En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under maj 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 24 maj 2009 22:20

Vi hade bestämt att vi skulle åka till Ribban och kolla fälttävlan idag om det inte var för dåligt väder. När vi körde hemifrån så var det lite grått, men inte farligt. Det var ändå varmt och skönt så vi rullade iväg.

Patricia, Anton, Moa, Johan och jag körde ner. Det var fler som ville med men som tyvärr inte kunde ordna bil och så, så det blev bara vi.

Anton har aldrig varit med tidigare och fick stå ut en heldag med oss. Det är rätt mysigt att gå runt och kolla på fälttävlan och inne bland mässtälten.

Messade lillsyrran Ida för vi hade sagt att vi kanske skulle gå en runda tillsammans och kanske även hälsa på dem. Vi har ju inte varit och sett deras nya lägenhet, men henne fick jag inte tag på så det får väl bli en annan gång istället.

Det var inte många startande i fälttävlan tyvärr... Max 30 st tror jag och det gick ju rätt snabbt.

Vi fotade rätt mycket, eller i alla fall Johan. Hans bilder har jag inte lagt in på min data så ni får nöja er med mina och Patricias foton.

Detta hindret stod vi och kollade från andra hållet först och tyckte det såg högt ut, men sen när vi gick runt det och såg hur brett det var också, då blev man riktigt imponerad

 Leksand är tydligen med och sponsrar det mesta när det gäller hästtävlingar nu. De hade 3 st hinder som verkade lite kluriga för det var många som fick avbryta tävlingen där.

Populäraste stället är ju förstås vattenhindrena, man hoppas ju... ja lite i alla fall att någon ska få bada, men dock inte skada sig naturligtvis

 


 

Mitt på dagen mulnade det på rejält och började droppa först lite grann och sen ökade det på lite. Då gick vi till bilen och åt vår medhavda matsäck, som bestod av pastasallad och lite fikabröd. Där satt vi medans det stod som spö i backen. Efter en stund lugnade det ner sig och Johan skulle springa bort till Maxi och köpa något paraply. När han kom dit så hade de regnskydd, sånt man bara drar över huvudet. Så han köpte 5 st såna istället. Vi blev sååå vackar i dessa =)

Så det blev en liten runda till på fältet. Kollade även hoppning för de som gick vidare från terrängen, vilket bara var 10 st.

Körde hem och ju närmare helsingborg vi kom ju finare väder var det så klart!!

Jag tog cykeln och cyklade upp till stallet, idag var det rätt trögt att cykla, kan ju bero på att man har gått hela dagen och även att mina muskler inte har fått vila. Jag har cyklat och ridit rätt mycket den sista veckan.

Det blev bara en snabbrunda i stallet. Hade tänkt att Seline skulle få vila eftersom hon också har gått rätt hårt den sista veckan.

När jag precis skulle cykla hem så ringde mamma och sa att de ville komma och hälsa på. Så jag skyndade mig att cykla för att hinna hem innan de kom.

Och det gjorde jag, dock inte med så mycket marginal=9

De hade frallebullar och pålägg med sig och det var ju såå gott. Har inte ätit bröd på 2 veckor, så jag syndade med en halv bulle, aja baja... Men gott var det. Tack så mycket!!! Var kul att träffa dem också för det var väldigt länge sen, IGEN!! Förstår inte var tiden tar vägen :-s

Johan började gräva hål för plintarna som ska ner för väggen på framsidan. Det blev ett hål för sen var det ju fika som gällde.

När de kört hem hände det inte mycket mer, var så trött så det blev sängen lite tidigare än vanligt, men inte mycket tidigare.




Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 23 maj 2009 23:15

Johan var inne och jobbade några timmar för de skulle bryta strömmen på lasarettet och då behövs proffsen =)

Jag, Moa och Gon körde till Patrik och Åsa för att släppa ut lille Bam och ställa ut hans mat, vatten och bur. Han ska sova ute i natt, eftersom Patrik med familj inte är hemma. Fast i natt har han sovit inne.

Han var jättekelig när vi kom, men var rätt glad att få komma ut. Han är en lika stor mes som sin brorsa vill vi nog tycka. När Moa kom med buren så kröp han ihop och sprang ner mot källaren först, men ångrade sig när vi öppnade dörren. Sen lugnade han sig igen. Han ville nog inte ut och åka bil kan jag tro.

Sen körde vi hem Gon, för de var såååå trötta och behövde vila ett tag.

Jag och Moa körde hem och då hade Johan kommit hem, så vi käkade pizza innan jag skulle till stallet.

Idag körde jag till stallet, för jag orkar inte cykla i motvind både dit och hem. Så hade jag lovat att jag skulle skritta ut med Kicki och hon var redan i stallet så det var full fart upp dit.

När jag kom hem så började vi röja i trädgården. Johan grävde upp 4 st plintar på framsidan. Vi ska försöka bygga något typ av skjul eller liknande där vi kan ha moppe och cyklar mm.

Jag började gräva för att få upp rhododenronbusken utanför köksfönstret. Den tar så mycket ljus, så ville bara ha bort den. Men det gick inte att gräva upp den så det fick bli sågen och sen hacka loss roten. Så nu finns den inte mer.

Jag fortsatte en stund på baksidan, med att gräva upp "kullerstenarna" som vi har haft runt rabatten. Har mycket kvar, men en början i alla fall.

Det blev så skönt väder på kvällen så man ville ju inte in. Det slutade blåsa helt tvärt kändes det som. Jag och Johan körde till Maxi och då blåste det, men när vi kom ut därifrån så hade det slutat.

Vi fortsatte en stund till i trädgården efter vi varit och handlat men till slut så sa kroppen att den inte orkade mer, var helt slut både jag och Johan. Risk för träningsvärk imorgon. Man är ju inte van att gräva och hacka så hårt som vi fick göra.

Jag och Moa fixade pastasallad som vi ska ha med oss imorgon när vi ska till Ribban och kolla på VM i Fälttävlan.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 22 maj 2009 23:03

Moa hade bestämt med Mimmi och Gon att de skulle till stan och röja. Moa är ju genomförkyld, men detta ville hon ändå.

Johan körde henne hem till Gon, och mig till stallet. Hade tänkt cykla till stallet, men det blåste något så fruktansvärt mycket så jag kände inte alls för det. Men vi tog med cykeln om i fall jag fick för mig att cykla hem efter jag ridit.

Johan körde under tiden och letade efter ny gräsklippare. Den andra la av för några dagar sen.

Han hittade en som går på el och den ska sväva fram.

Efter att jag ridit i 1½ timme så tog jag cykeln och gav mig av hemåt. Kändes som värsta motståndet, men jag tog mig ändå hem på 30 minuter, brukar ta ca 25-28 minuter så skillnaden var ju inte jättestor.

När jag kom hem så satt Johan ihop den nya gräsklipparen och gick ut och testade den. Den fungerade bra och "svävade" fram. Lite trögt, men den är i alla fall lättare än en handjagare =).

Moa skulle ha tjejkväll och hade bjudit hit Gon och Alice. De skulle se filma och gära egna pannkakor.

Vi kände oss ivägen så vi körde in på bio och såg Män som hatar kvinnor. Den var riktigt bra!!

Patricia blev också utslängd från sitt rum eftersom de små ville sova i hennes säng. De kan ju ligga på bredden istället =)

Filmen slutade vid 23.30 och vi körde hem och då hade Moa och de andra inte sett färdigt på filmen än, men den var nästan klar. De gick in och började kolla på datan så de hade inte somnat förens kl 1!!

Patricia och Anton var med Anton i Gantofta på kvällen och hade bara kört rundor på dagen.

Patricia berättade att kvällen innan så hade hon och Anton kört varsin moppe från Anton i Gantofta. Anton först och Patricia efter och efter dem hade de kört en bil utan ljus tät bakom Patricia. Den följde efter dem hela vägen hem till Rydebäck och när de hade kört in på en cykelväg så kom den från ett annat håll och kom körandes i allén. SÅ LÄSKIGT!!! De vet inte vem som körde och kunde inte se reg.nr på bilen heller. Jag är väldigt tacksam för att Patricia inte körde själv. Vad är det för idiot som håller på så????

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 21 maj 2009 22:38

Danskarna hade lovat åska och regn idag, men vi ville ändå chansa på att åka till Sibirien och rida.

När vi vaknade så var det klarblå himmel, sol och varmt. Så det bar av till Sibirien. Johan och Moa följde med, för Moa skulle bada med Nellie medans jag och Malin red.

De doppade sig en stund, men sen blev det för kallt så det la sig på stranden och solade en stund.

Moa kändes sig tröttare och hade fått ont i huvudet så hon somnade i bilen på väg tillbaka till stallet. Väl i stallet öste jag ut hästen och sakerna så att Moa och johan kunde köra hem.

När jag var klar med sysslorna i stallet så cyklade jag hem.

Johan hade grillat revben under tiden. Tyvärr så var revbenen lite väl salta, men det var gott ändå.

Sen satt jag och Moa i soffan och slappade. Det tar på krafterna att vara ute i friska luften nästan hela dagen. Vi körde nämligen till stallet kl 10 och var hemma kl 17 ca.

Patricia och Anton är ute och kör moppe hela tiden. Bara flyter rundor... =)

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 20 maj 2009 22:29

Då var det sista dagen innan man är LÅNG-ledig. Ska faktiskt vara ledig på fredag och det ska bli sååå skönt!

Fick jobba över idag för i nästa vecka är jag borta 1½ dag i början av veckan och jag har mycket inför faktureringen.

När jag gick hem så kändes det som att jag ändå hade hunnit ifatt bra. Skönt att vara ledig när man känner sig nöjd med utfört arbete.

Idag skulle 9-orna, Patricias klass, ha spexfotografering. Hon och Felicia skulle klä ut sig till mekaniker. De skulle ha Felicias pappas overall på sig, båda två skulle krypa i overallen. Patricia lånade lite verktyg av Johan som de skulle ha med på fotot.

Liza har lagt ut detta fotot på hennes blogg. Blev ett bra kort på dem tycker jag. Antar att de har tagit fler kort...












Patricia och hennes klasskamrater fick sina avslutningströjor idag. 

Moa är rätt så förkyld igen. De var och badade med klassen igår förmiddag, men hon var förvisso redan lite förkyld innan så det gjorde nog inte så mycket.

På kvällen fick vi skjuts upp till stallet för Moa skulle rida tillsammans med Nellie.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 19 maj 2009 21:51

Började med utbildning på förmiddagen, affärsutveckling. Idag var det verksamheten i fokus. Fick göra en del praktiska övningar och det är roligare än att bara sitta och lyssna.

När jag kom upp på kontoret sen så ringde telefonen konstant i nästan 2 timmar. Jag har ju varit borta i 1½ dag nu och då hinner det samlas rätt mycket.

När jag var klar med alla akuta saker så gick luften ur mig och kände att jag bara var tvungen att åka hem och vila en stund innan stallet. Hade tänkt jobba över, men när man varit borta i 1½ dag och fått så mycket ny information så kokar hjärnan över ; )

Såg på FB att Malin och Magnus nu äntligen fått sin son Linus. De är såå stolta.

Man ser ju vem som är pappa i alla fall!!

Han vägde 4175 och var 55 lång.

Jag och Moa blev skjutsade till stallet av Johan, som skulle till Borgen och fota under tiden.

När vi kom hem så hämtade han upp Patricia för de skulle åka till skolan för att hämta Lizas cyklar som Patricia och Liza använde i fredags. De cyklade till skolan, men Patricia orkade inte cykla hem för hon hade så ont i halsen.

Patricia har inte så ont i sin arm längre och kan nästan sträcka ut den fullt ut och även böja den helt.

Både Patricia och Moa är förkylda igen.... när ska detta elände ta slut. Johan är lite till och från, nyser och snyter sig ena dagen till att vara bättre dagen efter.

Jag vill inte bli sjuk igen, men börjar ju bli bekymrad eftersom jag blivit så trött igen. Då brukar det attackera direkt.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 18 maj 2009 22:28

Jag och Johan var på ett möte/träff med andra från Regionfastigheter på Sundsgården under hela dagen. Högsta chefen var och berättade lite om framtiden och sen var det en man som varit med och startat Bunkeflo-projektet och pratade om hälsa. Var en trevlig dag.!!

Och när man är på Sundsgården och tittar ut över havet blir man ju bara så sugen på att rida på stranden.

När vi kom hem så kollade jag med Camilla om hon var sugen på att hänga med och det var hon. Så kl 18 träffades vi på Listorps parkering för att sen rida ner till stranden och busa lite.

Moa och Rebecka kom ner och kollade oss. De tyckte vi var lite tråkiga för vi skrittade mest i vattnet. Så till slut fick vi galoppera lite så att det fick se hur det skvätte runt omkring oss och när vi blev genomvåtta.

Johan körde hem till en fd arbetskamrat och fixade med deras datorer. Han moppade dit eftersom jag hade bil + släp.

Patricia satt och pluggade för fullt när vi kom hem, hon har redovisning i svenska imorgon om en bok som de har läst.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 17 maj 2009 21:55

Både jag och Moa vaknade med dunderhuvudvärk. Kunde knappt röra oss utan att det kändes som att huvudet skulle sprängas sönder.

Skulle träffat Jessica och hennes söner under förmiddagen, men tyvärr så var den ena sonen sjuk, ont i hals och 40 gr feber. Så vi får ännu en gång flytta fram det.

Så det blev ett jätte ryck bland all tvätt, stryka, vika och hänga upp.

Tvättade ett antal vinterjackor och hängde ut för tork. Så nu snart ska det upp på vinden...

Linn skickade ett sms och frågade om vi var sugna på grillat till lunch. Och det är klart att man är. Det var gott!

Patricia och Anton hade annat för sig så de hängde inte med. Sov bort halva dagen också förstås. Ungdomar!!!

På vägen hem körde vi inom Plantagen och köpte lite blommor till utekrukorna.

När vi kom hem så körde jag och Moa upp till stallet. Moa red och hoppade lite.

Efter stallet så planterade jag och Moa blommorna i krukorna på framsidan och i amplarna på baksidan. Johan försökte sig på att klippa gräset. Hann nästan bli klar innan gräsklipparen la av. Imponerade att en mekanisk klippare kan lägga av. Men den har gått på övertid de senaste 5 åren.

Grävde upp mängder med gatusten i rabatterna på framsidan. Rensade bort ogräs på baksidan. Det känns rätt bra efteråt när man är klar!

Nu har det gått en vecka och jag har faktiskt inte ätit bröd eller godis. Känns rätt bra... Det är fruktansvärt att vara så sockerberoende, fast den här veckan har gått riktigt bra. Nu får vi väl sen hur det går nästa vecka.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards