En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under november 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 november 2009 21:56

Då var det äntligen dags för Patricia att tävla igen!

Idag var det klubbtävling på HFRK och Patricia startade i 2 klasser, 90 cm och 1 m.

Började dagen med att må kass, min förkylning vill verkligen inte ge med sig. Effekt från sprutan eller jag hade mått så här ändå? Haft 2 hostattacker i natt som gör att man blir grymt trött!!!

Jag och Patricia körde och fixade till stallet och hästen. Körde hem och hämtade Johan och Moa som skulle vara fotografer och videofilmare.

När vi kom till ridhuset så hade mormor och morfar redan kommit dit och satt och väntade på att Patricia skulle hoppa.

Vi fick vänta drygt 1 timme innan vi kunde gå ner och ta ut Seline för så fördröjt var det.

I första klassen så rev de näst sista hindret i grundomgången - eller som morfar sa "i första varvet" =))

I andra klassen så rev de andra hindret i omhoppningen och det var en läskig rivning. Jag trodde att de skulle störta igen, men de räddade upp situationen snyggt.

I första klassen kom Patricia i mitten fältet av resultatlista och i andra klassen så kom hon som vanligt.... precis utanför prispallen. Konstigt, men så är det hela tiden.

Vi körde till stallet och lämnade Seline, körde inom Burger King och köpte en hamburgare till Patricia innan vi körde och lämna av henne hemma.

Sen körde vi 3 till ödåkra och blev bjudna på mat hos föräldrarna och det var sååå gott. Och vi blev sååååå mätta och trötta.

Körde vidare till Råå för att gå en runda på julskyltningen, och med folk där var!!!

Patricia och Anton kom också dit en liten runda. Vi fick i alla fall se tomtetåget, köpte brända mandlar och kokosbollar, sen blev det en snabb runda inom Maxi för att köpa lite djurmat.

Hem och sega i soffan med väldigt gott samvete. För som sagt, jag mår inte kanon!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 november 2009 22:00

Körde och lämnade Patricia på hennes skola kl halv elva. Ner och hämta hem Moa och Gunilla som suttit barnvakt åt småkusinerna i Billeberga.

Michaela var sur och tyckte att Moa och Gunilla nog behövde träna lite mer på att lägga dem på kvällen.Skrattande

Det är bättre med Patricia för hon är vuxen - som Michaela sa.

Det hade nog blivit lite för sent, men Moa och Gunilla hade inte lyckats att få dem i säng. De läste sagor i massor, så många att de små hann att bli hungriga gång nr 3. Så det var bara för de stora att plocka fram mer kvällsmat och utfodra dem ytterliggare en gång. Sen var det sängen igen och då var det massa annat som inte var bra. Och då är det inte lätt för 2 st 12 åringar att få de små att förstå att man måste sova.

När väl de små somnat så somnade de 2 stora också av utmattning. De som hade bestämt att de skulle se idol röstningen. De blev inget med det inte!!


Skjutsade hem Gunilla och sen körde vi till Patricias skola för att kolla lite på öppet hus. Kul att se hur de har det på dagarna. Kollade lite på ridningen med tvåorna.

Linn och Björn med tjejerna kom och kollade också. Vi gick en guidad runda med Patricia, sen fikade vi lite.

När det var slut så åkte Patricia med Anton till väla.


Det var superfint väder hela dagen. Så Johan ville ut och fota och jag blev skjutsad till stallet och fixade och donade i stallet. Vilket inte gick så fort eftersom jag är rätt så förkyld.

Jag red ändå en stund på banan för Patricia var inte så sugen på att rida idag och tyckte det blev för sent innan hon skulle vara i stallet.


När vi kom hem så hade Patricia gjort en supergod ungspannkaka så nu har hon gjort bort sig...Tungan ute Den kommer hon att få göra flera gånger.


Kvällen blev lugn i soffan. Moa var hos Miche och Patricia och Anton var hemma hos Anton och spelade spel. Johan hämtade hem Moa och sen kom tonåringarna också hem för att sova.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 november 2009 22:15

Vaknade kl 1 i natt och kände av min arm. Som ett stort blåmärke eller träningsvärk i muskel som inte blivit använd på länge. Alltså ville jag inte ligga på den armen.

När jag vaknade på morgonen så kände jag mig ännu mer förkyld och om det beror på sprutan eller att jag bara blir mer förkyld. Sen i tisdags så har det bara blivit värre för varje dag tycker jag, så jag kanske hade blivit sämre även om jag inte fått sprutan.

Kände av i armen att jag fått sprutan, men jag kunde lätt använda armen. Har hört många som inte kan röra armen på flera dagar och absolut inte lyfta den. Men så känner jag inte.

Mår inte konstigare än en vanlig rejäl förkylning.


Moa lämnades hos Gon på morgonen. De skulle senare på eftermiddagen åka hem till oss med packning som Gon skulle ha med. Moa och Gon skulle vara barnvakt i Billeberga på eftermiddag och kväll.

Björn kom och hämtade dem på eftermiddagen.


Blev väldigt trött under dagen på jobb och lättirriterad över småsaker. Man blir ju gärna lite gnällig när man inte mår så bra.


Patricia körde upp till stallet på eftermiddagen och longerade en galen häst som var på bushumör =).

Jag körde upp och mockade och fixade med maten. Borstade även av Seline för hon hade nog slagit kullerbyttor i leran idag. Hon var helt lerig i pannan!! hur hon nu har lyckats att bli skitig så utan att ha slagit kullerbyttor kan man undra.


Hem och hålla fredag!!

Hade lite kontakt med Moa under kvällen för att stötta i lite småproblem, men de var så dukiga och fixade kusinerna helt själva. Vi hade nästan räknat med att åka ner och hjälpa till, men det behövdes inte. Och det var jag tacksam för eftersom jag var helt slut, (kanske lite feber?!)




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 november 2009 21:41

Förkylda!!! Som sagt tidigare så hostar Patricia och Anton i kapp och jag har en näsa som läcker som ett såll. Har varit lite jobbigt i natt för jag får så mycket slem i halsen så det är jobbigt att svälja.


Anton mådde likadant på morgonen som igårkväll.

Hans farmor ringde på morgonen och bokade en tid på Vårdcentralen. Han fick komma dit på eftermiddagen. Vad jag förstått så var det inget fel på lungan, men de ville att han skulle vänta till på måndag med att ta vaccinet.


Lika mycket som det blåste igårkväll lika lugnt var det på morgonen. Att det kan slå om så...! Patricia och Liza tog ändå bussen, för det regnade lite grann.

Det har varit rätt så varmt ute ändå... Det var mellan 8-12 grader under hela dagen. Uppehåll, men molningt!


Efter skolan så åkte Patricia och Liza ut på väla och handlade present till en kompis. Vi hämtade upp dem på vägen hem.

Moa hade följt med Alice hem till hennes pappa och henne hämtade Johan, Patricia och Moa medans jag gick in på Vårdcentralen i Råå för att ta min spruta.

Jag fick sitta och vänta på att en läkare skulle kolla mig om jag skulle ta sprutan eftersom jag är rätt så förkyld och börjat hosta lite på eftermiddagen. Läkaren trodde inte att jag skulle bli så mycket sämre än vad jag är.

Under tiden körde Johan hem tjejerna. Jag gick och mötte upp Johan och Moa när de kom för att hämta mig.

Vi körde hem och bytte om snabbt för att sen köra till stallet. Moa blev kvar hemma för att plugga engelska glosor.

Tänkte att det var lika bra att komma till stallet innan armen börjar värka för mycket. Som alla säger att det gör efter ett tag.

Värkte lite till och från i armen, men inte mycket. Sen fick jag lite känning av huvudvärk, men den försvann också helt. Hoppas att jag slipper ifrån den huvudvärk som man har hört att många har fått.


Johan hämtade mig och vi körde hem och åt kvällsmat. Sen var det Patricias tur att bli skjutsad till Påarp där hon skulle kolla en film med en av klasskompisarna.


På kvällen så färgade vi håret på Moa och det blev bra vad man kunde se. Tror att hon blev nöjd i alla fall.


På eftermiddagen i samband med att hostan började göra sig till känna så fick jag blåsor i munnen och det är ju jobbigt som säkert alla vet. Svårt att prata och äta.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 november 2009 21:59

Moa blev skjutsad till Gon. Hon ville dit tidigt trots att hon inte började förens 8.50 idag. De fick lite sovmorgon eftersom de hade öppet hus igår.

Patricia hade studiedag och hjälpte mig med Seline. Hon körde upp till stallet vid 9-tiden och fixade i stallet och sen red hon. Hon fyllde även på vatten i hagarna och lunchade hästarna innan hon körde hem.


Att det var lugnt och skönt på jobb idag. Vi var bara 4 st som jobbade på kontoret. De andra var på uppdrag. Det är rätt skönt när vi är så få för man får faktiskt gjort rätt mycket mer.

Vid middagstid när jag gick över till lasarettet så hade det börjat blåsa och regna lite.


Senare på eftermiddagen så blåste det rätt mycket mer. De hade varnat för storm under eftermiddag och kväll.

När vi skulle köra hem så tog det tag rejält i bilen. Kändes som att vi skulle lätta från vägen flera gånger.

Byte om och sen körde jag och Moa till viarp. Det var läskigt att sitta i ridhuset, det slog i plåtvägarna, speglarna skakade rejält och det var på lektionen innan Moas lektion.. När Moa red ca 1 timme senare så skakade bänkarna som vi sitter på uppe på läktaren. Det var riktigt läskigt.

Moa blev lite ledsen för hon tyckte att det lät otäckt och hästarna blev lite halvtokiga. Fast inte så galna som jag trodde de skulle bli.


På väg till bilen från ridskolestallet så fick jag hålla i Moa för det kändes som att hon skulle blåsa bort. Körde hem och nu var det riktigt läskigt, för bilen for mer eller mindre över vägen. Det var skönt när vi väl var hemma.


Hem och kolla Bonde söker fru och i pausen färgade jag Patricias hår. Blev bra och hon blev nog nöjd med färgen.


Patricia och Anton hostar fortfarande ikapp... Anton har även börjat klaga på att han har ont i lungan...det är INTE bra!. Han ska ringa Vårdcentralen direkt imorgon. Vi hoppas att han mår bra i natt så att han slipper åka in till akuten. Han precis som jag ska ta sprutan imorgon, men jag tror inte han får den med tanke på att han hostar och känner av lungan. Ja ja vi får höra hur det blir imorgon.

Nu ska jag försöka sova utan att oroa mig för honom. Tycker det är lite läskigt när han får problem med lungan.

Själv tycker han inte att han mår så dåligt. Bara att det är lite svårt när han andas och framförallt när han hostar. Jag har gett honom hostmedicin så förhoppningsvis får han sova.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 november 2009 16:53

Vaknade tidigt i morse av att min hals var genomtjock... skit, vill inte...

Patricia och Anton hostar i kapp om nätterna, så det var väl rätt så väntat.

Och jag och Anton som ska vaccinera oss på torsdag. Undra om man ska det eller om man ska vänta????


Allmänt jätterörigt är det fortfarande på jobb... Håller på att försöka strukturera upp mitt jobb IGEN!! vilket är jättesvårt eftersom jag blir störd hela tiden. Antingen av telefonen, vilken jag stänger några timmar då och då. Och sen alla dessa som står i dörren och "bara" vill fråga nåt "litet" (för dom jag, men "mycket" för mig).

Hur ska jag lära mig att säga NEJ tack, behöver inte hjälpa DIG!


Patricia var uppe i stallet och fixade allt där på eftermiddagen. Skönt för då får jag en hel kväll hemma. Kan ju faktiskt vara skönt någon gång.


Moa hade öppet hus mellan 17-19. Och vi ville ju dit och lyssna på Moa och hennes klass när de spelade. Sen kl 18 så var det information för de som ska börja 7;an och det ville vi ju vara med på. Träffa lärarna som de kommer att få.

Mormor och morfar kom också till skolan och lyssnade på Moa, sen gick de till cafeterian och fikade lite.


Sen hem för att njuta av ledig kväll! Det tackar jag för, Patricia!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 november 2009 22:22

Tisdag 17:e kl 17 - 19 är det öppet hus på Högasten skolan. Moa och hennes musikprofil kompisar spelar någon gång mellan 17-18 i musiksalen. De har inte visning i klassrummet för de ska gå in till 7:orna efter spelningen. Och se lite hur det är att börja på högstadiet.


Onsdag 18:e kl 18.40-19.30 Moa rider i viarp - tränar kadrilj inför julbasaren i viarp


Torsdag 19:e, jag och Anton ska vaccinera oss.


Fredag 20:e Må bra (efter sprutan)


Lördag 21:e kl 11-13 öppet hus på ridgymnasiet - Helsingborgs ridhus.


Söndag 22:e vid 12-13 ca så ska Patricia tävla för första gången efter olyckan. Hon tävlar inne på HFRK - Helsingborgs ridhus. Hon ska hoppa 90 + 100 cm.


Ni som känner att ni har tid och lust får gärna komma och kolla på tjejernas öppet hus och när Patricia tävlar.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 november 2009 22:09

Skjutsade Moa till Gon på morgonen. Tänk att ha sovmorgon och ändå vilja gå upp ca 1 timme för tidigt. Glad


Ja och veckan fortsatte där den slutade i förra veckan, i KAOS!!! Är och rör i allt och alla vill ha hjälp med många småsaker. Vilket gör att jag inte får gjort något vettigt känns det som.

Satt i möte i nästan 2 timmar för att gå igenom hur mycket vi har att göra innan årskiftet. Det var inte riktigt bra... har massor vi måste göra. Var rätt väntat förvisso. Så nu har vi fått tilldelat oss vad som ska göras av vem. Eller i alla fall något så när.


Körde ner till posten på vägn hem för att lämna in båda våra kameror. De måste ha dem för att kunna justera in objektivet som är ivägskickat igen. Den här gången har de lovat att vi ska ha tillbaka allt under veckan och det hoppas jag verkligen. För på söndag tävlar Patricia och då vill vi fota henne.


När vi kom hem så hade Moa redan bytt om och vi körde upp till stallet. Jag mockade och Moa slängde ner halm.

Moa red Seline och jag red Magina idag också.


Patricia och Liza satt och kollade foton i min data när vi kom hem.

De hade varit på råå för Liza skulle klippa sig och sen var de uppe på månsgård och fixade Lizas häst.


Anton var trött idag för han hade bytt däck på 2 st bilar med 20" däck (tror jag det var) och de var väldigt tunga.


Patricias röst börjar komma tillbaka igen, är fortfarande kvar i målbrottetFlört.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards