En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 2 maj 2009

Vaknade kl 6.30 av att Moa kallade på mig för hon hade fått näsblod. Upp och fixa till det. Hon hade fått på armar, ben och i ansiktet förstås.

Efter någon timme somnade vi om igen, sen vaknade jag till av att hon smet ut och satt sig i soffan och tittade på tv. Jag somnade om som en gris igen och nästa gång jag vaknade så klippte Johan gräset. Hur kan man sova så mycket....???

Moa var feberfri och det var ju skönt, äntligen!! Vi körde till Gustavslund och hämtade havren som Marie beställt till mig, sen till Rycktetofta och köpte mer mat till Seline.

Sen blev det en runda inom PC-city, men jag och Moa blev kvar i bilen. Upp till stallet och lasta av all mat. Får ha lite hjälp av Johan, för 40 kg säckarna börjar bli för tunga för mig... vad är detta??? Jag vill inte bli någon svagis!!!

Åkte hem och käkade lite lax och potatis och även idag kunde vi sitta ute och äta. Var lite kallare i vinden, men det gick. Efter maten somnade Moa på uteplatsen med sina tjocka täcke om sig.

Jag cyklade till stallet och fixade vad som skulle fixas, red en stund och sen cyklade jag hem igen. När jag ringde hem och sa att jag var på väg hem så sa Johan att Moa fått feber igen, 39,4!!!!! Vi trodde hon var frisk nu.

Sen försökte Johan under säkert 1 timmes tid att komma fram till sjukvårdsupplysningen för att se om vi skulle åka in med Moa till DLC. Efter lång väntan så blev beskedet att vi skulle åka in och kolla henne.

Väl där inne så var där bara ett nummer före oss. Det är väldigt ovanligt att det inte helt fullt i väntrummet, men det var vi och ett par till.

Satt där kanske i 10 minuter innan de ropade in oss. När vi stod och lämnade uppgifter hos sköterskan så blev Moa sämre och var tvungen att sätta sig på golvet för hon blir så yr. Hon och Johan blev inskickade på ett rum så att hon kunde lägga sig ner.

Jag fick fortsätta berätta om veckans krämpor och febertoppar. Sen fick nog bara vänta på läkaren i 5-10 minuter. Han lyssnade på lungor och hjärta, kollade hals och öron. Fick gå till labet för att ta tempen och halsprov.

Moa är så duktig, för det är såååå äckligt att ta halsprov. Hennes temp hade gått upp till 39.8

Efter längre väntan på provsvaren så fick vi reda på att hon hade fått streptocker halsfluss (sån utan vita fläckar). Så hon fick en kåvepenin tablett och panodil innan vi körde hem, och en tablett till imorgon. Jag och Moa satt oss i väntrummet och väntade på att Johan skulle hämta bilen eftersom Moa inte orkar gå och blir så yr hela tiden.

När vi kom hem så hade nog panodilen börjat verka för hon såg lite piggare ut, men var jättetrött så det var bara för henne att gå och lägga sig. Nu ligger hon och torrhostar och det låter så jobbigt. I såna här fall känner man att man skulle vilja byta med sina barn. Är SÅÅ jobbigt att se dem sjuka.

Skönt trots allt att de hittade något, för det är inte kul när hon har så hög feber och mår så dåligt.

Nu håller vi tummarna att hon mår bättre imorgon eftermiddag senast, för då har hon hunnit få i sig 3 tabletter och de säger ju att oftast mår man bättre efter 3 st tabletter.

Imorgon kommer farmor och farfar och har lite koll på henne om Johan får jourjobb. För Patricia ska tävla Seline vid middagstid i Skromberga och hon vill gärna vara med så vi löste det på detta sättet.

Vi kommer skynda oss så mycket som det går så att farmor och farfar inte behöver vara inne hos Moa mer än nödvändigt. De har ju redan blivit smittade om de nu blir sjuka, för Moa var hos farmor i torsdags under dagen.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards