En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under september 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 september 2009 21:47

Vi kom iväg i skaplig tid idag igen. Skönt att komma iväg så att man kan komma hem tidigare på kvällen.

Patricia var duktig och tog bussen till skolan. Jag tycker att hennes svullnad bör gå ner lite mer och att hon känner sig starkare i benet igen innan hon kör.

När vi skulle köra hem så körde Johan mig till stallet för att lämna mig där så att jag skulle hinna fixa Seline innan jag skulle till viarp med Moa. Under tiden jag var i stallet så körde johan hem och hämtade Moa och Patricia, lämnade Moa i viarp, hämtade mig i stallet, körde mig till viarp. Sen körde de in till stan till Patricias dans. Hon skulle betala en tröja och prata med Jessica för att se om det är lönt att fortsätta dansa den här terminen. Hon har missat 5 ggr av 6 ggr så Patricia tycker inte att det känns bra att fortsätta. Hon har missat alldeles för mycket.

Hon hoppar på dansen nästa termin istället.

Sen körde de och fixade ett busskort till henne så att det blir billigare att åka kollektivt.

Efter Moas ridning så var det faktiskt rätt hem i soffan och bara ta det lugnt. Rätt skönt efter de här dagarna faktiskt!

Bye bye!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 september 2009 20:45

Vi började med att sjunga för Johan på morgonen, för idag fyller han år!

När han var färdigfirad så körde jag honom till jobb. Och sen körde jag hem och plockade lite i tvätt och småplockade lite allmänt innan kl blev 8. Sen var det att sitta i telefonkö till Vårdcentralen för att få tid till Patricia.

När jag väl kom fram så hade de inte tid innan kl 13, så jag for in i duschen och körde sen till jobb och jobbade i 3 timmar, gick och käkade med Johan och sen körde jag hem och hämtade Patricia.

Vi körde upp till VC och kom in lite senare än bokat, men ingen längre väntan. Vi fick Mats och han är väldigt bra!

När han hämtade oss i väntrummet så skrattade han och sa att - Du har ju lyckats en hel del, Patricia. Jag har läst din journal! Glad.

Han kände på hennes knä för att se så att det inte hade gått något ledband eller korsband. Men vad han kunde känna så var det helt ok. Patricia kunde röra sitt ben för bra för att de skulle ha släppt.

För att vara på den säkra sidan så blev vi skickade till röntgen för att se så att det inte var någon spricka i benet eller blödning i knät.

Så vi rullade in till lasarettet och akutröntgen där. Känns som att vi är stamgäster där nu!

Till och med så att en transportkille (som jag känner lite grann) sa, att inte nu igen!!! Vad har hänt den här gången??

Det är lite märkligt, men han har varit där varje gång vi varit där med Patricia, konstigt som det kan bli.

Efter 30 minuters väntan så fick Patricia i alla fall komma in och röntga knät, sen satt vi och väntade över 1 timme innan vi fick svaret att vi inte skulle ner på ortopedakuten.... det var en lättnad. Alltså ingen fraktur eller blödning i knät.

Vi fick köra tillbaka till Vårdcentralen och lämna provsvaret till Mats där. Han kom ut i väntrummet och sa att det inte var någon skelettskada, så det var bara att gå hem utan gips och bandage. Det var lite ovanligtFlört.

När jag frågade vad hon skulle vara försiktig med eller om det var nåt hon skulle tänka på så sa Mats att han inte rekommendera att hon sprang maratonlopp inom det närmaste. Med andra ord, hon får själv känna efter vad hon klarar av.

Johan åkte med oss hem från lasarettet och när vi var på Vårdcentralen så gick Johan till kondiset och köpte bullar och bröd till kvällen.

Sen skjutsade han hem oss. Så jag och Patricia började dammsuga och ställla fram tallrikar mm.

Johan körde och hämtade Moa på Miatorp hos Alice, sen körde de till Maxi och fixa dricka och smör till Cornelia.

De körde även inom stallet och satt betfor till Seline.

Vid 17 tiden kom Björn och tjejerna, sen vid 18 tiden kom de andra indroppandes.

Vi bjöd på frallebullar och lite olika pålägg. Blev ingen glass eller tårta, känner att det blir lite för mycket så sent på kvällen.

När alla åkt hem så bytte jag om och körde upp till stallet och tog hand om Seline och Odessa, var hemma igen vid 21.45 tiden. Då var jag TRÖTT!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 september 2009 22:33

Då var det måndag morgon och tror ni att jag vaknar självmant kl 6???? NÄÄÄÄ naturligtvis inte!


Johan körde hem på dagen och hämtade mina stallkläder för han skulle jobba över medans jag och Patricia var iväg och tränade. Moa följde med Alice till väla så jag skulle hämta henne på kvällen efter stallet.

Och så var han och hämtade sin kamera, äntligen!! Nu känns den bra igen. Det var ju bra.


Jag slutade vid 15.40 för att hinna fixa Seline, vi skulle vara på Gustavslund kl 17. Patricia skulle köra moppe direkt till Gustavslund eftersom hon skulle dansa direkt efter träningen med Seline.


Jag körde vid 16.30 från stallet och Patricia meddelade att hon skulle köra lite senare, går ju fortare för henne än för mig som är långt ute på landet.

Jag kom till Gustavslund och hann prata lite snabbt med Lisette innan jag skulle lasta av Seline. När jag precis håller på att lastar av Seline så ringer telefonen och det står Patricia på displayen, då tänker jag, att jaha hon är lite sen och vill meddela detta.

- Hej jag heter Peter och står här med en tjej som heter Patricia och hon har kört omkull med moppen. Hon är inte skadad men rätt skärad. Är du i närheten?

Gissa om pulsen ökar till 290!!!!! In med hästen igen, sprang och sa till Lisette, lämnar gården på två hjul, (glömde till och med spänna fast Seline, tur att hon är så snäll att köra).

Kommer bort till lilla rondellen vid Ättekulla där jag ser dem stå i rondellen. Kör upp och ställer våran bil där de brukar ställa lastbilar längs med vägen.

Försökte ta mig över rondellen, vilket inte är att rekommendera. ÄR ju inte klokt vad bilar och lastbilar där går och köra sakta??? Varför det???!!!

Väl framme hos Patricia och den här Peter så ser jag ju att hon ialla fall står upp, men ser rätt tagen ut.

Hon hade kommit fram till rondellen, stannat för att det kom 2 bilar, börjar rulla ut i rondellen, ca 3-5 meter och PANG så for hon omkull. Olja på vägen efter en lastbil kanske!?!? Hon hade inte en chans, hon sa att moppen bara försvann från henne och hon gled längs vägen. Tur att det inte låg några bilar bakom henne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det kom först en bil som körde förbi och stannade, sen kom det en lastbil och stannade och gick ut och pratade med henne (utländsk chaufför, men det gick bra ändå), han sa till henne att sitta ner. Sen stannade en bil till bakom och kom ut och kollade henne (det var Peter som ringde mig sen).

Patricia berättade att när hon ramlat så såg hon väskan låg ute på vägen och moppen på andra sidan om henne. Då började bilarna komma och det viktigaste var ju förstås att ta med väskan?!! Varför är det viktigt i en sån här situation. Men såna är vi ju!

Det mörka på vägen är oljan som hon halkade i, fast när hon körde så var det mer som en fläck, när Johan kom dit så såg det ut så här.

  

Vi låste moppen där den stod, körde ner på jobb och hämtade Johan och körde honom till rondellen så att han kunde kolla moppen. Sen körde han den hem, för den hade klarat sig väldigt bra. Lite skrap, och någon kåpa som är lite glapp, backspegeln till vänster är sprucken, annars verkar den klarat sig ganska bra.


Jag körde hem Patricia eftersom hon hade ont i framförallt vänster knä. Konstigt att hon inte fått några skrapsår, för hon gled på magen med händerna framför sig, blev "bara" röd om händerna men inga skrubbsår.

Hon hade svullnat upp rätt mycket om knät och jag bad Johan fota henne

  

Lite svårt att se på kort, men det är väldigt svullen. Och det enda lilla såret hon fick, sitter på knät.


Johan ringde och anmälde oljeläckaget till Polisen som skulle skicka upp någon från vägverket att sanera. Vilket nog var rätt sent att göra, men de kan ju i alla fall kolla det.


Jag körde upp till stallet efter jag lämnat Patricia, där jag fick fixa till det som skulle göras och sen hem och kolla till Patricia igen och jag tyckte knät såg ännu mer svullet ut.

Jag ringde till 1177, sjukvårdsupplysningen, och frågade dem om vi skulle in och kolla knät... Hon tyckte att vi kunde vänta och ringa Vårdcentralen imorgon istället för att sitta hela natten på akuten. Väldigt trevlig sjukvårdare som vi fick prata med, hon ville även prata med Patricia för att höra hennes version också. När vi väl lagt på såg tog det 2 minuter så ringde hon upp oss och ville bara säga till oss att tänka på att anmäla detta till försäkringsbolaget!!! Det tyckte jag var väldigt seriöst faktiskt!


Nu har hon gått och lagt sig, rätt tagen efter dagens olycka känns det som. Så imorgon blir det att ringa VC, hoppas på en snabb tid och att det snart går över.


Så nu har ni nog tröttnat på all min text igen... men sån här är jag.


Kram och sov gott alla!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 september 2009 22:29

När det är sånt här fint väder, blå himmel ca 18-20 grader och bara lite vind, då är hösten helt underbar!

Började även den här dagen med att vakna kl 6!!!!!

Somnade om till 8, låg och läste och sen upp vi 9, in i duschen, käka frukost och sen började vi städa. Så där lagom kul att städa inomhus när det är så fint väder utomhus, men det måste göras.


Framåt middag så körde Johan in oss tjejer till HFRK där det var lokal hopptävling. Vi visste några som skulle vara med och tyckte att det passade att åka och kolla.

Johan körde upp till väla under tiden och efter en stund skulle han köra hem och då följde Patricia med, men jag och Moa stannade kvar och kollade till hela tävligen var slut. Då kom Johan och hämtade oss och vi körde hem och käkade.


Sen körde jag upp till stallet och red en stund och då började det droppar lite från himlen, verkligen inte mycket, men ändå lite smått. Vi hade nog faktiskt behövt lite regn, men man vågar inte säga det för då regnar det väl hela hösten sen och det vill vi ju inte.


När jag kom hem så hade Johan försökt sig på att dammsuga, men dammsugaren tyckte annat, så den gick och bröt halsen, så imorgon får vi se om det finns nya halsar så att vi kan forsätta dammsuga.


Så var det plötsligt kväll igen och snart dags att jobba igen. Vart tog den här helgen vägen???

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 september 2009 21:45

Vad har hänt??? Varför vaknar jag kl 6.00 när jag är ledig och inte när jag ska jobba???

Ja ja jag somnade om, men vaknade vid 8-tiden igen. Sen låg jag och läste till kl 9.45, det var länge sen jag gjorde det på morgonen. Det var faktiskt riktigt skönt!

Sen är det lite jobbigt just nu för jag har haft lite ont i ryggen ett par dagar nu, men jag vet inte att jag gjort något konstigt. Känns som muskeltrött. Det jag vet är att sist jag cyklade så blev jag väldigt trött i slutryggen. Kanske jag överansträngde mig lite då?? jorå men det går över, bara lite gnällig just nu.


Eftersom vädret var helt underbart så bestämde vi oss att köra till Sibirien med Seline. Hade även bestämt med mormor och morfar att de skulle komma dit med Michaela och Cornelia. Så att de kunde springa och plocka lite snäckor på stranden medans jag och Moa red på Seline.

      


Körde upp till stallet och gjorde sysslorna som ska skötas där och sen hem för att laga mat och plötsligt så var kl 18. Var tog den här dagen vägen. Vi som hade tänkt åka till Billeberga och hälsat på, men när vi var klara så var vi helt slut och behövde även börja plocka undan lite här hemma. Är ju snart kalas här.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 september 2009 20:34

Och vad vi har väntat på detta....Tungan ute

Kl 9,30 ca fick jag ett mail från mamma... min bror och svägerska har äntligen fått en SON!!! Och lilla Becka har blivit stora syster.. JÄTTE GRATTIS!!!!


Patricia har ju hela tiden trott på en kille medans jag och Moa har hoppats på kille, men ändå trott på en tjej. Har ju verkat som att det är det enda vi kan få Flört.

Hoppas att allt gått bra för Åsa och att det inte var alldeles för svårt.


Grattis pappa, morfar och svärfar som fyller år idag!!Glad


Moa ringde mig på jobb innan kl 8 och sa att Pysen hade ätit lite innan hon gick till skolan. Det var skönt för han har tappat så mycket i vikt... och han var ju inte så överdrivet kraftig innan heller precis.


Dagen flöt på som vanligt... körde hem och bytte om. Johan körde mig och Moa till stallet, där vi bara mockade och pysslade i stallet.

Vi började gå hemåt medans vi väntade på Johan.


Körde till Pizzerian i Rydebäck och beställde onyttig mat. Det är ju fredag!


Hem och käkade tillsammans med Patricia och Anton. När de ätit färdigt så stack de ut. Jag och Moa satt och slappade i soffan och Johan var i förrådet som vanligt.


Har under kvällen försökt lura i Pysen lite makrill, vispat ägg och A-fil, men icke!!! Det är bara torrfoder som gäller och just nu väldigt lite sånt också. Hoppas att han mår ytterliggare bättre igår.





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards