En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under januari 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 januari 2011 22:14

Ställde klockan för att vara i stallet senast kl 10 för att hinna träffa Jane en stund. Nu åker hon snart hem till Spanien igen och vi vet inte när vi träffas nästa gång =/

Mafiozo såg ut att må lite bättre, dock väldigt trött!

Jag fixade stallet och sen skrittade jag ut en runda på Seline. Vallåkra, in mot Åsas gård och snedade över stycken och tillbaka till stallet. Så en liten timme blev det i alla fall och liten galopp på stycket vid Åsa.  Seline är väldigt pigg och glad, ville förstås galoppera mycket mer, men nä inte nu när marken är så hård.


Hem och käkade mat som Johan fixat. Moa hade blivit hämtad av Björn och följde med honom hem till Billeberga för att senare på kvällen följa med på hästagility.


Fick sms från Linn om att veterinären skulle komma och kolla Mafiozo igen för han mådde inte bra på eftermiddagen. =(. Veterinären fick göra samma sak på honom som i natt. Stackare! Hoppas nu att han mår bättre imorgon och kan få gå i samma hage som Seline snart.. Nu får han ju inte äta något så de kan inte gå tillsammans eftersom Seline behöver äta allt hon kan.


På kvällen körde vi ner för att hämta Moa och även käka pizza med familjen Ohlsson, gott men sååå mätta vi blev!! Tack för maten!


Patricia och Anton fixade egna hemmalagade minipizzor hemma hos oss på kvällen. Sen hjälpte Anton Patricia att göra sin engelska uppsats till imorgon. Blir nog bra fast hon hade idétorka!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 januari 2011 17:15

Klockan ringde vid halv åtta. Körde upp till stallet vid 8 tiden och det var verkligen riktigt halt på vägen, bilen sladdade utan anledning, körde på raksträcka och ändå så började bilen jazza... läskigt! Och jag som tänkte rida ut och njuta av ledigheten, men jag vågade inte ta ut henne på vägen med risk att hon skulle halka.

Jag hade morgonfodring och utsläpp och när det var klart så mockade jag och sopade ur de 4 boxarna som snart blir upptagna av nya hästar i stallet. Gick allmänt och småpillade.

De kom och tömde gödselstacken vilket vi är väldigt tacksamma för nu. Den började bli väl stor och jobbig att hålla i schack.


Linn kom och gick upp på loftet för att ta ner halm, hon behövde hjälp så jag kröp upp och hjälpte henne att ösa ner så mycket vi bara kunde. Sen gjorde vi som alla andra småbarn..... hoppade ner i halmen ;D


Hem och lagade mat tillsammans med Moa. Ringde hem Johan som var ute och gick, han hade gått till Råå, Gantofta och hem på 2 timmar och 40 minuter.... känns jobbigt =S, men bra jobbat!


Klockan två var det kalas i Södervidinge och som vanligt var vi sena, dock "bara" 20 minuter. Fick fika med god tårta till.


Lite hårpyssel.... äntligen fick jag lov att fläta Michaelas hår... hon har aldrig tillåtet det tidigare. Det gör ONT!!! men nu är hon stora tjejen och tycker det är okej!                 


Patricia var inte med för hon hade bestämt med Liza och Naemi att de skulle in till stan och käka och bara vara.


Sen körde vi vidare till Billesholm för att fira en 12-åring där, Linnéa börjar också bli stor. Där blev vi bjudna på tacos och en supergod tårta som Eva bakat till kaffet.

Fick sms av Linn att Mafiozo inte mådde bra så vi körde inom stallet och hjälpte Björn med honom.

Fick ringa efter veterinär för det blev inte bättre även om vi gjorde sånt som brukar släppa om det är kolik.

Vi körde hem för att byta om till stallkläder efter ca 1½ timme, då frös jag som en hund, så skulle jag fixa några timmar till så var det det bästa.

Tillbaka till stallet och var sällskap till Björn. Veterinären kom och konstaterade att Mafiozo hade grovtarmsförstoppning så hon pumpade i honom parafinolja och smärtstillande och även en B-vitaminspruta för att få igång tarmarna.

Stackars Mafiozo, han hade så ont.

Vid 1 var vi hemma och då var vi allihopa trötta och somnade rätt så snart.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 januari 2011 22:30

Fortsatte i samma spår som igår på jobb, nya pärmar, lite småjobb, och lite mer städ bland mina papper och pärmar. Börjar ta sig faktiskt =)


På eftermiddagen hade jag medarbetarsamtal med min nygamla chef. Han gav mig lite tips och mycket att fundera på... vad vill jag egentligen göra?? fortsätta med det jag gör, eller nåt annat inom företaget? Byta om till gråkläder eller göra nåt helt annat??? Har fram till sommaren att tänka på detta.

Om jag vill fortsätta med det jag gör så är det okej, men har tror att jag vill nåt annat och där har han ju nog rätt... men VAD!??


Efter jobb så gick jag och Linda ner och tränade. Var så seg i kroppen, men det kan ju bara bero på att jag tränat 4 dagar i rad redan, detta var den 5;e dagen.


Hem och bytte om, sen till stallet och fixa till Curre och kvällsfodra. Patricia och Anton hade redan varit där och ridit till rosa gården på Seline.


När jag kom hem så var det hemmalagade minipizzor och gott var det!


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 januari 2011 22:30

Nu har det lugnat sig för ett tag på jobb, hann till och med börja dammtorka mitt skrivbord, är nog inte gjort sen innan semestern så ni kan ju själva tänka er vad som sprang bakom skärmen och så =/  ja små änglatofflor =)

Gjorde lite små jobb som kom in mellan städtagen.

Började även att fixa lite i mina pärmar, ut i arkiv och upplägg av nya och till och med så att jag skrev ut etiketter med en gång... brukar annars bli så att jag gör det till sommaren, men i år så ska det bli gjort med en gång!


Jobbade lite längre för att kunna träna lite senare. Orkar inte gå ner vid halv fem tiden för då är alla där och då har allt syre försvunnit.

Kör mycket kondition just nu. Så det är trampmaskinen som gäller ca 45 minuter, sen lite styrka på det.


På eftermiddagen så åkte Moa med några kompisar in till stan för att fördriva tiden på bussen istället för att åka hem. Hon hade tänkt ta buss eller tåg till mormor och morfar, men de var inte hemma. Så hon hoppade av bussen och skulle hoppa på en som gick hemåt igen.

Då plötsligt så kom mormor och morfar körandes vid knutan, för de hade lämnat av Ida som skulle hem till Köpenhamn igen. De såg Moa och plockade upp henne och hon fick följa med dem hem. Snacka om tur hon har!! =)


Johan körde hem och bytte om och sen stack han ut och fotade ett tag, medans det var ljust. Sen körde han in och jobbade en stund till.

När jag tränat färdigt och han jobbat färdigt så körde vi till ödåkra för att hämta hem Moa igen. Och där blev vi bjudna på jättegod kladdkaka.... kändes ju nyttigt efter att jag tränat... Men gott va det=)


Karin messade mig och sa att hon mockat till Seline. Då messade jag Linn oh frågade om hon orkade fixa maten, så slapp jag stressa upp till stallet för den saken. Och schysst som hon är så fixade hon det till mig, tack!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 januari 2011 21:55

Johan fick jobb i går kväll/natt så han fick köra in och fixa lite på nya akuten, där larmet inte fungerade som det skulle.


På morgonen så körde jag Patricia till bussen och släppte av GT vid en annan buss så han kunde åka vidare hem.

Moa hade sovmorgonen, den gottgrisen =)


Fick undan lite bra saker på förmiddagen och eftermiddagen ägnade jag med att göra upp nya pärmar och etiketter.... sköönt att få det gjort innan juli månad. Är inte klar, men det kommer en dag imorgon också.


Gick ner och tränade, och alla maskiner gick för fullt =/, men innan jag hängt av mig och så, så var den "tråkiga" trampmaskinen ledig, så jag hoppade på den och körde i 35 minuter. Sen tog jag lite mage, handrodd och avsluta med mer mage =)


Hem och bytte om och så skjutsade jag Patricia och GT till stallet och körde själv vidare för att se Moa rida i Viarp. Johan hade redan kört ut henne dit eftersom jag tränade och han ändå skulle ut och köra.


När Moa ridit färdigt så körde vi till stallet och hämtade de andra. GT hade provridit på seline och det hade gått bra förutom att Seline var skumpig =D eller kan det ha varit så att GT inte har den rätta knycken? =)


Johan var inne på jobb och avslutade sina ordrar som hänt under jouren för att det ska gå snabbare imorgon vid överlämningen.

När han kom hem så skjutsade han hem GT och körde sen och handlade lite på Maxi.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 januari 2011 21:45

Skjutsade tjejerna till skola och buss på morgonen.

Nu är snön i stort sett helt borta. Det har ju varit plusgrader sen helgen, så det är bara stora snöhögar kvar.

All is är också borta här hemma och på parkeringen, det är skönt, för nu kan man gå som en normal människa igen.


Ytterliggare en deadline idag och den behövde vi inte stressa för och det var väldigt skönt. Fick med allt som var tänkt!!

Hann till och med skriva minnesanteckningarna sen mitten av december, skicka ut kallelse och lite sånt smått och gott. Bra dag helt enkelt!


Jag gick ner och tränade själv idag för Linda mådde inte bra och kom inte alls till jobb idag, tråkigt!!! =(

Gick på trampmaskinen i 30 minuter, faktiskt inga som stod och väntade, var mindre folk idag.

Tog lite maskiner efter det, var väl där ca 45-50 minuter.


Hem och bytte om för att köra Patricia och GT till stallet. Jag och Moa kopplade släpet och körde in till jobb för att hämta gamla granar som stått på lasarettsområdet. Granarna slänger vi ut i hagarna till hästarna, så har de lite att göra =)

Johan hjälpte oss att lasta på eftersom han var tvungen att låsa upp till området där granarna låg.


Tillbaka till stallet och drog ut granarna till hagarna. La en del av en gran på rinbanan så Patricia och Seline kunde hoppa över den. Äntligen går det att rida på banan =)=) i alla fall på en stor volt på mitten av banan.


Hem och fixade kvällsmat!


GT sover här i natt också. Han är ledig imorgon, medans vi andra måste jobba =/.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 januari 2011 22:23

  

Ja jag vet, samma bild som förra året! Men du kan gott få vara fin på din födelsedag =)


Skjutsade Patricia till bussen, Moa tog bussen hemifrån senare eftersom hon började sent idag.

Hon hade lite ont i huvudet och väldigt ont i sitt munsår =/. Tog en ipren och det blev lite bättre ialla fall.


Dataprogram som inte fungerade som det skulle, gjorde att jag kom efter i min planering. Men fick gjort i alla fall hälften av vad som var tänkt för dagen.


Jag och Linda gick ner och tränade i 45 minuter ungefär, gick på trampmaskin i 20 minuter och sen styrka efter det.


Hem och hämtade Moa för att köra upp till stallet. Jag mockade och fixade hö, medans Moa hade mysstund med Seline. Masserade och pysslade =)


Johan körde och hämtade havre och musli på långeberga, kom upp och lämnade det i stallet.


Moa var sugen på pannkakor och så blev det en liten stund framför spisen. Men gott blev det =)

Moa klagar lite på ont i halsen och öronen.... hmmm inte bra. Hoppas att hon inte blir dålig nu. De har tydligen jättemycket att göra i skolan så hon tycker inte hon har tid att vara sjuk....

Patricia och GT kom hit och sov.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 januari 2011 22:22

Sov länge, men inte så länge som igår...

Stack upp till stallet och skritta ut med Monica, samma runda som jag och Linn red igår. Fast vi red inte på fältet, för det var så mycket vatten på det så det hade inte gått.

Det är översvämning överallt nu, råån har svämmat över rejält. Hagen vid järnvägen är helt fylld med vatten.

Idag har det varit mellan 4-6 grader och all snö smälter undan.


Hem och käkade, duschade och sen körde vi till väla för att lämna in min och Moas telefon. så nu får vi se om de kan bli bättre än förra gången de var inlämnade.


Vi körde vidare ner till mormor och morfar och Lilla My. Patricia och GT kom dit också en liten stund på kvällen.


Sen var det wallander-film på kvällen här hemma.


Vill också fota!!

      

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards