En vanlig dag hos oss...

Alla inlägg den 16 september 2010

Av Johan, Gisela, Patricia, Moa - 16 september 2010 22:34

Fick skjuts av Johan upp till tåget eftersom det passade hans tider. Han körde hem och hämtade Moa som skulle till skolan vid 8.


Jag väntade på tåget - konstigt att det alltid är kallt när jag ska åka tåg. Tåget skulle gå 7.35 för att vara framme kl 8.23 i Malmö och jag skulle vara på utbildning kl 8.30, alltså finns det inte mycket att ge på,

Alla piper och gnäller om att tågen kommer för sent, måste stanna på spåret för att vänta in andra tåg, finns inga sittplatser, för korta tåg mm mm. Har själv varit med om det de sista gångerna jag åkt med tåg mellan Rydebäck och Malmö, men trodde väl att det hade hänt nåt det sista året.... men ack så fel den här svensken hade.

Började med att tåget kom 7 minuter för sent till Rydebäck, vi är väl ca 10-15 st som hoppar på och får inte plats att sitta!!!! Då har tåget bara åkt från ängelholm.

Kommer till Landskrona, vilket är station nummer 2 från Rydebäck sett, där står vi still i minst 10 minuter pga att vi måste vänta in ett annat tåg som kommer från samma håll som vi. De låg i spåret sidan om och hade tydligen mer bråttom än vi=(( De går ut i högtalarna att de som ska hoppa av på mellanstationerna innan Lund fick hoppa över till det andra tåget och vi skulle köra raka spåret till lund!!!!  JAAAA då hinner jag nog i tid i alla fall.....Men vad hände????? jo vi stannade ändå vid varje mjölkpall!!!!! =( Och plötsligt så kom det ingen tågvärd. För folk var väldigt irriterade nu, och det är klart inte deras fel, men de får ju allt skit som händer. Så jag kan förstå att de gömde sig.

När vi stod i Landskrona så går de även ut i högtalaren om att någon sjukvårdskunnig var tvungen att gå ut på perrongen då någon blivit dålig... tro fasen det när de har proppat tåget så fullt att man inte längre behövde ha fötterna nerfällda.

Känns det säkert att åka tåg?????????????? näääää inte om jag får säga vad jag tycker. Tänk om det skulle spåra ur eller något hoppar upp på spåret, vad händer med alla inne i tåget då? och så detta att man står och hänger på varandra och flåsar varandra i nacken och i ansiktet.... urk så äckligt det är...!!


Kom då äntligen till slut fram, efter ytterliggare ett stopp innan Lund. Ja 20 minuter längre tid tog det!! Och sen att ta sig från stationen är ju en historia i sig. För alla har mest bråttom till sina mål, tar ingen hänsyn till någon annan än till sig själv. Rätt hemskt egentligen. Att se människors ansiktutryck medans de trycker sig fram är ju i och för sig rätt intressant.=)


Häftigaste den här morgonen var en tjej som kom in i tåget när vi stod i landskrona, tar av sig sin ryggsäck, tar fram en 3-bens pall, fäller upp den och sätter sig i gången och läser tidningen. Snacka om rutinerat!!! =D Vi var många som fick oss ett gott skratt... så tack tjejen för att du lättade upp irritationen som var i tåget.


Nåja, väl av tåget så var det lätt att hitta hotellet jag skulle till, där vi skulle på vårt utvecklingsprogram, som vår arbetsplats satsar på just nu, när det gäller oss adminstrativa assistenter. Vi ska under fem gånger prata stress, hur vi ska kunna säga nej och hur vi ska kunna få arbetsro och hitta lätta lösningar på våra arbetsdagar. Nyttigt, även om det är många påminnelser när det gäller för min egen del. Men ibland behöver man en ny spark där bak så man inte ramlar in i fel spår igen.

Var och åt på Hotell savoy efteråt, vi fick liten bit kyckling och lite lite ris, så vi undrade faktiskt vad det skulle bli till huvudrätt, men den kom aldrig ;O


Fick sitta heeeela vägen till Helsingborg, underbart! Inte en minut för sen!!! Tjoho!!!


Jobbade över en stund, eftersom jag låg efter en hel dag pga kurs... det får man klart räkna med, men det gör inte mina arbetsuppgifter.

Johan gick med på en besiktning inne på lasarettet så när han var klar rullade vi hem.


Moa hade varit snäll och dammsugit och plockat undan när vi kom hem..... Helt underbart! Tack söta Moa.


Patricia var snäll och körde upp och fixade Seline på eftermiddagen. Hon hade till och med galopperat lite på banan och det hade gått bra även om Seline var lite seg i början.


Anton var på lasarettet och fick sin dom idag..... den var inte rolig! Han får inte köra bil på 5 år som det verkar just nu i alla fall. Han har haft 3 små epilepsi anfall enligt EEG-testen.

Trist eftersom han vill jobba som bilmekaniker och han är bekymrad över om han kan få jobb när han inte få lov att köra bil.

På kvällen var han, farmor och hans pappa och såklart Patricia i Malmö och kollade en mopedbil. Han får lov att köra moppe och mopedbil och det är ju tur eftersom han annars har svårt att komma till skolan.

Mopedbilen ska hämtas på lördag, har sett bil på den och den är riktigt fin faktiskt.

Han kommer att gå på tester en gång om året och har han inte fått något anfall under en tid så kanske kanske får han tillbaka körkortet tidigare. Vi håller tummarna.


Johan körde in till jobb en stund på kvällen. Hade något som han lovat hjälpa till med.


Jag färgade Moas hår för hon ska fotas imorgon, och det är ju alltid en risk att göra det dagen innan, men hon blev nöjd, så då är jag nöjd!


Oj vilket långt inlägg.... men som vanligt jag tvingar ingen att läsa.


Gonatt!!




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tyck till


Ovido - Quiz & Flashcards