En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under maj 2011

Började förmiddagen med att åka till kvistoftas gamla sommarhage och kollade om det är något för oss... vi vill släppa ut hästarna på bete och gärna till ett och samma hela tiden. Känns inte bra att hålla på att flytta dem hela tiden för att betet tar slut. Men här var det gott om gräs, det enda negativa är att det är taggtråd längst ut och sen bara en lina vanlig strömtråd... men ja vi kan nog lösa det hoppas jag.


Sen körde vi upp till stallet och lastade på Seline, Maffe och Curre och körde ner till Örby och plaskade runt där,

varning, bildbomb!!

                                                                           

Tillbaka till stallet och gjorde iordning där.

Hämtade upp Johan på vägen vid Raus kyrka, körde vidare till väla för att köpa presentkort som Moa skulle ha med sig på tjejfest.

Stannade på Max och köpte varsin burgare, för vi insåg att vi inte skulle hinna laga egen mat innan Moa skulle iväg.

Hem och Moa duschade och fixade till sig, sen skjutsade Johan henne och Gon till Bårslöv. Senare på kvällen hämtade han dem också.


Vi tog det väldgit lugnt på eftermiddagen, några maskiner tvätt, men det var allt. Känns konstigt att bara vara, men jag måste nog träna på det lite mer... Behöver ju inte alltid städa och fixa när man är ledig, även om det är väder för det.

Johan har veckovila idag, men skjutsade ändå Moa och mig till skola och jobb. Johan skulle även ha en litet snabbt möte på morgonen, trots ledighet.


Fick gjort lite grann av allt möjligt känns det som, Var lite mer folk på kontoret än innan i veckan, lite möte och så och då blir det ju lite mer liv i bygget.


Hade lite chattkontakt med Patricia på middagen och hon sa att hon hade ont i halsen, men annars skapligt bra. De var lediga, men tyvärr så var det molnigt och blåsigt idag så de skulle ut och gå lite i bergen.

Igår hade de haft 30 grader så då kunde de sola =)


Johan och Moa kom och hämtade mig vid 15.20 tiden, vi körde hem och bytte om, körde sen vidare till stallet och gjorde stalltjänsten.

Vidare ner till Södervidinge för att hämta Rebecka som skulle på simskola. Åsa var bortrest och Pontus är sjuk så Patrik fick inte till det riktigt.

Rebecka var jätteduktig i bassängen, de hoppade från kanten, simmade bröstsim, och låg och flöt på rygg.

Lämnade henne och körde direkt till stallet, jag red och Moa mockade lite från Selines hage under tiden.

Johan körde in till stan och köpte kinamat för vi kände att vi inte orkade laga något i kväll.


Hade lite chattkontakt med Patricia på kvällen också och de skulle gå och lägga sig, tanken var att jag skulle ringa, men vi kom hem så sent så vi tar telefonsamtalet imorgon...


Seline börjar bli lite piggare nu, hon var väldigt ivrig att få börja trava idag, så istället skrittade vi lite mer och sen provtravade vi lite mot slutet. Gick så där, för hon vill verkligen bara springa nu... Känns som hon är lite mjukare över ryggen och bakdelen igen, har även fått en liten grop uppe på länden och det är ju bara positivt.





Moa åkte med Johan på morgonen, jag var för seg!!! Hon fick skjuts till Gon, för de skulle ha sälle till skolan.


Själv var jag på jobb vid 8 tiden, precis lagom =)


Gjorde undan det sista med personalbiten, var nere på verkstäderna efter middag, idag var det lite mer för jag blev kvar i nästan 2 timmar.

Kom upp och försökte mig på att göra ytterliggare beställning via webben, det är verkligen inte lätt, men kanske jag har kommit på hur man ska tänka =). En förpackning kopieringspapper, för mig är en kartong, beställde alltså 10 förpackningar... vilket i verkligheten är 10 paket, alltså 2 kartonger. Beställde även 64 förpackningar toalettpapper, trodde att det var 64 rullar, men nä det var 64 förpackningar med 4 i varje!!!! Fatta att detta inte är lätt att beställa, för det står inte hur mycket en förpackning innehåller...

Så lika spännande varje gång jag ska beställa.


På vägen hem hämtade vi Moa hos Gon, körde och hämtade den nylagade hoppsadeln. Han sydde på kåporna på båda sidorna och stärkte även alla 6 stroppar som är till sadelgjorden och detta kostade 380 kr.

Ska även lämna in Patricias stövlar när hon kommer hem igen. Han fixar även tryckknappar som gått sönder i stövlar. Skulle kosta omkring 40 kr och det känns rimligt!


Hem och käkade lite snabbt och sen körde jag och Moa till viarp för att gå på clinicen för Mette Henriksen (tror hon hette så i efternamn). Det handlade om sitsen på ryttaren och det är viktigt... Dock kände jag igen det mesta, för det är detta jag tränar för Lisette. Men det är alltid nyttigt att höra någon annan berätta och visa. Vi var där mellan 18.00 - 20.45, så Linn var snäll och fixade Seline.


Hem och tog det lugnt!

Har väldigt svårt att komma upp på morgonen nu, hör inte väckarklockan!!! Så jag och Moa kom iväg lite senare än tänkt, men Moa har ju sovmorgon och skulle hem till Gon. Så jag skjutsade henne dit.

Var på jobbet strax efter 8, så jättesen blev jag inte ändå, och vi stressade inte ens =)


Idag skulle jag jobba med personalärenden och tanken och tron var att jag skulle vara klar till middag, men 16.40 var jag klar... så ja mycket annat blev inte sköt.


Var på enskilt möte med chefenpå eftermiddagen,  för nu är det omorganisation igen, denna gången för oss administratörer. Får se vad som händer, just nu så pratar vi om någon vettig lösning för att det ska bli så bra som möjligt för alla. Risken är att jag blir förflyttad och det är inget jag vill och det vet han om. Han vill göra en rotation på oss alla. Men vi får se om det går att lösa på annat sätt. Lär nog återkomma till detta.


Hem och käkade lite snabbt och sen till viarp och lämnade Moa på teorin där, jag körde till stallet och satt hö till Seline och Maffe, för Linn hade varit snäll och mockat till mig innan på dagen. Jag och Weronica gjorde vad vi kunde för att förflytta en bal själva, och fy för vad tunga de är!! Men skam den som ger sig... hästtjejer kan! =)

Tillbaka till viarp och kollade lektionen innan 'Moa, sen kom hennes grupp in och satt upp. De är så roliga för alla vill att man kommer till dem och hjälper dem även om Susanne är där =)

Idag var det hoppning och Moa fick Devil och det gick verkligen fort, men jättebra. Moa var supernöjd efteråt!

      Johan städade medans vi var i viarp, skönt när det är lite undanplockat när man kommer hem. När vi kom hem så satt han och spelade på de nya läsplattorna som vi fick i måndags =)


Har inte haft kontakt med Patricia idag, men jag hoppas att allt är bra med henne. Vet inte om de inte haft haft tillgång till internet idag, och vi vill inte ringa varje dag, eftersom det kostar och kanske stör =).

1,9 grader den 3 maj är inte vad man vill ha kan jag säga.... okej vi kom väl upp till 5-6 grader på dagen och soligt, men näää vi vill ha 20 grader nu!

Det regnade lite på eftermiddagen, samma som igår.


Moa åkte med mig in till jobb på morgonen, för idag skulle vi på läkarbesök ang Moas ångestattacker.

Så klockan 8,45 var vi på plats och Moa fick väga och mäta sig först... och vi blev så glada för hon hade växt rejält sen den 7/12-10 och även gått upp vikt. Så skönt för henne! Hon kämpar på för att gå upp i vikt och nu så börjar det kanske hända saker. Sköterskan som vägde henne förstod på oss att vi blev glada så hon kom ut med viktkurvan och pratade även med Moa om att det såg jättebra ut och att Moa inte ska lyssna på vad andra säger om hennes vikt utan vara den fina tjej hon är. En sköterska som verkligen känner när det är rätt att prata med ett barn/ungdom. =)

Prata även med läkaren som säger att det med hennes attacker bör gå över inom en snar framtid, han kan inte göra mycket nu och eftersom Moa känner att det börjar bli bättre, så vill han avvakta ett tag. Vi kommer att ha en telefontid för att se hur det går för henne.

Hon fick göra lite tester för att se att det inte är något annat, men allt tyder på stress och hon fick lite tips om hur hon ska göra när det börjar skaka i kroppen. Så nu får vi se om det blir bättre för henne. Håller tummar och tår =)


Jag skjutsade henne till skolan efter att vi inhandlat lite birkabulle och choklad i kiosken på lasarettet till henne =)


De hade haft redovisning på skolan och de hade fått jättemycket beröm för deras framträdande och förberedande. Kul!


Johan och Moa körde till väla och Hyllinge för att leta efter en vårjacka till Moa. Hon lånar Patricias väst och även en jacka och det är liiite för stort för henne. De hittade en jeansjacka som passade henne jättebra!


När jag körde hem från jobb så körde jag inom Råå och lämnade in vår trasiga hoppsadel på sko och nyckelservice. Hoppas nu att det blir bra!


Jag körde till stallet själv under tiden. Red Seline ca 20-25 minuter på banan, travade lite mer idag. Seline börjar bli riktigt trevlig att rida. Tänk om vi kan få behålla detta nu, fast jag vet att det blir annat när vi rider ut och busar igen =).


Ringde och pratade en stund med Patricia på kvällen när de satt och åt kvällsmat, sorry! Men första gången jag ringde så var hon i duschen och Hanna svarade. Hanna säger att de har hittat på lite bus som vi får se när de kommer hem.... hmmm undra vad det är. hon säger att det inte är nåt farligt, de har inte tatuerat eller piersat sig =) och inte blondat sig.... spännande.

Patricia är fortfarande förkyld, men bättre idag än igår. Tar säkert lite längre tid att bli frisk när man byter klimat. Hoppas att hon snart känner sig bättre.


Patricia hade haft kontakt med Anton som befinner sig i Kristianstad den här veckan, och där snöade det!!! Nähä det vill vi verkligen inte ha nu.


 

Skjutsade Moa till Gon på morgonen. Vi tog det rätt så lugnt på morgonen, för vi var trötta, eller jag i alla fall. Moa hade vaknat vid 5 och inte kunnat somna om!!!


Debiteringen gjorde jag på förmiddagen, så det blev lite senare middag, för jag måste vara klar till kl 12 och 11.47 var jag färdig =)


Eftermiddagen så var det lite personalarbete. Bara så märkligt att efter debiteringar, personalinlämning och sista dagen för lev fakturor så är det precis som att luften går ur mig...


Jag och Moa körde till stallet, Moa fixade och red Cozze. Idag red hon barbacka och vågade till och med att galoppera barbacka. Tror faktiskt att det var första gången hon har gjort det =)

Jag red Seline, provade att trava några steg och det gick bra. Hon blev inte så galen som jag trodde =D


Nä fy vad kallt det är nu.... omkring 4-5 grader. Hörde till och med att några hade skrapat rutorna på bilarna i morse.... inte bra för nu är det MAJ!!!


Jösses vad det har slagit ut överallt nu... är ju som mitt i sommaren. Det som är trist med våren i skåne är att allt slår ut så fort... man vill hinna njuta lite mer, men man märker nästan skillnad från morgon till kväll.


Jag och Moa körde upp till stallet och fixade till Seline, sen körde vi ner till Örby och där mötte Johan upp oss. Moa red i vattnet och jag höll Seline i lina för säkerhetsskull, hon är ju rät pigg på stranden =)


                         

När vi kom upp till stallet igen så passade vi på att smörja lite träns, blir ju så äckliga efter allt saltvatten och sand. Blev rätt fint efteråt =)

Väl hemma så käkade vi och sen var det bara slöa resten av dagen. Okej tvättmaskinen gick ju som vanligt, men jag orkade inte göra något annat. Fick lite huvudvärk, för jag har lite jobbig hosta just nu och det spränger i huvudet varje gång jag hostar. Men annars börjar min förkylning bli bättre. Nu verkar det som att Johan ska bli lite sämre igen!!!

På seneftermiddagen så började det hagla något alldeles galet!!!! och så kom det en rejäl knall och sen regnade det resten av kvällen.

Behöver regnet, men varför blev det så kallt?? är ju bara 7-8 grader!!!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards