En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under februari 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 februari 2009 22:10

och inget konstigt hände på hela dagen...

Ungarna hade kompledigt, för att de hade öppet hus för några veckor sedan.

De hade en riktig slappedag, spelade dataspel och kollade på tv.

Jag och Johan var på banken under förmiddagen och pratade bl a om pensioner. Det är mycket att tänka på, så mycket att vi ska dit en gång till när vi har fått alla koder som man ska ha för att kunna komma in och se hur man ligger till pengamässigt. Vi konstaterade att vi inte kan gå in pension innan vi är 84 år... Det är inte bra att vara anställd i landstinget!!!

Efter det så körde vi till Glasögonmagasinet och hämtade ut Patricias linser som äntligen kommit. Samtidigt så bokade Johan en tid för synundersökning för linser. Han börjar bli gammal och behöver ha läsglasögon, och då är det bättre att ha linser.

På kvällen, medans jag var i stallet, så åkte Moa och Johan till IKEA och köpte vita Billy bokhyllor till Moa, som hon har önskat sig länge. Så imorgon vet vi vad som väntas =)


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 februari 2009 21:47

i halsen eller var de nu sitter. Men jag ger det över helgen känner jag, mår ju inte jättedåligt av det. Mest väldigt seg och orkeslös.

Idag var Patricia och hennes profilklass och spelade på 3 st skolor i Ödåkra och Allerum. De fick äta mat på Allerums skola och Patricia tyckte det var godare mat där än på deras egna skola. De har massor med olika kryddor som man fick lov att använda på maten om man ville. Första gången den här terminen som hon blev mätt på skolans mat. Konstigt när det är samma som gör maten i grunden (Entek), kan det då bero på "mattanternas" sätt att hantera maten när den kommer till skolan?!.

Efter skolan så följde Moa med Gunilla hem. De var på Gunillas handbollsträning och sen var det hem till henne och styla sig inför skoldansen =). Moa skulle sova över hos Gunilla, men hon ringde hem ca halvtimme innan dansen slutade och sa att hon mådde illa. Johan fick köra och hämta hem henne. Då hade hon ont i magen och var jättetrött. Men fick sova lugnt hela natten, så vi klarade oss från maginfluensa. Är några på skolan som har det nu.

Såg att det var väldigt tråkig blogg utan några bilder...

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 februari 2009 22:55

Då har det snöat lite i natt, men inte 1 dm som de "hotade" med.

Har snöat smått lite till och från under dagen.

Patricia och Liza åkte med oss in till stan imorse, och de följde med mig upp på jobb och drack varsin kopp choklad. De skulle till Skolstadens aula inne på Nic, för att lyssna på en av de överlevande från Hitlers tid.

Patricia berättade på kvällen massor som han berättat, så intressant!

Kul för dem att ha få träffat en människa som har varit på väg att dödas 3 ggr och lyckats överleva pga att han kunde rita.

Eftersom Linn tog hand om Seline idag så passade jag på att sitta över för att bli nästan klar med det jag har jobbat med i 3 dagar nu. Den här veckan har det verkligen känts som att jag har arbetat i sirap.

På kvällen var jag med Moa i Viarp när hon red på Devil. Idag var det mycket balansövningar och det slutade med barbacka i galopp. Susanne, ridlärare, blev imponerad av Moa, hon trodde aldrig att Moa skulle våga galoppera barbacka på Devil (han är sååå snabb och lite småbusig, men väldigt söt). Moa har tuffat till sig jättemycket och tycker nog att det är kul. Det ser så ut i alla fall.

Började igår, med att jag kände att jag har ont i halsen eller utanpå halsen. Svårt att förklara... men det är på höger sida och om jag vrider huvudet åt vänster så drar det upp mot örat och ner i halsen. Ungefär samma känsla som när man har halsfluss och har svårt att svälja, fast att det inte gör direkt ont i halsen.... ja ja det är jätte svårt att förklara. Jag kände detta för några veckor sedan också, strax efter min förkylning. I måndags kände jag mig lite småförkyld, men nu känns det bättre, men jag har nog någon infektion i kroppen, känner mig lite småseg. Så det kanske är det nya med mig att jag ska få förkylningar på detta sättet nu. Man måste ju vara lite annorlunda : ). Får se hur jag mår imorgon, det får kanske bli ett samtal till läkaren för att kolla av vad det kan vara i alla fall.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 februari 2009 22:11

under eftermiddagen började det snöa och blåsa kallt.

Moa var hemma idag och gjorde läxor, orkade inte vara med kompisar.

På kvällen gjorde Moa kladdkaka som Patricia beställt.

Patricia var först hos Anton och senare åkte de till väla, och senare på kvällen var Patricia och dansade.

Idag blev det inget ridande pga vädret.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 februari 2009 22:03

blev kvar ett tag till. Moas tänder behöver komma ihop lite till. Det är fortfarande glapp mellan tänderna där bak där de drog ut tänder innan hon fick sin tandställning.

Så ytterliggare en kontroll den 30 mars och om allt är bra då så ska vi tillbaka den 21 april och ta bort tandställningen och den 22 april ska vi tillbaka och antagligen få hennes nattskena. Hon kommer även att ha en tråd på insidan av tänderna både uppe och nere för att tänderna inte ska rymma.


Bild 1 Moa 1 år senare med tandställning

Bild 2 Moa 3 månader innan tandställning

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 februari 2009 21:35

När man vaknade imorse så var det snö ute.... suck...+ 3 grader, vad innebär det tro?!?? Jo snöslask!

Jag som hade tänkt rida ut en jätterunda innan vi skulle in till HFRK igen. När jag kom upp till stallet så stod Seline ute tillsammans med Kalle och åt morgonhö. Det såg så rofyllt och härligt ut så det tog emot att gå ut och hämta in henne igen. Så jag gjorde de vanliga stallsysslorna och tänkte att jag åker upp senare i eftermiddag när all snö har smält undan, för att rida ut en runda.

Körde hem och klockan var halv 11, Johan hade börjat på fläskpannkaka som vi skulle äta innan vi åkte till ridhuset för att se finalerna i GP. Käkade och körde iväg vid 11.30 Johan fick köra oss (mig, Patricia och Liza) först och sen hem och hämta Moa och Rebecca. Vi ville ju alla dit idag.

Sen körde Johan iväg tillsammans med Björn för att fota i Skäralid.

Kl 16.30 kom Johan och hämtade Moa och Rebecca. Vi andra fick skjuts av Kicki efter att sista finalen var över. Det tackar vi för.

Kom hem och käkade Taco´s och efter det så blev det inget stall utan slapp i soffan. Hur kan man bli så trött av att sitta en hel dag och titta på när andra kämpar??  Men så är det i alla fall.

Nu ska jag slänga mig i duschen för imorgon så har vi bråttom. Moa ska till tandläkaren kl 7.20 och förhoppningsvis bli av med tandställningen där uppe. Ska bli spännande och se hur det blev =))

Det kommer fotobevis på det imorgon.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 februari 2009 22:59

Jag, Moa och Johan var på HFRK och kollad hoppningar Grand Prix. Johan är ju inte jätteintresserad, men han ville testa att fota. När han tröttnade på detta så åkte han en SIBA-runda. Moa och jag var där mellan 10-16, sen hade vi ingen känsel i rumporna längre =)

Jag åkte till stallet och gjorde vad som ska göras där. Linn hade redan ridit Seline och mockat så jag gjorde det som fanns kvar att göra + fixade Malins hästar.

På kvällen åkte vi till Linn och Björn och käkade revbensspjäll och potatissallad och klyftpotatis. GOTT!!!

Och som alla helger så är man så grymt trött att man inte orkar vara uppe som man gör mitt i veckorna, så nu är det go´natt!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 februari 2009 23:50

Patricia var på sjukgymnastiken och fick några råd om hur hon ska bete sig i skolan. Resa sig under lektionerna mm mm. Vi kände väl att vi inte kommer så långt med detta, utan att vi gör nåt själva. Så jag föreslog att hon kanske ska besöka sjukgymnastiken i Råå för att förhoppningsvis få lite rörelser och kunna jobba på deras maskiner lite för att stärka sina muskler och lära sig att slappna av med dem också. Det fick vi lov att göra, ska tillbaka till lasarettet i april för uppföljning.

På eftermiddagen hämtade Björn dem hemma, för de skulle sitta barnvakt till kusinerna på kvällen.

Vi var kvar på jobb ca 1 timme längre för det är mycket att få ordning på just nu. Sen skjutsade Johan mig till stallet och åkte själv ner till tjejerna för att se hur det gick med kusinerna. Hämtade mig i stallet, hem och åt.

Johan åkte in till stan och hämtade Linn och Björn på Harrys där de varit och ätit och varit vuxna. Körde hem dem och hämtade hem våra tjejer.

De åt lite när de kom hem, efter det rasade Moa i säng och Patricia stack hem till Anton (förvånad??? nää!=)

Nu är det sängdags, hör hur kudden tjoar. Ska upp skapligt tidigt imorgon för jag ska kolla Grand Prix hoppningar inne på HFRK. Sov gott!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards