En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under juni 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 juni 2009 14:14

ÄR så grymt trött, det har varit tufft att gå upp varje dag den här veckan, men nu var det sista morgonen som klockan var ställd den här veckan.

Det var väldigt lugnt på jobb idag eftersom säkert hälften av folket har varit lediga. De har hållt på att byta ut våra datorer så det har varit allmänt kaos samtidigt som beställarsidan har fått nya möbler.

Moa har varit med med Rebecca och Patricia med Anton. Moa och Rebecca gjorde pannkakor till middag och det hade gått bra.

På kvällen efter jobb så körde vi till väla och hämtade min gamla telefon som nu var reparerad och klar. De hade bytt display och knappar. Ser ut som ny. Köpte varsin glass innan vi körde hem.

Under tiden Johan var och fotade i borgen så red jag en runda på 1 timme lite drygt.

När vi kom hem var det kväll!!!! Orkade inte göra nåt mer, blev tidig säng för en gång skull.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 juni 2009 23:42

Jag kan inte fatta att det är 16 år sedan Patricia föddes...Känns om igår!!


Vi sjöng, eller ja vad det nu var, imorse för Patricia. Fick väcka Moa fast att jag sagt att vi skulle låta henne sova. Tänkte inte på att vi skulle upp och sjunga tidigt. Hon fick spegel, 2 stora tavelramar, påslakanset, mascara och 500; av oss.


Moa och Patricia städade under dagen, dammsög och plockade. Jätteskönt att slippa göra det när man kommer hem från jobb.

På eftermiddagen var Moa med Rebecca på stranden och Patricia var med Anton, ute och körde moppe...


På vägen hem körde vi till Möllan för att hämta smörgårstårtorna som vi beställt. Vi körde inom Maxi för att komplettera lite.

När vi kom hem så stod Moa, Rebecca och Patricia och gjorde äppelpajer som blev jättegoda.

Familjen kom vid 18 tiden. Käkade smörgåstårta, äppelpaj med glass.

Patricia fick mycket pengar och lite andra saker. Så hon var väldigt nöjd!


När de flesta kört hem så körde Johan in Patricia och Anton till bion i stan. Och när filmen var slut så åkte Johan in och hämtade dem igen.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 juni 2009 23:25

Johan körde Moa till skolan för de skulle vara där kl 8.30 Patricia och Naemi skulle vara där kl 8.45


Äntligen fick jag ett kort där de kunde stå stilla en stund

 


Jag trodde jag skulle hinna in i Moas klassrum innan de skulle ställa upp ute på skolgården, men det hann jag inte. Solen tittade minsann fram i 5 minuter,men sen var det molningt, men inte så kallt.

Moa fick ha sin tröja på sig för hon frös nog lite ändå.

Mormor och morfar kom och tittade också. Det är kul när även någon annan i familjen kommer. Det syns på tjejerna även om de inte jublar.. Det är lite försiktiga med det =)

Sen skulle de få fotas när skolavslutningen var över, men det är inte helt lätt när folk går ända fram för att fota. Men något fick jag.

Tjejligan som mer eller mindre har hållt ihop sen 6;an 


När det var klart så skulle niorna träffas i matsalen för att få sina betyg och lite sånt. Lärarna sjöng samma sång som kvällen innan för dem. Rätt roligt för de hade satt in allas namn i 2 sånger.


Moa följde med Emma hem och vi körde till jobb där ett mötet höll på för fullt. Efter mötet var det sill och potatis, och jordgubbar förstås. Sen skulle man försöka arbeta efter det. Hur lätt blir det då.

Johan körde och hämtade Moa hos Emma för att sen komma och hämta mig så att vi kunde köra till väla för att köpa present till Patricia.

Inne på väla möte vi Björn och Michaela. Gick runt i lite olika affärer för att hitta någon present. Shit så svårt...

Sen kom Linn och Cornelia och vi hade sällskap med dem in på IKEA. Och där hittade vi först en spegel (helkropp) och sen ramar till foton som hon vill skriva ut.

På vägen hem skulle vi köpa lite dricka och annat som behövdes till kalaset.

Och när vi gick på Maxi hittade vi ett påslakanset till Patricia och en mascara.

Hem och fixa till lite så att det inte skulle se för hemskt ut till imorgon. Jag strök i 2 timmar, jippie så kul det är!! NOT!!!!

Johan klippte gräs och plockade undan från bygget.

Vid 23 tiden var det äntligen kväll!!!


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 juni 2009 22:43

Ja man undrar ju vad som händer. Förstår inte var tiden tar vägen....

Patricia slutar redan grundskolan och ska ut i den lite mer vuxna världen.

Fyller 16 år och det firar vi hemma den 17/6 kl 18

OBS!!! Bra väder, tack!!! =)

Välkomna!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 juni 2009 22:24

Vi körde Moa till Gon på morgonen och Anton körde Patricia.

Patricia mådde bättre idag. Det var ju riktigt skönt.

Men hon orkade inte vara med och spela fotboll så hon var bara publik. På eftermiddagen hade alla musikprofils grupper en konsert för resten av skolan. De spelade utomhus och det var lite kallt tyckte Moa.

På eftermiddagen skulle Patricia till sjukgymnasten på lasarettet så Johan körde hem och hämtade tjejerna. Jag mötte upp dem vid cafeterian på lasarettet innan vi skulle in till gymnasten. Anmälde henne och skulle komma in 15.45 När klockan var 16.07 och inget hänt gick jag fram och sa till för vi hade en klipptid igen för Patricia på väla kl 16.30 Började känna oss stressade. Så vi blev inskickade med en gång och där satt hon och läste journalen. Inget om att hon var sen eller så, utan såg mest förvånad ut, precis som "va ska ni till mig idag"!! Jag sa att vi var väldigt stressade eftersom vi planerat komma in till henne 15.45 och att vi skulle vidare och vara på nästa ställe kl 16.30 Så var där inne i ca 10 minuter och hon gjorde som vanligt inget... hon bara frågade hur det var med Patricias arm och visade hur hon skulle luta sig mot väggen och träna armen. Patricia vet vad hon ska göra för att träna sin arm...!!!!! Totalt meningslöst att gå till henne. Hoppas vi slipper komma dit mer.

Sen körde vi till väla i 190 för att hinna dit i tid. Väl där så fick Patricia en ny klippning så att hon blev nöjd. Hon tyckte kanske att det blev lite kort, men det såg mycket bättre ut än igår.

Under tiden hon klippte sig så gick jag och Moa till Akademibokhandeln och köpte böcker till Gunilla och Jonas + kort. När Patricia var klar gick vi tillbaka till frisyrmakarna och köpte inpackning till hennes hår.

Till Gina för att köpa en tröja till Moa som hon ska ha över klänningen om hon fryser imorgon.

Johan var på byggmax och köpte takmaterial. Kom och hämta oss och full fart hem så Patricia skulle hinna snygga till sig innan hon skulle på fest med elever och lärare på skolan. Niorna äter alltid middag med lärarna dagen innan de slutar. Åttorna får servera maten så de andra bara kan sitta och njuta.

På väg till skolfesten....

 

En go kompiskram!!!

Jag och Moa körde till Plantagen för att köpa snittblommor till lärarna, men där fanns inga alls.

Jag stack upp och red en stund med Monica.

Hem och hämta Moa som var med Rebecca och Linn. Vi körde till Maxi och hittade blommor där.

När vi kom hem satt sig Moa och skrev färdigt korten till lärarna så att de är klara imorgon.

Johan har lagt takpapp och spikat massor med spikar i takpappet som ska ligga under takplåten som ska på imorgon.

Så har arbetar Johan!! =)) Han är sååå mör i kroppen att han behövde få vila lite.

Nu sitter jag bara och väntar på att hämta Patricia och Naemi som ska sova här i natt.

Ni som vill komma och se Patricia och Moa sluta skolan kan komma till Högastenskolan kl 9.00 på tisdag den 16/6.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 juni 2009 22:21

Sovmorgon.... ÄNTLIGEN!!! och när vaknar man då då??? jo 7.30 vaknade denna svensk och kunde inte somna om igen. Låg och läste en stund, kände för att ut och gå en runda så jag gick upp och gjorde mig iordning. Tänkte först att jag kanske skulle gå ner om stranden och sen upp till affären och köpa bullar. Men så fick jag en konstig känsla och tänkte att jag gå bara upp till affären och sen en lite längre väg hem. Jag läser en rätt läskig bok och den sätter nog griller i huvudet om att hitta döda människor vid stranden och sånt läskigt.... Man har blivit en mes även på dagen....

Nå väl när jag höll på att göra mig iordning att gå ut så kom Moa och ville med och sen dök Patricia och Anton upp. Anton skulle hem och Patricia ville följa med oss upp till affären. Vi gick upp till kondiset och köpte goa bullar till frukost.

När vi ätit frukost så stack jag och Moa för att hämta Gon och sen körde vi till skopunkten. När vi var där skickade Patricia ett sms om jag visste vad som hänt på stranden för där var avspärrat och massor med poliser!!! Gissa om jag tyckte det var läskigt med tanke på hur det kändes imorse innan vi gick iväg... Hur kan min fantasi som bara skenar iväg göra att jag kanske ändå har känt på mig att något inte stämde??????? Jag blir lite rädd för mig själv, för det här är inte första gången som jag har känt på mig sånt här.... bladder bladder tycker många, men jag kan bara säga vad jag upplever.


Moa hittade i alla fall ett par skor och efter det körde jag dem till väla där de skulle leta efter skolavslutningskläder till Gon.

Jag körde inom stallet och hämtade ett ton täcken som ska tvättas. Det blåser ju och är sol, så de torkar snabbt idag.

Väl hemma så började jag fixa med baksidan av trädgården. Johan tog över bilen och körde till Byggmax för att hämta fler brädor. Han hämtade även upp Moa och Gon på väla.

Vi grillade flintastekar och käkade på seneftermiddagen. Efter det fortsatte jag att lägga stenar och Johan satt tjejerna till att måla brädor och han spikade upp dem.

Patricia har haft dunkerhuvudvärk hela dagen och på eftermiddagen började hon även må illa. Hon tror själv att det beror på att hon ätit så dåligt under dagen. Det var frukost och sen åt hon inte förens vi grillade. Lite för många timmar för henne. Hon låg till och med och somna på soffan en stund, då mår hon inte bra.

På kvällen tittade mormor och morfar in när de var på väg hem från Billeberga.

Kaninen har fått vara utanför buren massor idag. Moa köpte en röd sele till henne när hon var på väla. Provade den på henne och det fungerade bra. Patricia och Anton hade henne mycket i soffan och mös med henne. Hon blir tuffare och tuffare för varje gång hon kommer upp. Först i början satt hon bara med öronen nere och till slut satt hon med öronen på spets.


Nu läste jag på HD.se att de hade hittat en död kvinna på Fortuna strand vid 9-tiden. (o det var lite innan det jag skulle ha gått på stranden. Glad att jag ångrade mig kan man ju säga).....

Hur hade man reagerat på att hitta en död människa på stranden. Jag hade nog fått panik!!!! Tänk om det hade varit en varm sommardag och många skulle ner och bada och något barn eller så hade hittat henne. Fy för!!!! Jag kan nog inte föreställa mig hur läskigt det skulle vara.........


Patricia var ju och klippte sig igår och hon var inte nöjd med håret efteråt, det syntes inte att hon varit och klippt sig, jo lite på längden, men allt det slitna uppe på huvudet är kvar. Så jag ringde faktiskt dit idag och undrade hur vi ska gå till väga. För som det är nu så kan Patricia inte ens dra fingrarna igenom håret. Hon skulle komma dit imorgon och få ny tid så skulle de se hur hennes hår ser ut.


Nähä nu är min kropp hur öm som helst och behöver nog få vila ut en stund innan det är jobb imorgon. Jag kommer nog ha träningsvärk efter allt lyftande av stenar och krattande i rabatter. Men skapligt nöjd är jag ändå, även om det inte blev helt rakt och jämnt. Men vem bryr sig om 100 år?!?!?


Johan skulle till affären och köpa lite bröd och dricka till Patricia. Sen skulle han nog tvätta bilen och fixa till den lite. Men jag orkar nog inte sitta och vänta på honom utan jag kryper ner i sängen och fortsätter med min läskiga bok.


Nu får vi hålla tummarna för Patricia att hon mår bra imorgon, för det händer mycket för henne. Först ska de spela fotboll mot lärarna sen ska alla profilklasser ha konsert för de andra på skolan. Sen på kvällen ska de ha middag med lärarna på skolan.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 juni 2009 23:55

Körde upp till stallet och fodrade hästarna vid 9-tiden. Då regnade och blåste det rätt mycket. Körde och köpte till bullar till frukost.

Vid 11-tiden körde jag och Moa upp till stallet för att gå bort med hästarna till sommarbetet igen. Då hade det klarnat upp,men blåste fortfarande väldigt mycket. Fast nu är det inte kallt i luften längre och det är skönt.

Hem och lasta in trädgårdsavfall i släpet. Duschade och fixade till oss.

Till väla för att handla skolavslutningskläder och Patricia skulle klippa sig.

Under tiden körde Johan till tippen och byggmax för att köpa mer virke.

När vi var klara på väla körde vi till Hyllinge och tjejerna köpte en jättesöt kanin som ni kan läsa om i Moas inlägg.

Patricia lämnade vi av på vägen för hon var bjuden på sommarfest hos musikläraren Lasse. Hennes profilklass och förra årets profilklass var bjudna.

Vi fixade till kaninburen och såg att vi inte hade någon vattenflaska kvar så jag och Moa körde till Citygross och köpte på oss lite saker till den nya ninan.

Hem och fixade till i buren så att ninan ska känna sig hemma.

Jag och Moa körde till sommarhagen och kollade hästarna så de stod på alla fyra... och fyllde på vatten för de hade minsann varit törstiga idag.

Moa står och myser med Magina

Hämtade Patricia i Ramlösa och sen hem och fixade det roligast jag vet!!!! Tvätten, suck!!

När vi körde och hämtade Patricia så stod det ett rådjur ute på fältet och vi kunde inte låta bli att fota den. Lite för att retas med Johan som aldrig riktigt lyckas fånga dem på bild.

 


Johan har under hela eftermiddagen jobbat på utbyggnaden och det går framåt.


När vi kom hem så körde Patricia och mötte upp Anton hos Anton 2 i gantofta.

Moa byggde ihop sin nya fläkt som de köpte tidigare i våras.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards