En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under juli 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 31 juli 2009 23:10

Frukost och utcheckning... åkte vidare vid 10-tiden. Styrde då kosan mot Älgsjön igen för att fortsätta leta. Vi gick på den nya informationen vi fått när vi googlat.

Samma denna dag, letade och letade och vi gick verkligen längs hela sjön och kunde inte hitta det. Alltså har alla uppgifter vi fått varit helt fel eller så ligger det en sjö till som vi inte hittade.

Ringde brorsan för att se om han kunde hjälpa oss att söka på det och han hittade exakt samma kordinat som vi så tyvärr fick vi ge upp. Trist, men efter 2 timmar i sol och värme och traskande upp och ner i skogen så gav vi upp.

Körde in på en väg som man inte fick köra på, för det stod det på en blogg sida som vi hittade, och försökte hitta det på det sättet, men nej, fanns inte. Och det stör mig att man inte kan hitta det hur man än letat. Nu är vi så intresserade av hur man hittar dit. Det får förvisso bli ett annat år, för vi letar inte mer nu.

Vi bestämde oss att köra kustvägen hem, så vi hamnade i sörping igen och gick in och åt lunchbuffé på Å-cafét. Det var gott och prisvärt.

Nästa mål var Öland, beroende på vädret.

Vi rullade iväg vid 15-tidenoch vid 17.30 var vi på Öland. Körde till Talluddens camping i Färjestaden och spelade Fantasigolf.

 


Nu var vi rätt trötta, för det har blivit mycket bilåkning de här dagarna. Men nu var vi ju i alla fall på väg hem. Vi stannade till på en statiol mack och köpte baguetter och korvar som kvällsmat.

Vi kom hem vid 22.30-tiden och var såååå trötta, eller ja alla utom Patricia som efter ca 1 timme tog moppen och körde och mötte upp Anton i stan.

Sen sov hon hos Anton efter att de umgåtts med kompisarna.

Vi andra slocknade som stockar.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 30 juli 2009 22:31

Började med att sova liiite längre, kl 9 var vi och åt frukost. Planerade dagens utflykter.

Började med att köra till Bergs slussar och fick se 2 båtar som slussades in. Hann bara se 2 slussningar och sen var de igenom.

Efter det körde vi till Cloetta fakbriksförsäljning. Handlade på oss en del godis och tjejerna handlade varsin kexchoklad-handduk och trosor med kexchokladmärket på.

Vidare till gamla linköping för att besöka Fenomen-huset som är ett måste när man är där. Där var vi nog i 2½ - 3 timmar. De hade byggt ut så det var mycket mer att utforska än förra gången vi var där.

Helt klart att rekommendera om man ändå ska till gamla linköping och man har barn som gillar att testa saker... Det känns som att det finns för barn i nästan alla åldrar, i alla fall från 3 år och uppåt.

 

När vi var klara där gick vi en stund i gamla linköping och tittade på de gamla husen. 

Hungriga.... det fick bli en burgare på Max som intogs under bilfärd för om vi skulle hinna med allt som var tänkt så var det bara att köra på för fullt.

Söderköping var nästa anhalt, men det blev via Ekeröds slott. De stängde tyvärr kl 16 och vi var där 15.50 och alltså hann vi inte se något mer än utanpå.

Körde via Västra husby för att visa tjejerna var jag var uppfödd och gått i skola och var vi bott när jag var 5-10 år.

Hamnade till slut i sörping, körde förbi gammel morfars hus för att se hur det såg ut nu när de har klätt om det. Parkerade vid busstorget, gick till slussen och hoppades på någon slussning, men det var väldigt lugnt.

Johan och tjejerna gick uppför Ramunderberget. Jag provade att gå en bit, men tyvärr så fungerade det inte pga av min värk.

Det vita huset med svart tak, där bodde min mormor och morfar, fotat från Ramunderberget.

När de kom ner så fick vi ta en tur med Tuffe-tåget genom sörping. Vi hade inte kontanter så att alla kunde åka med, men chauffören var snäll och lätt oss åka med ändå, så vi betalade för 2 barn och 1 vuxen. Det var väldigt snällt av honom. Och det var en väldigt trevlig tur, faktiskt mycket längre än vanligt och man fick reda på mycket mer den här gången.

Så klart blev det varsin strut från Smultronstället. Vi åt glassen på väg till bilen och då började droppa lite som slutade in ett rejält regn. Men vi hann fram innan ví var genomblötta.

Vidare ut till vikbolandet för att kolla på huset i Gisselö och visa var jag gick i skola och lite sånt.

Jag och Johan ville försöka hitta där Wild kids blev inspelat då Moa ville se husen de bodde i. Jag satt och googlade efter det innan på morgonen och hittade en kordinat som någon hade tagit fram.

Så vi sa till tjejerna att vi tagit fram en kordinat som vi skulle köra efter och att vi inte visste vad som fanns där. De blev rätt nyfikna och det måste ju vara lite spänning ibland =).

Vi körde mot Skenäs och tog vägfärjan över mot Kolmården, där gps:en hänvisade oss ut från kolmården och vidare mot krokek och till ett ställe som heter Älgsjön. När vi hade 200 m kvar så säger gps:en att om 200 m har ni nått er destination och efter 200 m så står följande framför oss....


Att vi skrattade.... ja ni kan tro!!!

Hoppade ur bilen och sa till tjejerna att byta till gympaskor och sen klev vi iväg och mötes av en helt underbar sjö

 

Tyvärr så får man inte samma känsla av att se ett kort, men där var verkligen hur fint som helst.

Ut i skogen och leta... det skulle vara 1,5 km att gå för att hitta stugorna. Vi gick och gick och gick och hittade inget, vände och gick åt andra hållet och hittade inte något där heller. Nu började de skymma rätt bra så vi bestämde oss för att inte fortsätta leta. Men ungarna ville att vi skulle dit imorgon igen för att hitta stugorna. Ville att vi skulle googla lite mer på det.

Körde inom en mack på vägen hem och köpte lite räkost att smeta på brödet vi hade i bilen. Klockan var vid 22-tiden och vi orkade inte gå ut och käka någonstan.

Tillbaka till hotellet, rätt blötta om byxor och fötter eftersom det hade regnat hur mycket som helst, men vi hade tur med vädret, för när vi var i bilen ösregnade det och när vi var framme så slutade det. Kunde inte ha mer tur.

Väl tillbaka så gick tjejerna in för att kolla ett avsnitt från wild kids på SVT Play för att se om vi var rätt på det. Jag och Johan googlade och kunde bara få det till att vi var rätt på det.

Vi bestämde oss för att prova lyckan imorgon igen efter att vi checkat ut.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 29 juli 2009 08:59

Började dagen med en go hotellfrukost. Upp och gjorde iordning och packade väska sen rullade vi till kolmården. När vi precis kört igenom samhället Kolmården så var det kö hela vägen till djurparken, ca 6 km!! Suck! När vi väl kom fram så kom personalen och sa att det var minst 30-40 min kö fram till biljettluckan på Safari, ja ja, vi ville ju se Safari så det var bara att bita ihop och det tog ca 35 minuter. När vi precis ska köra in i parken så slutar kylan i bilen fungerar, perfekt =). Fast man får ha fönstrena öppna fram till björnar, vargar och lejon, så vi kunde ju ha fönstrena öppna genom mer än hälften av parken.

När vi körde ut från safariparken så kom personal och mötte upp oss och sa att det var fullt på parkeringen och att det var flera kilometer bort för att parkera, jippiii!!! tänkte man ju direkt, men då sa han att ni är ju redan inne i parken så ni får parkera vid delfinariet, Tjoho!!!! så bra, kunde ju inte bli bättre.

In i parken för att ställa oss i kö till delfinariet direkt och gissa, vi stod där max i 15 min, men kön var säkert hundra meter lång. Kom in och fick se delfinerna direkt. Verkligen kanon!!!

 

Ut och käkade lite mat som vi hade med oss.

Sen gick vi runt i parken. Alla utom jag åkte linbanan. Johan fick ett åkband av en tant som ångrade sig och Patricia gick som barn (3-12 år) =))) Johan tänkte sig inte för utan sa att han skulle betala för 2 barn, ha ha ha... De hade tittat lite konstigt på Patricia, men tyckte väl det var ok!!!

Sen var det klart aporna som hade världens show idag, vi skrattade riktigt gott åt dem. Tror faktiskt aldrig jag sett dem så igång som igår. Det var riktigt svårt att slita sig när de stängde.

Körde tillbaka till Linköping och var bara snabbt uppe på rummen och lämna saker, sen ut på stan och käka färsk pasta med olika tillbehör. Gott!

När vi kom tillbaka så badade Moa i hotellets pool och sen badade hon i deras badkar.

Kväll och vi var alla sååå trötta!


GRATTIS Åsa K-K på 40-årsdagen!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 28 juli 2009 23:30

rullande hemifrån 9.40, med kosan mot Börjes i Tingsryd. Det var marknad där med ca 300 st knallar, så hela tingsryd var totalt fullbelagt. Att hitta en parkeringsplats var lite knepigt, men vi lyckades till slut hitta en liten gräsplätt att parkera på. Gick lite bland stånden och sen in på Börjes livs och klädesaffär. Där hittade vi inget kul så vi gick vidare in i hästaffären. Patricia och Moa gick loss och hittade faktiskt en hel del saker. Moa köpte 1 par vita tävlingsridbyxor + blus, sporrar bl a, Patricia köpte 2 par ridbyxor, 1 jacka och handskar, själv köpte jag en jacka och ett par långa schaps i oljetyg. Så köpte vi även ett nytt träns till Seline samt att tjejerna köpte ett miniträns som ska hänga på Selines box.

Käkade lite innan vi körde vidare mot Gränna för att gå loss på polkagrisarna. Kollade lite på tillverkningen, sen handlade vi på oss lite grann. Rullade några meter upp till Brahe hus och rastade av oss där en liten stund.

Sen var det inte så lång väg kvar till Linköping där vi checkade in på Frimurarhotellet i centrum.

Fick kanon fina rum. Tjejernas rum blev klart störst och finast, stor toalett med badkar och till och med balkong.

Bara se så lycklig Moa blev, var bara tvungen att provhoppa sängen =)

 

Vi fick ett mindre rum, men vad spelar det egentligen för roll, vi ska ju bara sova och sen var ute hela dagarna. Fast vi får väl se om vi får med tjejerna, de verkar trivas kanonbra i sitt fina rum.

När vi fixat våra saker på rummen så gick vi en runda i hotellet för att se var poolen och träningsrummet var.

Moa och Patricia var tvungna att prova träna lite

När de "tränat" färdigt så gick vi ut en runda på stan för att hitta någonstans att äta. Fanns hur många restauranger som helst och vad mycket folk det var ute. Till slut hittade vi ett rätt lugnt ställe, en kinarestaurang med god mat. Nu är vi proppmätta och trötta.

Nu ska jag göra mig iordning för att sova några timmar innan vi ska upp och äta go HOTELLFRUKOST!!! Avundsjuka??? Ja det förstår jag...

Imorgon har de lovat bra väder så vi chansar på Kolmården.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 28 juli 2009 18:37

Då har vi klarat av polkagrisstaden gränna o även rastat en stund på brahe hus

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 28 juli 2009 14:46

Då har vi klarat av börjes i tingsryd. Moa o patricia handlade på sig lite ridbyxor mm. Nu kör vi vidare mot gränna...:-D

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 27 juli 2009 00:14

Vaknade kl 5 och hade ont, glömde ta Ipren innan jag la mig på kvällen. Så det var att krångla sig upp ur sängen för att hämta en tablett så att jag skulle kunna sova igen. Och det kunde jag för jag vaknade 10.40 av att hela huset var knäpptyst... alla sov... förutom Moa som satt och spelade PS2.

Johan körde iväg släpet till Billesholm eftersom L ska besikta det på torsdag. Sen var han inom J och M och fixade antennförstärkare som gått sönder.

Moa låg och titta på tv nästa hela dagen, var allmänt passiv. Fixade till kaninen och gick och småplockade lite. Jag strök undan tvätten så att vi skulle kunna packa.

På eftermiddagen körde jag till gantofta och hämtade Hanna som ska ha koll på Seline när vi är på semester.

På kvällen bytte Johan däck på bilen, eftersom de som satt på var lite för nära gränsen till för slitna. Han och Moa körde tvättade bilen och handlade lite. Patricia var med Anton hela dagen, de var i gantofta och påarp. Hon kom hem och fixade kattlådan och packade sina saker för att sen sticka ut en runda igen.

Nu har vi packat och fixat vad som ska fixas, allt vad det gäller hus och inneboende, så imorgon bär det av.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 26 juli 2009 22:44

Så fort semesterveckorna försvinner... Känns som att det har varit en långhelg  och så har det egentligen redan gått 2 veckor!!

HAA i natt har jag lyckats sova på rygg och höger sida utan att det gjort jätteont. Det svåraste är att komma ur sängen, men sen väl uppe så fungerar det. Visst jag kan inte böja mig framåt för fort utan att hålla emot, men helt klart har det blivit bättre. Hoppas att det fortsätter på det sättet för då är jag snart igång på riktigt igen.

Johan fortsatte med släpet på förmiddagen, Moa satt och spelade PS2, Patricia och Anton sov gott! Jag försökte vara lite mer aktiv idag, för igår gjorde jag verkligen inget vettigt alls. Jag har kört några maskiner tvätt och fixat med det.

Sen körde jag och Johan en runda med släpet för att känna om bromsarna blivit bättre och faktiskt så kändes det bättre.

Hem och byta om och fixa till oss, efter det körde vi till väla för att se om jag kunde hitta någon ny guldkedja, fick ju pengar av svärföräldrarna när jag fyllde år, men hittade ingen som jag ville ha. Får leta vidare.  Johan köpte 2 st skjortor på rea, 2 st för 100:- är ju helt ok.

En runda om Clas Olsson, sen varsin glass och vidare till Biltema för att köpa lite delar till släpet.

Hem och käka innan vi skulle fortsätta... Moa och Michelle hade precis ätit, så vi fick äta själva. De satt vid datan och PS2.

Patricia och Anton stack till Bakken vid 2 tiden och nu väntar vi på att de ska komma hem så att vi kan hämta dem i stan. De kommer väl närmare vid 0.30 tiden som tidigast.

På kvällen körde jag upp till hagen och kollade min vackra häst.

 

Johan fortsatte med släpet. Tar mycket tid att fixa bromsar, stödhjul där själva hållare till stödhjulet skulle bytas mm mm.

Fixade pannkakor till Moa och Michelle på kvällen eftersom det var SÅÅÅ hungriga.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards