En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 26 januari 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 26 januari 2011 23:16

Lämnade Patricia vid bussen som vanligt. Moa hade sovmorgon så hon tog bussen hemifrån senare.

Idag var det lite kyligare igen, kändes riktigt kallt, biter tag i kinderna när man var ute.


Har det lite lugnare, men jobbar på som bara den för att rensa gammalt och jag kastar massor med papper som ingen annan än jag kommer att kolla i. Varför spara på sånt som jag ändå kan ta ut på nytt i datan om det blir intressant senare i framtiden??


Moa tog bussen till stan och kom upp till mig på jobb en stund innan kl 16. Hon hade glömt nycklarna hemma och ville inte sitta ute och vänta på oss =)


Hem och bytte och slängde i oss en macka, sen körde jag Moa till viarp och jag for sen vidare till stallet och mockade till Seline och Curre, fixade vatten och tog in alla hästarna. Patricia och Anton kom och fixade med maten och red ut en kort runda på Seline, det var så kallt så det klarade inte av någon längre stund. Det var ca -6 grader på kvällen.


Jag körde till viarp och kollade när Moas grupp hoppade.

Allt gick toppenbra och Moa var jättenöjd. Hon gillar ju egentligen inte hästen hon hade - Pluto - för han är rätt så seg och hon vill ha lite mer fart.

                

När de skrittade av hästarna på långa tyglar och Moa hade även släppt stigbyglarna, som de oftast gör när de skrittar av. Plötsligt så blev alla hästar, verkligen alla, jätterädda och stack iväg i ridhuset så 4-5 ungar for i backen varav Moa var den ena tyvärr.

Hon for in i väggen och tror att hästen hon red trampade henne på låret.... kan ha varit en tramp/spark när han sprang iväg. Han som aldrig gör något!!!! hon fick så klart jätteont och var jätteledsen.

När hon skulle ställa sig upp efter en bra stund liggande på marken så kunde hon i stå på det benet. Så vi fick leda henne ut ur ridhuset. väldigt svårt att känna om det svullnade eller inte, så det var rätt hem och av med alla byxor för att känna efter. Hon är svullen stor som en handflata ungefär och kommer att bli blå!!! började redan när vi kom hem ändra färg.

Det såg riktigt otäckt ut när alla hästar stack iväg på detta sättet, eftersom tjejerna for av och hästarna kom springades mot dem, men jag tror inte att någon kom ivägen faktiskt! och det är ju bara ren tur.

Det var en tjej som fastnade med sin sko i stigbygeln och kasade efter en bit, men jag tror att hon klarade sig från att bli trampad. Verkade som att Moa var den som fick ondast just då.

Men imorgon är nog alla lite mörbultade!

Tråkigt avslut, med tanke på hur bra det gick ända fram till dess.


Moa gick och la sig med benet i högläge och så får vi hoppas att hon får sova lugnt under natten.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards