En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 24 januari 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 24 januari 2010 21:59

Upp med tuppen, fixa med kläder och frukost.

Full fart till viarp för att hinna gå banan. Det hann vi i lugn och ro och det är skönt.

Johan anmälde Moa under tiden.

Det var så grymt kallt och lilla Moa hon frös och var alldeles röd om sina små händer.

Hon har ju fortfarande fruktansvärd träningsvärk i sina lårmuskler efter idrottsträningen i fredags i skolan. De hade hoppat över 30 cm krupit under 70 cm osv, på en bana i ca 30 minuter. Så hon var rent stum i benen hela dagen igår och även idag.

Hon var lite bekymrad över om hon skulle klara av att rida. Och när hon såg hur alla hästarna busade så blev hon lite avvaktande.

Jag sa till henne att strunta i det, men hon ville försöka.


Jag hade fått en funktionärsplats som ringmaster kl 10.30 och det var precis när Moa skulle börja rida fram, (det är alltid likadant). Hade gått jättebra på framridningen, så hon var rätt peppad.

In på tävlingsbanan och då såg Yr rätt så seg ut och inte alls busig.


Här är hon på gång mot första hindret i galopp, dock lite seg galopp.


  


Nu närmar de sig första hindret som gick galant och även andra hindret gick jättebra,


  


Men lite innan tredje hindret så saktade Yr av till trav och Moa fick igång honom i galopp igen, men för sent, så Yr stannade och Moa tappade balansen och var nästan på väg av till höger, men rättade upp sig. Och tappade balansen till vänster istället. Då beslutade hon att hoppa av i farten, vilket gjorde att när hon landade så knuffade Yr till henne eftersom han var på väg åt samma håll. Moa landade på rumpan och ryggen.

Jag som stod i andra ridhuset och filmade, så klart när hon ramlade av. Att det kan vara så långt att gå när det händer mina barn sånt här?!?!?. Det var redan många hos henne. Hon hade fått jätteont i sitt högra ben och höger hand. Hon landade nog på handen lite. Men hon klarade i alla fall av att gå ut med hästen själv. Vi gick in med honom i stallet och Moa satt sig i sadelkammaren. Säkerhetskillen kom och kollade henne. Konstaterade att hon var hel, men lite mörbultad.


Hon och Johan gick in och fikade i cafeterian medans jag utförde min plikt färdigt.

Här sitter Moa av i farten...



När vi var klara så körde vi hem och tinade upp. Var så genomfrusna,,,, det är så jobbigt att frysa och stackars Moa som inte har något hull hon blir ju genomfrusen på ingen tid. Fick linda in henne i filt ute i viarp för att hon skulle hålla lite värme.


Hem och käkade en toast, upp till stallet. Monica och Kicki skulle rida ut så jag hängde med. Skulle egentligen inte rida för jag kände mig så ruggig, men grupptrycket var tufft att stå emot. Red alltså ut en runda med dem och det ångrar jag inte för Seline gick så fint.


Patricia och Liza stack in och tränade på eftermiddagen. De kör stenhårt nu eftersom de har provveckan och vill hinna med så mycket som möjligt.


På kvällen när jag satt djupt ner i soffan så kom mormor och morfar och hälsade på. Händer inte så ofta så det är trevligt när de kommer. Vi är lika dåliga på att åka till dem. Man skyller alltid på tiden, men det känns verkligen som att det är svårt att hinna med när man jobbar och framförallt i detta mörker.


Trött efter en dag i kyla.

  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards