En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 oktober 2009 22:17

Det var första dagen som vi fick skrapa rutorna på bilen. Någon liten minusgrad var det när vi kom ut.

Patricia fick ha termoställ idag när hon skulle köra till skolan, dubbla vantar också, men hade ändå varit iskall om händerna när hon kom fram.


Patricia körde upp och red Seline på eftermiddagen.

Moa följde med Rebecca till Viarp och kollade henne när hon red.


Vi hämtade henne där på kvällen efter att jag varit i stallet och Johan fotat i borgen.

Körde till Maxi och köpte present till Josse som fyller år imorgon.


Anton har fått besked om att köra upp imorgon!!!! LYCKA TILL!!


Nu börjar den ena efter den andra bli sjuka på jobb. Heter att det är förkylning så vi hoppas att det inte blir knorr-sjukan.

På fredag ska vi vaccineras på löpande band på lasarettet. Patricia och Moa har fått att de ska vaccineras i nästa vecka. Och Anton som ligger i riskgrupp har inte hört nåt än. Konstigt tycker jag!


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 oktober 2009 22:00

Så fort en helg går... Idag var det riktigt kallt ute, ca 3-5 grader.

Hela förmiddagen var bara möte.... sen är det middag och detta blir man ju rätt seg av. I alla fall jag.

Eftermiddagen flöt på trots allt.


Hämtade upp Moa hos Gon på vägen hem. Käkade lite snabbt, sen blev jag och Moa skjutsade till stallet. Under tiden var Johan och tvättade och fixade med bilen.


Moa red på Seline medans jag körde lite marktjänst och stod och snackade med Monica.

  


Patricia och Anton hade varit ute och kört moppe och när de kom hem var de genomfrusna.

Anton berättade att han varit och kört på körskolan och pluggat teori på dagen. Och om allt vill sig väl så ska han köra upp på onsdag. Så håll tummarna för honom nu.

Trafikskolan är satt i konkurs och de vill bli av med sina elever så snabbt som möjligt. Nu är det bara Anton och en till kvar som kör där, så det finns gott om tider för att köra på och det utnyttjar de så klart.

Anton tycker att det känns som att uppkörningstiden kom väldigt snabbt, men vill ändå försöka sig på det. Körskolläraren hade varit väldigt nöjd med hans körning under dagen och tycker att det inte finns mycket mer att fila på där. Utan det är teorin som han inte har hunnit med fullt ut. Men det är bara till att plugga...



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 oktober 2009 22:00

Vaknade skapligt tidigt. Gick och plockade lite hemma innan Johan körde mig till Viarp där jag skulle vara funktionär från kl 11 - 16 ca.

Moa skulle vara med Rebecka och Miche, fast det blev bara Miche.

Johan röjde här hemma, körde skräp till tippen.


Det blev till att kratta på ridbanan mellan 11 och 16.30 träningsvärk imorgon,,,,japp kan inte tänka mig annat. Det är ju rätt tungt att kratta på ridbanan där ponnyungarna ridit. De rider som de har snott ponnyn och gräver sig nästa ända ner i botten och det måste krattas till mellan varje häst.


Johan hämtade mig vid 17 tiden efter att vi plockat bort alla hinder och annat som står framme för tävling.

Vi körde upp till stallet direkt efter. Jag orkade inte mer än att mocka och sätta mat och fylla på vatten i hagarna.

Johan körde hem och började på maten, in i ugnen och upp för att hämta mig.

Patricia och Anton kom hem och dukade under tiden.


Moa kom hem på kvällen från Miche. Hon ringde till mig och sa att jag skulle möta henne på cykel. Jag hann inte mer än lägga på luren så var hon hemma. Jag hann inte ens ta på mig jackan. Hon var hur snabb som helst.


Nu börjar det minsann bli kallare ute. Regnade i stort sett under hela dagen. Jag höll värmen eftersom jag krattade mig igenom 5 timmar.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 oktober 2009 13:48

Moa hade bestämt med Gon och Alice att de skulle till väla tillsammans med Alice mamma. Så efter frukosten så körde Johan henne till Gon. Sen skulle de gå från Gon till Alice.

Patricia och Anton skulle också till väla. Patricia och Moa skulle kolla efter någon höstsko som de kan ha tillsammans. De har ju lika stora fötter (nästan) så de använder varandras skor nu. De tycker att det är väldigt smidigt.


Efter Johan kört Moa så stack han iväg mot Ekeby för att fota.


Jag tvättade och gick och småplockade en stund. Sen tog jag cykeln och cyklade 1½ mil på 40 minuter runt rydebäck och råå och gantofta. Såg inte ut att blåsa så mycket, men det gjorde det!!!! Började med väldig motvind och sen var det väldig medvind... Känns i vilket fall väldigt skönt efteråt.


Körde till stallet för att köra vidare till Sibirien, vi var från början 4 st som skulle åka, men det blev bara jag som kunde till slut. Det var halta hästar och lite annat som strulade så det blev som det blev. Jag kände inte för att köra till sibirien själv så jag ångrade jag mig och körde till Bruces istället och red runt där i nästan 1 timme.


På vägen hem från stallet hämtade jag Moa hos Gon där hon varit hela dagen.

När vi kom hem så blev det en varm dusch och sen massor med mat.

Patricia och Anton kom hem och åt och kollade tv en stund, sen stack de hem till Anton igen. Jag och Moa satt och slötittade på tv till ögonen gick i kors.


Moa hade köpt BjörnBorg trosor och nike strumpor för sin presentkort på väla. Hon hade tydligen rätt mycket pengar på dem. Hon var jättenöjd när hon visade detta.




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 oktober 2009 22:19

Efter ett par sega och trötta morgnar (stavas det så???) så var vi faktiskt i tid idag. Blåste en i natt, men det hade lugnat ner sig på morgonen.

Fick undan en del gammalt skrot på jobb, känns alltid skönt efteråt. Eftermiddagen var lite seg. Jobb finns, men jag var lite för trött för att engagera mig i nåt stort, så det blev mest småplock. Ska ju också göras...


När vi skulle köra hem så var det nästan helt vindstilla så jag bestämde mig för att cykla till stallet. Johan körde och hämtade Moa som var hos Alice, sen körde han hem henne. Sen körde han och fotade i glumslövs backar.


Kändes minsann lite tungt i benen första kvarten när jag cyklade. Det var alldeles för länge sen jag cyklade nu. Mycket pga blåst, mörker och kyla. Hoppas på några fina dagar så jag kan cykla igen. Orkar inte cykla när det blåser storm.

Jag fixade 2 boxar, satt mat och red på 1½ timme i dag. Var själv i stallet så då går det fort.


Cyklade hem medans Johan och Moa fixade köpemat (nyttigt när man cyklat) ja ja, vi var sugna på sånt skräp.


Patricia hade träff med tjejerna på Ebbas under eftermiddagen. Hon och 2 tjejer till ska iväg och vara fotomodeller för en dag. De blir stylade, sminkade och fotade under 2 timmar och får ett foto som tack. Spännande!


Anton går på Stattena körskola och igår fick vi reda på att de kursat.... är väl så typiskt. Han skulle dit idag och köra och han körde dit. Han fick inte köra idag utan han får köra på måndag istället. För igår var trafikskolan helt stängd och de som skulle kört då fick köra idag istället. Men då fick han plugga teori istället. Och det är nog det han behöver först och främst. Körningen klarar han nog, kör ju epa rätt mycket. Det enda de klagar på är att han kör för sakta. Det är väl bra!?!? bättre än att han kör som en galning.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 oktober 2009 22:45

Lämnade Moa hos Gon...

Patricia har börjat åka buss nu, tycker det är för blött och kallt att köra moppe. Känns nog rätt ok, eftersom det har blåst rätt mycket och det blir ju halt med alla löv som ligger överallt.


Då var det upp snabbt på kontoret och hämta nya papper för nytt möte i lund på förmiddagen. Idag var det träff med alla adminstratörer igen, samt lite personalsamordnare, affärsområdeschefen och ekonomerna.


Tillbaka till helsingborg och trött i huvudet efter mötet. Att ens försöka göra nåt vettigt efter möte, det fungerar verkligen inte för mig. Det är en sak att vara på möte "hemma" för då är man snabbt på rummet igen, men när man ska köra ca 1 timme efter mötet och sen försöka sig på att skärpa till sig igen. Det har jag väldigt svårt för. Att jag får saker gjorda, ja det får jag, men inte det jag hade tänkt.


Patricia skulle på återbesök hos tandläkare på väla så jag körde henne dit, tillbaka till jobb och hämta Johan. Hem och bytte om, sen stack jag och Patricia upp till stallet. Vi skulle få hjälp av Frida att löshoppa Seline.

Moa var hos Michelle under eftermiddag och kväll.


Precis när vi var klara med löshoppningen så öppnade sig himlen och det började verkligen storma i ca 30 minuter sen lugnade det ner sig igen.

Det började regna tidigare i rydebäck och då hade Moa och Miche varit ute och gått. De fick springa hem och de blev totalt genomvåta.


Senare på kvällen så började det blåsa upp igen.


Johan, Moa och Patricia körde till Maxi och köpte hårfärg till Patricia. När de kom hem så färgade vi hennes hår. Skulle vara mahogny, men det blev mest brunt faktiskt, med lite rött i. Det blev bra.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 oktober 2009 22:30

Idag är det mammas dag, både födelsedag och namnsdag! GRATTIS!!


Vi körde och lämnade Moa hos Gon på morgonen, in till jobb för att hämta papper som jag skulle ha med mig. Gick och hämtade bil för att sen köra till lund. Skulle på träff med de andra administratörerna på förmiddagen.

När vi var klara blev vi bjudna på lunch, sen rullade jag tillbaka till helsingborg.

Det är så svårt att komma igång efter att man har varit på möte halva dagen. Var tillbaka vid 13-tiden och då hade jag 9 fakturor att behandla. Vilket efter ca 30 minuter var närmare 40!!!! Var kom alla de ifrån. Och jag som skulle gå kl 16 eftersom Moa skulle rida och innan det skulle jag hinna med seline.


Ringde Patricia och bad henne fixa Seline för jag var tvungen att stanna kvar och bli färdig med alla fakturor först. Var sista dgaen att fixa till dem. Jag och en av cheferna satt och hjälptes åt med dem så det gick skapligt fort. Klar kl 16.30, och då for jag och Johan hem. Bytte om och körde till viarp med Moa. Och eftersom det inte blev så sent så fixade jag Seline själv under tiden Moa hade teori.

Idag red hon Blomberg och hon var såååå nöjd efter lektionen. Susanne hennes ridlärare, tyckte det kändes jobbigt att det inte hade gått bra för Moa i söndags på tävlingen, eftersom det var hon som sagt till Moa att vara med på Yr. Och det hade hon sagt till henne för att hon tycker att Moa rider honom så bra. Men hon ska se vad hon kan göra så att det blir bättre nästa gång. Skönt att ridläraren verkligen vill att det ska kännas rätt för Moa.

  


Sen var det full fart hem för att hinna se "Bonde söker fru"... jag och Moa tycker det är en av de roligare serierna att följa. När det var reklam hann vi äntligen ringa till mamma/mormor/svärmor och gratta henne.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards