En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under januari 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 januari 2010 21:00

Upp klockan 8 för att äta frukost och sen köra upp till stallet. Vi stack upp allihopa, Patricia och Moa skulle rida och Johan ville fota lite.

Malin och Nellie följde också med. De har aldrig varit där och ville gärna rida i ridhus också.

Var i ridhuset vid 10.30 och körde därifrån vid 13-tiden.


Körde hem Moa och Patricia, de frös som bara den. Under tiden jag gjorde iordning i stallet så körde Johan till Maxi. Köpte saker så vi kunde äta tacos när vi kom hem.


Åt mat och sen hade vi filmmaraton.Såg 4 st filmer. Vi orkade inte göra något vettigt alls. Tar hårt att vara ute i friska luften.

Moa var med Rebecka först här sen gick de hem till Rebecka och kollade film.

Patricia gick hem till Anton och kollade film där.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 15 januari 2010 21:34

Hur trött som helst och värst är att veta att Johan är ledig och Patricia och Anton blir hemma eftersom Patricia inte blivit bra än och Anton har börjat må dåligt.

Väckte Moa innan Johan körde mig till jobb. Hon ringde när jag nästan precis kommit till jobb och sa att hon hade jätteont i halsen, men hade ingen feber. Men hon vägrar att vara hemma. Hon SKA till skolan så de så!!

De skulle ha bipp-test (tror jag det heter) idag och hon ville vara med på det fast att hon hade ont i halsen.

Bipp-test innebär ett uthållighetsprov som det gör på idrotten. De gör det 1 gång om året från 6;an och upp till 9:an. Fast i 6;an så gör det testet 2 ggr för att de skulle lära sig hur man gör.


Johan städade och tvättade och det är väldigt skönt när man kommer hem och det är klart. Städhjälp en dag i veckan hade varit rätt skönt faktiskt.


Patricia och Anton hade varit här nästan hela dagen, gick hem till Anton på seneftermiddag för att kolla film och sen gå till pizzerian och käka. Senare på kvällen var de hos Anton igen för att kolla mer film.


Moa följde med Gon hem efter skolan. De var rätt slut efter testet innan idag.


Johan hämtade mig, hem och bytte om. Till stallet för att fostra hästar att gå ordentligt in i stallet.

Under tiden var Johan och handlade på city, hämtade mig och sen körde vi och hämtade Moa hos Gon.

Sen blev det pizza i miatorp, hem och käka.


Och idag har jag syndat.... illa!!! åt massor med godis på kvällen. Första godiset sen nyår. Väldigt onödigt, men tyvärr gott!! Dumheter!!!

Ja ja får väl snart börja träna, så jag blir av med eländet. Men så länge man går och mår så där, orkar man ju inte träna.


Just nu känner jag att jag hinner med mitt jobb igen. Känslan är underbar! Det är bara att glida på den vågen så länge det går, för rätt vad det är så vänder det igen.


Pratade med min gamla saknade arbetskamrat.... för bövelen ge henne ett jobb....!!!!! Det är så orättvist, visa vill inget annat än gå hem med pension, men får inte och andra vill jobba, men det finns inga jobb!!! Hallå!!!! Är det rätt???????????


Ska gå och lägga mig tidigare idag för imorgon ska vi upp skapligt tidigt för att köra till ridhus och rida Seline så hon får bli av med en del energi.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 14 januari 2010 22:15

Det känns att det är första hela långa veckan att jobba. Ville bara vända mig om i sängen. Kände inte alls för att gå upp.

Väl uppe, duschad och klar så fungerar det ju, men steget från säng till dusch är lång.

Patricia kom upp och tanken var att hon skulle till skolan idag, men hon hade ont i halsen och huvudet igen. Igår kändes det bra, men på morgonen så kändes det inte alls bra. Så hon åt och kröp tillbaka ner i sängen.


Johan skjutsade Moa till Gon på vägen till jobb.


Då gick Johan äntligen av jouren. Han fick ihop 23.5 timmar den här veckan. Jag tror att det är flera år sen det hände senast.


Patricia och Anton gick hem till Anton på eftermiddagen för att äta middag.

Moa var hemma och spelade på datan och pluggade historia.


Moa satt och googlade på svåra ord som förklarade orden med ännu svårare ord. Är ju inte helt lätt att förstå då kan man ju säga. Varken jag eller Johan visste vad vissa ord betydde och några kunde vi inte förklara, man vet ju vad det är men att översätta till ett enklare språk kan minsann vara väldigt svårt.

Moa är i sådan ålder just nu då hon undrar över märkliga ord som bara finns. Senaste ordet idag var "vet hut"... vad betyder hut??? Det vet man ju, men så ska man snabbt och enkelt förklara vad hut är...!!! Vad ÄR hut??

Googlade och hittade;

Vad är "hut" för något? Det är känt sedan mitten på 1600 talet. Ursprungligen användes det bara till hundar. Så småningom började det att användas till människor, för att uttrycka någon slags ilska.

I dag betyder det respekt för normer och rättesnören, ofta använt som tillrättavisning av barn och ungdomar. "Vet hut!" betyder ungefär "skäms"!


Det är ju ett utryck som man bara använder liksom. Det är rätt kul att hon intresserar sig och inte bara låter det gå förbi.


Det var ett ord som jag tyvärr inte kommer på nu, ska kolle med henne, som hade värsta översättningen för ett barn i 12-års åldern. Återkommer med det hoppas jag.


Körde upp till stallet och tog in hästarna eftersom jag vill vara med och se vad som händer varje dag nu några dagar.


Hem, kolla tv liten stund. Sen var det tidig säng för de flesta av oss.



Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 13 januari 2010 08:46

Patricia hemma idag också. Mådde bättre igår, men fortfarande tung i huvudet och genomförkyld.

Moa tog bussen för hon skulle direkt till skolan. Så hon stack upp till vicky för de brukar gå gemensamt upp till bussen.


När jag kom till bilen så var det lite ny snö på rutorna och det kom smått på himlen.

Konstigt att det alltid ska komma när det ligger på 0 grader. Bara för att det ska bli kladdigt eller?


Jag körde direkt upp till stallet efter jobb eftersom jag skulle ta in hästarna. När jag var i stallet så kom Johan upp och lämnade nya grindhandtag eftersom Seline och Odessa dragit sönder 3 st.

Hem och hämta Moa för att i full fart köra till Viarp för terminens första ridlektion.

Träffatde Otti och Ingela, tjatade lite med dem.


Felicia var och hälsade på Patricia på eftermiddag och kväll. Patricia hade varit ute och gått lite på eftermiddagen. Hon gick och mötte Felicia vid rosa kiosken.


Patricia mår bättre och ska försöka gå till skolan imorgon.


Moa har börjat på ett ny historieprojekt i skolan. De ska ta reda på lite om Tyco Brahe och hans upptäckter.


Johan var på jobb för att reda ut alla sina arbetsordrar som han har haft den här veckan. Det var länge sen han hade så mycket jourjobb som den här gången.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 12 januari 2010 21:31

Patricia kom upp för att känna efter om det skulle fungera att gå till skolan idag, men det blev sängen igen.

Jag skjutsade Moa till Gon på morgonen innan jag körde till jobb.

Johan har fortfarande jouren så han körde direkt till jobb, fast att han egentligen skulle kört till bilverkstaden för att lämna in jourbilen klockan 7.30 Det stod en arbetskamrat och väntade på honom, men Johan kom ju aldrig. Så arbetskamraten väntade och väntade, men kl 8.20 hade han tröttnat och ringde Johan som var på jobb och jobbade för fullt. =)


Moa hade glömt sitt busskort hemma så Johan hämtade henne på skolan. Hon hade inga pengar heller så hon kunde inte ta bussen hem.


Patricia hade fortfarande ont i huvudet och lite i nacken när jag kom hem på eftermiddagen. Hon har ca 0,5 grader högre temp än vanligt.


Moa följde med Miche på ridningen i viarp. Första gången den här terminen.


Jag körde till stallet och passade på att rida nu eftersom det har börjat töa och vägarna är helt bara från snö nu. Och så ligger det mellan 0 grader till -2 grader ungefär.


Johan fick jourjobb direkt efter ordinarie jobb så han blev kvar till 19-tiden ungefär.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 11 januari 2010 08:45

Då var det dags att börja skolan igen.

Började ju så där... Både jag och Patricia har ont i halsen. Moa hostar fortfarande och Johan har äntligen börjat låta normal igen.


Skjutsade Moa till Gon så nu är vi i de vanliga rutinerna igen.


Vid middagstid så fick jag sms av Patricia att hon inte mådde bra så jag körde och hämtade henne på skolan vid 12.45 Skjutsade hem henne och sen tillbaka till jobb.

Hon var lite blek med rosiga kinder. Såg febrig ut, men hon trodde inte hon hade det. Kändes som hela huvudet slagit lock.


Johan var på möte i lund på förmiddagen så det blev sen middag. Ungefär 12.15 kom vi upp till matsalen och då var jag hur hungrig som helst. Märker att man är inställd på att äta kl 11.40


Jag körde direkt till stallet efter jobb, mådde inte så bra så jag kände att jag ville ha gjort stallet så fort som möjligt.

Känner av mina luftrör, verkar som att det är samma som Johan hade.


Hostade hela natten, eller ja i alla fall flera omgångar. Så jag var väldigt seg frampå eftermiddagen. Det tar hårt på en.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 10 januari 2010 21:47

Körde till stallet kl 8.30 för att hämta Seline. Skulle få henne skodd kl 10 på Gustavslund. Fodrade och släppte ut hästarna så att Frida skulle slippa det idag. Hon behöver också får vila ibland.


På vägen hem från gustavslund så körde jag till ridhuset i frillestad och red ca 1 timme. Sen till stallet och gjorde klart vad jag inte hann med på morgonen.


Skulle hämta Patricia på HFRK, men hon ville inte hem så jag körde hem och åt.


Johan skjutsade Patricia till HFRK vid middagstid för att kolla Liza igen. Hon ville även se Linnea tävla så det blev ytterliggare några timmar för henne där.


Johan hämtade Moa så att hon kunde äta med oss, sen körde han tillbaka henne innan han hämtade Patricia.

De körde in till jobb och hämtade en tv som vi ska nu istället för den vi har haft. Den brusar och låter konstigt.


Linn med familj kom och hälsade på en stund på kvällen.

Johan hämtade hit Moa och Miche, så de var här en stund på kvällen.


Patricia käkade och sen gick hon hem till Anton.

De kom hit sen och kollade film.


Då har jag lyckats att få Moas hosta och Johans luftrör.

Patricia har ont i halsen, Moa hostar och Johan kraxar lite fortfarande men låter bättre.

Nu vill vi bli friska!!!!

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 9 januari 2010 21:30

Tog det lite halvlugnt på morgonen, käkade frukost och körde sen upp till stallet och körde endast stalltjänst.

Jag och Patricia skulle köra till HFRK och kolla trettonspelen.

Liza skulle vara med och några andra från Patricias klass. Kom dit vid 13.20 och missade precis Liza, så klart!! Det hade inte gått bra tyvärr, hennes häst hade stannat vid första hindret och villle inte mer.

Vi var där till 18.30, då var vi lite smått frusna.


Johan jobbade hela dagen, första jobbet kom kl 8.20, fast det slapp han åka in på, sen ringde det igen vid 09.30 och det fick han åka in på. Kom hem vid 20 tiden på kvällen.


Moa var på väla med Gon och mellan 2 jobb på dagen så körde Johan och hämtade henne. Körde henne till Miche så hon var där hela kvällen.


När Johan kom hem så hade han med sig Kina-mat och det var väldigt gott eftersom vi inte ätit på hela dagen.


Hade tänkt åka upp och rida, men var så genomfrusna så vi hoppade över det.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards