En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under oktober 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 oktober 2009 21:53

Inget regn och nästan ingen storm på morgonen. Fast det började blåsa mer framåt middag, så det varade inte så länge.

Moa åkte med oss till Miatorp på morgonen, skulle hem till Gon.

Patricia tog bussen till skolan för hon skulle träffa Naemi på eftermiddagen.


Har känt mig lite seg och hängig idag igen. Undrar vad det är som står i min kropp som inte vill ut riktigt.

Moa och Patricia låter lite som i målbrottet i rösterna just nu. Lite hesa och risiga. Men verkar ändå pigga.


När vi kom hem så var Patricia, Naemi och Moa hemma.


Johan körde mig till stallet och körde själv och fotade lite och körde sen vidare till IKEA och köpte en ny tavelram till Patricia. Sen körde han inom Maxi och handlade lite innan han hämtade upp mig i stallet.


Hem och gjorde ingenting. Orkar verkligen inte ta tag i något för tillfället.

Bättre att bli sjuk och sen må bra... detta tar bara på krafterna. Har känt mig halvhängig i snart 3 veckor.




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 oktober 2009 22:15

Då var det fint väder igen, ja visst ja...helgen är ju över.Obestämd


Moa ville till Gon direkt på morgonen, för de skulle ha sälle på morgonen.

Patricia fick skjuts av Anton till skolan, för han började inte förens kl 10.10


Inga direkta sensationer på jobb som är värt att tala om... måndag så in i bomben, men annars inget spännande.


När vi körde hem hämtade vi Moa hos Gon. Körde hem och bytte om för ikväll skulle Patricia träna med Seline för Lisette i Frillestad.

Körde till stallet och fixade och körde till Frillestad. Och vi kom i tid!!!

Men det skulle kunnat slutat i en krock. För sista biten till ridhuset är en grusväg och när man ska svänga in på den lite åt höger så fortsätter asfaltsvägen rätt skarpt till vänster och från andra hållet kommer en IDIOT i full fart och kom nog på sig att han inte kunde se genom svängen... han bromsar och jag bromsar med stackars Seline där bak. Hela släpet hoppade och Seline fick trampa om en hel del för att inte tappa balansen. Stackars häst!

Han som vi möter har lite problem att rätta upp sin bil och går över mittstrecket mot oss. Tur att man kan reagera snabbt och att det inte gick så fort för oss, för annars vet jag inte om vi hade klarat det... Men han kommer säkert köra lika fort i den svängen nästa gång han kommer där.


Gick i alla fall bra för Patricia när hon tränade. Körde tillbaka till stallet och gjorde det som var kvar, sen hem och softa.

Patricia håller på att skriva ut foton som hon ska ha i sina nya ramar (eller nya och nya, hon fick dem när hon fyllde år). Den ena glasskivan på ramen gick sönder, så det blev till att kasta. Se om vi kan hitta någon liknande ram på IKEA kanske.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 oktober 2009 22:01

Upp tidigt idag igen... för idag skulle Moa tävla dressyr i viarp på lilla Yr.

Var på plats kl 8 och fixade till honom.

När Moa började rida så var han såååå trött och ville ingenting. Vi blev jätteförvånade för han brukar alltid vara pigg och positiv.

Hon fick till och med använda spö vilket hon aldrig har använt på honom tidigare.

Hon red fram och det såg bra ut, men när hon kom in på banan så försvann all befintlig energi från Yr. Och där får hon inte ha spö och gissa om han är ögontjänare, för så fort hon släppte spöt så försvann all energi.

  

Moa är envis och gjorde så gott hon kunde. Men när han absolut inte vill galoppera och domaren sa till Moa att försöka igen så gick det inte att hålla tårarna tillbaka. Hon blev så besviken på Yr som alltid ställer upp i vanliga fall. Domaren ville att Moa ändå skulle fortsätta även om Moa själv inte ville. Domaren tyckte att Moa red så bra att hon ville ge henne en chans ändå. Bra gjort av domaren tycker jag. Det slutade med att Moa fortsatte rida färdigt programmet, dock med tårarna hängandes. Moa var jätteduktig, men tyvärr var hästen inte på humör. Kan vara så enkelt att nu när hästarna sätter ny päls så blir det precis som vi, väldigt hösttrötta. Hoppas att det bara är det och inte som han mår dåligt. HEJA MOA!!

Hon fick rida in i andra ridhuset direkt efter och få honom i galopp... med spö!! och då gick det hur bra som helst.


Ja ja senare på eftermiddagen så hade hon nog släppt detta och förstått att hon var jätteduktig.


Det har inte blivit mycket gjort idag, är så svårt just nu. Tror att vädret påverkar mer än vad man tror faktiskt.


Moa följde med Gunilla och hennes familj till väla en stund på eftermiddagen. Johan skjutsade mig till stallet och stack själv till borgen och gick en liten fotorunda. Hämtade mig och vi hämtade Moa i miatorp. Körde inom statoil och köpte fler kanelbullar. Man kan inte ens baka själv för billigare peng så vi gjorde det enkelt för oss...


Patricia och Anton trotsade den hårda blåsten och körde moppe till Gantofta. De har kommit hem igen så det gick bra.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 oktober 2009 21:30

Vi vaknade väldigt tidigt idag så vi bestämde oss för att åka till Kullabygdens hopptävlingar. Frida från stallet skulle vara med och hoppa 2 klasser (1.10 och 1.20)

När vi kom dit så hade hon precis hoppat 1.10, hade gått så där. Vi gick in ohc fotade lite andra ryttare. Jag och Moa gick upp så att hon kunde köpa lite fika (ett måste när man är på tävlingar=))

Sen gick vi ner så att vi skulle vara beredda när Frida skulle komma in.

Fridas pappa passade Malte, men när han såg Moa så bytte han barnvaktFlört.

  

Så här glad blir han när Moa busar med honom. Han skrattade sååå gott!!! Synd att ni inte kan höra det. Ni får föreställa er det istället.

  

Vi fick se Frida hoppa 1.20m och det är högt, men det hoppade det som inget. Gick jättebra för dem!

Innan vi körde hem så körde vi in i höganäs och gick på sportoutlet för att se om de hade något kul. Moa hittade en adidas tröja, men vi hittade inget kul annars.

Vi körde inom centrum och köpte varsin korv innan vi rullade hemåt.

Hem och bytte om, sen körde jag Moa till viarp där hon skulle fixa till yr inför morgondagens dressyrtävling.

Under tiden körde jag upp till stallet och red ut en runda i det underbara höstvädret. Det var så att man kunde sitta kvar på hästen utan att blåsa av, men mer var det inte. På slutet av ridturen så kom det en hagelskur blandat med regn, så det blev en lång snabb galopp, vilket var jobbigt för jag kunde inte titta framåt för det slog som småspik i huvudet.

Körde och hämtade Moa i viarp, tillbaka till stallet för att köra marktjänst som jag inte hann med innan jag skulle lämna Moa. Mycket köra fram och tillbaka blev det. Tur att det inte är långt.


När vi kom hem så strök jag undan all tvätt i stort sett, så där var lördag kväll räddad.

Patricia och Anton tog bussen in till stan och gick och käkade på Peking house på kvällen. Johan körde in och hämtade dem, de var inte sugna på att gå till bussen i ösregnet och stormen.

Vilket väder det har varit hela dagen, regn och storm. Usch och fy!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 oktober 2009 22:13

Johan hade sin frifredag idag efter att haft jour en vecka. Lyxigt!! Jag skulle också kunna tänka mig vara ledig var 5;e fredag...

Vi kände oss båda lite småhängiga idag. Johan lite småförkyld och jag början till ont i halsen.


Johan körde mig till jobb för att sen hem och hämta Moa och skjutsade sen henne och Vicky till skolan.


Patricia gick upp väldigt sent idag så hon fick springa till bussen med frukosten i handen. Ja ja så är det när man inte går upp i tid.


Kändes väldigt lugnt på jobb idag, har att göra, men det var inte mycket folk och då blir det väldig lugn och ro. ARBETSRO!!!


Johan hämtade mig när jag slutade, hem och åt pizza och kebab. Vidare upp till stallet. Moa skulle rida så hon fixade Seline och jag marktjänsten. Johan stack ut och fotade och handlade under tiden.


    

När han kom och hämtade oss så bytte han stödhjulet på släpet. Det hade blivit punktering på däcket, hur nu det har gått till. Så innan han hämtade mig på jobb så hade han varit på Biltema och köpt ett nytt ej uppblåsbart hjul. Lika som vi haft innan. Tror att det är bättre.


Hem och där satt Patricia och Anton, proppmätta... de hade fått i sig sin pizza. Sen kom Anton2 och de fikade lite, sen stack de ut och ja sen vet jag inte mer. Mest troligt är de ute och kör rundor med Epan och hänger bland kompisar. Som tonåringar gör helt enkelt...


Fick precis reda på att Patricia hade alla rätt på sitt första kemiprov.

Moa hade alla rätt på sitt engelska glossförhör i förra veckan och även sitt mattetest.

Hur det känns att vara förälder till "såna" barn??? Ja vad ska man säga???Flört

NÖJD!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 oktober 2009 21:23

Jag körde Moa och Vicky till skolan och sen körde jag Patricia till djursjukhuset där hon skulle vara på förmiddagen.

Idag var det riktigt höstväder när vi vaknade så jag tyckte inte att Patricia skulle köra moppe, med risk att de skulle köra omkull. Det har blåst, regnat, haglat och varit sol om varannat hela dagen. Ca 10 grader varmt på dagen och på kvällen ca 5 grader.


Då gick Johan av jouren, men det är snart dags igen. Att ha det var femte vecka är tajt och nu har vi fått reda på att det kanske blir var fjärde vecka.


Dagen bara försvann i ett nafs. Förstår inte var tiden tar vägen.


På vägen hem körde vi till Biltema och köpte nya backspeglar till Patricias moppe. Sen blev jag supersugen på kanelbullar så vi körde inom Statoil vid Berga. De sålde 10 kanelbullar för 50 kr. Det var väldigt billigt och så var de alldeles nybakade.... mmmm bara tänk er hur gott det luktade.... och smakade =)


Patricia och Anton x2 var på väla och shoppade.


Jag och Moa körde till stallet och körde marktjänst för vi tyckte vädret var emot oss. Men när vi nästa var klara så var det förvisso inte mer än 5 grader varmt, men vindstilla och nästan fullmåne.


När vi kom hem så hade Patricia och Anton intagit sängläge där de låg och kollade "på andra sidan häcken". De är nog lika trötta som oss andra.


Moa och jag pluggade glosor när vi kom hem och det gick bra. Sen var vi så trötta och gick och la oss.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards