En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 25 oktober 2009 20:30

Vaknar med värsta huvudvärken. Gick inte ens att somna om, så det var bara att gå upp och ta tablett. Moa som sovit i Patricias säng satt med sitt nyinköpta broderi.

Jag hämta upp mina gamla broderier för att se vilka färger jag har på mina garner.

Vi förlyttade till soffan och började brodera hennes tavla. Hon fixade det bra.

Jag gick och småplockade lite och fixade med tvätten. Efter en stund var jag tvungen att sätta mig, trodde huvudet skulle gå i bitar eller nåt. Satt mig och brodera när Moa skulle vara med Miche. Efter en stund så satt jag mig och surfa på datan och kollade tv. Och det är vad jag gjort mer eller mindre under hela dagen. Har verkligen inte klarat av att göra annat.

Johan körde Moa och Miche till Karlslundsbadet. Han var tvungen att sitta kvar och passa dem eftersom de var under 18 år. Vilken gräns på ålder kan man tycka... Skulle vi sitta och passa Patricia om hon var och badade där, skulle inte tro att hon skulle vilja det om man ska vara helt ärlig.

Ja ja de var där i 2 timmar och rusade av sig lite överskottsenergi.

Jag började förbereda maten innan de kom hem, plockade vidare med tvätten och bäddade nytt i Moas säng och började dammtorka lite i hennes rum.

Sen körde vi till stallet och jag fixade Seline och Odessa. Svetten verkligen bara rann av mig, inte normalt kan jag säga. Varm och lite svettig kan jag bli, men idag rann det verkligen om mig. Johan körde och lämnade Moa hos Gon där hon skulle sova över natten. Johan körde till Maxi och handlade lite innan han hämtade mig.

Hem och tog det lugnt igen.

Så idag får det bli tidig säng så man orkar jobba imorgon.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 24 oktober 2009 21:05

Johan gick upp kl 4.30 för han skulle in och jobba kl 5.30 och innan det skulle han ha hämtat upp 4 st på vägen.

Jag somnade om efter någon timme, varför ska det vara så svårt att somna om när man kan????!!!!!

Drömde en massa konstiga saker om att våran bil som plötsligt var vit, åkte iväg utan att någon satt i den, när den rullade iväg hade den släpet med sig, men när den körde av vägen så var släpet inte kvar. Att jag blev indragen i ett inbrott när jag cyklade efter bilen som körde utan förare, jag skulle hämta ut massa kläder från ett hus??!!!, och att en polis som kom till inbrotten berättade att en klasskompis till Moa var gravid???? Hur kan man få ihop detta i en enda dröm?? Finns absolut inget sammanhang, men puls hade jag när jag vaknade kan jag säga. OCh den har förföljt mig hela dagen. Någon som kan tolka drömmar, i så fall vet jag veta vad som händer i mitt liv just nu Obestämd.

Att det har varit rörigt hela veckan det är helt klart. Är detta resultatet....???? Inget är ju sant!


Vaknade av att jag hade jätteont i ryggen, är väl efter allt jagande i drömmen =).

Har haft ont i ryggslutet nu i några veckor mer eller mindre. Idag har det varit mer.


Moa och Gon cyklade upp till kondiset och köpte bullar till frukost. Och när vi ätit färdigt vid 11-tiden så kom Johan hem och åt upp resterna.

Gon blev hämtad och jag och Moa satt och surfa en stund. Städade och tvättade lite medans Johan vilade middag.


Vid 15 tiden körde vi till Ryds marknad i höganäs och gick där någon timme. Moa köpte 2 par mjukis strumpor och en tavla som hon ska brodera med en nalle på.

Sen som vanligt köpte vi gräddbullar, måste man ju ha!..

Och så köpte vi varsin sillatallrik, jag och Johan med bröd och mos och Moa med bröd. Vi blev såååå mätta, men otroligt gott var det.


På vägen hem körde vi och lämnade Moa hos Miche. Hem och jag bytte om för att köra till stallet och göra mina plikter där.

Det var riktigt skönt att komma upp till stallet och få röra på sig efter den sillatallriken.


Hem och softa framför tv:n. Inget att glo på, men bara vara är rätt skönt.

Moa och Miche kom hem senare på kvällen och kollade tv. Sen körde Johan och Moa hem Miche.

Moa lånade Patricias säng i natt också. Får passa på medans hon är borta =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 oktober 2009 13:45

Moa åkte med oss på morgonen för att ha sälle med Gon på morgonen.


Patricia hade tagit ledigt ffrån skolan för att packa och komma iordning inför resan till Lycksele vid middagstid.

Lizas pappa skulle köra dem till Ängelholms flygplats. De skulle inom helsingborg och hämta upp Evelina och sen till ängelholm. Flyget skulle lyfta kl 12.55 och vara framme i stockholm 1 timme senare. Sen var det vänta 1 timme där innan flyget lyfte och landade i Umeå ytterliggare 1 timme senare.

Väl i Umeå skulle Evelinas pappa komma och hämta dem för att sen köra ut till deras jaktstuga där de skulle sova över natten i alla fall.


Dagen var lång och seg på jobb. Trots att jag fick vara på jobb hela dagen utan massa möten och annat som störde mig. Fick gjort några bra saker, men inte tillräckligt mycket bra saker.

Har haft ont i huvudet nu i 2 dagar och det beror nog på att jag har ont i nacken.


Och ingen träningsvärk har jag inte från gårdagens islandshästridning. Jag trodde jag skulle känna något, men absolut inget.


Johan ska jobba tidigt imorgon så han tog med jobbebil hem. Jag körde upp till Gustavslund och hämtade 2 säckar havre som Marie beställt.

Marie kom så vi stod och snackade ett tag, sen körde jag vidare till stallet och mockade till Seline och Odessa. Malin håller på att packa för nu ska hon till Hong kong i 1 vecka och jag ska hjälpa henne under tiden.


Moa och Gon var hemma hos Miche en stund på eftermiddagen, men när jag kom hem så hade de kommit hem.

Johan körde iväg och köpte pizza och kebab till kvällsmat.

Gon skulle sova över här, så jag bäddade upp i Patricias säng, så de gick in och la sig där och kollade färdigt på Idol och nåt annat, så de slocknade väl vid 23.30 tiden, trodde de.

Sen var det kväll, satt och slöade framför tv:n.


Fick sms av Patricia att allt gått bra med flyget och att de blivit hämtade av Evelinas pappa vid 16-tiden och att de kommit fram till stugan. Det var snöblask när de kom till umeå, men i stugan låg det lite mer snö. Var inte jätte kallt.

Hon har lovat att fota och om det finns bredband kommer hon att lägga upp bilder på bloggen, men hon var inte säker på att de hade bredband hos Evelina.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 oktober 2009 14:00

Johan hade utbildning hela dagen i elsäkerhet


Patricia körde moppe som vanligt. Lämnade Liza på skolan och sen körde hon själv till djursjukhuset där de skulle ha prov. Prov i anatomi och hästsjukdomar. Verkligen inga lätta saker, men hon tyckte att det kändes som att det gått bra ändå.


Jag körde till Högastenskolan och lyssnade på Moa som hade spelning kl 10. Mellanstadiet spelar på skolan medans högstadiet spelar på Dunkers när det är FN-dagen. Eftersom FN-dagen är på lördag och de inte går i skolan då så spelar de i veckan i stället.

Moa var med i en låt på keyboard och de blir verkligen duktigare och duktigare för varje år.


Sen tillbaka till jobb och rotade runt i lite saker för att sen köra till Brönnestad och rida på islandshästar. www.bronne.se. Vi får 700:- per person varje år. De ska vi använda till  KulTur, vilket innebär att vi ska vara några stycken, från ca 4 st och till hur många som helst, som hittar på något tillsammans på fritiden.

Killarna hos oss i helsingborg var ju och provade att spela golf för några veckor sedan. Jag kunde inte själv följa med då. Så när jag hörde att några tjejer och killar från lund skulle iväg och rida islandshäst så tyckte jag det lätt kul. Har aldrig gjort detta tidigare.

Alltså blev det så att jag fick följa med och det blev väldigt lyckat. När vi ridit i 2 timmar så var de flesta rätt möra Tyst. De flesta hade aldrig ridit eller bara suttit på häst några fåtal gånger innan. Vi var väl 4-5 st som ridit mer eller mindre tidigare.

Vi avslutade dagen med att äta på Vannaröds slott.www.vannarodsslott.se/ Där satt vi och snackade i ca 2 timmar och hade väldigt trevligt.


Moa och Patricia åkte på att ta hand om Seline, så de hade kört moppe upp på eftermiddagen. Moa hade ridit och Patricia hjälpt henne från marken. De hade hoppat lite småbommar och det hade gått jätte bra.


Johan passade på att jobba länge och tog bussen hem när han var klar för dagen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 oktober 2009 14:15

Jag fick låna bilen med slitna däck, men så farliga var de inte utan det gick.

Så jag satt i samtal med mannen som hållt utbildningen och han visade mig några bra knep och bl a hur man kan utnyttja outlook till mer än att bara skicka och svara på mail. Så nu kan jag vara lite mer effektiv i mitt arbete. Kändes faktiskt bra!

Hem och lämnade bilen, stack till banken och hämtade ut pengarna från försäkringsbolaget.

Iväg och käkade och sen lite jobb innan man skulle hem.


Körde Moa till viarp där hon skulle skriva prov för Ryttarmärke 2. Under tiden körde jag till stallet och mockade och fixade till Seline. Fixade även till Odessa eftersom Malin fortfarande inte mår bra. Hoppas att hon hinner bli bra innan hon ska resa på lördag.


Till viarp och kollade när Moa red på Blomberg. Moa var inte riktigt på humör och blev lätt irriterad när det inte gick som det skulle. Hon var nog rätt trött och börjar bli förkyld så det blev allmänt jobbigt. ÄVen när det gick bra så var hon inte nöjd. Rackarns unge! Hon är så duktig, men vill att allt ska gå bra med en gång.


Sen körde vi hem på 2 hjul för att hinna se Bonde söker fru!

Nu var det kväller!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 oktober 2009 21:18

Förmiddagen började rätt ok, men efter middag var det som förgjort. Verkade som att alla kom på att jag jobbade idag och som att det var sista gången den här veckan eller nåt. Alla skrek GISELAAAAA!!! kan du komma ett tag, Gisela har du tid en stund, Gisela vill du vara snäll... bla bla osv. Hur kan vissa dagar bara bli så här röriga...????


Jag skulle boka en bil till imorgon, för jag ska till lund i hela 45 minuter på ett individuellt samtal gällande effektiv tidsplanering som jag var på en utbildningsdag i början av september.

Jag hade bokat bil, men den bilen går till lund hela veckan med 2 st killar som vi lånat ut till dem och bilen rullar kl 7 - 17 och jag ska vara där kl 10.15 - 11.00

De hade glömt att säga till mig, så jag fick börja jaga bil under förmiddagen och alla skulle hjälpa mig att hitta någon som jag kunde använda. Det enda de hittade var en som ska byta däck på torsdag pga att de är så slitna.

Där vi ska kunna låna bilar ifrån hade inga, alltså är det den enda som finns är den med slitna däck. Känns så där!

Man ska kunna boka via transport, men det måste man göra 3 timmar innan och hur lätt är det om man ska ha bilen vid 9 och de öppnar kl 7.00??? Så under eftermiddagen såg det rätt hopplöst ut. Får se om det löser sig imorgon bitti. Tar dock inte tåget för att 45 minuter i lund. Det tar ju en hel dag om man ska ta tåget.

Ja ja spänningen stiger. Fast jag kommer att sova gott ändå.


När vi körde hem så var jag rätt så förvirrad och rörig så det var inom statoil för att köpa deras goda kanelbullar så jag kunde tröstäta en sådan. Inte bra, men det var vad jag behövde just då.


Moa följde med Miche till Viarp och var med på deras långa teori. De hade ingen ridning utan bara teori.


Patricia körde och fixa Seline på eftermiddagen, hon red och mockade. Men kunde inte sätta hö eftersom det inte fanns någon bal öppen. Hon sprang ut och gav hästarna middagshöet innan hon körde hem.


På kvällen stack Johan ut och fotade och jag satt och förhörde Patricia på hästens sjukdomar och anatomi som hon ska ha prov i nu på torsdag. Gick väldigt bra fast hon själv inte tycker att hon kan nåt. Det tyckte förstås jag.


Jag och Moa körde in till HFRK och kollade Frida när hon hopptränade för Jörgen. Och när vi var på väg dit så ringde Malin och sa att hon inte mådde bra och undrade om jag kunde fixa hennes häst. Så efter träningen körde vi till stallet och mockade och satt höet till hästarna.


Hem och Moa pluggade lite matte. Patricia och Anton var jättetrötta och hade redan gått och lagt sig.


Johan körde till maxi för att fylla på kylen igen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 oktober 2009 21:22

La mig väldigt tidigt igår och ändå när jag vaknade imorse så var jag hur trött som helst.

Det verkade som vi allihopa var trötta imorse, det var väldigt trögt, men vi kom till rätt plats i rätt tid.


Fick inte gjort något av det som skulle göras på jobb idag, men massa annat smågrejs.


Vi hämtade Moa hos Gon på vägen hem. Käkade lite och sen cyklade jag till stallet. Johan och Moa kom upp lite senare efter att de ätit lite. Moa ville rida en stund.

Moa hann plugga lite matte innan vi skulle till stallet.


Johan skulle köra och fota, men det började småregna så han hoppade över det. Han körde och postade brevet till försäkringsbolaget gällande Patricias moppeolycka. De skickade hem en utbetalning i förra veckan, men det var långt ifrån vad kostnaden varit för alla saker. Det är ju så att både jacka och ridbyxorna är nästan helt nya.


Johan hämtade oss i stallet och jag ville inte cykla hem för det började bli rätt så kallt i luften och jag vet att jag får så himla ont i halsen då och det är ju lite onödigt.

När vi kom hem så fixade Moa det sista på projekt Öga. Ska lämnas in imorgon i skolan. Blev jättefint det hon har målat och skrivit om ögat.


Patricia och Anton och en kompis fixade med Antons epa som han har tänkt att sälja.

När den var klar körde de till Skopunkten och köpte stövlar till Patricia och skor till Anton. De var väldigt nöjda med sina köp.


Lizas pappa Johan kom och lämnade papprena gällande flygresan på fredag. Lite tider och så. Han hade även ringt och kollat med norrland så att det var ok att de kommer upp på fredag. Och de var så välkomna. Spännande!



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards