En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under april 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 april 2010 21:30

Började dagen med att koka 3 kannor kaffe och 1 kanna tevatten för på förmiddagen skulle vi ha möte med halva gruppen på verkstaden.

Det mötet varade längre än väntat, så det blev en väldigt kort middag, för kl 13 så var det nästa möte. Det var kontorsmöte och jag skrev på detta mötet. Och jag testade även idag att skriva direkt i datan och vilken skillnad det är att skriva direkt i datan än att sitta och skriva för hand.

När mötet var klart så gick jag in och renskrev minnesanteckningarna så det skulle vara klart till dagen efter.


Jag och Patricia skrittade ut på Seline och Magina. Satt och trimmade en stund på banan.


    

Nu är våren här. Så härligt att se Magnolian blomma ut.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 april 2010 21:15

Började dagen med att åka på möte i lund. Ekonomimöte var tanken, men vi hade inte fått våra program i datorerna. Det är ju så att vi har fått bärbara datorer nu och då ska de släpas med överallt vi går.  Så vi gick igenom en massa annat och det kändes väldigt bra för jag har saknat just den här typen av möte. Möte som gäller användandet av våra program är rätt viktigt.


Eftermiddagen hann jag inte med så mycket, men lite förberedelser inför morgondagens möte. Tyvärr så har vi väldigt svårt med kommunikationen hos oss så det blev rätt tråkigt när jag bad om hjälp. Men men det får ju lösa sig ändå på nåt sätt.


Moa skulle gå ut med reklam även idag så hon hoppade över teorin på ridskolan. Hon kände att hon inte skulle hinna med.


Nu är det aprilväder, regnar, sol, haglar ja lite sånt smått och gott under dagen.


Mia fixade Seline idag och jag hade lovat att ta hand om tensan så jag körde upp och fixade till henne lite senare på kvällen. Jobbade lite längre eftersom vi inte skulle till viarp och jag fick hjälp med Seline.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 april 2010 22:13

Ingen värmebölja att skryta med idag inte. Var ca 2 grader på morgonen och dagen var rätt så kylig.

Fast på middagen så var det soligt och fint väder. Var nere på Thaicorner och åt tillsammans med Linn och Linda, det var gott och trevligt!

Usch vad man blir småflåsig när man ska tillbaka uppför alla trappor. Man är ju inte precis i den bästa kondisen om man säger så.


Hämta hem Moa från Gon på vägen hem. Käkade lite, sen fick jag skjuts till stallet där jag tog hand om Seline och Magina.

Johan körde till jobb igen för att slutföra ett jobb som han inte kan göra på dagtid då det är personal som behöver stället där han skulle vara.


Jag följde med Frida till HFRK och kollade när hon hopptränade. När de var klara så kom Johan och hämtade mig. Då hade han jobbat färdigt och handlat.


Moa hade gått hem till Rebecca så vi hämtade upp henne på vägen.


Patricia och Anton var trötta så de hade redan lagt sig vid 21-tiden. Anton är fortfarande förkyld och lite småhostig. Patricia låter mycket bättre.


Vid 16-tiden idag så kom det liite snö inne i stan och det var väl så där.... häftigare upplevelse har man ju varit med om.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 april 2010 20:55

Moa ville till Gon på morgonen så vi släppte av henne på vägen till jobb.

När vi kom fram så hade Johan glömt hela sin gigantiska nyckelknipa hemma så han fick åka hem igen och hämta den. För utan nycklar är han helt lost på jobb.


Vid 13-tiden fick Moa sin röda hund vaccination för när de skulle ta den så hade hon nästan precis tagit svininfluensa sprutan. Hon blev bara lite öm, men inte alls ont som när hon fick svininfluensan.

Hon kan få feber om ca 2 veckor och lite utslag tydligen.


Jag försökte ringa djursjukhuset för att boka tid för vaccinering av Seline idag, men det var så lång kö så jag fick lägga på för mitt jobb pockade på min uppmärksamhet. Nästa gång gick jag in och kollade på deras hemsida www.djursjukhus.com och där kunde man göra en internetbokning så det gjorde jag. Fick en tid redan idag!


Johan var snäll och körde till stallet vid 13.30 för att byta däck på släpet eftersom man ju inte får lov att köra dubbat längre.

Patricia slutade tidigt idag så hon moppade upp till stallet och hjälpte Johan att lasta Seline så han kunde dra med henne in till stan så att jag kunde ta över där och köra henne till djursjukhuset för att få henne vaccinerad.

Den här gången behövde hon bara ha boutilism och hästinfluensan och kostnaden blev 779:-.


Johan stannade kvar på jobb lite längre eftersom han var iväg nån timme på eftermiddagen.

Moa följde med Gon hem så jag hämtade henne när jag var klar i stallet och sen körde vi in till stan och hämtade Johan.

Patricia hade gjort nästan allt i stallet så det var bara Maginas box kvar. Det är skönt att få hjälp några dagar i veckan faktiskt. Börjar känna mig riktigt lyxig!


Patricia och Anton var nere vid örby och körde runt med moppen, kom hit en snabb runda för att sen köra till Bårslöv en runda.

Johan stack ut till Borgen för att fota och sen körde han och tvättade bilen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 april 2010 22:57

Började dagen med strålande sol och det såg till och med vindstilla ut... men så var det inte, bara det att det inte blåste lika mycket som igår.

Kom ur sängen vid 10-tiden och då var Moa redan klar och stack upp till Rebecca för de skulle ut med reklamen.


Åt frukost och sen gick jag ut för att högtryckstvätta uteplatsen på baksidan. Tog även möblerna så att de också är klara för en omgång färg och uteplatsen ska oljas när det är torrt igen.

Johan sprang runt med dammsugarn och städade på toaletterna under tiden jag var ute.

Tog väl dryga 2 timmar att högtryckstvätta och sen var det bara in och byta om för att köra till Mölledammarna där vi skulle träffa Linn med familj.

Vi var ute och gick i ca 2 timmar runt dammarna. Med liten fikapaus efter halva vägen. Härligt nu när alla vitsippor blommar överallt och man ser hur det knoppar upp på träd och buskar.

  

      


Hem till oss och grillade första flintastekarna för den här säsongen. Vi åt så det stod ut genom öronen, men så gott det var!


Linn och jag körde upp till stallet för att rida ut tillsammans med Monica.

Under tiden gick Moa och Rebecca ut med den sista reklamen tillsammans med Michaela och Cornelia. Moa och Rebecca hade otur med sin vagn idag, den fick punktering så Johan vid göra en provisorisk kärra av en säckakärra och skivor, men det gick bra det också.


Patricia och Anton x 2 stack hem till farmor för att börja fixa med Antons pappas gamla bil, de ska göra en A-traktor av den. Sen stack de hem till Bårslöv för att hämta hem sina moppar. Imorgon är det ju skola igen!


När vi var klara i stallet så skjutsade jag hem Linn. Kom hem och Johan körde in till stan för att köpa tandborste till Patricia, vi hade glömt det innan på dagen och sen brödpåsar som Moa ska ha runt sin arm när hon duschar.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 april 2010 00:15

Vaknar vid 9.30 tiden och det var ju skönt att jag kunde sova lite längre igen. Eller ja det är rätt skönt att komma upp också, men ibland känns det bra att få sova till man känner sig utvilad.

Det var genomgrått och storm ute. Jag som hade tänkt cykla till stallet och hem efter jag ridit, men jag ångrade mig.

Jag började greja i trädgården och efter en stund kom Johan ut och hjälpte mig.

Han hade först skjutsat Patricia och Anton till Bårslöv för de skulle fira hans mamma idag och sen körde Johan ner Moa till Billeberga där hon var med Julia hela dagen.

Vi krattade, rensade rabatter, klippte ner det som torkat och gräset. Kastade massa skräp som samlats, löv och annat ogräs.

Patricia och Anton kom hem och vi käkade pizza och kebab på eftermiddagen. När vi ätit körde jag till stallet, men kände inte för att rida. Det blåste så mycket att det kändes inte som att det skulle ge nåt att ens försöka ta ut hästen i motvind på banan och absolut inte att rida ut. Så det blev bara mockning och intag av hästar.


Hem och jäsa i soffan under tiden Johan körde och hämtade Moa i Billeberga. Patricia och Anton var i stan och kollade streetrace och blev sen skjutsade hem på natten.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 april 2010 22:03

Har sovit rätt okej i natt, fast jag vaknade några gånger för att konstatera att jag inte låg i min säng.

Upp vid 6.30 för att hinna duscha och packa ihop mina saker innan vi skulle ner och äta frukost.

När vi ätit färdigt en god hotellfrukost, gick vi en runda i flädie, vilket inte tog så lång tid =)

Sen satt vi i möte hela förmiddagen. Men så seg man var, svårt att koncentrera sig 100%.  Lika för alla kan jag väl säga, alla satt och smågäspa och hade svårt att sitta stilla.

Fick scones och jättegoda marmelader till det vid 10-tiden, sen vid 12 var det en rejäl lunch, med många smårätter. Gott att få prova massa olika sorters mat.


Vid 1-tiden var vi klara och lämnade Flädie. Jag kärde och lämnade av 3 st inne i lund innan jag och L körde vidare till Hbg.

Jobbade till strax innan 16 då vi mötte upp mamma och tog över Aqua. Hem för att byta om och hämta Moa. Sen körde vi till Billeberga för att hämta M och C på dagis. Gick hem till dem och Johan fixade maten och jag körde till stallet för att fixa där under tiden.

Jag körde hem och bytte om innan jag körde ner till Billeberga igen.

M och C somnade vid 20.30 tiden, vi satt och tittade på Talang och Moa var trött så hon somnade i soffan innan det var slut.


Johan körde in till stan för att hämta hem B som varit på resande fot hela eftermiddagen från sthlm.


Patricia och Anton var på Karlslundsbadet tillsammans med Antons mamma och familj.

De skulle sticka till Gröningen på kvällen för att grilla, hoppas att det gick bra eftersom det har blåst så mycket hela dagen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards