En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 7 augusti 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 augusti 2010 15:00

Väckte Moa med skönsång som bara kommer från oss =D

Tycker lite synd att väcka min barn på detta sätt =D Men de vaknar i alla fall, ha ha!


Frukost och paket på sängen är ett måste och så även för Moa.

Hon fick sin efterlängtade stereogris http://www.bolagret.se/sv/articles/2.128.939/ipig-for-ipod-2-farger

Headset rosa med"diamant" till mobiltelefonen, laptop-skydd och så pengar.


Johan gick ut och tillsammans med grannen så satt de upp det nya planket. Grannarna hade grundmålat plankorna igår så de hade hunnit torka och det var bara att såga och sätta upp.

Under tiden så bakade jag och Moa, sockerdrömmar, chokladkakor med pärlsocker och sockerkaka (Ingegerds goda).

Patricia och Anton var på väla och skopunkten för att leta efter nya skor till Patricia, men hon hittar inga. Sen körde de till hagen och gav Seline mat och slängde även ut hö till alla hästar.


Kanonväder så vi kunde sitta ute och fika och det är skönt för det blir så trångt inne. Väldigt varmt, de hade lovat omkring 20 grader, men tydligen så hade gästernas bilar visar 27-28 grader. Och det kan nog stämma för det var riktigt varmt.


    


Moa fick ännu mer pengar för nu börjar det bli svårt att köpa nåt till henne. Önskar sig dyrare saker och svårt att veta exakt vad hon vill ha. Men det är väldigt bra med pengar för då kan hon själv köpa det hon vill ha.


När gästerna åkt hem så körde jag och Moa upp till stallet för Moa var sugen på att rida på Bellino. Moa hämtade honom och jag fixade mat till Seline under tiden.

Moa tränade på att longera honom först en stund och han var lite busig så hon fick använda longerspöt som en förlängd arm. Och det tycker han är lite läskigt, att det kommer en sån lång pinne bakom honom, så då gör han precis som han ska =).

Sen sprang de runt lite för att träna på att stanna, för att han inte ska springa ner Moa varje gång hon stannar. Och såååå duktig han har blivit, han verkligen tvärstannar när hon stannar. Riktigt duktig!

Slängde upp Moa på honom och travade runt och det gick också jättebra idag. Idag klarade han av att trava flera varv, så länge jag sprang i alla fall, för när jag saktar ner lite så stannar han gärna.

Släppte lite på linan så Moa får försöka styra honom själv och stanna också. Det går bättre...

Av med sadel och skrittade en stund barbacka, det tycker han är lite läskigt, han sjunker ner med ryggen och tycker det är allmänt läskigt när hon sitter direkt på hans rygg. Kan det vara för att Moa har så spetsig rumpa ;D


När vi var klara med honom så körde vi ner till hagen och gav Seline kraftfodret. Hon kommer att få kraftfoder 2 ggr om dagen nu så att hon inte tappar mer i vikt. Och idag reagerade jag på att alla hästar har tappat i vikt mer eller mindre. Inte roligt att se.... Vi får nog ge ännu mer hö per dag.

Patricia och Anton kom upp till stallet och kollade när Moa red på Bellino, sen följde de även med ner till hagen.

Lena och Saga kom också upp till stallet och kollade en stund. Lena är också bekymrad över att hästarna tappar i vikt.

MER MAT TILL VÅRA HÄSTAR!! Synd att det inte har regnat tidigare i sommar så att gräset har kunnat växa. Nu är det lite för sent, för jag tror inte att det blir så mycket näring i gräset som kommer upp nu.


Patricia och Anton körde och beställde en familjepizza som vi delade på när vi kom hem från hästarna.

Sen var det lugn och ro resten av kvällen, förrutom Patricia och Anton som körde iväg och kollade bilar och träffade kompisar.


Moa var väldigt nöjd med dagen och somnade gott.




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 augusti 2010 00:41

Grattis på din första tonårsdag! Hipp hipp hurra!





  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards