En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg under mars 2009

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 31 mars 2009 22:21

Mår faktiskt bättre idag, mycket bättre än igår... Visst att vi fortfarande är förkylda, men nu orkar man ju i alla fall röra på sig.

Jag blev lite yr under förmiddagen efter jag tagit nässpray, vet inte om det var det som gjorde att jag blev snurrig, eller om det är förkylningen som satt sig lite i öronen.

Körde Moa och Vicky till skolan på morgonen, de tycker att det är skönt att ta det lite lugnare på morgonen.... jag med!

Idag tackade vi av 2 st som gick i pension från jobbet. Så det blev go tårta och fina tal på eftermiddagen. Känns alltid lite konstigt när någon som man jobbat med i 15 år slutar.

Jag och Moa körde till stallet eftersom Moa skulle hoppträna lite och jag orkar inte riktigt rida än, men imorgon kanske??

Under tiden vi var där så var Johan ute och letade efter fåglar som fotomodeller.. ;)

Vilket väder och vad skönt det är när det är ljust på kvällarna, plötsligt hinner man ju vara i stallet på den ljusa tiden. Helt underbart!

Positivt idag: Varmt och underbart skönt ute

Negativt idag: Adjö

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 30 mars 2009 22:25

redan kl 7.20 var vi hos tandläkaren på väla, eller ja ja vi var väl där 7.22, låg på 2 hjul in på parkeringen. Kvittar visst hur tidigt eller sent man går upp. Man kommer ändå alltid några minuter sent. Men i detta fallet kvittade det eftersom vi nog var först på plats. Vi mötte folk först på vägen därifrån.

Tandläkare Mats tyckte att Moas tänder blivit så fina så att tandställningen åker bort den 21 april som bestämt.

Körde sen hem Moa för hon började kl 9 och tyckte inte hon ville vara på skolan redan 7.50

Jag är fortfarande väldigt förkyld, fast bättre än helgen, men ändå ont i leder och hostar och stoppar i näsan. Men det är sista dagen för mig att förebereda inför faktureringen så det är bara att bita ihop.

Kl 9.20 fick jag sms från Patricia om att de hade kommit fram med tåget och snart skulle till hotellet. Undrar hur trötta de har varit idag. 2 timmar buss, 6.30 tim med båt och sen 12 timmar med tåg...!!!

Jag jobbade till kl 17 och Johan som har jouren körde och hämtade Moa hos Emma på vägen hem.

När jag kom hem gjorde Moa och jag läxan, geografi.

Efter att vi var klara körde jag till stallet där Linn redan satt på Seline. Jag skulle hjälpa henne lite med ridningen idag, ge lite nya tips och ideer. Det gick bra, men det är mycket att lära. Och eftersom jag inte riktigt känner mig klar i huvudet så rör jag nog ihop det lite för Linn.

På kvällen när Moa skulle lägga sig så hade hon fått lite ont i sina öron igen och även i tänderna, hon fick ny gummikedja på tänderna när hon var hos tandläkaren idag. Så nu är det nässpray igen ett par dagar och hoppas på att öronen inte blir sämre.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 29 mars 2009 21:24

När jag tryckt i mig några panodil och sprutat i mig nässpray så körde jag till stallet och Johan somnade med katten i sängen. Gjorde inte mer än nödvändigt i stallet. Till och med så Olof satt ensilaget till mig - bakom min rygg - han tyckte att jag verkade lite för seg. Och tyckte att jag nog kunde ha ringt honom för jag visste ju att han ändå skulle hjälpa Mia som också mår skit.

När jag kom hem så var Moa och Rebecka och handlade sina första glassar för den här våren.

Idag har det varit sånt fint väder och det har känts så tråkigt att man inte orkar göra någon vettigt.

Jobbigt att köra förbi alla trädgårdar där folk är ute och fixar. Och jag orkar ingenting. Men bara vänta, jag kommer igen. För när jag blir frisk så ska jag hålla mig frisk resten av året. Jag är så trött på att vara så här seg.

Fick sms av Patricia och hon meddelade att de satt på tåget nu och är på väg till Krakow. Hoppas att hon mådde bra på båten, det fick jag inte svar på.

Då får jag nog börja samla ihop sakerna inför en arbetsdag imorgon.

Jag och Moa ska vara hos tandläkaren på väla kl 7.20 imorgon, så det är en tidig morgon.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 29 mars 2009 11:38

Jobbigt när man har ställt om klockan, man blir ju så seg!!

I vilket fall så kom vi upp i någon så när tid... Patricia fick packat det sista med frukostbullen i handen. Lite stressad och säkert lite nervös också, blir lite lättirriterad när det är något större på gång. Men hon var ändå väldigt lugn.

Vi håller tummarna på att vädret håller i sig för dem nu och framförallt när de ska åka båten. Hon har åkband på sig och åksjuktabletter med sig som hon ska ta vid halv 1. 

Hon och Liza har packat alla sina saker tillsammans, så det blev en kameraväska, en matväska och en med kläder och annat smått och gott. Lite lättare om de kan dela på det än att ha 3 väskor var.

När vi lämnat av Patricia och de äntligen kom iväg (en klasskompis hade glömt sitt pass hos sin mamma i Malmö!!, så de måste köra inom Malmö för att hämta det också) så körde vi Moa till Michelle. Moa mår bättre så hon är väldigt rastlös nu eftersom hon inte varit så mycket med kompisar de sista dagarna och har mycket att ta igen ; )

Johan skulle ut och fota en stund och när han var halvvägs så ringde de in honom på jobb.

Och jag kommer att ta det lugnt i soffan några timmar innan jag tar stallet. Får försöka kurera mig så gott det går, behöver ju jobba imorgon.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 28 mars 2009 23:06

Så ja, då har jag fått Moas värsta dunderförkylning. Vaknade i natt av att näsan rann som bara den.

Låg vaken i 2 timmar mellan kl 2-4 för att näsan bara rann och rann och nös gjorde jag hela tiden.

Seg som bara den har jag varit hela dagen. Har varit soffrodell som gällt hela dagen för mig. Är så trist när man är så seg. Vill så mycket, men det fungerar inte. Så fort man reser sig så snurrar hela världen runt en.

Efter många ångest timmar så kom jag ur soffan och i stallkläder för att sen köra till stallet och bara precis göra vad som måste göras. Efter mockning och spolning av ben så kändes det som att jag tränat i 1 timme... Då var det bara att sätta maten också och sen blev det lite social kontakt med Frida och Olof. Orkade inte ens hjälpa Frida att ta in hästarna idag.


Mamma ringde och meddelade att Patricias nästan inte ihophållbara jeans nu vara lagade. TACK så mycket!! Om du bara visste så glad Patricia blev =)))


Moa har varit hos Michelle och bastat ångbastu, sen kom de hit och spelade spel. Och när klockan var 20.30 så släckte de ner lamporna och tände ljus i hela huset. Det blev sååå varmt! Men rätt tänkt av tjejerna. Sen gick de ut en runda för att se om det var många hus som släckt ner och det var 19 hus från oss och ner till Kroka.

Patricia och Anton var på Yamaha center på nåt öppet hus eller liknande.

Johan var i Borgen och fotade hela förmiddagen, tills han blev inkallad på jobb.

På kvällen körde Johan, Patricia, Anton och Liza till Maxi och köpte mat till resan imorgon.

Patricia och Anton följde med Liza hem på kvällen så att hon skulle slippa gå själv. Sen körde de in till stan för att kolla på bilar.

Moa följde med Johan in till Pålsjö för att ställa om klockorna.

Och jag får uppsöka min säng, för jag orkar minsann inte mer idag.

Positivt: tänkt på miljön - Earth hour

Negativt: förkylning


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 27 mars 2009 22:27

Johan körde och lämna över jourbilen, och jag kom in till jobb vid 8 och lämnade våran bil så att han kunde köra hem och ta hand om Moa idag också.

Jag har fått sån härlig hosta och såg till att hosta mig genom morgonen och en bit in på förmiddagen.

Kl 10 var vi på banken och pratade pensionsparande - vilken djungel!!!

Moa följde med när Johan körde in, men hon tyckte nog inte det var så där jätte spännande!=)

När de lämnat av mig på jobb körde de och hämtade upp Patricia och Liza på busshållplatsen, bussen var sen som vanligt!! De körde hem och Johan fixade middag till dem, de har håla i 2 timmar mitt på dagen och hur spännande det nu kan vara en fredag. När de sen hade fått mat i magen så körde Johan dem tillbaka till skolan. Eftersom man inte kan lita på bussarna här hos oss.

Var full rulle på jobb idag också, var ju oväntat!!

Så kl 16 kom Johan och bytte bil igen och hann väl i stort sett bara hem så fick han jobb. Jag slutade efter 17 och körde hem eftersom Johan fick jourjobb och Moa ville inte vara hemma själv.

Moa och jag körde upp och gjorde en snabbvisit i stallet.

Vi mår inte så bra någon av oss, så vi orkar inte så länge. Går bra så länge man är i rörelse, men så fort man stannar och pratar så känner man att kroppen hellre hade gjort något annat.

När Johan kom hem hade hann köpt med sig västkustbakelser till oss. Nya ägare på Nattmackan igen, men det gjorde inget, för det var gott ändå!


Imorgon blir det väl en dag för packning och inköp av mat till Patricia, för nu åker hon ju till Polen på söndag förmiddag. Och de ska ha egen mat med sig för hela söndagen och frukost på måndagen. Inte helt lätt att hitta på vad hon kan ha med sig. Har ni några bra förslag, hör gärna av er!

Hon är bekymrad över att sova på tåget i Polen eftersom en lärare blev bestulen för något år sedan. Men jag sa att om hon sover i sovsäck så kan hon ju ha värdefulla saker där i. Vill de sno kläderna i väskan, så gör det, men inte pass och pengar i alla fall.

Nu ska jag nog krypa i säng och kurera mig till imorgon. Är ju helg och det hade ju varit skoj om man mådde bra då.


Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 26 mars 2009 20:43

Moa mådde inte bra idag när hon vaknade så hon fick bli hemma från skolan. Johan körde till jobb för att gå på jouren. Sen kom han hem och bytte av mig. Så körde jag in till jobb och jag var där vid halv 10 ca.

Har mycket att göra inför faktureringen, så jag undrar ju hur det kan vara så att vi alltid blir sjuka lagom till det.

Jobbade med stängd dörr hela dagen, det var sååå skönt att slippa höra allt runtomkring. Sen har vi 2 st som går i pension nästa vecka, och all förberedelse till det, insamling av pengar och annat tar ju lite tid också.

Tur att jag har Lennart som har hjälpt mig med beställning av tårtor och blommor.

Fick faktiskt rätt mycket gjort idag, och det känns bra. Men tyvärr så måste jag ändå jobba imorgon också. Skulle vilja vara hemma med Moa, men eftersom jag inte har någon som kan backa upp mig på jobb så blir det tyvärr så här.

Moa har klagat på ont i öronen några dagar nu så Johan ringde till VC och de fick en tid direkt så de gick upp och fick kollat henne. Det var irriterat i öronen och en liten början till öroninflammation, men inte så mycket att hon fick penicellin. Det är nässpray och panodil som gäller. Hoppas att det går över snart för hon har varit så förkyld länge nu. Och så blir hon så trött, så hon till och med somnade i soffan nu ikväll.

Patricia har varit hos Felicia och bakat kladdkaka och cocostoppar som de ska ha med sig på Polenresan. Sen stack hon klart hem till Anton en runda.

Johan var hemma hos Hans och hjälpte honom med hans dataproblem.

Och vad händer egentligen....??? Det snöar vågrätt idag igen!!!!!! Jag som trodde att det var vår, men men .... Spännande och se om det blir skidor till jobb imorgon.

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 25 mars 2009 22:37

Körde Moa till Gunilla på morgonen, skulle ha sälle till skolan. Patricia började kl 9 så hon vaknade när vi körde till jobb.

Det är sååååå kallt och eftersom det blåser lite också så går den genom alla kläder man har på sig. Det är så läskigt jobbigt!!

Hämtade Moa hos Gunilla och då kände hon sig hängig och orkade inte rida på lektion. Jag ringde och avbokade henne. Hoppas bara att de hörde av telefonsvararen eftersom vi ringde lite sent.

Patricia hade moppat upp för att rida ut Seline efter skolan. Jag fick skjuts till stallet av Johan. Johan och Moa körde och handlade lite under tiden jag körde marktjänsten i stallet.

Hem och läsa läxor med Moa, under tiden fixade Johan våfflor.

Moa klagar på ont i höger öra, slår lock och sticker, näsan rinner och så har hon ont i huvudet.

Så imorgon blir det VAB för mig, för Johan går på jouren. Varför blir vi alltid sjuka lagom till att jag ska fakturera?? Idag kände jag att jag låg rätt bra till när jag gick hem, men nu vet jag inte riktigt om jag tycker det längre.

Får väl in och jobba imorgon kväll eller i helgen kanske=/. Javisst ja, det blir till helgen i så fall, för Johan ska hjälpa en arbetskamrat på kvällen, så då är helgen räddad, jippi! =/

Jag har fått sån envis högfärdshosta och fortfarande ont/känningar av mina luftrör. Så det är nog inte fel att vara hemma för min egen skull heller.

Ja nu är det i alla fall sängdags. Sov gott!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards