En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under januari 2011

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 januari 2011 22:00

Sov alldeles för länge... är hur trött som helst... fast å andra sidan blev väl klockan nästan halv 2 innan jag släckte i natt. Vi hjälpte ju GT att färga sitt hår och vi ville se slutresultatet =)


Vaknade strax innan 11 och Johan stack iväg och köpte bullar. Åt snabbt för att sen köra upp till stallet och red ut med Linn. Vi tog skrittrundan och avslutade med lite trav och galopp på ensilagefältet nere i vallåkra.


Johan och Moa var inne på jobb och fixade lite. De håller på att flytta verkstaden och Johan kastade en del saker och tog hem lite av sina privata saker.


Käkade och sen tog vi det väldigt lugnt i soffan. Vi var så trötta allihopa.

Patricia och GT kom hit en runda på kvällen, men stack sen ut med sina kompisar.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 januari 2011 23:28

Skjutsade tjejerna till skola och buss på morgonen.

Lugn dag av någon konstig anledning på jobb, men väldigt skönt. Fick undan alla fakturor och arbetsorder som skulle godkännas.


På vägen hem så hämtade jag Weronica, vi körde vidare hem hit och hämtade Moa. Vi körde till stallet och fixade vad som skulle fixas där.

Skjutsade hem Weronica och sen hem och käkade minipizza.


Patricia och GT var i Malmö och köpte rosa färg som GT skulle färga sitt hår med =)

Patricia hjälpte honom att bleka håret 3 ggr först och sen tog de i det rosa!!!!

Bildbevis:


   


   


Moa passade på att lägga en ansiktsmask... ser rätt läskigt ut när hon ska ta bort det.

          

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 januari 2011 23:31

Moa åkte med på morgonen, men Patricia tog bussen från rydebäck, dock för sent, för bussarna har ändrat tiderna och det visste hon inte om, men hon kom lika för sent som innan i veckan, eftersom bussarna kommer och går lite som de vill just nu.


Jag fick undan mycket saker på jobb och det känns bra när man går hem.


Johan har gått på jouren - igen! Fått deras nya jourbil, så Moa provåkte till maxi där de handlade.


Jag tränade tillsammans med Linda direkt efter jobb, så vi lämnade stan vid 18 tiden. Hem och bytte om och körde sen till ödåkra för att hälsa på mormor och morfar och så lilla my förstås.


My och Moa på bushumör... vad ska hända nu....

    


 


Här snodde My, Johans mobiltelefon som han hade i bröstfickan... tyvärr så blev fotot suddigt, men man kan nästan se att det är en telefon hon har i munnen =)

  


Patricia och GT fixade Seline och efter det så kom de till ödåkra också =)

När vi skulle köra därifrån så hade det snöat under 1 timmes tid, ungefär 2 cm.. hoppas bara att det får ligga kvar några dagar i alla fall. Fast de har lovat regn i helgen och det vill vi inte!!!

  

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 januari 2011 21:57

Tjejerna åkte med oss på morgonen, Patricia hoppade av i Råå och Moa åkte med bort till Miatorp och gick hem till Gon en stund innan de började skolan.


Satt tillsammans med Roger och Anders på förmiddagen och rensade i vår arbetsorderlista och på eftermiddagen så var vi på invining av den nya akuten.


Körde hem vid 17 tiden och bytte snabbt om och Moa och jag körde till stallet för att göra vad som skulle göra där och vi var snabba, tog 15 minuter! Okej då var all mat redan klar, så det var bara att ställa fram den, mocka och fylla på vatten.

Till viarp och idag fick Moa rida Pluto, som inte finns med på hennes favoritlista. Men det gick oväntat bra och Moa var nog rätt så nöjd trots allt =)


Patricia hamnade som vanligt i gantofta.


Det hade snöat lite i natt, lagom för att täcka isen som ligger överallt på gångvägar och parkeringar. Ligger på +- o grader under dagen, på kvällen blev det några minusgrader och fruktansvärt halt på vägarna.

Mycket av snön har ju töat bort nu så allt blir så himla halt. Jag vill ha mer snö så vi kan rida mer.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 januari 2011 21:58

Då var det dags för Moa att komma in i vardagen också.

Så idag vill båda tjejerna åka med oss på morgonen, så vi körde dem till högastenskolan, där Patricia tar bussen och Moa går in på skolan.


Vet inte var förmiddagen tog vägen, började rätt bra sen plötsligt höll jag på med hur många saker som helst. Förstår inte att det kan bli så vissa dagar. Sen förvisso lärde jag upp en som är rätt så ny hos oss, lite grann i våra dataprogram. Så nu är han på gång... =)


Efter lunch så körde jag till Landskorna lasarett där jag skulle på min första mammografiundersökning!!! Rätt läskigt faktiskt... Man vet ju inte vad de hittar och så har man ju hört hur ONT det ska göra... men det gjorde det faktiskt inte. Så det kändes bra när jag gick därifrån. Nu är det "bara" 2 veckors väntan på provsvaret och det är väl så där skoj =(. Så nu får alla hålla tummarna för att allt är som det ska.


Eftermiddagen flöt väl på i samma tempo som förmiddagen... gjorde allt och ingenting ungefär.

Men vid 17 tiden så gick jag och Linda ner för att träna. Linda har varit jätteduktig, nu när jag varit sjuk, hon har varit nere och tränat flera gånger. Så nu har jag en del att ta igen =)

Körde kondition i 45 minuter, men tog det lugnare än vanligt, vill inte få hostattack!!


Under tiden körde Johan och köpte mer olja till bilen, eftersom den hade läckt ut massor igår när han fyllde på nytt.

Hem och käkade och sen fick jag skjuts till stallet. Jag körde bara stalltjänst idag för jag kände mig lite tung i huvudet, antagligen efter träningen.

Johan körde och handlade lite och tvättade av bilen. Var ett tag sen och den har väl samlat på sig mängder av salt.


Moa och Gon var hos Samanta efter skolan och hon tog bussen hem på kvällen. De hade även bytt julklappar på dagen, de är 8 tjejer som byter med varandra =)  

Patricia var hos GT.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 januari 2011 21:54

Sov dåligt i natt igen... fattar inte varför!!! Det är nog min ledighet som har ställt till det. Har väl vänt på dygnet för mycket och nu vill inte kroppen vända på dygnet igen... konstigt att det är så lätt att vända det på det hållet, men inte på det hållet som man har flest veckor på året... Märkligt!


Patricia åkte med oss på morgonen, vi lämnade av henne i Råå där hon tog bussen till skolan.

Efter skolan var hon hos GT.


Idag var jag helt fokuserad på personalbiten och fick undan vad jag skulle så det känns bra, kunde till och med gå hem i tid... =)


Moa var ledig även idag, så hon och Rebecka åkte bussen till väla och gick och myste där nästan hela dagen. Rebeckas mamma hämtade dem på eftermiddagen. Sen var Moa hos Rebecka hela eftermiddagen och kvällen.


Johan skjutsade mig till stallet och körde själv till Billesholm för att byta olja i bilen.

Jag och Monica red ner till trekanten och trimmade en stund. det var så mycket skare på snön så det var lite för tungt för hästarna. Selines reflexer ramlade av från benen så jag fick hoppa av och landade djupt ner i snön =) och sen skulle jag upp och det var inte helt lätt eftersom jag sjönk ner i snön och så har man ju så mycket kläder på sig så man knappt kan röra sig =) Men det gick!!


På kvällen när vi kom hem så färgade jag Moas hår.

Johan håller på att fixa med Patricias stationära hårddisk, ska tömma den på bilder över till hennes externa hårddisk.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 januari 2011 20:52

Sov länge och det var ju rätt så skönt faktiskt =)


Johan körde och lämnade Patricia i Gantofta och sen körde han till Råådalen för att fota en liten stund.

Under tiden så städade jag och Moa ut julen. Rätt så skönt trots allt, tråkigt bara med ljusstakarna, för de ger ju ändå rätt så mysigt ljus. Julgardinerna får hänga några dagar till, men allt annat är borta.


Johan kom hem och hämtade mig och körde sen upp och lämnade mig i stallet. Jag red ut med Linn och Monica, vi red nerför backen (kvistofta), red på fältet vid dammen en stund sen vidare till ensilagefältet, trodde det var lite lättare för hästarna, men det är så mycket skare nu så det blir tufft för dem. Lite galopparbete, men inte så mycket som var tänkt.


Hem och delade på 2 pizzor. Rebecka kom och var med Moa så hon käkade också lite här. De satt på Moas rum och gjorde tjejgrejer =), sen gick det hem till Rebecka.


Vi - kors i taket - tog upp julsakerna på vinden, så nu är det klart... har väl aldrig hänt att vi fått upp de lådorna innan midsommar. Rätt skönt att det är klart!!!!!!!!!! =)


På kvällen var det dags för mig att färga bort de grå krokiga stråna =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 8 januari 2011 21:00

Klockan ringde kl 9 och jag trodde jag hade ställt klockan av misstag... det tog en stund innan jag kom på att vi skulle iväg på en säkerhetskurs i viarp.

Så full fart upp och väcka Moa som också var väldigt trött =o.

Frukost och sen iväg till Vallåkra skolan där vi skulle träffas. De berättade mycket bra saker vad som gäller säkerhet bland hästarna. Det är ju många föräldrar som inte kan så mycket om hästar så det är väldigt bra för dem och naturligtvis barnen. Det varade i ca 2½ timme.


Hem och käkade middag och vilade en stund i soffan. Sen körde jag och Moa till stallet. Vi mockade och tog sen in hästarna när vi var klara med stallskötseln.

När de var inne så städade vi bland våra hyllor i sadelkammaren, flyttade och kastade. Det ska flytta in nya i slutet av januari och de behöver ju också få plats.

När vi kom hem så bara slappade vi. Var riktigt sega idag faktiskt!


Johan la ut lite annonser på Tradera igen, satt uppe till kl 3!!!!! Helt galet!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards