En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under augusti 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 augusti 2010 22:30

Tog det riktigt lugnt idag, allt var förberett inför kalaset i eftermiddag och det är skönt när man är klar i tid och inte som alltid behöver stressa för att hinna innan de kommer.

Var uppe i hagen på förmiddagen och gav hästarna mat.

Vi bjöd på kakor och tårta, för så ville Moa ha det den här gången, och det är de som bestämmer hur de vill ha det när de ska bjuda hem.


Regnade i stort sett hela dagen, så det blev till att sitta inne.


  Moas presenter, bl a ... den populära stereogrisen =)  


När gästerna åkt hem så var det hagen igen. Monica hade flyttat över hästarna till den andra hagen för att förhoppningsvis ska de kunna gå där i alla fall en vecka. Mycket körande är det nu. Men det är bara den här veckan också sen blir det stallet i slutet av veckan som kommer.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 augusti 2010 15:00

Väckte Moa med skönsång som bara kommer från oss =D

Tycker lite synd att väcka min barn på detta sätt =D Men de vaknar i alla fall, ha ha!


Frukost och paket på sängen är ett måste och så även för Moa.

Hon fick sin efterlängtade stereogris http://www.bolagret.se/sv/articles/2.128.939/ipig-for-ipod-2-farger

Headset rosa med"diamant" till mobiltelefonen, laptop-skydd och så pengar.


Johan gick ut och tillsammans med grannen så satt de upp det nya planket. Grannarna hade grundmålat plankorna igår så de hade hunnit torka och det var bara att såga och sätta upp.

Under tiden så bakade jag och Moa, sockerdrömmar, chokladkakor med pärlsocker och sockerkaka (Ingegerds goda).

Patricia och Anton var på väla och skopunkten för att leta efter nya skor till Patricia, men hon hittar inga. Sen körde de till hagen och gav Seline mat och slängde även ut hö till alla hästar.


Kanonväder så vi kunde sitta ute och fika och det är skönt för det blir så trångt inne. Väldigt varmt, de hade lovat omkring 20 grader, men tydligen så hade gästernas bilar visar 27-28 grader. Och det kan nog stämma för det var riktigt varmt.


    


Moa fick ännu mer pengar för nu börjar det bli svårt att köpa nåt till henne. Önskar sig dyrare saker och svårt att veta exakt vad hon vill ha. Men det är väldigt bra med pengar för då kan hon själv köpa det hon vill ha.


När gästerna åkt hem så körde jag och Moa upp till stallet för Moa var sugen på att rida på Bellino. Moa hämtade honom och jag fixade mat till Seline under tiden.

Moa tränade på att longera honom först en stund och han var lite busig så hon fick använda longerspöt som en förlängd arm. Och det tycker han är lite läskigt, att det kommer en sån lång pinne bakom honom, så då gör han precis som han ska =).

Sen sprang de runt lite för att träna på att stanna, för att han inte ska springa ner Moa varje gång hon stannar. Och såååå duktig han har blivit, han verkligen tvärstannar när hon stannar. Riktigt duktig!

Slängde upp Moa på honom och travade runt och det gick också jättebra idag. Idag klarade han av att trava flera varv, så länge jag sprang i alla fall, för när jag saktar ner lite så stannar han gärna.

Släppte lite på linan så Moa får försöka styra honom själv och stanna också. Det går bättre...

Av med sadel och skrittade en stund barbacka, det tycker han är lite läskigt, han sjunker ner med ryggen och tycker det är allmänt läskigt när hon sitter direkt på hans rygg. Kan det vara för att Moa har så spetsig rumpa ;D


När vi var klara med honom så körde vi ner till hagen och gav Seline kraftfodret. Hon kommer att få kraftfoder 2 ggr om dagen nu så att hon inte tappar mer i vikt. Och idag reagerade jag på att alla hästar har tappat i vikt mer eller mindre. Inte roligt att se.... Vi får nog ge ännu mer hö per dag.

Patricia och Anton kom upp till stallet och kollade när Moa red på Bellino, sen följde de även med ner till hagen.

Lena och Saga kom också upp till stallet och kollade en stund. Lena är också bekymrad över att hästarna tappar i vikt.

MER MAT TILL VÅRA HÄSTAR!! Synd att det inte har regnat tidigare i sommar så att gräset har kunnat växa. Nu är det lite för sent, för jag tror inte att det blir så mycket näring i gräset som kommer upp nu.


Patricia och Anton körde och beställde en familjepizza som vi delade på när vi kom hem från hästarna.

Sen var det lugn och ro resten av kvällen, förrutom Patricia och Anton som körde iväg och kollade bilar och träffade kompisar.


Moa var väldigt nöjd med dagen och somnade gott.




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 augusti 2010 00:41

Grattis på din första tonårsdag! Hipp hipp hurra!





  

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 augusti 2010 00:30

Upp innan kl 8 för att duscha och fixa frukost så att vi skulle kunna komma iväg till kl 9 ungefär. För idag bar det av mot ullared och tv-inspelning ;D


Anton hoppade över att följa med, blir ju lång dag när man åker dit av någon konstig anledning =)


Var där strax innan 11 och då käkade vi medhavd matsäck för att stärka oss lite innan vi högg tag i kundvagnen.

Ja och vi smög förbi alla kameror som fanns överallt, jag menar verkligen överallt. Jag som verkligen inte tycker om att bli filmad och fotad gör ju vad som för att komma undan och hoppas att jag lyckades.


Lämnade affären vid 17 tiden och då var det lite mat i magen innan vi körde hem. Och vi tog mat från samma ställe som vanligt, vet inte vad det heter, men de har thai-mat i alla fall och den är helt okej att äta.


Hemma vid 19-tiden och packade upp allt, sen körde Johan iväg och fotade och jag tog stålponnyn upp till hagen för att kolla till Seline. Cyklade inom stallet för att sätta lite mat som jag skulle ha med míg ner till henne.


Moa var trött så hon hade bara suttit i soffan och tagit det lugnt. Patricia och Anton var ute och körde en stund på kvällen.


Imorgon är det den stora dagen för Moa =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 augusti 2010 00:15

Michelle fyller 13 år idag, hipp hurra!


Moa gick hem och grattade henne. Hon och Johan var iväg och köpte ett presentkort till henne under förmiddagen.

Sen när Moa var hemma hos Miche så körde vi till väla och handlade present till Moa.

Patricia och Anton körde upp till hagen och gav hästarna hö och kollade Selines ben som nog såg lite bättre ut tyckte Patricia.


Efter att vi hanlat färdigt så körde vi hem och tog det lugnt ett tag, sån dundrans huvudvärk och seg i kroppen. Vill inte känna det så!!!!

I alla fall så stack Johan upp och hämtade släpet för att lasta på brädorna från planket som han rev och så klippte han häckarna och vi öste in det i släpet också.

Sen körde han till tippen och till byggmax för att handla nya brädor till planket.


Under tiden så klippte jag gräset och städade på uteplatsen. Rensade bort "höst" löv från poolen . Vill inte att löven ska falla än!!!!

Gick in och fixade med tvätten och sen var det den lilla djävulsmaskinens tur. Moa dammsög halva huset och sen fick jag med värme ta över =). Vid det här laget så trodde jag skallen skulle gå i bitar!!!

Käkade tacos och ipren.... blev lite bättre efter ca 1 timme. Och jag som hade tänkt cykla till stallet och kolla hästen, men jag orkade bara inte.

Så den här dagen känns som att jag bara har segat ihop... Nä bättre ryck imorgon, då är det ullared som gäller =))

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 augusti 2010 14:45

Strålande sol från klar blå himmel på förmiddagen, men det ändrade sig lite under dagen. Blev lite molnigare och slutade kvällen med ett rejält ösregn. Men antagligen kom inte det regnet hos hästarna som verkligen behöver det.

Fast jag tror att vi kommer att få regn hela hösten eftersom vi önskat det så mycket nu i sommar, så vi kommer nog bli mer än nöjda=)


Johan gick ut och drog ner planket vi har mellan oss och grannarna som vi har till vänster om oss. Det är så murket och färgen har flagnat. Så nu ska det upp ett nytt plank som ska målas. Samtidigt så kommer vi att måla om förrådet till vitt också.


Ja jag gör inte mycket just nu, tvättar och går och småplockar, sitter med korsord. Det är verkligen hundra år sen jag gjorde det, men när Patricia och Moa började med det i bilen på väg till Kalmar så blev jag lite sugen.


Blev skjutsade till hagen, jag hoppade av och gick och hämtade Seline och gick med henne till stallet. Johan skjutsade upp tjejerna till stallet, för de skulle börja fixa med Bellino. Idag var det träning att gå över presenning.

Han gjorde så mycket som man kan göra för att slippa gå över =). Att stå stilla och hoppa 1 m över presenningen är inte illa ;D

Men lite lock och pock med havre så kan man nästan göra vad som helst. Han var duktig för flera gånger så gick han på den, men det blåste lite för mycket för att hans lilla hjärta skulle klara hur mycket som helst =9

        


Tanken var att Frida och Patricia skulle hoppa varsin runda på pay and ride i viarp på kvällen. Men när jag kom upp till stallet och går genom grinden och Seline vänder sig om så ser jag att hon är svullen och har ett rivsår på höger has. Provade att lina henne för att se hur hon rörde sig och hon visar att det är svårt att böja på höger bakben som hon ska.

Frida kom hem och jag visade henne och vi konstaterade att det var inte snack om det utan det var bara att gå tillbaka med henne till hagen igen.

Årets sötaste valpar.... Det finns många sätt att sova på =)

  

De kom och hämtade mig och vi körde till viarp för att kolla när Frida och Camilla hoppade sina hästar.

    

Hem och gjorde absolut ingenting. Det började regna så det var in med kaninen. Den stackarn åker in och ut hela tiden pga vädret som blir riktigt skitväder till att vara hur fint som helst.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 augusti 2010 14:30

Grattis söta Rebecka på Din 4-årsdag!

Så fort tiden går, det är ju inte klokt. Tycker inte det är länge sen mina barn var så små, men det är det....

  


Tog det lugnt på förmiddagen och körde sen ner till Kävlinge för att fira Rebecka på hennes dag. Det blev fika och glasstrutar till stora som små =)


Söta ungar.....

                    



Brorsan, store fiskarmästaren =9, eller nähä det skulle vara fiskedamm ;D


Diskuteras lekstugebygge

       


Mys i hängmattan med storkusinen Patricia

 

Och sen med den andra storkusinen Moa. Sitter och jämför benen eller???

    

Paketöppning, tejp, papper och stämpelpennor fick hon av de största kusinerna. Hoppas att det passar pysselfia...


    

På håll kan man snacka, men inte för nära för då tycker Pontus att det blir liite för jobbigt. Men hur svårt har han det inte då... bara massa tjejer var han än tittar..

       


Hem och ombytte innan stallet. Patricia och Linn red ut en runda och jag och Moa körde till stallet och fixade med Bellino. Eller Moa fixade och jag grejade lite i stallet, tvättade hinkar och lite annat som bör göras innan hästarna ska in igen. (hoppas inte än på några veckor).

Först så longerade vi Bellino med sadel och träns på, sen hoppade Moa upp på honom och travade lite och det gick bra när han förstod hur man skulle göra. Blev någon blandning av skritt och trav i början, men sen gick det riktigt bra. Han är sååå duktig denna lilla skit.=)  


Grillade på kvällen, men satt faktiskt inne och åt, kändes lite för kallt ute.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 augusti 2010 16:15

Sov hur länge som helst och det är ju inte bra att sova bort sin semester. Vi har ju helt vänt på dygnet.


Moa och Johan gick ut och fortsatte bygga på kaninhindren och när de var färdiga så provhoppade Moa dem med Cookie.

Jag satt mycket vid datorn och korsord under dagen. Tog det allmänt lugnt, men så stressad jag blir av att inte göra något!!!

Senare eftermiddag körde vi till väla och köpte present till Leif som fyller år idag och till Rebecka som fyller år imorgon.


Körde ut till Billesholm och firade Leif en stund på kvällen. Jeanette med familj var redan där när vi kom så de satt och fikade ute. Blev lite små kyligt under kvällen och några droppar regn kom det också.


Hem om för att byta kläder, upp till stallet och hämtade släpet och körde till Härslöv för att köpa ensilage till våra hungriga beteshästar. Vi mötte upp Björn på plats och sen upp till hagen för att lasta av balarna. 150 kg flyttar man ju inte helt själv från släpet och ner på marken, eller i alla fall inte på nåt snyggt sätt. Så det är skönt när man kan få hjälp.



          

Hon börjar hoppa högt också denna lilla varelse...

  Och bråttom har hon, så Moa nästan inte hinner med henne =)       

Nästan stilpoäng på den

  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards