En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under augusti 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 augusti 2011 21:00

Jag körde Moa till skolan på morgonen


Hade möte på arbetsplatsträff på förmiddagen. Var inne på verkstaden en stund innan middagen. Gick ner på verkstaden efter lunchen också en stund. Sen var det upp och godkänna arbetsorder och fixa med fakturor.


Johan körde Moa till Viarp. För hon skulle först kolla Michaela och sen Julia träna i viarp.

Jag hade tänkt att bara skritta Seline en stund, men när jag kom till stallet så skulle Frida och Linn rida ut så jag hängde med. Trava fungerade inte, men galoppera gick hur bra som helst.

Vi red på fältet bakom frisören, perfekt för det är backar att jobba i. Och det behövs eftersom Seline blir rätt så pigg, milt sagt.

När vi kom tillbaka till stallet var hon blodig i karlederna... antagligen muggen som spricker när man rider plus stubben som säkert river en del också.


Tvättade rent muggen och sen fick hon bli kvar inne över natten.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 augusti 2011 22:45

Skjutsade Moa till Gon på morgonen

Jättetrött, fick bara 3,5 timmars sömn på natten. Hostade hela tiden i 3 timmar.


Hade möte på eftermiddagen och det var rätt jobbigt eftersom jag var så trött. Och så hostattackerna bara kommer hela tiden...

Efter jobb så åkte Johan och Moa till stadium i stan. För att leta efter Easytone-skorna som hon vill ha. Och äntligen hittade hon dem som hon ville ha =)

Jag blev kvar hemma och vilade en stund i soffan.

När de kom hem så åkte jag och Moa till stallet. Det var så vindstilla och fint väder så vi red ut på fälten. Seline hade ont när hon travade, men hon är så ivrig på fälten så jag provade att galoppera lite, och det gick bättre, men jag kan ju inte galoppera hela tiden... hon har nog ont även då, men det glömmer hon bort!

Vi red över fältet bakom stallet upp mot frisör, förbi Åsa och suragubben och hem på stora vägen. Bellino var jätteduktig =) Han bryr sig inte om någonting som han borde vara rädd för =)

Johan var i Billesholm under tiden och hjälpte till att byta fönster. Sen körde han på en fotorunda och lite senare hade han jobb en stund på kvällen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 augusti 2011 22:19

Jag och Moa gick upp skapligt tidigt och körde till stallet för att fixa till Bellino. Moa smörjde alla saker och fixade sen till Bellino. Jag ordnade till släpet under tiden, fixade mat till Seline som hon fick äta i hagen. Monica hämtade Tensan och gick tillbaka med henne till betet.


Bellino var jätteduktig och bara rakt in i släpet, precis som han aldrig gjort annat =).

Vid 10.15 så körde vi till Månsgård och lastade av honom och då blev han rätt så pigg och nyfiken på allt runt honom. Moa gick banan och jag stod med Bellino under tiden och då gick han ner i varv och bara stod och väntade på sin ryttare... =)


Red fram i ridhuset och det gick mycket bra. Han stannade 2 ggr på krysset, men sen blev det fart på honom.

   


Ägaren till sötaste Bellino och framtida ryttaren =)

   

När Moa kände sig nöjd så gick vi ut så hon kunde titta på de som red före henne.

Sen gick hon in på banan och hoppade så jättefint. Fick 3 stopp på hinder nummer 2, men sen bara rullade det på.

Jätteduktiga båda två.

                                 


Lastade honom och körde hem. Precis lika duktig på vägen hem.

Malte och Maja kom och tittade på dem när de hoppade...=)


Vi körde hem och åt lite sen körde vi till Hyllinge och gick på Familia för att se om de hade skorna som Moa ville ha, men tyvärr.. Så vi körde till väla igen för att se om de fått in något nytt där. Kommer några nästa vecka så vi får avvakta och se.

Varsin glass blev det innan vi körde hem.

Jag och Moa landade i soffan, båda trötta och jag även med grym huvudvärk... är nog tyvärr den här envisa hostan som gör att det börjar kännas i huvudet.

Johan körde till Billesholm och hjälpte dem att byta några fönster, sen stack han ut och fotade.

Jag och Moa körde till stallet. Moa red Cozze själv på banan medans jag red ut med Karin och Monica. Vi red bort till stora fältet vid bälteberga. Vi galopperade mycket!!!


När vi kom till stallet så tvättade Moa och jag Seline, klippte man och svans... Hon ser nästan ut som en riktig häst igen... bort med allt skit, så skönt!


Antagligen får hon stå i stallet nu för hon har ju så mycket mugg som jag måste behandla innan det blir värre. Risk att det sprider sig om hon står i fuktigt gräs hela dygnet.


Fick sms från Patricia på eftermiddagen om att de kommit fram till Turkiet och det var huuuur varmt som helst =) hoppas de får 2 bra veckor.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 augusti 2011 22:30

Var i stallet och Moa hoppade Bellino för att se hur högt hon vågar hoppa på pay and ride på Månsgård imorgon. Jag har anmält till 40 cm och det hoppade hon med goda mått idag.

         
Jag gick och hämtade och fixade till Seline. Moa ville rida henne och när hon ridit en stund frågade jag om hon ville hoppa lite och ja varför inte =). Hon har nog inte hoppat Seline sen tidigt i våras. Hon hoppade ca 70 cm med seline.

     Patricia och Anton var i Ring knutstorp och kollade bilar - ferrari tror jag.. sen skulle de en runda till Bjuv, hinna packa, åka och handla lite.. De var med kompisar på Haket och åt eftermiddag/kväll.

Vi åkte hem och åt lite snabbt och sen in till stan för att kolla crusingen av de gamla bilarna som skulle köra genom stan efter träffen i Bjuv.

Tyvärr så kom det inte så många av de gamla bilarna, men många sportbilar och volvo i olika utförande.

Här kom nån vi känner =)


En minipolisbil =D

 

     

   

Patricia vill ha!! De fick 10 kr av Johan för att bränna däck,,,och vi fick vad det var värt för 10 kr... typ ett tryck på gaspedalen =D

   

 

Här sitter de i kedja =)

    

Patricia vill ha!!!

 

Jag vill ha!!! 

   

 

Rätt häftig faktiskt!

 

     

Nygifta... hade massa burkar som skramlade efter dem =)

 

   

Polis, polis potatis...

   

Hem och sa hej då till Patricia och Anton som skulle sova i Gantofta eller kanske bara vila innan de skulle bli skjutsade kl 3 till sturup för att ta flyget kl 6 till Turkiet där de ska vara i 2 veckor.


Sen var det lugnt resten av kvällen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 augusti 2011 22:45

Fredag...så skönt! Jag är lite för trött just nu... är nog infektionen som står kvar i kroppen känns det som.


Patricia har börjat få ont i vänster öra... hoppas det går över så hon slipper ha ont när hon är iväg.

Moa är också hostig och lite seg. Men ingen av oss är egentligen förkylda! Märklig sjuka vi fått..

Idag kom vår ekonomicontroller för att hjälpa oss att sätta budgeten för 2012. Jag har aldrig suttit med när de har justerat prognos eller lagt budget. Så det var rätt så intressant. Men jobbigt, mycket siffror är det =). Tar lite längre tid för mig att hänga med för de far fram och tillbaka bland siffrorna...

Efter fikat hann jag med att köra juli månads fakturering.

När den var klar så gick jag in och fortsatte lyssna på när de höll på att lägga det sista vid budgeten.


På eftermiddagen körde jag fram statistik som ska med en rapport som ska lämnas vidare.


Körde till stallet efter vi ätit, varken jag eller Moa red, vilodag. Jag hostar fortfarande en del på nätterna vilket gör att jag är helt slut på eftermiddagarna.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 augusti 2011 22:45

Moa åkte med på morgonen, hem till Gon. De skulle ha sällskap till skolan.

Johan gick på jouren.... så nu börjar vardagen igen... eller ja nästan. Det är bara Patricia som fortfarande är ledig och kommer vara det i dryga 2 veckorna till.


Kl 14.15 slutade jag och körde till stallet. Skulle vara på HFRK för att få omsatt tappskon som Patricia satt på för dryga veckan sen.

Skulle vara där kl 15.30, Viveca var lite sen så jag satt och mös i solen medans jag väntade... det var väldig varmt och skönt. Vivecka skodde om henne utomhus eftersom Seline är så snäll att hantera.

Det roliga i detta var att Seline har ju fått 2 tappskor under 2 veckors tid. Den första satt en annan hovslagare på och sen satt ju Patricia på en, veckan efter.

Viveca gick och ställde alla saker vid den högra hoven för att fixa den, då frågade jag henne vilken hon trodde att Patricia hade satt på... den högra sa hon helsäkert... _näää sa jag, det är den vänstra som hon har slagit på... VAAA??? vem har satt på den högra då?? Då sa jag att det är en hovslagare och hon vet det är.... ja ja kul att en ridgymnasie-elev som aldrig satt på en sko på riktig häst innan har gjort det bättre och snyggare än en utbildad hovslagare =)


Körde tillbaka till stallet och lämnade av Seline där. Johan kom upp med Moa till stallet eftersom  hon och Katta skulle rida ut på Seline och Cozze. Mest för att Moa skulle lära sig hur cozze beter sig ute och vad hon ska göra.. Katta lånade Seline och Seline hade skött sig, även om hon var rätt så pigg =).


Patricia kom också upp till stallet och vi körde till ödåkra och lånade Loppan. Patricia övningskörde till ängelholm och höganäs via farhult. Sen avslutade vi med Ingelsträde, allerum och åter till ödåkra.

Tränade på 4-vägskorsningar inne i Höganäs, gick jättebra. Lite parkering i ängelholm och höganäs.


Jag körde och lämnade av Patricia i stan för hon skulle träffa Liza och Naemi på Haket.

Körde sen till stallet och hämtade Moa. Hon och Frida hade varit ute på fältet och ridit med Curre och Bellino. Det hade gått jätte bra, Moa var överlycklig!


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 augusti 2011 22:45

Minns inte vad som hände den här dagen. Är ju som vanligt lite seg att blogga när det är jobb igen...

Vet att jag hostar mig genom nätterna... så jobbigt!! Lite mer röst idag, men jag är som i målbrottet.

Moas sista sommarlovsdag slutar bra med lektion i Viarp. På vägen till Viarp så sa hon att hon hoppades att hon skulle få den nya ponnyn Mairtin Og som kom sista veckan på förra terminen. Och när jag kom in i stallet så var Moa så här lycklig... hon fick precis den hon ville ha!

     När vi var klara i viarp så hade vi bestämt med Frida att det skulle bli hoppträning på kvällen. Och Moa skulle få vara med på Bellino... Lyckan var fulländad denna kväll =)


             

Vilken himmel kvällen bjöd på =)

Anton fick skritta av Seline. Seline undrar nog lite över hans utrustning =D 

Klack på sko... hmm nä det har han inte, då är det bäst vi går försiktigt!


  De gick bort med Seline till hagen efter träningen. 


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 augusti 2011 22:45

Ja då var Johan i full gång på jobb igen...

Och jag hade ingen röst idag... skönt för alla i min närhet... men jobbigt när man måste ringa samtal och inte kan göra sig hörd =(... hoppas att det inte håller i sig för länge bara.

Ungdomarna är lediga och hade varit på stranden på dagen, bildbevis på det

                     

På eftermiddagen så tog Moa tåget till Landskrona där Björn hämtade upp henne så hon kunde åka med till Billeberga för att sen åka med dem till Viarp och kolla när Michaela red på lektion.. Moa fick vara med och leda Michaela när det behövdes.

Moa stannade kvar och kollade när Julia och hennes grupp hopptränade för Jennifer på kvällen.

Johan, Patricia och Anton körde till Mediamarkt för att kolla kamera till Patricia, tyvärr hittade de ingen.

När de kom hem tog jag bilen och körde till viarp för att kolla slutet av träningen.


     


Vi körde och kollade så att Seline stod upp i hagen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards