En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 14 januari 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 januari 2010 22:15

Det känns att det är första hela långa veckan att jobba. Ville bara vända mig om i sängen. Kände inte alls för att gå upp.

Väl uppe, duschad och klar så fungerar det ju, men steget från säng till dusch är lång.

Patricia kom upp och tanken var att hon skulle till skolan idag, men hon hade ont i halsen och huvudet igen. Igår kändes det bra, men på morgonen så kändes det inte alls bra. Så hon åt och kröp tillbaka ner i sängen.


Johan skjutsade Moa till Gon på vägen till jobb.


Då gick Johan äntligen av jouren. Han fick ihop 23.5 timmar den här veckan. Jag tror att det är flera år sen det hände senast.


Patricia och Anton gick hem till Anton på eftermiddagen för att äta middag.

Moa var hemma och spelade på datan och pluggade historia.


Moa satt och googlade på svåra ord som förklarade orden med ännu svårare ord. Är ju inte helt lätt att förstå då kan man ju säga. Varken jag eller Johan visste vad vissa ord betydde och några kunde vi inte förklara, man vet ju vad det är men att översätta till ett enklare språk kan minsann vara väldigt svårt.

Moa är i sådan ålder just nu då hon undrar över märkliga ord som bara finns. Senaste ordet idag var "vet hut"... vad betyder hut??? Det vet man ju, men så ska man snabbt och enkelt förklara vad hut är...!!! Vad ÄR hut??

Googlade och hittade;

Vad är "hut" för något? Det är känt sedan mitten på 1600 talet. Ursprungligen användes det bara till hundar. Så småningom började det att användas till människor, för att uttrycka någon slags ilska.

I dag betyder det respekt för normer och rättesnören, ofta använt som tillrättavisning av barn och ungdomar. "Vet hut!" betyder ungefär "skäms"!


Det är ju ett utryck som man bara använder liksom. Det är rätt kul att hon intresserar sig och inte bara låter det gå förbi.


Det var ett ord som jag tyvärr inte kommer på nu, ska kolle med henne, som hade värsta översättningen för ett barn i 12-års åldern. Återkommer med det hoppas jag.


Körde upp till stallet och tog in hästarna eftersom jag vill vara med och se vad som händer varje dag nu några dagar.


Hem, kolla tv liten stund. Sen var det tidig säng för de flesta av oss.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards