var hur trevliga som helst, hjälpte till och kom runt och frågade om allt var bra och så.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 april 2010 08:13

Moa har lite ont efter gipset vid lillfingret, får se om det går över, annars får vi åka in till ortopedakuten igen och lägga om det.


Anton tog ledigt från sin praktikplats för att åka till körskolan och plugga teori.

Han hade fått hem ett brev i måndags om att han trots att han klarat uppkörningen ändå ska köra en gång till. Man undrar ju verkligen hur det är ställt på den där trafikskolan???????

Han fick uppskrivningstid ett datum och uppkörningen någon dag senare?!?!

När han körde upp senast så sa de att han blivit godkänd, varför ska han då behöva köra upp igen????? Någon som vet hur det fungerar?


Hämtade Moa hos Gon på vägen hem från jobb. Körde hem och käkade, sen körde vi till Viarp där Moa skulle vara med på teorin och sen tittade vi på lektionen.

Efter lektionen så körde vi till stallet och kollade till Seline.  Idag så hade Olof fixat Selines box och mat så vi åkte bara upp och la på täcket. De har gått nakna i hagen idag. Det har ju varit ca 10-15 grader och då får de gå utan och de gillar de skarpt.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 april 2010 09:58

Moa mådde bättre idag och hade inte så ont i armen mer. Hade till och med kunnat sova inatt.

Anton hade inte sovit för han är genomförkyld och täppt i näsan.


Moa följde med mig till jobb eftersom hon skulle till tandläkaren på väla vid 9-tiden. Det kändes inte lönt att åka till skolan för att gå i skolan i 20 minuter och sen köra till tandläkaren.

Det var en kontroll av Moas tänder. Allt såg bra, men hon limmade på tråden i underkäken lite bättre för den hade lossnat lite i mitten.


Körde sen Moa till skolan, innan det var tid för jobb igen.


Efter middagen så blev jag så grymt trött, maten gjorde tydligen ett stort jobb i kroppen idag...


Hem och bytte om för att köra upp och hämta släpet i stallet.  Sen körde jag och Johan till Monicas koloni och hämtade björkris som vi ska slänga ut i hagarna till hästarna.

Tillbaka till stallet för att lämna släpet, hem släppte av Johan så att han kunde äta en hamburgare som Patricia och Anton grillat.

Jag körde och hämtade Moa som varit med Gon på väla. Hon hade hittat en kofta och sen hade de fikat en massa.


När vi kom hem så körde Johan till malmö för att få utbytt sin telefon. Han saknade en datasladd, men fick byta hela telefonen istället =))


Vi letar efter sommarjobb till Patricia, men det verkar inte som att det finns.

Någon som vet någon som behöver hjälp? Vi tar tacksamt emot alla tips!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 april 2010 22:18

Moa hade inte sovit mycket på natten för hon hade så ont i armen. Visste inte hur hon skulle lägga den för att det inte skulle göra  ont.


När jag kom till jobb så ringde jag till vårdcentralen och fick en tid kl 11 för att kolla Moas arm.

Frågade även om Patricias jobbiga blåsor på läppen. Fick tipset att använda zinkpasta för att torka ut blåsorna.


Körde och hämtade Moa på skolan vid 10.45 och sen till vårdcentralen. Läkaren tyckte att vi skulle köra in till röntgen för att kolla så att det inte var någon fraktur i handleden. Om det var en stukning så skulle vi komma tillbaka för att få armen inlindad eller en tub så att hon får ett stöd för handleden. Om det var något annat så blev det ortopedakuten.


Körde in till akutröntgen för att väldigt snabbt komma in och få röntgat hennes högra underarm. Väldigt trevlig röntgensköterska som tog hand om Moa. Och även hon som tog emot oss i receptionen var trevlig. Vilket de definitivt inte var när vi var där sist med Patricia. Då var det så suuuura!


När hon hade fotat sin arm färdigt så fick vi sitta ner och vänta i nästan 40 minuter innan de kallade fram oss till receptionen för att få reda på vad som skulle hända... och gissa om spänningen är stor i ett sånt här läge.


Jaha Moa det blir ortopedakuten.... suck! Men så sa hon att det är ingen stor skada så det kommer att bli bra. Det var ju skönt förvisso, men nä så trist...

Okej, det var bara att traska ner till ortopedakuten och anmäla oss. Även den här gången fick vi gå ut till stora akutens reception för att anmäla Moa.

Nu var Moa så hungrig så hon tyckte att det var jobbigt. När vi kom tillbaka till ortopedakutens lucka så kom de ut och tog hennes lapp och sa till oss att gå och äta så länge.

När vi ätit så gick jag upp och stängde ner mina saker på jobb och under tiden gick Johan och Moa till kiosken och handlade lite och sen gick de ner och satt sig i väntrummet.

Johan gick och jobbade när jag kom tillbaka för att sitta och vänta med Moa.

Rätt vad det var så kallade de in oss och det var läkaren själv som hämtade oss och tog in oss på ett rum där det redan fanns en kille och 2 "tanter".


Läkaren sa att Moas "fraktur" var en snäll fraktur, men ändå att hon hade brutit armen. Hon har en spricka i handleden, på samma sida som tummen sitter.

Han ville att hon skulle få en gipsskena som skulle sitta på i 2½ vecka i alla fall.  Sen får vi själva ta bort den, men hon får inte lov att anstränga armen för mycket de närmsta 2 veckorna efter. Så ingen ridning på i alla fall 4 veckor blir det för Moa. Och Moa som ville tävla den 25;e i hoppning, men det fick hon absolut inte för läkaren. Han ville förvisso att hon skulle sluta rida helt och hållet. De som jobbar på ortopeden vill inte att man rider =))


Det kom in en sköterska som la på ett plastgips som är lättare än ett vanligt gips. Hon var jättetrevlig och pratade mycket med Moa för att hon inte skulle tycka att det var otäckt.

Grannen som låg sidan om låg verkligen och ylade när de skulle ta bort gipset från honom och det tyckte Moa var lite jobbigt. Men sköterskan pratade och pratade för att Moa skulle tänka på annat. Verkligen en sköterska som visste hur man skulle ta hand om barn i en jobbig situation.


Allt som allt tog detta idag 3½ timmar. Så skönt att det gick så fort.

  


Jag flexade ut kl 10.30 och därför körde vi hem efter att vi var klara på akuten.

Hem och åt lite, sen körde vi upp till stallet tillsammans med Patricia.

Moa satt utanför och myste i solen, medans jag och Patricia fixade stallet.

Idag slapp hästarna gå med täcken på under eftermiddagen och gissa om att de tyckte det var skönt.

Patricia hoppade Seline lite...

    


När vi var klara med ridningen så lät vi Seline gå runt lite på ridbanan. Moa fick en lite mysstund med Seline


  

och Patricia lyckades fånga en kanonbild på henne eller vad säger ni???

  


Hem och lämna Patricia innan jag och Moa körde och hämtade Johan på jobb.

När vi kom hem bytte vi om och sen var det föräldramöte i Moas klass som gällde. Moa följde med och var med Gon under tiden.


Sen var det kväller! Moa fick en ipren för att försöka få sovro i natt.

Nu börjar Anton hosta och känna sig förkyld, hoppas att det inte blir värre. Har hört många som har hosta som håller i sig i många veckor. Vill vi inte!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 april 2010 22:15

Idag hade Johan bestämt sig för att köra till fotomässan i göteborg. Så han körde mig till stallet på morgonen för jag hade fodring och utsläpp, eftersom Frida med familj och och åker skidor.

När jag var klar med stallsysslorna så cyklade jag hem. Och förvånad blev jag, för det var ju inte ens jobbigt att cykla uppför backen i vallåkra. Okej lite flåsig blev jag, men inget mot vad jag har varit i den backen.

Hur kan detta komma sig, har ju inte gjort något speciellt mer än ridit... Vilket fall som så var det riktigt skönt att äntligen komma upp på denna stålponnyn igen.

Hem och dammsög, gick och plockade, tvättade och lite annat smått och gott.


Moa och Rebecca gick med reklamen, och idag tog det bara 2 tim och 15 minuter mot för 3 veckor sedan 3 timmar och 30 minuter. Bra jobbat tjejer!


Patricia och Anton var iväg med Antons pappa och flöd modellplan ute i viarp. Det hade gått jättebra.

Sen var de ute och körde rundor, var hon farmor och i Bårslöv bl a.


Jag och Moa gick ner till mormor och morfar som hade landat nere på stora parkeringen vid rosa kiosken med sin stooora husbil. Där blev det lite fika och snack. Det var mysigt att bara vara lite... oftast har man så mycket som man ska, men detta behövde jag kände jag.


Hade tänkt fixa trädgården, men jag har haft så himla ont i vänster axel och upp i nacken så jag kände att jag soffan tillsammans med Moa ett tag. Vi fixade lite pannkakor som vi åt samtidigt som vi kollade film.

Moa blev rastlös och ringde Miche. Moa stack dit ett tag sen kom de hit för de ville ut och köra lite rollerblades.

Moa ringde mig och sa att hon ramlat omkull och fått jätteont i sin högra handled.

Patricia och Anton skulle till stranden så de gick och mötte Moa så att hon skulle få ett par andra skor så hon skulle kunna gå hem. Hon vågade inte köra mer om hon skulle ramla igen.

Johan kom hem senare på kvällen, men pizza som vi åt och det var gott!


Moa hade svårt att sova eftersom hon hade så ont i armen. Lindade in den lite försiktigt, men det gjorde ändå ont.

Hade fått ipren på natten, men det hjälpte inte så bra. Så hon kom in till oss och sov på natten.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 april 2010 21:45

Då var det dagen D... nu äntligen skulle jag få se Addam, efter 7 år.


Vi rullade iväg med 2 bilar till Ljungby för att hälsa på Addam.  Lämnade Rydebäck kl 9.15 för att köra ifatt Linn och Björn som hunnit förbi vår påfart.


Kom till Ljungby och rätt plats efter lite letande. Hade så klart glömt vägbeskrivningen på jobb, men jag tror inte att det hade blivit bättre, för det stämde inte riktigt med min bild i huvudet. Men vi hittade fram till slut. Så kl 11 rullade vi in på gården.

Och det första jag ser är en häst jag känner igen, men som är dubbelt så stor!! Han var verkligen gigantiskt tjock, om valacker kunde vara dräktig så var han det definitivt.


In och fixa till honom och sen ut på banan där Patricia och Linn red och Björn sprang lite med honom.

      


Det var både kul och jobbigt att se honom. Han såg tyvärr inte så glad ut längre, och han var alldeles för tjock för att tycka det var kul att röra på sig.

Men det skulle kunna bli hur bra som helst, känns det som i alla fall.


Vi stannade på vägen för att käka lite och prata igenom vad vi upplevt, behövdes verkligen.

Moa åkte med småkusinerna hem och vi körde hem och lämnade Patricia för att senare köra ner till Billeberga för att grilla och snacka skit.

Johan grillade och Linn fixade maten inne under tiden var jag och Björn i stallet och hade en hästkunskapslektion =)


Patricia och Anton var i Bårslöv och sen kollade de streetrace igen.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 april 2010 21:30

Patricia mådde inte alls bra så hon fick bli hemma idag. Lite feber, men mest genomförkyld, täppt och ont i hals och huvud.

Kände sig bättre på eftermiddagen och hon såg mycket piggare ut.


Än så länge har vi andra klarat oss från vårförkylningen, men den kommer nog i fatt oss. Det brukar komma en runda varje vår. Glad så länge vi slipper förstås.


Ingen ridning idag heller för jag vill att Selines lilla sår i mungipan läker helt först. Hade även hand om Magina idag så det fick endast bli stalltjänst.

Letade efter träns för imorgon ska vi äntligen iväg och hälsa på lille Addam och provrida honom och hon som äger honom hittar inte tränset till honom?!?!?

Tog med alla mina träns hem på kvällen och satt och pustade på dem.


Moa var med sina kompisar på väla och där hittade hon sin skolavslutningsklänning. Skönt då var det redan klart!


Johan körde och hämtade Moa på väla för att sen köra till Billesholm för att fixa lite med bilen.

Patricia och Anton i Bårslöv och sen kollade de på streetrace.


Alltså blev det en fredagskväll själv med rengöring av persedlar.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 april 2010 19:45

Lugna gatan på jobb, det är sååå skönt när det är lugnt på kontoret. Vi var 4 st som jobbade under hela dagen.

Fick undan så väldigt mycket grejer som man inte får gjort när det springer folk i dörren hela tiden. Kände mig väldigt nöjd när jag gick hem den här dagen.


Tanken var att jag skulle rida idag, men vädret var så där. Seline har ett litet sår i ena mungipan så hon fick vila i alla fall.


Patricia var genomförkyld så hon blir nog hemma imorgon och kurerar sig. Läraren som hon har i stallet tyckte att hon såg för sjuk ut för att vara i skolan, så hon får bli hemma. Tyvärr har de prov i morgon, men hon orkar inte göra det eftersom hon är heltjock i huvudet.


Anton hade uppkörning idag och körningen gick kanon, men tyvärr så hade han ett fel från att bli godkänd i teorin. Så nu är det drygt 1 månad innan han får skriva igen. Men då blir det säkert kanon! Trist när det bara är ett futtigt fel, bättre när det är många för då känns det inte så surt.

Bättre tur nästa gång!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards