En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under maj 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 maj 2011 21:34

Upp med klockan idag, för vi hade bestämt oss för att åka och kolla när Linn var med på sin första träningstävling i trail (western).

Kl 10.15 kom vi dit och var rädda för att vi missat henne, för hon trodde hon skulle starta vid 10!, men så var inte fallet utan det tog nog 1 timme till innan hon var inne på sin första start.

Gick väldigt bra för dem i den klassen, de andra var inte ens i närheten =). Så klart vann de!!! Grattis!

Första träningstävlingen och så vinner de, nice!

Klassen som var direkt efter kom de..... trea!!! =)

Sen väntade vi någon timme innan hon skulle in på den sista klassen där ryttaren bedöms och även hästen förstås. Där kom de fyra!! Så ja det blev 3 placeringar av 3 möjliga. Inte illa!

               

Ska bli spännande att fortsätta följa dem nu!

Det var väldigt tråkigt väder, kallt, blåsigt, sol, regn och ja en blandning som är svår att klä sig i.

Mormor fick åka in och starta om på morgonen/förmiddagen så på eftermiddagen körde morfar in och hämtade henne så att hon också fick vara med och se Linns sista klass i alla fall.


Efteråt så skjutsade Johan oss till stallet och körde själv hem och började på maten medans jag och Moa fixade stallet. Moa tömkörde Seline och det gick jättebra.

Idag har Seline fått gå på gräs nästan hela dagen och hon har njutit kan jag lova!

Hon har stått och trånat över gräset medans de andra hästarna vilt och glatt hoppat runt i de hagarna, och tuggat så det har stått ut genom öronen. Men nu fick även hon komma ut och smaka på det bästa som finns=)


Johan hämtade oss och han fortsatte på maten, medans jag klippte gräset.

Efter maten körde Johan iväg och fotade, och jag och Moa tog det väldigt lugnt i soffan.... ja vi färgade håret och ringde och prata med Patricia.

Hennes svullnad har gått ner, men blåmärket är blå/lila/rött och sitter vid knät nu. Knät är även vätskefullt... får hoppas att det går ner snart så hon kan röra sig lite lättare.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 maj 2011 22:45

Vaknade faktiskt utan klocka idag... så skönt!

Johan skjutsade Moa till Din bil, så hon var där kl 11. Kom hem och hämtade mig och så körde vi till Gantofta och hämtade Anton som ville följa med och kolla på Moa.

De spelade först kl 12 och sen kl 13. Och däremellan var det lite trollkarl, köpa korv med bröd och dricka.

Anton och Johan ville provåka bilen så körde på rampen, så de gjorde det i pausen.

                           


In och lyssnade på andra spelningen sen var det Moa och hennes klasskompisar som ställde sig i kö för att åka bilen!


Hem och käkade, sen cyklade jag till stallet och Johan skjutsade Moa. Har nog aldrig cyklat när det varit sån motvind, mot vanliga 28 minuter till stallet så tog det 41 minuter idag. Inte speciellt kul faktiskt.


Moa red Seline en stund på banan och jag flyttade över alla hästar, de som gått på gräs fick gå i sina vanliga hagar och de andra flyttades över till gräs. Första dagen Seline fick gå på gräs.... eller ja där det är nåt gräs att prata om. Hon har ju i sin hage, men det är som en golfbanan just nu.

Och så klart när alla hästar är på plats så börjar det blixtra och sen kommer det dunder också. Och värsta ösregnet... och jag var inte sugen på att gå ut och hämta in dem. De var inte intresserade eftersom de äntligen fick gå på gräs =)


Moa städade våra hyllor i sadelkammaren och jag putsade några träns och dressyrsadeln.


Johan fick hämta oss, tanken var att vi skulle cykla hem, men ångrade oss när vädret var som det var.


Hem och höll lördagkväll.


Inte haft kontakt med Patricia idag, men Anton hade och han sa att det var okej!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 maj 2011 23:00

Jaha då var det den så kallade olycksdagen... men nä inget konstigt hände faktiskt på hela dagen, inget mer än vanligt!

Skjutsade Moa till skolan och kom till jobb utan några problem =)

Fick undan en hel del, men ser att det är mycket som ligger på vänt, men det får jag ta en annan dag =/

Moa åkte med sina kompisar in till stan och gick på Pistachia och fikade lite. Vi hämtade upp henne på vägen hem.

Körde inom Miatorp och pizzerian där. Var så läskigt sugen på kebabpizza med vitlök.

När vi käkat så körde jag och Moa upp till stallet och fixade lite. Moa hade även hand om Cozze, så hon longerade honom en stund och sen avslutade hon med lite ridning barbacka. Nu galopperar hon barbacka som inget =)

Jag skrittade Seline en kort stund, för vi var rätt sena och det var vi som hade kvällsintag och fodring så jag fixade med det istället. Mockade även till Curre då Karin var jättesen hem från sitt jobb och hon mådde inte så bra heller.

Fredagkväll och onödigt godisintag!



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 maj 2011 23:00

Inte mycket som hänt på jobb, det är ju min lugna vecka i månaden, alla deadlines är över, så jag hinner med det där som borde ha gjorts, men fått vänta.

Moa kom till mig efter hon slutat skolan. När vi slutade så körde vi och käkade lite på Olympiagrillen. Sen skjutsade Johan oss hem till Linda för vi skulle bli klippta av henne på kvällen =)

Medans vi var där så körde Johan sin lilla runda och kollade elprylar och även till Biltema för att kolla en cykel där.

Linda är duktig och klipper oss så bra. När jag blev klippt så satt Moa i massagestolen och gissa om  jag tog över den när hon blev klippt =). Så himla skönt det var!!!

Johan hämtade oss och vi körde till Biltema och kollade på cykeln som Johan hittat. Och ja vi köpte den till mig =).Såg jättefin ut och till ett väldigt bra pris!!


Hem och bytte om, vi körde till stallet och Johan satt ihop cykeln under tiden.

Jag mockade och Moa fixade med Cozze, Seline fick vila. Jag var så himla trött och orkade faktiskt inte rida.






Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 maj 2011 23:15

Rullar på... Lämnade Moa hos Gon.

Som vanligt full fart på jobb, även om det är en vecka av lite lugn, men jag rullar inte tummar kan jag säga.


Efter jobb så var det full fart till Viarp eftersom Moa skulle rida ut till Ottarp med sin ridgrupp. Jag cyklade med som vanligt! De flesta tjejerna i gruppen frågade förra veckan om jag inte kunde cykla med, för de tyckte det var så skönt att jag gjorde det =)

Moa och julia var lite nervösa inför uteritten, men så lyckliga de var när vi skulle hem =)

                       

När vi kom tillbaka till stallet, så cyklade jag direkt upp till stallet och Johan skjutade upp Moa. Hon började fixa till Seline och jag red henne en stund på banan. Som vanligt skritt, ryggning och lite trav. Gick bra!

Johan kom och hämtade Moa efter att han varit och handlat. Jag cyklade hem och det gick bra även om sittbenen var lite slitna när jag kom hem =)


När jag kom hem så sa Johan att det hade varit jordbävning i spanien, inte alls långt från där Patricia är. Så jag ringde henne direkt för att kolla hur det var med dem. Och det var inte bra, men inte pga av jordbävningen för den hade de inte ens märkt av!! Det som inte var alls bra var att Patricia hade blivit sparkad av en häst när hon skulle släppa  ut den i hagen. Hästen hade blivit irriterad och sparkat till henne på låret, så Patricia ramla baklänges och slog i armbåge och händer. Det var svullet ben och ont i resten av kroppen =(

Hon satt med massa kyla på benen för att lugna ner det lite. Hoppas det blir bättre snart så hon kan röra sig igen... inte roligt när sånt händer när de är långt hemifrån =/

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 maj 2011 22:11

Direkt på morgonen kände man att det skulle bli en varm och fin dag idag.

Moa åkte med och lämnades hos Gon. Var på jobb 7.30 idag för Johan skulle åka till Göteborg med 2 andra från verkstaden. Det är elmässa där och de brukar åka på den vartannat år.


Jag hade några fakturor kvar som jag fixade till och sen fixade jag till schemat fram till september, för att se hur det blir bemannat under sommaren.... det är inte klokt, men det är snart semester igen!!! =)


Luften gick ur mig lite efter att jag var klar med fakturorna så jag tog god tid på mig att fixa med schemat, för det kändes som att inte hjärnan var riktigt påkopplad idag =/.


Mamma ringde och ville käka lunch efter att hon varit på besök på lasarettsområdet. Så vid halv tolv kom hon och pappa och vi käkade i matsalen på lasarettet. Satt och snackade en bra stund innan jag gick upp och fortsatte jobba.


Strax efter 16 gick jag hem, orkade verkligen inte mer... var såå trött.


Körde hem och satt mig på uteplatsen och käkade lite och bara njöt av värmen och solen =)


Strax innan 18 körde jag och hämtade Moa som var på skolan tillsammans med Gon och hennes handbollskompisar. Vi körde hem och Moa bytte om, sen vidare till stallet och fixade. Moa gräsade Seline, medans jag mockade hagen och smörjde 2 träns.

Johan körde och tankade jobbebilen och körde sen inom posten och skickade iväg traderavinst. När han var klar körde han till jobb och lämnade bilen och började gå hem.

På vägen hem från stallet så hämtade vi Johan vid Ramlösa station. Till Citygross och handlade lite innan vi rullade hem och höll kväll.


Chattade med Patricia en kortis och hon har fått ett kontantkort istället nu så hon kan ta emot samtal gratis =)


Vi skjutsade Moa till Gon på vägen till jobb på morgonen.


Förmiddagen bestod bara av att kontera fakturor, och fram vid middag så hade jag bara 4 st kvar =) kändes GULD!

Gick upp och käkade och kom tillbaka och då hade jag plötsligt 14 st i min inkorg!!! hur kan det gå till när det var sista dagen i fredags för nya fakturor????

Och sååååå segt hela programmet blev!!!  Det hängde sig, vi blev utslängda, den tappade kontakt och hittade tillbaka igen.... suck!!! Så kl 16 hade jag fortfarande 10 st kvar!!! Kände mig superstressad... varför, kan ju inte göra något åt det, men jag går igång på sånt här. Ringde och pratade med en kollega i lund och hon kände precis som jag.

Mitt i allt detta så ska man vara support åt IT-avdelningen som inte vet vad de har gjort med våran nyinstallerade skrivare!!!! Om jag skulle ta och extraknäcka där kanske?!?!


ja ja vid 17 tiden så fick vi gå hem för chefen =), nävars, men han önskade att vi stannade och gav det en chans till fram till kl 17 och det gjorde vi. Så när jag gick hem så hade jag 3 låsta fakturor som jag verkligen inte kan komma åt och 2 st fakturor som är knepiga, det går inte att kontera dem... måste vara nåt fel!?!? Ja så klart eftersom det inte går att fixa till! Får ringa en livlina imorgon och fråga vad som är fel.


Johan hämtade mig och vi körde hem så jag kunde byta om och köra till stallet. Moa hade redan kommit till stallet, hon tog bussen från skolan direkt till stallet på eftermiddagen. Hon hade mockat och satt mat och även borstat Seline till mig =) Jätteduktigt!

Vi körde till Långeberga och tränade för Lisette. Vi fick godkänt =), Seline har hämtat sig bra och såg inte så fallfärdig ut längre =).

Tränade på att inte ligga på bromsen i munnen hela tiden, backa till hon släppte på bromsen och sen fram. Slutade med lite trav och hon var verkligen jättefin!! När vi skrittade på slutet så var hon så trött i bakdelen att hon bara vinglade fram =)


Till stallet och fixade med vatten i hennes hage och lite annat smått och gott, sen hem och Moa åt lite kvällsmat medans jag och Johan fixade till kaninburen.


Kollade på FB och såg att Patricia och Hanna varit på stranden och haft det gott tillsammans med 2 eller 3 andra tjejer idag. Härligt att se att de inte bara jobbar =).

Moa och jag körde och hälsade på lilla Bellino i Fleninge. Moa fick lov att fixa och rida honom och det gjorde hon med glädje =)

        När vi var klara där så körde vi till stallet där vi skulle träffa Lotta och Julia. Julia skulle få rida på Cozze och Lotta skulle jag hjälpa med sitsen på seline.


Moa och Julia red ut och efter ett tag ringde Moa och sa att jag var tvungen att komma och möta upp dem för de orkade inte hålla Cozze. Han hade stegrat sig och hållt på så de hade hoppat av för att inte ramla av och tappa honom. När de sen skulle gå hem så bara snurrade han runt dem och de orkade inte hålla honom.

Lotta som precis ridit färdigt, körde mig till tjejerna så jag kunde gå hem med Cozze. Tjejerna gick med mig och Lotta körde tillbaka och fixade klart med Seline.


När vi kom hem så slängde vi oss ute i solen, Johan hade fixat mat som vi käkade och sen var det koma för oss alla tre.

Johan hade fixat med antenn på taket och kastat en massa skräp från förrådet.


Så även denna seneftermiddag gick i slöhetens tecken..... =/

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards