En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under november 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 november 2009 21:57

På förmiddagen körde vi upp till  stallet och hämtade Seline, sen körde vi upp till Söderåsen.

Moa ville springa med när jag red och Johan gick fotorunda.Vädret klarnade upp under tiden vi körde och letade efter en bra parkering där vi kunde lasta av Seline.

Eftersom det inte gick att rida där vi parkerade så fick vi gå iväg en bit till. Vi var och red här för ca 1 år sedan.


Moa sprang med när jag travade... hon var jätteduktig  

    

Eftersom vi hade problem att hitta parkering och var tvungna att gå iväg en bit från bilen innan vi kom till bra vägar och skog så blev vi sena.

Så det blev full fart hem och duscha för att sen köra till mormor och morfar på födelsedagsmiddag.

Katarina (faster) var och hälsade på. Hade varit där från fredagen till lördag. Ett par kompisar till henne kom och hämtade henne när vi ätit.

Vi fick kött och potatis som Moa hoppades på. Det var väldigt gott och vi blev så mätta. Vi fick även god marängtårta till kaffet.

När vi kom hem bytte jag snabbt om och körde upp till stallet och slutförde det jag inte hann med tidigare på dagen.

Patricia och Anton körde till mjöhult och hälsade på under dagen.

Sen stack de till pizzerian på kvällen och käkade. Vi andra kunde inte få i oss nåt mer den här dagen. Blev proppmätta tidigare på dagen.

Tack för mycket god mat och trevlig sällskap!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 november 2009 22:00

Moa mådde bättre idag som tur var. När hon vaknade hade hon "bara" ont i huvudet och lite småförkylt. Men skolan skulle hon till i alla fall.

Johan körde mig till jobb. Och så hämtade han plåtarna till förrådet. Han hade fått hjälp av en plåtkille som är på jobb ibland.

Han hade sin jourlediga dag idag. Så han driver taxiverksamhet för familjen då =)

Körde Moa till skolan vid 9 efter att de ätit nyköpta bullar.

På eftermiddagen så önskade Patricia och Liza att Johan skulle hämta dem på skolan. Det tar ca 1 timme med bussen hem och hämtar Johan tar det 15 minuter.


De körde hem och Patricia bytte om och körde till stallet för att hoppträna för Frida. Första hoppningen på seline efter olyckan i maj.

Johan hämtade mig och lämnade mig i stallet. Hann inte se när de tränade tyvärr. Men det hade gått bra.


Johan kom till stallet och hämtade mig för att sen köra ut till billesholm och hjälpa sina föräldrar med en lampa som skulle installeras.


Patricia och Anton tog bussen in till stan och gick på kinarestaurang och åt på kvällen.

Moa var med Miche och de var ute och gick med Miches hund på kvällen tillsammans med Wilma.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 november 2009 22:15

Då var det Moas tur att vaccineras. På förmiddagen fick de sina sprutor och jag fick sms när hon var klar.

På eftermiddagen hade hon ont i armen och hade svårt att lyfta den.


Eftersom vädret är opålitligt just nu så åker Patricia och Liza buss till skolan. Idag var det djursjukhuset igen för Patricia. Hon fick reda på svaret på provet de hade för 2 veckor sedan och hon var nöjd.


Jag hade hand om Tensan idag för Monica skulle på möte med jobbet på kvällen. Vilket innebar att jag var i stallet lite längre, för jag mockade och red 2 hästar.


När jag kom hem från stallet så hade Moa fått feberkänslor och ont i huvudet. Så hon gick och la sig tidigt. Hon hade ingen feber när vi tempade henne.

Hoppas att hon mår bättre imorgon.





Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 november 2009 21:34

Full fart till jobb, blev lite sen på morgonen av någon konstig anledning. Gick upp i tid och rätt vad det var så var klockan alldeles för mycket. Var tvungen att vara på innan 8 då fotografen skulle komma. Vi har några nya inom företaget som skulle fotas  för hemsidan.

Jag hann trots allt...


Den här veckan har det varit massa småjobb och plock hela tiden. Får inget stort gjort. Fast idag fick jag gjort lite med projekten som jag varit efter med.


På eftermiddagen ringde min före detta arbetskamrat. Tänk att man blir så glad varje gång hon ringer. Hon har det småkämpigt med att få jobb och lite annat elände. Men ändå så låter hon så lugn och glad. Hon är en sån människa som gör att man blir glad!!!. TACK!!!


Vid fikatid på eftermiddagen kom det minsann lite snö. Det var för lite så det la sig inte på marken ens.

Det har blåst och varit verkligen svinkallt


Efter jobb körde jag direkt till stallet och gjorde det som skulle göras där.

Johan körde och hämtade Moa hos Gon.


Han fick jobb som vanligt! så jag fick köra hem om och hämta Moa och så körde vi till viarp. När hon hade teori så satt jag och kollade Patricias gamla ridgrupp. Fast idag är det bara 2 st kvar som gick i hennes grupp.


Naemi var och hälsade på Patricia idag. Så de satt och hade det allmänt mysigt i soffan kändes det som. Framförallt en annan som skulle ut i kylan igen.


Hem och käkade samtidigt som vi satt och kollade på Bonde...


Patricia hade varit hos Anton, de kom hem och gick in på hennes rum för att kolla film. De tyckte jag tittade på tråkiga saker på tv. Anton var trött, det är rätt stor skillnad att jobba mot att gå i skolan.


Idag mådde Patricia mycket bättre, mest ont i huvudet och lite i nacken. På kvällen såg hon piggare ut.

Moa klagade inte på ont i halsen idag. Imorgon är det hon som tar sprutan. Hoppas att hon inte blir dålig, så som Patricia blev.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 november 2009 21:40

I natt/tidig morgon så skulle de testa reservkraften på lasarettet igen och eftersom Johan har jouren så skulle han inte vara med. Jourerna ska kunna rycka in om det behövs. Alltså så skulle jourerna få sova hela natten utan att bli störda om det verkligen inte blev panik. De var väldigt många som var inne och jobbade och skulle kunna klara av detta själva.

Kl 03,48 så ringer Johans jourtelefon så att vi båda stod givakt i sängen!!!!!

Och det som hade hänt var att någon arbetskamrat hade "råkat" glömma att säga till på akuten (som har hand om larmen) att det skulle komma massor med larm. Alltså så ringde akuten och ville att Johan skulle komma in och återställa larmen.....

Johan ringde upp en av de ansvariga för reservkraftskörningen och undrade vad de höll på med!!!! Johan var minsann riktigt irriterad, för han skulle inte bli störd utan att det verkligen behövdes.

Sen skulle man försöka somna om igen och hur lätt är nu det på en skala när man sovit skapligt många timmar och blir väckt på detta sättet. Johan låg och snurrade i nästan en timme för att han var såååå irriterad och jag somnade efter ca 1½ timme och ca ½ timme senare ringde klockan. Ni kan ju gissa själva hur "dum" i huvudet man är då. Man vill verkligen inte gå upp. Så den här dagen har gått på lågvarv kan man lugnt säga.

Jag var också irriterad när jag kom till jobb och det fick cheferna reda på för jag tycker att det är så dåligt av dem och alla skyller på alla. Ingen kan stå för att de gjort fel!! Hur sorgligt är inte det???


Ja ja en av de skyldiga kom till mig på eftermiddagen och bad om ursäkt för att vi hade blivit väckta. Godtar, men han fick veta ytterliggare en gång hur dåligt de skött det. De som jobbat natt körde hem tidigare på dagen, någon direkt på morgonen, någon på eftermiddagen, men vi då?? Vi hade ju också blivit väckta eller? Vi var också väldigt trötta.


Moa hade lite ont i halsen igår, men kändes sig mycket bättre idag. Patricia mådde så där. Ont runt sticket, svullen och öm. Hon började även känna sig febrig, öm i skinnet.

Hon gick till skolan ändå, men kände sig hängig. När hon kom hem störtade hon i säng och sov i 2½ timme, sen kände hon sig bättre. Ont i huvudet, men inte febrig längre.


Moa följde med Miche till ridningen och jag stack upp till stallet och red. Sen körde jag till billesholm och lämnade tillbaka volvon. Johan hämtade mig och vi körde till Leif och Margareta och hämtade vår bil. Det är väldigt skönt att köra egen bil igen.

Körde och hämtade Moa hos Miche på vägen hem.

Anton hade gått och lagt sig och Patricia var på väg när vi kom hem.


Johan körde till Maxi och handlade på vägen hem.


Igår hämtade Johan äntligen sitt objektiv, som "bara" varit på reparation i 7 veckor! Nu hoppas vi att det kommer att hålla.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 november 2009 21:00

Det blev moppen trots blåsten. Det hade gått bra att ta sig fram ändå.

Hela ridgymnasiet hade fått vaccination, eller de som skulle ha. Patricia valde efter mycket fram och tillbaka, att ändå ta sprutan. Hon blev lite öm i armen runt sticket.


Moa följde med Alice hem efter skolan. De har börjat vara mycket för tillfället.


Johan körde hem och hämta delar till bilen som skulle bytas. Jag stannade kvar och jobbade undan lite under tiden. Han kom och hämtade mig och vi körde ut en runda till väla. Jag behövde verkligen nya jeans. Börjar bli väldigt slitna. Hittade inga när vi var i Ullared förra veckan, tyvärr.

När vi var klara så körde vi ut till Billesholm för att åka till Jeanette och Micke. Vi hade fått lov att låna deras gamla volvo. De behövde den inte den här veckan. Och det är vi sååå tacksamma för.

Jag körde och hämtade Moa hos Alice på vägen hem från Billesholm.

När vi kom hem så bytte vi snabbt om och körde upp till stallet och fixade det som skulle göras. Vi var snabba idag för vi ville hem och kolla "Ullared".


Patricia och Anton satt och kollade tv när vi kom hem. Vi fixade chokladpudding och satt och gottade oss i =)


Anton hade varit på anställningsintervju på Mekonomens bilverkstad och ska börja imorgon och provajobba där i 6 veckor och fungerar det så är chansen att han får jobba vidare där.

Han har lyckats att komma in där med hjälp av skolan.


Johan blev kvar i Billesholm och fortsatte fixa med bilen. Kom hem i bättre tid idag. Igår kom han hem vid midnatt och det är lite sent eftersom han har jouren och man vet ju inte vad som händer. Kan ju bli jobb hela natten.


Jag skulle ha åkt till hovslagaren med Seline idag, men eftersom vår bil står sönderplockad och inte kan låna en bil med drag så fick jag meddela Viveca om att vi behöver en ny tid.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 november 2009 19:58

Vaknade först vid 7 av att jag faktiskt hade träningsvärk i många delar av kroppenTyst. Men lyckades somna om efter lite ommöblering i sängen.


Blev väckta av en telefonsignal som skulle kunna väcka döda, minst sagt. Johan har en grym ringsignal på sin jourtelefon... Resulterade i jobb, samma fel som igår kväll.

Jag lyckades ändå somna om. Moa hade vaknat först vid 7 och sen vid 8. Tror jag det hon har ju sovit i 10 timmar Skrattande.


Jag somnade om och sov alldeles för länge. Klockan var nästa halv 11 innan jag kom upp. Sorgligt!!

Upp och käkade frukost med ungdomarna som också vaknat.

Fortsatte att tvätta och städa. Johan kom hem och hämtade mig, för att köra mig upp till stallet. På vägen dit så ringde de från jobb, samma fel....igen!!


Jag red och fixade i stallet tills Johan kunde hämta mig igen.


Hem och städade klart, tvättade och strök undan all tvätt. Johan körde till Billesholm och började fixa med bilen. Hoppas att han kan hitta vad som är fel. Vill ha vår bil igen.


Moa hade tagit bussen till Alice på Miatorp och hon var hos henne hela dagen. Tog bussen hem vid halv 8. Jag gick upp och mötte henne vid bussen.


Patricia och Anton kom hit och hjälpte till att fixa lite mat. Anton 2 kom också, vi käkade sen stack de ut och skulle köra moppe. Sällan!!


Väl värd att sitta och kolla tv när kl var 20.

Det var den helgen!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards