En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under november 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 november 2009 21:42

Vaknade efter en lite orolig natt. Rebecka har sovit hela natten, men vaknat till en del och gråtit och pratat i sömnen.

Hon hade vaknat till vid 7.30 tiden, men somnade om och vaknade till några gånger fram till kl 9.20 Då jag och Moa gick in och kollade om hon inte skulle komma upp och äta lite frukost.

Hon och Moa kollade Pippi på rymmen, och även idag försvann Rebecka helt in i tv:n. Är så kul att studera henne, för hon är så inne i tv:n, sitter och gör miner och gestikulerar med kroppen.


När filmen och frukosten var avklarade så körde vi upp till stallet. Moa och Rebecka fixade med maten och vattnet medans jag mockade till Seline. Rebecka tyckte nog det var kul att vara med och pyssla och framförallt när det kom vatten på tal. Att skura vattenbaljan var nog bäst.


Hem och fixa till maten, och mitt i matlagningen kommer jag på att Åsa inte fick äta mat med mjölk i... det var inte bra för det var creme fraiche och ost i maten. Skit också....!!! Det löste sig halvhjärtat ändå, Sorry Åsa!


När familjen Gullstrand åkt hem så körde Johan mig till stallet och körde själv iväg för att fota lite, sen till väla och köpte nya vantar till mig. Alla mina stallvantar är sönder, de ser ut som torgvantar.


Patricia och Anton körde moppe till väla och köpte spel till Anton.

Även idag är Patricia väldigt hes och har ont i halsen. Men orkar ändå vara ute och köra moppe, så jättesjuk är hon nog inte ändå.


Jag hjälpte Mia med Magina. Mockade till Magina och sen red jag henne en stund.

Mia har antagligen fått diskbråck och ischias. Troligtvis pga allt körande med lastbilen. Hon sitter ju still väldigt många timmar och sen är det lite tunga lyft och drag med handtruck.


Fick även reda på att Mia och Olof ska ha bebis i april. Verkligen jättekul!! Har bara gått och väntat på att det skulle hända.

Vi ska hjälpa henne lite med Magina tills hon hittar någon annan medryttare. Den medryttaren hon har jobbar så mycket nu så hon hinner inte med så mycket som hon brukar.


Sen var det hem och stryka tvätten som blivit tvättad i helgen, sen var det söndag.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 november 2009 20:20

Gick upp vid 9-tiden. För att min rygg vill inte att jag ska få sova till jag är utvilad.

När jag kom in till Moa för att se om hon var vaken, så satt hon och gjorde läxa - power point jobbet som hon har.

Jag började städa och tvätta, medans Johan körde och köpte frukostbullar.

Efter frukosten så fortsatte vi att röja. Johan hämtade högtryckstvätten och rensade alla avloppen i huset. Tyckte att det börjat lukta avlopp. Hoppas att detta gjorde någon nytta.

Moa fixade med sitt rum, så det blev så fint.


Vid middagstid så kom lilla Rebecka som vi ska passa till imorgon. Patrik och Åsa skulle till Göteborg och äta gås. Och vi är ju skyldiga dem en barnvakt. Vi fick det uppdraget när de gifte sig - att vara barnvakt i november - och här är vi nu.

Hon var med Moa och Miche nästa hela eftermiddagen. De var först inne på Moas rum och busade. Rebecka skrattade så gott där inne så man var ju tvungen att smyga in och kolla. Moa busade för fullt och Rebecka skrattade =).

Vi käkade inne i soffan och hade tv;n på och det är så kul att sitta och studera Rebecka för hon går verkligen in i filmen som visas. Men hon äter ändå jättebra.

Sen gick de ut en stund till lekplatsen och runt lite vid skolan och bäcken.


Patricia och Anton kom hem och käkade... Patricia hade glömt sin röst någonstans. Det är inte mycket mer än väsande ljud som kommer ur henne. Ont i halsen och huvudet har hon också.

Efter vi ätit körde jag och Patricia till stallet, Patricia skulle hoppträna för Frida och det gick väldigt bra. Det är kul att se Patricia hoppa igen och hon gör det väldigt snyggt!


Hem och fixa lite med tvätten och började även med kvällsmaten.

Tjejerna hyrde en Emil-film och satt och kollade på den. Efter vi ätit så var Rebecka trött och ville gå och lägga sig, men så kom vi på att hon inte fått lördagsgodis än, så fram med skålen så hon fick äta några stycken först. Sen kom hon på att hon inte sminkat mig än, så vi gick in på Moas rum och jag blev stylad av henne. Blev jättefiiin!=)


Patricia och Anton stack upp till Pizzerian på kvällen.


När Rebecka gick och la sig så klagade hon på ont i örat så jag fick kontakta Patrik, mest för att veta om hon får ta alvedon och nässpray.

Hon blev lite ledsen precis när hon la sig och sa att hennes öra gjorde ont. Så vi höjde upp huvudändan med den stora nallen. Så la hon sig och somnade nog på 2 minuter. Gjorde nog lite nytta att höja henne lite.

Hon fick även lite alvedon precis innan hon skulle somna.


Var precis inne och kollade henne och nu ligger hon som vanligt utan nallen, men sover lugnt i alla fall.

Rebecka sover inne hos Moa, så Moa har lite koll på henne under natten. Moa tar med Rebecka in till oss om det behövs under natten.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 november 2009 21:30

Patricia och Liza körde moppe och hoppades på uppehållsväder när de skulle hem.

Moa börjar ju senare på fredagar så hon sovngott när vi körde. Jag gick in och väckte henne, men vi snoozade hennes telefon 20 minuter till. Det hinner hon hur lätt som helst ändå.


Vi blev minsann bjudna på semlor av bagaren som levererar frukostbullar till oss på jobb. Många gnällde över att det var ALLDELES för tidigt med semlor. Men tror ni att de stod över...???? NÄ precis! Dubbelmoral??? Mmmm kanske det ja!


Idag var en sån där SKIT dag om man får utrycka sig på snäll svenska. Telefonen ringde hela tiden, folk i dörren med högsta prioritet jobb, system som inte fungerar och jag allmänt jobbigt.

Har fortfarande inte gjort det jag påbörjade i onsdags morse. Det sista jag gjorde innan jag gick för dagen var att bunka ihop alla högar till en stor hög som får fixas till på måndag om några veckor eller nåt, så känns det i alla falla.

Jag upplever som att jag har haft 3 veckor med bara högsta prio-jobb hela tiden. Den där som jag också måste göra hinner jag tyvärr inte med. Så nu är backen fruktansvärt brant uppför. Får nog bli någon extra timme några kvällar inom det närmsta om jag ska slippa jobba ihjäl mig i december.


Kl 14.15 var det utvecklingssamtal med Patricia och hennes mentor Josefine.

Pratade mest om hur Patricia trivds och om det var nåt som hon ville förbättra. Patricia trivs så väldigt bra att hon inte har något att tillägga. Trivs superbra i sin klass, alla är en enda stor grupp som stöttar varandra och de har kul ihop.

Det som Josefine upplevt så är det att Patricia är duktig i matten, eftersom hon har henne i det ämnet. Har bara hört gott om henne från de andra lärarna också. Känns ju faktiskt väldigt bra.

Det som är bra är att det är lärare kvar på skolan till kl 16 - 16.30 varje dag. Så om hon behöver hjälp i något ämen så finns de där för att hjälpa till.


Tillbaka till jobb för att fortsätta i min röra. Vi jobbade till 17.20


Moa hade gått hem till Miche och var där på kvällen. Johan hämtade hem henne så att vi kunde äta, sen skjutsade han tillbaka henne, för att hämta senare på kvällen igen.


Patricia och Liza åkte till en klasskompis i östra ljungby på kvällen för att träffa några av de andra från klassen.

Vid halv 11 ville Patricia att vi hämtade henne. Hon började nog må lite dåligt, för hon hade haft ont i halsen tidigare på dagen och rösten började svika henne.

Johan körde och hämta henne och hon gick hem till Anton och sov där.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 november 2009 21:18

Började på morgonen med att följa med till Moas skola. Det var tid för terminens utvecklingssamtal.

Och det var inget som vi inte redan visste som kom upp och det är ju bra. "Moa är en väluppfostrad tjej som är glad och positiv och som gör att det är kul som lärare att komma till skolan" Citat från hennes lärare. Härligt att höra för oss som förälder.

Moa känner själv att engelskan är jobbig, så Gunilla gav henne lite tips och ideér som hon kan göra för att det ska vara lite lättare.

Hon är väldigt duktig i svenska och matte. I träslöjd var hon bland de bättre. De har en nivå på 1-4 och moa låg på nivå 3. Och Gunilla sa att de flesta i klassen låg på 1-2. Så vi har kanske en snickare i familjen? Rätt intressant för hon har ju pratat om att hon vill bli inredningsdesigner. Vad tror vi om det?!? Kanske hon känner rätt redan. Häftigt det hade varit i så fall.

Det Gunilla ville var att Moa inte ska vara bäst i allt, att hon faktiskt får göra fel också och inte bara göra rätt på allt hon utför. Det är nog det svåraste målet för Moa, men vi får hjälpa henne att förstå att det är på felen man lär sig.


När vi körde från skolan så körde det flera ambulanser mot Rydebäck och då får man puls. Det var vid den tiden som Patricia och Liza brukar köra iväg med moppen.

Messade Patricia och hon svarade att hon redan lämnat Liza och var på djursjukhuset. Det är en lättnad att veta att de inte var inblandade i någon olycka.

Som sagt, det är mycket på jobb just nu. Känns som man är och rör i allt och inget. Får gjort väldigt många småsaker, men hinner bara börja på stora. Måste skärpa mig med ordningen på mitt jobb.

Ska faktiskt försöka strukturera upp mina arbetsuppgifter imorgon. Vet att jag har missat några saker som jag brukar göra i början av månaden och vi är redan i mitten.

Är väl lite nu att det är bara 1½ månad innan årskiftet och man vet ju hur mycket som ska vara klart då. Och jag har bestämt mig för att inte stressa ihjäl mig. Bra va!


Moa ringde mig vid 14.15 tiden och sa att hon stod utanför huset och kom på att hon glömt sina nycklar.

Så jag började förbereda mig på att köra hem, men hon hann ringa mig innan jag körde och sa att Miche var hemma så hon gick dit tills Patricia kom hem vid 15.15 tiden.

Fortsatte jobba en stund till och kl 15 flexade jag ut för jag skulle iväg och sko Seline på Gustavslund.


Johan passade på att jobba över och tog bussen hem.


Upp till stallet, till gustavslund och tillbaka till stallet för att mocka och sätta mat, full fart till Rydebäck för att hämta Moa hos Miche kl 20.

Hem och pluggade glosor med Moa och lite engelska med Patricia. Moa tycker det är svårt med engelskan och upplever själv att hon inte förstår, men så sa inte Gunilla innan idag. Gunilla tycker att Moa är duktig, men att hon kan träna genom att läsa engelska böcker och se på filmer utan text för att bli bättre. Men att hon absolut inte är dålig som Moa gärna vill tro att hon är.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 november 2009 21:14

Det blev mycket datajobb idag och som vanligt så fungerade inte det program som jag har absolut mest användning av. Hela förmiddagen låg det nere. Och visst har jag annat att pyssla med, men det hindrar så mycket. Väldigt frustrerande.

Vi hade besök av ekonomen från lund under hela dagen, så jag tog med henne ut en runda på verkstäderna under förmiddagen. Så hon fick se hur vi har det och träffa killarna. Och så att de fick träffa och lära känna henne och veta att hon finns om man behöver ställa frågor gällande företagets ekonomi och lite andra frågor som dyker upp.

På eftermiddagen satt jag och körde ut massa statistik från det berömda programmet, som faktiskt fungerade skapligt efter middag. Är statistik som ska skrivas ut i diagram och som ska in i en månadsrapporten. Nu skulle naturligtvis diagramen se lite annorlunda ut och jag är inte så haj på detta så jag fick mecka en hel del innan jag fick det som jag ville. Men nöjd var jag efteråt i alla fall.


Hem och hämtade Moa, körde henne som vanligt till viarp för teori. Själv åkte jag upp och fixade Seline.

Tillbaka till viarp och kollade på en lektion innan Moas.

Moa och hennes grupp ska rida kadrilj på deras julbasar den 6 december, så de började träna på den idag. Och ska träna någon gång till för det är rätt mycket som läras in.


Patricia och Anton körde moppe till väla och handlade lite.

Anton har gått Riskettan idag, så nu så ska väl körkortet vara närmare.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 november 2009 22:13

Båda tjejerna tog bussen idag. Jag tyckte inte att Patricia skulle köra idag eftersom hon inte mådde så bra igårkväll. Hon mådde betydligt bättre på morgonen, men fy för om hon skulle få svimningskänsla när hon kör... ja ni förstår själva. Hon har gjort vad hon ska för flera år framåt redan!

Anton mådde också mycket bättre så han körde till praktiken.


Möte på förmiddagen, skulle vara 1 timme, men höll på nästan 2 timmar. Så det var den förmiddagen, förberedelse innan och massa uppdrag från mötet innan middag.


När vi ätit så körde jag till Patricias skola och hämtade henne och Liza som slutade kl 12 och de ville gärna hem . Om de skulle ta bussen så hade de varit hemma vid 13.30 tiden och idag hade de mycket att plugga och ville bara hem. Så jag offrade mig idag. Men det blir ingen vana.


Tillbaka till jobb och fick gjort en "tung" arbetsuppgift som jag har väntat på sen i april att få utföra och nu äntligen var allt klart för att slutföra den. Det är så trist att ligga på jobb som jag kan göra hur enkelt som helst på någon timme, men så måste man vänta på besked och en massa papper som ska fara runt halva skåne för att få det godkänt. Fast nu är det klart och jag kan strycka ytterliggare en sak från listan, pust!


Moa följde med Rebecca till viarp och kollade henne och Miche när de red. Sen åkte hon hem och pluggade. Hon fortsatte jobba i powerpoint. Kommer att bli jättebra!

Patricia hade suttit och skrivit om brott och straff på dagen som hon hade i läxa till imorgon. Hon var nöjd med sitt arbete.

Hon var nog rätt seg idag också för hon låg och slappade i soffan, är inte helt vanligt att hon ser så seg ut.


Johan och Patricia körde mig till stallet och sen körde de in till stan för att hämta en tröja som Patricia beställt via hennes dansskola (som hon inte gått i eftersom starten började med sjukdom). Förhoppningsvis kommer hon att kunna gå där till våren istället.


Efter att jag ridit åkte jag med Karin in till HFRK och kollade när Frida och Maja tränade för Jörgen.

Johan och Moa hämtade mig när det var slut.


När vi kom hem så hjälpte jag Moa lite med hennes powerpoint jobb innan hon skulle gå och lägga sig.

Patricia och Anton hade gått och lagt sig redan kl 20.15 Alltså lika trötta idag.


När Johan skulle kolla under dagen hur långt objektivet hade kommit i postens hantering så hade det försvunnit. Han ringde och frågade och de visste inte var det kunde ha tagit vägen???!!!

När han senare på kvällen gick och kollade så hade det kommit till rätta och fanns i malmö. Vilket tur!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 november 2009 21:45

Då var det måndag igen... nu går tiden verkligen hur fort som helst. Det är inte många veckor kvar till jul... oj oj oj!

Den här veckan har jag en hel del som ska skötas och det känns mycket när jag kollar i kalendern, men det är oftast inte så svårt när man väl är där.

Jag har utvecklingssamtal med båda tjejerna den här veckan, 2 inplanerade möten, sko hästen, träna med hästen, vara barnvakt, Patricia hoppträna, Moa rida.... ja det är väl ungefär vad jag vet just nu. Som tur är så är det utspritt på hela veckan.


Moa lämnade vi hos Gon på morgonen - som vanligt! Patricia och Liza chansade på att köra moppe. Och de hade klarat sig från regnet till skolan, men jag tror inte hem för jackan var väldigt vått.


Om vi börjar idag var det möte i lund hela förmiddagen. Idag var det mer givande än vad det har varit de 2 sista gångerna tycker jag. Det var inte så mycket prataimunpåvarandra!!! Jag tycker det är så jobbigt med såna möten. Man får inte ut något, för till slut vet man inte vem som sa vad och vad som bestämdes känns det som. Men idag var det mycket bättre.

Tillbaka till helsingborg för att försöka se vad som kunde utföras på någon timme innan det var tid att gå hem.


Johan körde hem på fika för att hämta sitt objektiv som måste skickas iväg IGEN!!!! Det fokuserar inte som den ska. Han packade det på jobb, sen körde vi ner till posten och postade det innan kl 17.

Körde upp Johan till jobb igen för han hade bestämt med en entreprenör att de skulle kolla ett jobb efter 16. När han var klar med honon så tog han bussen hem.

Jag körde och hämtade Moa hos Gon, sen hem och bytte om till stallkläder.


Moa blev hemma för att plugga matte, geografi (heter nog inte så längre, men i alla fall..) och sen jobbar hon på i powerpoint där hon ska göra en redovisning på örat och dess delar. Blir kanonfint!


Patricia var hos Anton som inte mått så bra idag och blivit hemma från sin praktik. Han har haft ont i huvudet och varit jättetrött. Trist för idag skulle han ha mörkerkört, men han vågade inte eftersom han var så trött. Klokt!


Jag körde och tränade för Lisette i Frillestad och jag blev väldigt nöjd med Seline. Hon är verkligen en jäääättefiiin häst!


När jag kom hem så låg Patricia i soffan och mådde konstigt. När hon hade duschat så hade hon nästan svimmat i duschen. Hon fick tvätta ur håret sittande. Det blev bättre senare på kvällen, men de gick och la sig i skaplig tid.


Så var måndagen slut!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 november 2009 21:31

Johan fick sin farsdag frukost på sängen,

Vi åkte upp till stallet för att träffa Linn och Björn med småtjejer i stallet. Idag skulle Björn prova på att rida Seline. Det gick väldigt bra, så han vill nog testa igen.

Bildbevis på hur det gick, började med uppsittning...

  

Sen lite slalom och slutade med lite trav. Linn skrattar så hon knappt kan springa...

    

Publiken...

    

och sen proffs Moa

    


När vi var klara i stallet så körde vi hem och lämnade Patricia, bytte om och körde ner till Billeberga där vi skulle bli bjudna på gulachsoppa. Moa åkte med familjen Ohlsson hem direkt.


Efter god mat och vila i soffan framför brasan så bar det vidare hem. Jag och Moa färgade om våra hår. Det blev mörkare än tidigare.

När vi var klarat körde vi till ridhuset för att se en av Fridas hästar (Tura) hoppa 1.45 Gick tyvärr inte så bra, hon rev och de fick 16 fel. Men hon hoppar verkligen jättebra.


Sen fortsatte vi till Billesholm för att fira farsdag hos Leif med lite fika.


Hem och lagade mat, för Patricia och Anton var hungriga.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards