En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under januari 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 januari 2010 22:00

Sov grymt dåligt på natten/morgonen. Fick värsta tandvärken, den som inte gjort sig till känna på flera dagar.

Gick upp kl 9 för vi hade bestämt att Patricia skulle hoppa Seline i Frillestads ridhus.

  

 Moa var intelligent och stannade hemma i värmen. Hon duschade och fixade sig inför kalaset på eftermiddagen. Gick hem en runda till Miche.

När vi kom hem så åt vi lite snabbt och sen körde jag Moa till viarp där hon skulle snygga till Yr inför hopptävlingen imorgon.

Jag for in i duschen och Johan hämtade Moa i viarp när hon var klar.

Körde sen till Billesholm för att fira Linnea. Vi blev bjudna på kassler, rostbiff och potatissallad. Smarrigt värren!


Patricia blev hemma för det var meningen att hon och Liza skulle träna på eftermiddagen efter att Liza kommit hem från sin hopptävling. Det blev inte så för Liza kom hem så sent att de inte hann in till stan innan de stängde.


Kom hem från kalaset och dök i säng direkt eftersom det är tävling imorgon.


En bild som Johan tog medans han väntade på oss i stallet, jag gillade den för jag upplever den som lugn och vintrig

  

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 januari 2010 22:07

Moa började senare så hon tog bussen idag.

Patricia börjar alltid halv nio så hon tar bussen vid halv åtta varje dag. Fast hon längtar nog till töväder så de kan börja köra moppe igen.


Det var en lugnare dag på jobb än på länge. Nu är allt för 2009 klart och det är såååå skönt!


Hade utvecklingssamtal med chefen och idag pratade vi mer om mig och vad jag ska göra än vad vi har gjort förr. Får lov att gå 2 st olika utbildningar som jag vill. Jag behöver uppdatera min excel-kunskap. Gick en excelkurs för några år sen, men då använda jag inte programmet. Men idag så tar jag ut mycket uppföljningar som kopplas från landlord till excel. Där tar jag ut diagram och lite annat och känner att jag behöver kunna lite mer om det bl a.

Sen är det en rapportgenerator där jag lägger upp egna rapport på uppföljningar i landlord som jag inte kan så bra. Vill lära mig det så att jag snabbt och lätt kan lägga upp en rapport. Som det är idag så tar det flera timmar att sitta och laborera för att få det som man vill. Och den tiden vill jag lägga på annat.


Patricia och Liza var på stan och köpte skor till Liza, sen gick det upp till kafeterian på lasarettet och väntade på att vi skulle sluta. Hämtade Moa hos Gon på vägen hem.


Johan körde mig till stallet. Han körde och tvättade bilen för den var sååå skitig så man såg inte nummerplåten längre. Sen var det maxi som gällde. Köpte lite för att göra egen pizza.


Jag hade hand om Magina och Odessa idag, så det blev ingen ridning idag heller. Kände mig så trött att jag inte orkade det effter att jag mockat och satt hö bl a.


Hem och åt pizzan som Johan gjorde.

Rebecka kom till Moa en stund på kvällen, de slappade framför Moas data.

Slapp i soffan blev det resten av kvällen.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 januari 2010 22:38

Sista dagen för leverantörsfakturorna så det var att jaga i alla hörn så att alla lämnade in vad som skulle in för 2009. Jobbade till 18, körde hem, hämtade Moa o Miche som var hos Miche. De ville hem till oss för att Moa hade engelska glosor att plugga.

Jag körde till stallet och tog hand om hästarna, tog in och gav lunchen.

 

Johan jobbade länge idag också och jag skulle in och hämta honom efter stallet. Medans han jobbade färdigt så passade jag på att träna idag också. Körde lite trampmaskin, styrka och sen rodd och det gick bra.

 

Patricia och Liza hade varit och tränat på eftermiddag/kväll. Patricia hade sprungit i 25 minuter och sen kört rodd i 10 minuter. "blev ju inte ens trött när jag sprang". Så säger en otränad 16-åring... jag hade nog kolapsat helt och hållet om jag sprungit så länge.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 januari 2010 22:30

Sval dag vilket börjar bli rätt vanligt. Några minusgrader och svinhalt överallt. Okej stora vägarna är torra, men allt annat är halt. Antingen kan det smälta eller ge oss massor med snö så det inte blir så halt.


Idag spelade Moa och hennes klass handboll i skol-os. De spelade mot 7 andra skolor under dagen. Vid middagstid fick jag ett sms från Moa om att de kanske hade gått till final.

Klockan 15.15 ringer hon och säger "jag kan inte rida idag" och då går det så klart massor med tankar i huvudet!! Vad har nu hänt???

VI HAR GÅTT TILL FINAL!!!! Och ska spela på IH kl 20.00, så då hinner jag ju inte rida eftersom vi slutar med ridningen klockan halv åtta.

Jag fick mailat viarp om att Moa inte skulle komma.


Eftersom det inte blev någon ridning så tog jag det lugnt och avslutade mina arbetsuppgifter i lugn och ro, körde sen hem och bytte om till stallkläder. Mia hade mockat och påbörjat maten till mig, så jag hade bara Odessa kvar.


Hem igen och hämtade Moa, Patricia, Felicia och Liza. Moa skulle vara på IH strax efter klockan sju för att träffa sin kompisar. De stora tjejerna skulle på friskis och svettis för att prova en gruppträning. Så de släppte vi av först och sen lämnade jag Moa. Sa till Moa att vi gärna ville titta om vi fick, men att hon fick sms:a oss om vi fick lov att komma. Vi hörde inget så jag körde in till jobb för att träna under tiden.


Johan jobbade under tiden jag tränade. Höll på ca 1 timme och 20 minuter. Gick på gåmaskin och körde styrka. Vågar inte lägga på så mycket vikt än eftersom jag inte tränat på så länge samt att jag har ont i min armbåge och det kände jag när jag skulle göra visa armrörelser, att det gick inte. Så det var 25 kg på både armar och ben. Och det var lite för lätt, men bättre att börja försiktigt.

När jag nästan var klar ringde Moa och sa att vi fick lov att komma och kolla, för nu skulle de spela final och se vem som kom trea och fyra.

Hon hade missat att sms:a första matchen, så nu ville vi verkligen åka och kolla.


Och det var ju hur duktiga som helst. Jag blev verkligen imponerad. Här kommer lite bilder på hur det gick till.


Taktiksnack!!


  

Moa fångade bollen och vägrar ge den till motståndaren som var dubbelt så stor som Moa...

Resultatet blev som nedan... alltså blev det en bronsplats!! GRATTIS


     


 Så här lycklig blev Moa när hon fått medalj. Fast mycket berodde på att han som skulle ge dem medaljerna tappade alla i golvet och det skrattade alla gott åt  


  

 Sista matchen spelades klockan 21, så vi var inte hemma förens kl 22.15, efter varit inne och handlat lite saker på Maxi.

Då var vi trötta allihopa.


Patricia var nöjd med träningen också, så hon ska prova imorgon igen.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 januari 2010 22:30

Moa och Patricia tog bussen samtidigt idag. Och vi kom till jobb lite tidigare eftersom vi körde direkt.

Hade jätteont i min armbåge så när jag suttit och skrivit lite så började handen domna bort. Massören kommer imorgon, ska se om han kan göra nåt åt eländet.


Dagen bara försvann nånstans, gick så fort och jag hann nästan inte med något. Åkte på att gå på ett möte på förmiddagen som inte var inplanerat så där försvann 2 timmar.


Johan körde hem på eftermiddagsfikat för att byta ut sina linser som tydligen började krångla. På vägen hem så tog han upp Moa och Vicky som stod på busshållplatsen och väntade på bussen.

Patricia åkte med in och satt i kafeterian och väntade på att vi skulle sluta. Sen körde vi till Rycketofta för att kolla ridstövlar till henne. Hittade inga direkt.


Hem och lämna dem, så körde jag upp till stallet och körde endast stalltjänst för det glittrade lite otäckt på vägen så jag vågade inte rida ut. Har hand om Odessa också eftersom Malin och Nellie är i Egypten i en veckan nu.


Det är fortfarande snö ute, men nästan plusgrader så det smälter och det blir blött och tråkigt. Men så snöar det lite hela tiden, dock väldigt lite.


När jag kom hem så röjde jag bland alla våra papper. Är väldigt eftersatt. Städade i ca 2 timmar, nu ska eländet bara sättas in i pärmar.


Sen satt jag och chattade med Camilla H från ö-götland på FB. Det var såå länge sen vi hördes, då det var riktigt kul. Hade hänt lite sen sist om man säger så.


Nu är det tack och gonatt!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 januari 2010 21:03

Vaknade och kollade ut och det såg lite för vitt ut och minsann, det hade snöat. Det hade kommit 2-3 cm i natt.

Körde Patricia till busshållplatsen och Moa till Gon på väg till jobb.


Rullar på i lagom tempo just nu, känner att jag hinner med det jag ska. Tänk om det skulle kunna få vara så hela tiden.


Mamma kom upp en snabb runda på förmiddagen och lämnade ett dataprogram som Johan ska lägga in i hennes data. Jag skulle på möte så vi hann inte prata så länge tyvärr.


Johan tog jouren några timmar på kvällen så han körde jourbil hem. På vägen hämtade han Moa hos Gon.

Körde Moa, Patricia och Anton till väla. Shoppingsugna...!


Jag körde hem och bytte om och körde sen till stallet och red ut med Monica.


Kom hem och åt pannkakor som Moa ha önskat sig. Hon och Johan fixade det när de kom hem från väla.




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 januari 2010 22:38

Upp innan 9, vaknade vid 8, men kände inte för att gå upp just då. Kunde inte somna om så det blev till att gå upp. Ströck undan all tvätt och gick och plockade undan.


Johan och Moa körde och köpte bullar till frukost. Efter frukosten fick jag skjuts till stallet. Red ut med Monica mot Bälteberga.

Johan och Moa körde och handlade present till Patrik som fyller 35 år idag - Grattis!


Hem och käka lite snabbt, en snabb dusch och sen iväg. Patricia och Naemi var hemma och föreberede Lizas överraskningsfest.


Till Patrik på kalas. Vi blev bjudna på scones och god gräddtårta. Efter vi fikat så var det Wii som gällde. Patrik fick spel av oss så det skulle ju testas. Det spelades guitar och trummor. Moa var riktigt duktig på trummorna.

Full fart i huset var det, musik som spelades, barn som sprang och jagade varandra så ljudnivån var nog rätt hög =)

En rolig episod var när jag frågade Cornelia vad mormor heter, då svarar hon: mormor. Nä men vad heter hon egentligen?? Cornelia är så söt när hon funderar och man riktigt ser hur hon formulerar orden, och så kommer det, hon heter ju Bagetti  . Ja vi skrattade gott, hon är så söt!


Patricia och hennes gamla kompisgäng hade ordnat en överraskningsfest för Liza. De började med fika hos oss, sen fortsatte de in till stan och gick till Mezo och käkade och fikade där. Satt där i 4 timmar och hade det trevligt.    


Jag, Moa och Patricia fick huvudvärk på kvällen, varför det??Är det kylan som torkar ur oss??

Och så snöar det igen, dock inga stora flingor, men många små.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards