En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under augusti 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 augusti 2009 22:47

Hade bestämt med Linn och Björn att vi skulle åka till Tosselilla.

Körde vid 9.15 tiden, körde inom kävlinge för att lämna nyckel till Patrik och Åsa som skulle ut och gå med Aqua på dagen.

Inhandlade lite mat i sjöbo. Framme vid 11-tiden.

Det var karuseller, djur, badland och gokart.

När vi kom hem så målade jag och Moa vidare på släpet. Patricia och Anton skulle iväg och bada, men de ångrade sig, tyckte det var för kallt. Var ute och körde lite och sen stack de hem och sov hos Anton.

Kommer en bildbomb från Tosselilla-dagen

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 augusti 2009 23:42

Grattis lilla Moa!!!


Började med att vi sjöng för Moa på morgonen vid 8.30 tiden. Usch vad det måste låta illa och så att vakna till det =)

Moa fick ridstrumpor, hästglitter, schaps och 600:-.

Under förmiddagen så städade vi undan lite och körde och handlade mat som vi skulle ha på kvällen.

Johan hjälpte Moa att sätta upp den nya rullgardien och sänglampan och det blev bra.

Körde och köpte färg på flüger som vi skulle måla släpet med. När vi kom hem så såg johan att färgen vi fått var att använda inomhus. Han ringde till affären och de sa att han skulle komma direkt och byta till rätt färg. När vi var där första gången kunde de inte blanda till den röda färg som vi ville ha, men när han kom andra gången så gick det att få den röda vi ville ha. Konstigt!!

Under tiden vi var och handlade så var Moa och Michelle nere på stranden och badade och även Patricia och Anton gick ner lite senare.

Patricia och Anton var ute med gummibåten på eftermiddagen tillsammans med Anton S.

Linn med familj körde inom sommarhagen och kollade så att Seline hade det bra idag, så slapp jag stressa med det. Det var bra för då hann jag nästan med allt jag skulle =)


Gästerna kom vi 17 tiden och idag fick Moa pengar, presentkort och godis förstås, eftersom alla vet att det är en dator hon vill köpa så blir det ju så. Hon fick i alla fall öppna några paket på morgonen så lite fick hon riva i papper också. Hon är i sån ålder nu när hon både vill ha paket och pengar och det är svårt att veta vad man ska köpa när hon egentligen vill handla själv. Fast det känns som att hon blev väldigt nöjd med dagen. Hon fick ihop en bra peng att börja handla på sig delar till datan hon vill ha.


Patricia och Anton skull till stranden och bada senare på kvällen igen.

När gästerna åkt hem så stack Johan iväg och tvättade av bilen och fixade med den så att den är körbar imorgon då vi ska till Tosselilla.

Jag och Moa gick ut och målade på släpet. Det blir minsann riktigt bra det röda mot det svarta. Moa målade baklemmen, och ena sidan av släpet och det blev bra.

Johan kom hem och stack iväg direkt igen med kameran i högsta hugg. Det är ju fullmåne som måste dokumenteras...

Nu är det läggdags för vi ska upp tidigt imorgon....

sov gott!



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 augusti 2009 23:36

Grattis Moa på Din 12-årsdag!!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 augusti 2009 23:15

Johan gick ut och målade på utbyggnaden och sen på kaninburen.

Anton glömde sina teoriböcker i morse så Patricia körde in till stan och lämnade dem under förmiddagen. När hon kom hem gick hon ner till stranden med Felicia.

Jag och Moa gick ner till hundbadet, efter ca 30 minuter så kom Linn med familj. Badade och solade en stund. Efter ytterliggare en stund så kom Malin S ner. När Linn och familjen badat en stund så gick de hem till Johan för de var hungriga. Johan körde och handlade pizzor och kom ner med 2 st till oss. Jag, Moa och Malin fortsatte sola och bada efter vi krängt i oss våra pizzor. Det var riktigt gott att äta mat så på dagen faktiskt.

När jag och Moa kom hem så var Patricia och Felicia hemma och skulle bada tillsammans med Moa i poolen.

Jag började måla släpet och när vi börjar måla med färgen som ska vara på skivorna så kändes det så fel!! Blev inte alls bra. Så jag och Johan körde till biltema och lämnade tillbaka färgen, in till Maxi och letade efter ny färg i annan nyans. Men vi hittade inget så det får vi leta vidare efter imorgon.

När vi kom hem så höll Felicia på att frisera Patricia (hon skulle få fina ängla lockar). Michelle hade kommit till Moa och de badade för fullt i poolen.

Björn kom och hämtade Johan och de körde till mölledammarna för att fota. Jag körde till Seline och stod och snacka med Monica ett tag där.

Kom hem och fortsatte måla ramen runt släpet, fram till myggen kom och verkligen attackerade mig från alla håll. AJ vad det kliar nu....

Patricia, Felicia, Liza och Emma stack ner till strandkiosken för att grilla och Moa och Michelle badade i poolen. Upp ur poolen och ner på stranden för att ta ett kvällsdopp.

Imorgon fyller Moa 12 år och hon är så spänd =) Stora påfåglar i magen har hon.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 augusti 2009 22:55

Patricia skjutsade Anton idag också.

På förmiddagen körde jag, Johan och Patricia till väla för att kolla skor till henne, köpte present till Leif som fyllde år den 2 augusti.

Till Rusta, Harald, Biltema, Byggmax mm och sen till pastavagnen. Köpte med oss pasta hem till lunch.

Var och handlade lite present till Moa, för nu fyller hon ju år på fredag och som hon längtar.... =))

Moa var med Michelle hela dagen (Grattis Miche på din 12-årsdag).

Linn och Björn med småtjejerna var nere på stranden så vi gick ner och badade med dem en stund. Moa och Michelle sprang ner och hade badat en stund innan jag och Patricia kom ner.

Nu är Michaela och Cornelia inte rädda för vattnet längre, de far rundor för fullt, upp och ner hela tiden. Till och med Cornelia kan gå utan blöja och trosor nu. Det är kul!!! För några veckor sen fick hon panik om man tog av henne blöjan...

Badade och solade i ca 2 timmar, hem och började slippa på släpet, under tiden så målade Moa på kaninburen.

Patricia och Johan körde till stan för att hämta biobiljetterna till bion som ungdomarna skulle på på kvällen.

De kom hem och Patricia tog moppen in till stan för att hämta Anton och sen direkt till bion.

Vi gjorde i ordning oss och körde till billesholm för att fira Leif några dagar för sent. Vi satt ute och fikade. Skönt att kunna göra det.

På vägen hem körde vi om hagen för att se så hästarna stod upp och det gjorde dem, med huvudena långt ner i gräset.

När vi kom hem gick Johan ut och började tvätta släpet för att sen köra till tvättpartner och tvätta den ordenligt med högtryck.

Anton var väldigt nöjd med sin dag på körskolan, hade gått jättebra när han körde andra gången idag och hade fått beröm. Gick lång dag idag, mellan 9-18 och imorgon mellan 7.50-18 ca. Långa och intensiva dagar för honom.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 augusti 2009 22:40

Patricia skjutsade Anton till körskolan tidigt på morgonen.

Satt och slöade på förmiddagen när Linn och Björn tyckte vi skulle följa med till Skäralid och gå en runda och grilla lite korv. Sagt och gjort, vi packade ihop oss, alla utom Patricia som skulle till stan med Liza och fika.

Körde hem till Linn och Björn för att ha sällskap med dem, då vi inte visste riktigt vart vi skulle.

Väl framme så sprang tjejerna lite rundor på gräset medan grillen skulle komma igång.

Hur kan det bli så att kusinerna gör exakt samma rörelse samtidigt???

De sprang runt och gick balansgång på ett träd som låg på marken, bl a. Sen var det grilla korv i mängder innan vi skulle gå en tur runt sjön.

Vet inte vad Linn vill med den minen?? Ha ha ha...


Vi gick runt sjön och vid en jättebrant backe så skulle Moa och Linn tävla om vem som var snabbast upp... Moa vann överlägset ;)

När de sen skulle ner för backen så skulle de inte tävla, men Moa fick sån fart så att hon inte kunde stanna (backen var jättebrant) och far rätt ner på trallen där vi stod och halkade för det var jättehalt, och vrickade sin fotled. Hon fick ligga där en stund med benet högt och så tyckte jag att vi skulle till bilen så hon fick vila, men tuff som hon är så skulle hon ändå hänga med runt sjön. Så upp och hoppa och iväg, fast haltandes då förstås. Men hon tog sig runt sjön och fick en välförtjänt glass när vi kom i mål.

Det var så brant att de fick sitta och kasa ner, men mot slutet ställde sig Moa upp och det gick inte utan att springa ner....

När vi kom hem lindade jag Moas lilla fotled för säkerhets skull.

Väntade på Malin för vi skulle köra upp till gamla sommarhagen och möta upp Monica för att sen visa henne vägen till nya sommarhagen. Efter vi varit där så körde jag en guidad tur med Malin så hon fick se stallet som Seline står på och lite så.

Sen hem och käka taco som Johan fixade till oss. Sen det traditionella... se på gamla inspelade videofilmer där vi tävlar och tränar =))

Blev som vanligt sent, svårt att låta bli, vi har så mycket att tjata om, vi träffas alldeles för sällan nu när vi inte står på samma stall.

Mycket trevlig dag!




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 augusti 2009 22:05

Vaknade av att det ösregnade och åskade för fullt....

Kom ur sängen på vanligt sätt igen, äntligen!

Stack upp till hagen för att flytta hästarna till nästa bete. Jag cyklade med Seline och Marie red. OCh vi blev genomvåta, det regnade hela tiden.

Tillbaka till gamla hagen för hämta mina saker.

Hem och lämnade bilen till Johan som skulle köra till mekonomen för att byta kulhandske. När han kom hem så bytte han till den rätta på släpet och nu blev det rätt.

Patricia och Moa satt och spelade PS2. Anton går på intensivkurs för körkort nu i 2 veckor. Han går hela dagarna mellan 9-16 5 dagar i veckan.

Körde upp till stallet för att följa Malin och Lena till nya sommarhagen.

Till stallet och lämnade av dem där, hem och hämta Johan och tillbaka till stallet där Johan skulle hjälpa Mia och Olof och slänga upp hö på loftet.

Vidare till Maxi och sen var den dagen slut...

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 augusti 2009 16:35

Liten börjar bli stor....

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards