En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under oktober 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 oktober 2010 22:48

på födelsedag och namnsdag!!!

  



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 7 oktober 2010 21:45

Moa mådde inte bra, ont i halsen och tung i huvudet, så hon blev hemma och sov vidare. Mådde lite bättre under dagen.

Vi körde hem och fixade så hon fick lite att äta. Hennes önskemål var Gorbys piroger =)... trodde hon ville ha något hemlagat, men nä hon ville ha pirog. Så vi körde inom affären på vägen hem.


På eftermiddagen var jag nere i bunkern och hjälpte till med Springlife-enkäten som alla ska fylla i. Det är en nöjd-medarbetar-index- enkät som alla ska fylla i för att cheferna ska se hur vi upplever dem, typ!


Full fart upp till kontoret igen och fick gjort de sista fakturorna som skulle vara klara idag.


Sen fixa till sig lite för vi skulle på KulTur med jobb. Vi började med att gå till idrottsmuseét med i stort sett alla från jobbet och sen gick vi vidare till Le Cardinal och käkade. Trevlig kväll tillsammans med arbetskamraterna.


Patricia hopptränade för Frida och Moa följde med och satt barnvakt till Malte under tiden. Malte är också förkyld och har feber, så han hon Moa kunde vara sjuka tillsammans medan Frida tränade Patricia.

Det hade gått jättebra med hoppträningen, Seline är mycket positivare och Patricia har börjat rida bättre. Skönt att det äntligen har vänt. Hoppas nu bara att det går lika bra i helgen när de ska tävla.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 6 oktober 2010 21:57

Moa mådde inte så bra när hon vaknade idag, men ville ändå försöka sig på skolan. Hon började dagen med matteprov och ville försöka göra det.

Hon hade mått dåligt till och från under dagen. Hon hade gått till sköterskan för att få en panodil, vilket inte är helt lätt. Man ska få det dokumenterat att man har varit och hämtat en tablett, för vad jag tror, att de ska kunna följa upp om det är beroende av tabletter eller om de har ont väldigt ofta.


Patricia fick skjuts av Anton idag också, han blev nog hemma även idag pga sin förkylning.


Patricia trivs på sin praktikplats hos Jörgen. Idag hade de inte ridit något utan bara haft stalltjänst och hjälpt honom när han hopptränade en häst i ridhuset.


Gjort massor, men inte fått något gjort, så skulle man lätt kunna sammanfatta den här dagen. Fått iväg allt gällande personal, sista dagen imorgon, så det känns bra. Även alla fakturor som ska vara klara imorgon eftermiddag är nääästan klara, har 2 kvar. Precis lagom att starta morgondagen med.


Vägarbeten i hela stan känns det som, även ut på motorvägen så det var lite segt att ta sig hem efter jobbet idag.

Men väl hemma så var det snabbt ombyte av kläder, mackan fick följa med och ätas upp i bilen.

Jag lämnade av Moa i viarp, körde sen vidare till stallet och utförde allt som skulle göras där innan jag hämtade in Seline och fixade till henne. Lastade och körde till Viarp där Moa väntade på att få rida Seline på lektion.

Gick bra, de hade dressyr och tränade på framdelsvändningar bl a.


Till stallet och öste ut hästen och grejerna och sen körde vi hem. Moa var lite hängig eftersom förkylningen bråkar mest på morgonen och kvällen.


Johan bytte fläkt i badrummet, den andra har låtit som ett jet-plan eller nåt sånt sista tiden.


Patricia och Anton softade i soffan och kollade "Bonde söker fru" när vi kom hem. Patricia hoppade över dansen ikväll för hon börjar få ont i halsen och hon vill inte bli sjuk nu närh hon ska tävla på lördag.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 5 oktober 2010 22:00

Ser så kallt ut ute på morgonen så man kränger på sig massor med kläder, men sen under dagen så är det varmt igen och man kan bara konstatera att man har för mycket av det på sig.


Började med att hämta bullar till en utbildning som vi hade på kontoret. Fixade och trixade lite med kaffekokning och sånt smått plock.

Jobbade en stund på rummet. Rör i det mesta, men jobbade mest på att få undan fakturor och arbetsorder.

Efter middag gick jag över och hämtade en telefon till vår nyanställde, vidare ner till receptionen, verkstäderna och akuten och lämnade papper gällande jourerna.

Upp på kontoret och i stort sett bara packade ihopa mig.


Patricia hade fått rida en av Jörgens hästar i Ankis ridhus på dagen, annars vanligt stalljobb. Hon fick skjuts idag också. Anton var hemma för han mådde inte bra. Genom förkyld, tung i huvudet.


Hem och hämtade tjejerna, till stallet och fixade. Moa och Patricia fixade Seline snabbt så att Patricia skulle hinna rida Seline en stund innan vi följde med Frida på hoppträningen inne på HFRK. Moa skulle hjälpa till med Malte och Patricia att lasta Curre.

När vi kollat klart så körde vi och hämtade Johan som gått hemifrån och till Jet-macken på Filbornavägen, 1,3 mil hade han lyckats att gå idag på 2,50 timmar.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 4 oktober 2010 22:15

Nu är fakturering över och jag känner mig lite avslagen som jag alltid gör efter en stressad period. Fast det är nu jag vill ha energi och köra på så jag hinner ifatt till nästa körning, men det finns inte.


Patricia fick skjuts till sin praktikplats utanför Gantofta, av Anton på morgonen, blev hämtad på eftermiddagen också.

Idag hade då fått jobba i stallet och longerat häst. Hon tycker det känns okej att vara hos Jörgen.

Det är hon och Agnes från hennes klass som ska praktisera där i 3 veckor.


Moa och Anton känner sig förkylda och hängiga, men går ändå till skolan.


Var nere en stund på verkstaden på eftermiddagen för att testa min data, fungerade inte på snickeriverkstaden, men på elverkstaden gick det. Efter lite mek så provade jag på snickeriet igen och då plötsligt så hände det.... det fungerade. Toppen för då kan jag sitta där och jobba någon dag i veckan.


Patricia dansade på kvällen, Johan körde först Moa till viarp, mig till stallet och sen vidare till väla för att hämta Patricias telefon.

Moa håller ju på att ta grönt kort för att kunna tävla lokala tävlingar.


Jag tömkörde Seline och hon var väldigt pigg. Då är det jobbigt när det är mörkt och blåsigt.... ja det är ju inte klokt vad det blåser för tillfället. Hela tiden hur mycket som helst!!


När vi kom hem så tog vi det väldigt lugnt.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 3 oktober 2010 22:11

Hur kan det blåsa så mycket heeeeela tiden!??? Men man ska ju egentligen inte klaga, för det regnar ju inte!!


Patricia och Anton var uppe tidigt och stack till Bårslöv för att äta frukost där.

Johan stack upp till affären och köpte bullar till oss.


Vid 10.30 så körde jag till stallet för att rida ut med Monica. Vi red i nästan 2 timmar Sura gubben backen, fälten bakom frisören, mot Bianca, galopp på fältet utanför henne, en runda ner om skogen och klättrade lite, trädan och mer fält. Red bakom Fjärestad kyrka och trädan och granarna med avslut på fälten igen.

Och Seline var väldigt laddad och galopperade väldigt gärna och snabbt =)


Hem och duschade, käkade och sen körde Johan, Moa och jag till väla och köpte byxor och tröja till mig, och tröja och halsduk till Moa, underställ och strumpor till Johan. Även en ny fläkt till badrummen. Den vi har nu låter som bara den och vill inte riktigt sköta sitt jobb längre.


Sen blev det en runda in på nya IKEA för att köpa värmeljus. Det är väldigt STORT om man jämför mot förra IKEA kan man ju säga.


Patricia och Anton var i Bårslöv och Gantofta bl a under dagen. Kom hem tidigare på kvällen och käkade med oss.


När vi kom hem så gick Johan upp på vinden och tog ner vinterkläder och skor. Börjar bli hög tid att använda stövlar och kängor och tjocka jackor förstås.

Johan hade någon mil och lite till att gå så han stack iväg för att gå en runda på kvällen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 2 oktober 2010 22:00

Sov lääänge, helt slut i kroppen!


Johan har pratat ett tag om att åka till bilkyrkogården i Ryd, en bit från Tingsryd och idag tyckte han att det var perfekt fotoväder.

Jag ville gärna med, men orkade verkligen inte. Kass när man känner sig så seg!

Men att sitta i bilen i ca 4 timmar, gjorde valet rätt lätt idag.


Patricia och Anton körde till bl a väla och köpte en Iphone 4 till Anton.


Moa och Miche var ute och sålde kvällsposten. De hade beställt 30 st tidningar eftersom det gick så bra förra helgen, men tyvärr så fick de bara sålt, tror det var 16-17 st. Det var fotbollsmatch så alla var nog där och kollade.


Jag gjorde absolut ingenting på hela dagen... tanken var klippa gräset, cykla till stallet... men det var mer eller mindre storm hela dagen så jag blev kvar inne. Kunde så klart ha klippt gräset, men min kropp ville verkligen bara vila. Och alla säger ju till mig att jag måste lyssna på kroppen, så hör och häpna, jag gjorde faktiskt det.


När Johan kom hem så körde jag till stallet och red ut en kort runda ner mot dammen och red en stund på fältet där.

Hem och käkade mat som Johan fixat under tiden.


Moa gick hem till Miche på eftermiddagen och skulle sen sova över där.


Patricia och Anton kom hem tidigt på kvällen och Anton gick och la sig tidigt för han känner sig rätt så förkyld.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 1 oktober 2010 21:45

Tycker inte det kändes så länge sen sist vi var i oktober... hur fort får det gå egentligen??. Jag trodde kanske att det var något som vi "äldre" upplevde, att tiden bara försvinner från oss, men när även ungdomarna säger detsamma, då börjar man ju faktiskt undra.


Dagen har gått lite i slow motion, alltid likadant efter en deadline. Luften går ur mig totalt. Jag hjälpte till lite med introduktion av en nyanställd som började hos oss idag.

Johan var ledig, men skjutsade mig ändå till jobb, för han ville ha bilen så han kunde köra iväg under dagen.

Moa åkte med oss på morgonen och vi lämnade av henne hos Gon.


När vi kom hem så berättade Patricia och Anton att en kille på 18 år från byn hade gått bort dagen innan!!!! vi vet väldigt väl vem det är även om vi inte umgåtts med familjen. Han småbröder har gått i samma klass som Patricia och Moa under lågstadietiden.

Vi vet inte varför han dog, rycktet är tyvärr olika beroende från vem det kommer ifrån, så vi avvaktar till vi hör det rätta från rätt familj.

Fast en sån här sak berör faktiskt mer än vad man tror. Alla kände sig nog lite olustiga på kvällen.


Patricia fick skjuts av Anton hem till Sussi där de hade en klassfest. Anton hämtade hem henne igen på natten.


Jag stack upp till stallet på kvällen och red en stund på banan. Under tiden var johan iväg och handlade  och Moa var hos Miche.


Johan körde och hämtade Moa hos Miche senare på kvällen efter att vi sett en Wallander film.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards