En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under februari 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 februari 2009 23:05

Det blev ullared ialla fall, vi mår så pass bra att vi orkade. Patricia är väl den som mår sämst, hostar och håller på. Moa känner sig mycket bättre.

Vi körde vid halv 10 från ättekulla och var framme ca 11. Gick in och fixade för första gången på textil sidan. Patricia och Moa köpte kuddar och täcke, och så köpte vi nya gardiner till köket och vardagsrummet. ÄNTLIGEN!!!

Fixade hästavdelningen och sen gick vi ut och käkade lite. Sen in igen och fortsatte med rengöringsmedel, hårfärg och kläder och plötsligt var kl 16.00 Hur kan klockan bara gå så fort. Vi som trodde att vi skulle vara klara långt innan de stängde. Vi skulle nog kunna gå där en hel dag. Vi är vana att vi inte har så mycket tid på oss och brukar skynda på, men idag så hade vi ju såååå många timmar på oss, så vi tog det väldigt lugnt.

Stackars Anton var med och tyckte nog inte vi var riktigt kloka. Han hade aldrig varit där tidigare och sett hur det kan gå till =).

Men det var så lite folk inne i affären idag, så allt gick smidigt och bra.

Linn ringde medans vi var där och sa att Seline dragit av sig en sko. Alltså skulle vi köpa silvertejp och köra upp till henne och linda runt det runt hoven när vi kom hem.

Vi körde till stallet och där står en häst med svullet ben med sår så det blev till att tvätta och linda hennes ben. Så typiskt nu när jag skulle ha hjälp imorgon också. Jag har kontaktat Frida och Mia så jag hoppas att de hjälper mig med henne.

På kvällen färgade vi Patricias hår och det blev mörkare.

Nä nu är det go natt för vi ska upp jätte tidigt imorgon, för då är det Göteborg som hägrar...

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 februari 2009 21:34

då var det äntligen fredag. Har varit skapligt lugnt på jobb idag.

Sista dagen på sportlovet och det har snöat i stort sett hela dagen.

Moa och Rebecka var och provåkte lite tefat i pulkabackarna. Sen var det in i värmen framför datan som gällde. Patricia och Anton åkte in till stan på kvällen och fikade med Stina och småbröderna på Wayne´s och gick till kärnan och kollade Love and light (som har varit hela veckan).

Våra onda halsar är lite upp och ner, men inte sämre än att vi ska försöka åka till Ullared imorgon. Undrar hur många vi blir på Ullared imorgon, dagen efter barnbidraget, humm!! Ja ja, den dagen till det.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 februari 2009 23:03

men det blir ju inget av det. Snöar bara smått smått hela tiden. Det lägger sig, smälter undan, lägger sig lite igen och så håller det på.

När vi kom hem så höll Moa och Rebecka på att göra kladdkaka (väldigt ovanligt ju!! INTE!) Den blev god som vanligt.

På dagen var jag med Patricia hos tandläkaren. Nu fick hon också börja med gummiband för att dra tillbaka det lilla överbett hon har. Så nu är det detta som gäller i 7 veckor. Antar att det blir lika många veckor till innan det händer något nytt. Men tandsköterskan tror till 100% att hon är av med tandställningen innan sommaren. Skönt om hon också kan slippa den snart.

På kvällen var Johan i Billesholm hos sina föräldrar för att fixa med vår bil. Ratten gnäller när man ska svänga åt höger?!?! + att hans föräldrar behövde hjälp att koppla in någon DVD och telefon.

Imorgon är det fredag och det ska bli sååå skönt för jag har varit så grymt seg den här veckan.

Men så har ju jag, Moa och Patricia lite gnällont i våra halsar. Och det vill vi inte ha eftersom det är fullt upp hela helgen.

Pysen är väl också rolig, var ute hela natten och har sovit inne hela dagen och nu jagade vi in honom för han sitter bara och gnäller utanför dörren tidigt på morgonen och vill in annars.

Och så var jag inne på lillsyrrans blogg och läste, det var länge sen jag skrattade så åt deras barn, tur att jag inte var där när det hände, för man ska ju inte skratta när de busar till det så.... men här hade jag inte kunnat hålla mig för skratt. Michaela går i sin mammas fotspår så det visslar om det. Ha HA Ha!!!

Hörs imorgon, Sov gott!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 februari 2009 22:06

fattar inte att jag kan vara så trött på morgonen. Är det för att man vet att barnen är lediga hela veckan? Klockan ringer minst 5 ggr innan jag är uppe.

Ja ja det blir väl bättre nu när det blir ljusare och ljusare på morgonen, det underlättar ju i alla fall.

Det var minus 8 grader och hög luft på förmiddagen, verkligen jättemysigt även om det är kallt. Efter middag så blev det gråmulet och bara minus 2 grader. Risk för töväder alltså. På seneftermiddagen och kvällen så kom det lite vitt från himlen, nästa som små isbitar.

Det märks även på jobb att många är lediga, telefonen ringer ovanligt lite. Och det är så skönt för man hinner ju arbeta undan en hel del. Så skulle jag vilja ha det lite oftare.

Moa och Michelle har spelat SIMS och kollat på tv hela dagen. På kvällen var Moa på party hos Vicky.

Patricia och Anton hade också suttit inne och slappat hela dagen.

Moa klagar lite på att det sitter något mellan hals och näsa, hoppas att det inte blir ont i halsen igen bara. Vi som tänkte åka till Ullared på lördag och Göteborgs Horse Show på söndag. Men hälsan går före.

Har kompletterat med lite bilder den 9 februari. Bilder jag glömde lägga ut tidigare.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 februari 2009 22:29

tjejerna och Johan åkte och bowla inne i helsingborg på dagen. Det är något som de tycker är kul.

Efter det så åkte Johan tillbaka till skopunkten på Familia med mina kängor, för de var sönder innan jag ens använt dem. Han blev skickad till Lödde för att byta dem där, då de inte hade rätt storlek på Familia.

Även om Johan var ledig idag så fick han åka i uppdrag att och göra ett extra jobb, som han tyckte var kul. Han skulle fota solcellerna på lasarettstaket. Huvudkontoret i lund vill ha bilder på hur det ser ut och han fick till det riktigt bra. Nu ska han bara snygga till dem och signera dem så klart.

Jag har suttit och skrivit protokoll hela dagen så jag är helt slut i huvudet. Det är inte bra när man inte skriver dem direkt efter mötena. Det ena jag skrev var från den 12 december. Och hur mycket kommer man ihåg från det?? : )

Har ringt och beställt biljetter till Göteborg Horse Show till mig och tjejerna. Johan och Björn ska på fotomässa under tiden. De får ju förstås hitta på mer än det för vi lär ta längre tid på oss =)

Pysen som liten

Solcellerna på lasarettet

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 februari 2009 21:46

och en annan får jobba.

När jag kom upp och tittar ut så ser jag att det har SNÖAT inatt. Inte mycket men kanske 1 cm.

Det var väääldigt segt att gå upp idag när resten av familjen ligger och sover. Fick förvisso skjuts av Johan till jobb, för han skulle till Byggmax och handla lite spackel till alla hål som finns i väggarna på tjejernas rum.

De har städat hela huset och fixat rummen, så nu är nästan allt klart. Det är skönt... Nu är det mest små grejer kvar att göra, som att flytta lite tavlor och annat smått och gott.

De kom och hämtade mig på jobb och så körde vi till skopunkten och Hööks. Mina och Moas skor har börjat läcka så nu när snön kommer, behöver vi nya vinterskor. Hittade inget i stan så det blev en runda ut till Familia i Hyllinge också. Där hittade vi lite stövlar och kängor. Patricia som inte behövde några skor, hittade ändå några fina kängor med klack. 

Det fanns fortfarande kvar en del vinterskor, men mest vårskor.

Moa är förkyld, men mycket bättre idag än igår. Verkar mycket piggare och gladare och näsan rinner inte så mycket idag.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 februari 2009 22:48

Började dagen med fortsättning på gårdagens flyttbestyr i ungarnas rum.

Fyllde upp Moas hyllor med böcker och annat smått och gott.

Vid middagstid åkte vi med Seline till Sibirien igen. Vädret var bara så supermysigt idag, helt vindstilla (händer även i skåne), soligt med lite dis och faktiskt så att solen värmde lite gott.

Innan vi körde från stallet så kom Björn och Michaela (sov förvisso gott i bilen) och mötte upp oss, sen körde vi till Ängelholm. Väl där så var Malin redan på plats med Mem, som redan såg laddad ut.

De skrittade ut en runda i skogen och vi andra gick en runda först i skogen och sen ner på stranden. Tjejerna hann före oss så de red iväg i full galopp, men kom snart tillbaka igen. Och medans vi väntade på dem så kom min gamla arbetskamrat Barbro med sin man Rune ner till stranden. Var jättekul att träffa dem.... =)))

Seline visade dock inte sin trevligaste sida, det gör hon inte när hon är på en stor strand där man kan springa hur mycket och fort som helst. Då har man ju inte tid att stå och småmysa inte. Småmyset fick vi ta när hon väl var i transporten och lugnat ner sig. Hon tycker att detta verkligen är livet på en pinne.

När Patricia och Malin fort runt på stranden så plockade Moa och Michaela snäckor på stranden. Michaela ville ha många med sig hem, helst en av varje färg. ; )

Ryttarna blev som vanligt väldigt våta, så när de väl landat och bytt kläder så fikade vi lite vid bilarna, varm choklad och kanelbullar, det går alltid ner när man är lite frusen.

Jag körde hem familjen för att de skulle kunna komma in och värma upp sig och börja på maten, medans jag körde upp Seline till sitt lilla bo.

Efter maten var det fortsättning på ommöbleringen på rummen. VAD GREJER DE HAR!!! Var kommer allt ifrån??? Men oj vad vi rensar nu.

Nu ska Johan vara hemma i 2 dagar och fortsätta hjälpa dem att koppla in allt som ska kopplas om osv. Tjejerna har ju SPORTLOV, jag vill också ha det. Kanske man kan gå tidigare eller få lov att vara ledig något kanske. Får kolla med chefen imorgon.

Jag har även en blogg för Seline, där jag för lite vad jag gör med henne om dagarna också. Där finns även lite bildbevis om ni vill se.

www.seline.bloggagratis.se

Lite bildbevis på dagens utflykt.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 februari 2009 22:31

blev det idag. Patricia har ju önskat sig en ny säng långt innan jul. Det var det enda hon önskade sig i julklapp. Vi tyckte nog inte att det skulle behöva vara en julklapp, det är nåt man måste ha. Så idag har vi varit på IKEA och Jysk och letat säng. Hon hade nästan helt bestämt sig för en bäddsoffa, men vi trodde inte att hon skulle bädda den så ofta. Hon kom nog på att det var så det skulle bli. Vi hittade en annan säng inne på IKEA. Så nu har hon en säng som är 140 cm med en superfin bäddmadrass. De kunde knappt bärga sig innan de fick gå och lägga sig.

Johan satt ihop Moas Billy hyllor på kvällen så imorgon har hon att göra. Hon har saker i hela huset eftersom hyllan hon hade innan var väldigt full med böcker och annat som tjejer bara måste ha ; )

Medans tjejerna städa ur sina rum, för att få in deras nya saker, så passade jag på att rida ut i det otroligt fina vädret. Och Johan körde och tvättade våran nersmutsade bil. De håller på att riva en byggnad på lasarettsområdet och det dammar, så alla bilar som står på parkeringen är vita när man kommer på eftermiddagarna och ska köra hem.

Imorgon bär det av till Sibirien igen om vädret blir så bra som de har lovat.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards